Betternet gjennomgang

Betternet

ProPrivacy.com Score
2 av 10

Sammendrag

Denne Betternet-gjennomgangen ser på både den betalte “Premium” og gratis VPN-tjenesten. I den vil du oppdage forskjellene mellom de to tjenestene. Jeg syntes gratisversjonen var ganske nyttig til tross for visning av annonser. Den betalte tjenesten har derimot ikke alle nødvendige funksjoner for å virkelig anses som "Premium" og er litt treg.

Betternet er en Virtual Private Network (VPN) leverandør med 38 millioner brukere over hele verden. Det er en gratis tjeneste som har kommet under mye kritikk det siste året. Dette skyldes hovedsakelig en CSIRO-studie som fant at den viser annonser til brukerne. Den samme studien oppdaget imidlertid at 75% av gratis VPN-apper bruker lignende sporing for å vise annonser.

Dette er en av grunnene til at ProPrivacy.com regelmessig minner forbrukerne om forskjellen mellom betalte VPN-er og gratis VPN-er. Å kjøre VPN er ikke enkelt - eller billig. Derfor er det vanlig at gratis VPN-tjenester skaper inntekter ved å vise annonser. Er Betternet skyldig i dette? Ja. Er det noe verre enn de andre 75% av gratis VPN-er der ute? Vel, med 14 sporingsbiblioteker for visning av annonser, er det kanskje ikke verre, men det er definitivt bedre til det.

Denne vurderingen er fra Betternets premium (betalte) tjeneste. Den betalte Betternet-tjenesten ble ikke kritisert av CSIRO-studien og er ikke finansiert av reklame. Som sådan gjelder ikke eventuelle klager på Betternets gratis VPN nødvendigvis premium-tjenesten.

Hvis gratis Betternet VPN-tjenesten er din eneste interesse, kan du sjekke ut det relevante underavsnittet nedenfor. La oss dykke inn og se om den betalte Betternet-tjenesten kan konkurrere med andre premium VPN-tjenester.

 • PROS
 • Ingen annonser på premiumversjonen
 • Rask tilkoblingshastighet
 • Syv dager gratis prøveversjon for premiumtjeneste
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti for premium service
 • Gratis versjon
 • ULEMPER
 • Dårlig personvernregler (samler inn og selger data om brukeraktiviteter)
 • Gratis versjon serverer annonser (har sporingsbiblioteker)
 • Holder logger (gratis versjon)
 • Samarbeider med informasjonskrav fra myndighetene
 • IP-adresse og Domain Name System (DNS) lekker
 • Ingen drepebryter
 • Sakte tilkoblinger (på gratis versjon)
 • Gratis tjeneste har bare amerikanske servere

Funksjoner

Den betalte Betternet-planen inneholder følgende funksjoner:

 • Servere i ti land: Hong Kong, Singapore, Japan, Australia, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Frankrike, Canada og syv amerikanske byer. Med gratis VPN får abonnenter bare tilgang til en server i USA, som blir tildelt tilfeldig.
 • Fem samtidige tilkoblinger
 • Ingen annonser (i motsetning til gratisversjonen)
 • Gratis tilgang til nettleserutvidelse for Chrome
 • Apper for Windows, Mac OS X, iOS og Android
 • OpenVPN-kryptering

Hastighet og ytelse

Jeg utførte hastighetstester fra Storbritannia, ved å bruke beta.speedtest.net. For hver kategori utførte jeg fem tester. Basetester ble gjort for både USA og Storbritannia uten VPN først. Jeg brukte testservere i USA (New York) og Storbritannia (London). Den nederlandske VPN-serveren ble testet fra testtjeneren i London. Den amerikanske New York-serveren ble testet fra en New York-testserver.

Se forklaringen på full hastighetstest for mer detalj.

VPN senket nedlastingshastighetene mine betraktelig. Den gode nyheten er at opplastingshastigheter forble ganske like med og uten at VPN var engasjert. I Storbritannias tester brakte den britiske Betternet-serveren den gjennomsnittlige tilkoblingshastigheten fra 48,20 Mbps til 18,62 Mbps. Den nederlandske serveren klarte seg litt bedre. Den gjennomsnittlige nedlastingshastigheten over fem tester var 29,86 Mbps. Selv om dette er ganske store dråper, er de ikke det verste jeg har sett på noen fantasi. Du kan fremdeles streame i HD.

Ytelsen på serveren i New York var dårligere. Basetesten min fra Storbritannia til USA oppnådde en gjennomsnittlig hastighet på 38,78 Mbps. Betternets New York-server brakte min gjennomsnittlige nedlastingshastighet til 7,82 Mbps. Ikke bra.

Jeg sjekket på nettet, og det ser ut til at jeg hadde flaks med nedlastingshastighetene mine. Abonnenter klager ofte over enda lavere hastigheter. De fleste tror ikke at Betternet kan brukes til å fjerne blokkering av strømmer, da det bare er for tregt og resulterer i mye buffering.

IP-lekkasjer og DNS-lekkasjer

Jeg sjekket for Internet Protocol versjon 4 (IPv4) og DNS-lekkasjer ved å bruke ipleak.net. Jeg utførte disse testene mens jeg brukte Betternet London-serveren. I begge testene viste Betternet for Windows ingen IP-lekkasjer eller DNS-lekkasjer på systemet mitt. Jeg kunne ikke teste for IPv6-lekkasjer fordi Internett-leverandøren min (ISP) ikke har IPv6-tilkoblinger.

Chrome-proxy-nettleserutvidelsen resulterte i en DNS-lekkasje og en Web Real-Time Communication (WebRTC) lekkasje. Som sådan anbefaler jeg å ikke bruke Betternet-proxy-utvidelser for nettlesere. For å fjerne blokkering av innhold kan det hende at de fungerer, men for å skjule det du gjorde på nettet, trenger du å holde deg til hele VPN-tjenesten.

Firefox proxy-nettleser bør unngås. Den skjuler ikke engang din sanne IP-adresse og er bokstavelig talt helt ubrukelig.

Streamingtjenester

Jeg prøvde å få tilgang til amerikanske strømmetjenester fra Storbritannia ved å bruke VPN til å maskere mitt sanne sted. Jeg fikk ikke tilgang til amerikanske Netflix ved å bruke premium-VPN som er koblet til en amerikansk server. ABC-nettstedet tillot meg imidlertid å se et show uten problemer. Betternet VPN har også fjernet blokkeringen av NBC.com. Jeg testet den britiske serveren for å se om jeg kunne se iPlayer, og syntes at den fungerte bra.

Pris

For å få tilgang til premiumversjonen av Betternet, må du først laste ned gratisversjonen. Ved å bruke den programvaren kan du deretter oppgradere. Betternet VPN-premie kommer bare i en plan, med prisvariasjoner basert på abonnementsperioden. Å forplikte seg over en lengre periode gir deg en stor lojalitetsrabatt. De tre prisalternativene er som følger:

Du kan abonnere på en måned, seks måneder eller et år. Betalingsprosessen setter opp en gjentakende faktureringsavtale. Hvis du ikke sier opp avtalen før abonnementet ditt avsluttes, vil Betternet automatisk belaste deg for en annen periode.

Betternet Refusjonspolicy

Betternet gir en 30-dagers pengene-tilbake-garanti som lar deg teste premium-tjenesten. Refusjonen gis imidlertid bare hvis du har brukt mindre enn 50 MB data. Som sådan må du be om pengene dine tilbake i løpet av 30 dager og med bare minimal bruk. 50 Mb er en veldig liten mengde bruksgodtgjørelse. Dette betyr at det i virkeligheten er veldig vanskelig å kvalifisere for refusjon. Dette er virkelig middel: det er den verste 30 dagers pengene tilbake-garantien jeg har sett fra en VPN.

Et bedre alternativ er å bruke den syv dager lange prøveversjonen av premiekontoen. Dessverre må du oppgi kredittkortopplysningene dine for å bruke den gratis prøveversjonen. Hvis du ikke kansellerer i løpet av den syv dager lange prøveperioden, vil Betternet automatisk sette deg inn på den månedlige tariffen, som er den dyreste planen. Som sådan må du huske å avbestille før de syv dagene dine er om du ikke er opptatt av tjenesten.

Nettsiden

Nettstedet er profesjonelt og enkelt å navigere. Det er ikke et stort antall sider på nettstedet. Besøkende blir ledet til gratis nedlastingsknapp for app. Frustrerende kan du ikke se kostnadene for premiumtjenesten uten å laste ned gratisappen. Faktisk ville du aldri en gang vite at Betternet VPN hadde en førsteklasses tjeneste fra å besøke nettstedet.

Etter hvert fant jeg en omtale av premiumtjenesten på siden "Hvordan vi tjener penger" (og i noen få svar vist i brukerstøttens kunnskapsbase).

Nettstedets hovedmeny følger deg målrettet nedover på siden mens du blar ned, noe som er nyttig. På høyre side finner du lenken for å laste ned VPN-klienten. Hvis du skal bruke gratis VPN, eller vil ha tilgang til premium-tjenesten - inkludert den 7-dagers gratis prøveperioden - må du klikke her.

Prosessen

Det er ikke vanskelig å få tak i Betternet-appen. Bare gå over til nettstedet og last ned via høyre hjørne øverst på siden. Når du starter appen, vil den spørre om du vil prøve prøve-VPN i syv dager. Hvis du foretrekker å bruke gratis VPN, avslår du. Når appen har lansert, kan du fremdeles oppgradere til premium (inkludert å bruke den syv dager lange prøveversjonen).

Jeg kunne ikke se premiumplanen i appen før jeg slo av annonseblokkeringene mine (Privacy Badger og ABP). Dette er en merkelig feil fordi jeg brukte den frittstående VPN for Windows - ikke en Chrome-utvidelse.

Når du har oppgradert til premium ved å velge en plan og betale (eller velge den syv dager lange prøveperioden), kan du velge fra et av de ti landstedene. For å koble til, velger du bare en server fra listen og trykker på "Connect" -knappen. Jeg fant VPN for å koble meg raskt og uten problemer.

Når det opprettes en forbindelse, blir skjoldet blått og ser glade for å fortelle deg at alt er bra.

Registrere seg

Hvis du registrerer deg på Betternet for første gang, foreslår jeg at du bruker "Try Free" -alternativet. Selv om dette fører til den dyrere månedlige planen, kan du ganske enkelt avbryte gratis prøveperiode og bli med på å bruke den årlige planen hvis du liker tjenesten. Å bruke gratis prøveperiode vil gi deg en god ide om hvordan Betternet er, slik at du kan bestemme om du vil investere.

Klikk på den grønne knappen for å registrere deg for den gratis prøveperioden. Dette åpner en side i standard nettleser, der du må fylle ut kredittkortinformasjonen din.

Når kredittkortet ditt er autorisert, blir tegneserieskjoldet på nettstedet lykkelig og grønt. Sjekk innboksen din for en faktura fra Betternet - du har nå en regning for $ 0. Du vil vite at du har gått proff fordi skjoldet i appen nå har på seg en krone.

Appene

Som premiumkunde kan du velge en server fra serverlisten. Dessverre er dette alt du kan gjøre. Betternet tillater ikke brukere å endre VPN-protokoll eller spesifisere om de vil bruke OpenVPN Transmission Control Protocol (TCP) eller User Datagram Protocol (UDP).

Faktisk mangler Betternet alle VPN-funksjonene som vanligvis vil føre til at en kaller en tjeneste "premium." Det er ingen kill switch, ingen DNS-lekkasjebeskyttelse, ingen auto-connect, ingen cloaking og ingen "stealth" -teknologi. Det er heller ikke alternativer for portvideresending. Ingenting. Tatt i betraktning at dette er den betalte tjenesten, er den fullstendig overveldende.

For å velge en serverplassering, klikk på ‘Velg virtuell plassering.’ Du får ti land og syv byer i USA å velge mellom. Dette er en rimelig mengde valg. Tatt i betraktning at det er mange VPN-er på markedet med oppover 50 land i repertoaret ditt, er det imidlertid knapt forbløffende.

For å bytte mellom serverplasseringer, klikk på en ny server. Du trenger ikke å koble fra før du bytter server og kobler på nytt - det vil gjøre det automatisk.

Andre plattformer

Betternet støtter mobilbrukere med en Android VPN og iOS VPN-apper. De støtter Windows-brukere og har også en flott Mac VPN-klient. Dessverre tilbyr de ikke en Linux VPN, så hvis dette er ditt viktigste operativsystem, kan det hende du må vurdere andre alternativer. Nettleserutvidelsen er tilgjengelig for Chrome og Firefox.

Dessverre er nettleserutvidelsene ikke godt designet og har flere feil. Jeg fant Chrome-utvidelsen til å ligge om serverplasseringer (den britiske serveren ga meg faktisk en IP-adresse i USA). Firefox-utvidelsen fungerer ikke i det hele tatt. Alt i alt anbefaler jeg å holde meg unna disse utvidelsene helt.

Firefox utvidelse

Firefox proxy-utvidelsen er en katastrofe. For å få det til å fungere, må du først følge en guide i de vanlige spørsmålene. Å følge guiden for å gjøre utvidelsen faktisk koble til riktig proxy-server er en irritasjon. Selv når du har problemer med å gjøre det, klarer ikke utvidelsen å skjule din sanne IP-adresse. Betternet burde bare slette denne appen, men av en eller annen ukjent grunn vedvarer den å gi den. Jeg anbefaler å holde seg borte fra denne utvidelsen. Jeg kan bare anta at Betternet holder denne utvidelsen tilgjengelig for å få tjenesten til å virke bedre enn den egentlig er.

Chrome-utvidelse

Chrome-utvidelsen er mye bedre enn Firefoxs motstykke. Imidlertid har den merkelige feilen her og der. Tilkobling til den britiske serveren fungerer ikke alltid, og tester som bruker ipleak.net avslørte en amerikansk IP-adresse ved noen anledninger og en amerikansk IP-adresse på andre. Dette er frustrerende hvis du spesifikt vil bruke britiske tjenester, slik at du kan se BBC iPlayer i utlandet!

I motsetning til Firefox-utvidelsen er Chrome-appen tydelig nylig (den har samme grafiske grensesnitt som den gjeldende versjonen av appen), og den får jobben gjort. Hvis du har tenkt å bruke denne utvidelsen, anbefaler jeg imidlertid å følge med på hvor den faktisk har koblet deg til.

Når du slår på Chrome-utvidelsen, overtar den proxyinnstillingene for Chrome-nettleseren. Det er en proxy snarere enn en full VPN-tjeneste. Verdt å huske er det faktum at denne utvidelsen ble funnet å ha både DNS-lekkasjer og WebRTC-feillekkasjer (disse avslører hvor du virkelig er). Av denne grunn er Betternet Chrome proxy-app bra for å fjerne blokkering av innhold, men ikke for personvern eller sikkerhet.

Betternet Gratis VPN

Det beste med Betternets gratis app er kanskje at du kan bruke den uten å overlevere personlige data - ikke engang en e-postadresse. Når det er sagt, installerer Betternet et antall sporingsbiblioteker på maskinen du installerer gratis VPN på. Dette gjøres for å finne ut dine preferanser og vise annonser til IP-adressen din.

Dessuten har reklamefirmaene som Betternet jobber med (Anchor Free og alle tilknyttede selskaper) installert ekstra informasjonskapsler på enhetene dine for å holde oversikt over om annonsene fungerer (hvis du faktisk besøker et av nettstedene de annonserer , vil de vite at Betternet-annonsen lyktes med å interessere deg).

Hvis dette ikke plager deg, er Betternet en ganske god gratis VPN som lar deg fjerne blokkering av innhold. Imidlertid, hvis personvern og sikkerhet er en bekymring, anbefaler jeg å søke andre steder

For å bruke gratistjenesten ber Betternet deg om å laste ned et par apper som den anbefaler, og se på noen salgsfremmende videoer. Dette er i tillegg til annonsesporing og informasjonskapsler som er nevnt i personvernreglene.

Kundeservice

Premium-brukere skal kunne få tilgang til støtte via appen. For å gjøre det, klikk på hamburgermenyen øverst til venstre, etterfulgt av “Kontakt oss” på neste skjermbilde. Du må spesifisere arten av hjelpeforespørselen din på dette stadiet.

Dessverre åpner nettleseren din på sin standard startside ved å klikke på et av disse valgene. Det ser ut til at appen er buggy og Betternet ikke har brydd seg om å fikse den: kundebehandling ser ikke ut til å være høyt på dagsordenen.

Som sådan må du gå til nettstedet for å få tilgang til helpdesk. Selv dette kan være frustrerende, fordi det ikke er noen åpenbar kobling i hovedmenyen for kundestøtte. Hvis du vil finne det, blar du ned til bunnen av hjemmesiden og klikker på "Brukerstøtte."

Med tanke på at de beste VPN-leverandørene (som koster et tilsvarende beløp) har support via døgnet rundt live chat, oppfyller Betternet ikke løftet om å være en "ordentlig" premium VPN.

Hjelpesenteret er en side der du kan søke etter vanlige svar på problemer. Vanlige spørsmål er kategorisert etter operativsystem. Du kan søke etter hjelp ved å bruke søkefeltet over disse operativsystemknappene.

Betternet Help Desk Team

For å få hjelp, åpner du en supportbillett ved å klikke på "Send en forespørsel" øverst i brukerstøtten.

Etter å ha valgt emnet for meldingen, vises andre felt nedenfor. I tillegg til normal informasjon som e-postadressen din (slik at de kan svare), må du gi en hel rekke detaljer, inkludert hvilket land du er i, og hvilket operativsystem du bruker. Jeg syntes dette var ganske inngripende, men heldigvis trenger du ikke fylle ut hvert felt for å stille spørsmålet ditt. Nedenfor er mitt forsøk på å finne ut hva kryptering Betternet bruker:

Når du klikker "Send", vil du motta en e-post med automatisk svar. Svaret på hjelpeforespørselen din kommer også via e-post. Du vil motta en ytterligere e-post som ber deg om å sette opp en støttekonto på Betternet-nettstedet.

Du kan sjekke ‘aktiviteten’ (supportbilletter) ved å logge på brukerstøtten med din e-postadresse og passord. Du kan svare på supportsvar via e-post eller ved å bruke kundesupportene til brukerstøtten.

Supportsteamet reagerer sakte. Agenter ser ikke ut til å vite "tekniske" detaljer om tjenesten. Dette er ganske typisk og ikke spesielt plagsomt. Det som er bekymringsfullt er imidlertid at Betternet ikke klarte å komme med noen gode svar selv etter at jeg trykket. Hver gang jeg prøvde, måtte jeg vente et døgn på svaret, som da inneholdt liten eller ingen verdifull informasjon.

Selv om Betternet lover bedre responstid på premium-tjenesten, ser jeg ikke ut til å være sant. Til slutt bestemte jeg meg for å grøfte rollen min som en "mystery shopper" og ble ren om å være en profesjonell VPN-anmelder. Selv da svarene tok tid, og Betternet ga meg ikke de viktige krypteringsdetaljene jeg trengte.

Personvern og sikkerhet

Dessverre er Betternet basert i Canada, som er en av nasjonene i overvåkningsavtalen Five Eyes. Dette betyr at Betternet ikke er i et land vi anser for å være bra for personvern.

Her er Betternets personvernløfte fra hjemmesiden sin:

Til tross for dette løftet, sier personvernreglene at Betternet holder tilkoblingslogger (tilkoblingstid og båndbredde brukt). I tillegg til tross for at den ikke samler inn noen "identifiserbar personlig informasjon", angir Betternet ikke hva som teller som personlig informasjon. IP-adresser er ikke spesifisert som personopplysninger noe sted i personvernreglene.

Dette betyr at det er mulig for et tidskorrelasjonsangrep å bli montert på brukere av Betternets premium- og gratis tjenester. Denne typen angrep bruker tidsstemplene og IP-adresseloggene for tilkoblingen.

Dette er en dårlig skrevet politikk som etterlater for mange spørsmål ubesvart for å gi trygghet.

I tillegg avslører Betternet at den vil overlevere forbindelsesloggene til myndighetene hvis det blir spurt. Dette er virkelig ikke bra for personvern; det er mange andre VPN-er på markedet som ikke holder tilkoblingslogger. Det er også mange VPN-er som holder tilkoblingslogger - men ikke lagres ved siden av IP-adresser. Dette er bra - det kalles "aggregerte" tilkoblingslogger. Vi ber Betternet om å vurdere å endre personvernreglene og slutte å lagre IP-adresser med tidsstempler for tilkobling.

kjeks

Betternets tjenestevilkår (ToS) lar tredjepartsannonsører levere cookies på enhetene dine. ToS forklarer at dette er for å gjøre det mulig for annonsører å estimere effektiviteten til kampanjene sine. Betternet sier også at det ikke utøver noen kontroll over praksis fra disse tredjepartene. Endelig fritar Betternet seg fra ethvert ansvar for tap eller skade forårsaket av disse tredjepartene. Dette er bekymringsfullt, spesielt når du innser at det ikke er klart om dette bare skjer på gratisversjonen.

Jeg mistenker at fordi den betalte versjonen ikke leverer annonser, heller ikke den leverer informasjonskapsler. Imidlertid etterlater personvernreglene dette som et grått område. Så vidt jeg kan si, tillater policyen selskapet lovlig å levere informasjonskapsler og annonser selv på premiumversjonen.

Tatt i betraktning kostnadene for premium VPN, er denne personvernpolicyen dårlig skrevet, målbevisst uinformativ og i motsetning til krav om personvern på nettstedet. En god VPN blir alltid vurdert etter sin personvernpolicy. På det punktet faller Betternet ved det første hinderet. Hvis firmaet ønsker å bli tatt på alvor, trenger premiumversjonen en vanntett personvernpolicy.

Sikkerhet

Betternet kommer ikke med detaljer om krypteringsstandardene. Etter min erfaring er dette alltid tilfelle med VPN-er som har svak eller utdatert kryptering. Betternet FAQ sier at VPN bruker OpenVPN med AES-256-kryptering og har også L2TP / IPSec med en 128-bits nøkkel.

Dessverre forklarer det ikke hvor den distribuerer disse forskjellige tunneleringsprotokollene. Det er ikke noe alternativ på skrivebordet eller mobilappene å endre krypteringsprotokollen. Dette betyr at noen versjoner av Betternet-programvaren kjører OpenVPN, mens andre kjører L2TP / IPsec. Jeg ba Betternet fortelle meg hvilken klient som kjører hvilken protokoll, men de svarte ikke. Faktisk gikk billetten min fra “åpen” til “løst” uten noe svar fra firmaet overhodet.

Jeg klarte heller ikke å få informasjon om hvilken dataautentiseringsmetode Betternet bruker. Personalet kunne ikke fortelle meg hvilken kryptering som brukes til etablering av økter og nøkkelfordeling, hasjstørrelse eller autentisering. I tillegg kunne jeg ikke finne ut forskjellen mellom kryptering på dataene og kontrollkanalene - eller om Betternet VPN implementerer Perfect Forward Secrecy.

Dette er viktige detaljer. VPN-kryptering er bare så sterk som det svakeste punktet. Dette betyr at til tross for at det er "OpenVPN" som implementerer "AES-256", kan Betternet faktisk ikke gå under våre strenge minimumsstandarder for sikkerhet. Dette vil gjøre det enkelt å hacke seg inn i VPN-tunnelen og oppdage hva du gjør på nettet. Uten disse dataene kan jeg ikke fortelle deg hvor sikker Betternet er. For å være trygg, må vi anta at den er svak.

VPN-er som ikke avslører kryptering mangler alltid på en eller annen måte - fordi god kryptering er verdt å rope fra hustakene om.

Krypteringsprotokoller

Siste tanker

Jeg likte:

 • Ingen IP-lekkasjer eller DNS-lekkasjer i Windows-appen
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti
 • En ukes gratis prøveperiode
 • Gratis VPN
 • Lett å bruke

Jeg var ikke så sikker på:

 • Krypteringsimplementering er uklar.
 • Personvern har for mange gråsoner.
 • Basert i Canada (del av overvåkningsavtalen Five Eyes)

Jeg hatet:

 • Bremser tilkoblinger
 • Ingen drepebryter
 • Ingen automatisk tilkobling
 • Ingen stealth-modus
 • Ingen DNS-lekkasjebeskyttelse
 • Ødelagt Firefox-tillegg
 • Chrome-utvidelsen sender UK-trafikk til amerikansk server
 • Vilje til å samarbeide med rettskjennelser
 • 50 MB datagrense for refusjon (sinnsykt lite)
 • Mulig JavaScript-injeksjon
 • Forferdelig kundesupport

Betternet premium-appen er veldig grunnleggende VPN-programvare som ikke følger med noen av funksjonene du vanligvis får med en premium VPN. I løpet av tiden jeg testet premium-appen, fant jeg den å være en tilstrekkelig VPN som tillot meg å streame uten for mange problemer. Noen ganger gikk det imidlertid sakte og førte til mye bufring. Selv om Betternet premium ikke ser ut til å vise annonser (jeg la ikke merke til noe i det hele tatt mens jeg brukte den), er personvernreglene korte og etterlater for mange grå områder til at du skal føle deg trygg. I tillegg er ikke nettleserutvidelsesappene (proxy) verdt bryet med å installere dem: det er bare for mange lignende produkter på markedet gratis som fungerer mye bedre.

Betternet tilbyr gratis annonser og går sakte. Imidlertid har den bruksområdene sine for mennesker som har desperat behov for en gratis VPN (for å komme seg rundt nyhetsnettstedets blokker i tøffe politiske regimer, for eksempel). Når det er sagt, tror jeg bare ikke Betternet er verdt å betale noen penger for. Som sådan anbefaler jeg å lete andre steder etter en virkelig førsteklasses service.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me