Cake Nettleser gjennomgang

Cake Nettleser


Cake Web Browser er en mobil nettleseralternativ til Chrome, Firefox eller Safari som hevder å ha blitt designet fra grunnen av med hensyn til personvern. Den ble først lansert i 2016 av devs med base i USA.

ProPrivacy.com Score
7.5 av 10

Sammendrag

I motsetning til personvernbaserte søkemotorer som kjører i din eksisterende nettleser - gir Cake et frittstående grensesnitt som er spesielt designet for å gi brukerne ekstra funksjonalitet og fullt integrert personvern.

Cake-nettleser er et interessant forslag fordi eksperter tidligere har vakt bekymring for potensialet for Chrome til å sende telemetri tilbake til Google - selv når brukere styrer unna Googles søkemotor.

Med det i tankene bestemte vi oss for å se nærmere på denne nettleseren for å se om funksjonene faktisk er verdt å grøfte andre vanlige nettlesere for.

Kakebleser

Cake browser - Oversikt

Nettleseren din er ditt inngangspunkt til internett. Av den grunn kan hvordan nettleseren din oppfører seg og behandler data ha en enorm innvirkning på ditt generelle personvern.

Ved design har nettlesere en tendens til å lagre nettleserhistorikken din, slik at du enkelt kan komme tilbake til en side du tidligere har besøkt. De lar også firmaer legge igjen informasjonskapsler slik at de kan spore deg hvis du kommer tilbake til nettstedet deres.

Cake Web Browser er målrettet mot mobilområdet ved å samle eksisterende og nye funksjoner

Denne typen nettleserfunksjoner gir ekstra funksjonalitet og brukervennlighet. Imidlertid har de også alvorlige ulemper med personvernet - det er grunnen til at mange forbrukere henvender seg til utvidelser som Privacy Badger, Ghoster og Adblock Plus for å forhindre uønskede skript, blokkeringssporing og informasjonskapsler, og forhindre at annonser vises..

Fordelen med denne typen blokkering er ikke bare bedre personvern, men en jevnere opplevelse. Når alt kommer til alt kan blokkering av tonn innhold du ikke er interessert i redusere sidetidstider og fjerne skjermen.

Tidligere var Firefox den mest populære nettleseren for å få bedre personvern på nettet. Nå er imidlertid Cake Web Browser rettet mot mobilområdet ved å samle eksisterende og nye funksjoner, forsøke å gi brukerne mer kontroll over dataene sine og en bedre nettopplevelse.

Cake Browser mobilapp

Funksjoner

 • Apper for iOS og Android
 • Anonym surfing
 • HTTPS overalt
 • Innebygd antisporing og annonseblokkering
 • 'Ikke spor' -funksjonen informerer nettsteder som du ikke ønsker å bli sporet
 • Passordbeskyttelse - slå på passordbeskyttelse for nettleseren din
 • Privat tidsbombe - lukk private faner automatisk etter en viss tid, eller når du lukker nettleseren
 • Gruppesøk - sveip automatisk gjennom resultater fra flere online søketjenester
 • Abonner på og følg nettsteder fra kakens nettleser
 • Sveip gjennom søkeresultatene for å besøke hver side og evaluere søkeresultatene direkte
 • Mørkt tema, lett tema eller auto som skifter mellom dem avhengig av tid på døgnet
 • Velg mellom forskjellige søkemotorer inkludert DuckDuckGo

Setup

Det er en lek å laste ned og installere Cake. Det krever litt over 10 MB plass, noe som betyr at det ikke vil etterlate et enormt avtrykk på enheten din. Når den er installert, gir appen deg et kort gjennomgang som lar deg få en følelse av hva som tilbys.

Velkommen til Cake Browser

Etter introduksjonene blir brukere møtt av startskjermen. I motsetning til andre nettlesere som ganske enkelt laster inn din foretrukne hjemmeside, får du det som best kan beskrives som en kakeskive.

Cake browser home pahe

Du får et tilpassbart bilde øverst på skjermen som kan endres ved å klikke på innstillingsikonet øverst til høyre. Her kan du også sette opp alle viktige personvern- og sikkerhetsfunksjoner, for eksempel passordbeskyttelse. Som du kan se, hjemmesiden er levende, og estetikken minner oss om en mash mellom Safari og Chrome.

For Android-brukere er det noe med Cake som gir en følelse av raffinement, og dette kan appellere til ønsker om en iOS-lignende opplevelse.

Deretter traff vi innstillingens tannhjul i øverste høyre hjørne for å sette opp de primære personvernfunksjonene.

Innstillinger for kakebleser

Først setter vi Cake bare til HTTPS. Når dette er aktivert, nekter nettleseren å åpne nettsteder som ikke er beskyttet av HTTPS. Dette er flott, spesielt for folk som gjør mye tilfeldig nettlesing og shopping - noe som kan føre til at du snubler over dodgy nettsteder.

Deretter setter vi et passord. For å gjøre dette, skriv ganske enkelt en pin to ganger. Fra det tidspunktet trenger du passordet for å åpne appen. Dette hindrer noen fra å kunne få tilgang til historikken din, lagrede kontoer og passord. Dette er en nyttig og unik sikkerhetsfunksjon som vi anbefaler å bruke - i tilfelle enheten din noen gang faller i gale hender.

Pop-up-blokkering og annonse-blokkering er som standard aktivert, og vi anbefaler at du lar disse være på for å få den beste opplevelsen. Det samme gjelder ikke spore-funksjonen.

Ved å klikke på “VPN” serveres en annonse for VPN-leverandøren TunnelBear, som scoret en respektabel 8,5 av 10 i vår anmeldelse. Likevel er dette ikke det beste med noen fantasi, og det er verdt å merke seg at Cake vil samarbeide med hvilken som helst VPN. TunnelBear får rett og slett søkelyset takket være en markedsføringsavtale med utviklerne.

Ved å klikke på søkemotor kan du velge din favoritt søkemotor. Blant alternativene er Google, Yahoo (DDC) og Bing. Da vi er opptatt av personvern - valgte vi DuckDuckGo.

Alternativ for søkemotorer

For de menneskene som vil lagre data på en mobiltelefonplan, er alternativet der for å hindre Cake fra å forhåndslaste nettsteder i bakgrunnen. Dette er en flott måte å sikre at du bare laster ned dataene du faktisk trenger. Riktignok vil dette bremse opplevelsen litt, noe som betyr at personer med dataproblemer kan finne seg bedre i å holde seg til en tradisjonell nettleser.

På den annen side kommer den integrerte annonseblokkeringen til å kutte ned på unødvendige data - så det er et argument både for og imot. Vi bestemte oss for å sette Databruk innstillingen til “bare på WiFi” for å sikre at vi får en mest mulig datavennlig opplevelse.

Brukervennlighet

Cake nettleser revolusjonerer måten du gjør søk ved å la deg sveipe gjennom resultatene av websøk umiddelbart uten å måtte tråle gjennom søkeresultatene. Om dette appellerer til deg er personlig - og avhenger i stor grad av om du liker den tradisjonelle metoden for å skanne søkeresultater og velge en side selv, noe som er et alternativ.

En ting som er verdt å huske på er at dette er en nettleser som kun er mobil, og opplevelsen er spesielt rettet mot mobilbrukere.

Vi testet Cake på Android og iOS, og det endrer nettopp din surfeopplevelse. Cake presenterer søkeresultater i et fullastet kortformat slik at du får direkte tilgang til relevante resultater. I tillegg laster den de to neste resultatene permanent i bakgrunnen, slik at du raskt kan sveipe gjennom dem. Dette er flott for folk som liker å bla gjennom resultater for å se om sider er relevante. Imidlertid er det kanskje ikke det beste for personvernet (mer om dette senere).

Det er også verdt å huske på at Cake er designet for å foretrekke sider med raskere belastningstid. Som et resultat skaper Cake svakt søkeresultatene levert av Googles gjennomsøkere. Dette kan potensielt påvirke kvaliteten på sidene som lastes inn først, noe som kanskje ikke appellerer til alle.

Totalt sett syntes vi opplevelsen var god, og Cake virker godt egnet til surfing på nettet mens du handler - eller for underholdningsformål. Imidlertid kan en tradisjonell nettleser forbli gunstig for alle som gjør mer seriøs forskning.

Innholdskurering

Hvor Cake utmerker seg er i måten den kuraterer innholdet og lar deg tilpasse resultater. Cake er designet for å imøtekomme dine personlige behov, men også for å gi deg hint om hva du måtte ønske å se.

Når du for eksempel lanserer appen, gir den deg en liste over dagens mest populære fem søk. Om dette appellerer til deg, avhenger av om du liker å overvåke trender.

følg et innhold på nettsteder

Følg funksjonen til nettstedet lar deg legge til sider til hjemmesiden din, og dette legger absolutt til et lag med tilpassbarhet som bør appellere til alle. Den eneste potensielle ulempen er at du kan sitte fast i en nisje som er opprettet av din egen vilje, og kunne finne deg mindre sannsynlig å snuble på nye ting. Riktignok er det her trending-funksjonen kan komme til nytte.

Under søk er det mulig å tilpasse nettsteder du får servert først. For eksempel, hvis du foretrekker å få servert søkeresultater fra eBay i stedet for Amazon først - kan du endre dette i nedtrekksresultatene etter å ha søkt, og dette vil stikke fra da.

grupper

Gruppesøkfunksjonen er som fanene du får i Google-søk, slik at du kan gruppere søk slik at du får resultater som videoer, bilder eller shopping. Denne grupperingen kombinert med sveipfunksjonaliteten gir en avslappet følelse av kontroll. Som et resultat kan alle som bruker mye tid på å søke etter bestemte typer innhold, prøve å prøve Cake.

lagre innholdsgrupper

Følgende

Fra øyeblikket du gjør et søk, begynner sveipeopplevelsen. Å sveipe til venstre avslører det første søkeresultatet. Hvis dette resultatet ikke er det du trenger, trenger du ganske enkelt å sveipe til venstre.

Når du kommer over et nettsted som interesserer deg, kan du klikke på følg for å legge det til på hjemmesiden din. Vi liker det faktum at nettstedene som kom før og etter er oppført øverst på siden, da dette lar deg følge med på nettsteder mens du sveiper gjennom dem..

for å følge en innholdsgruppe

kategorier

Tilbake til hjemmesiden, ved å klikke på kategorier, kan du søke på nettsteder via gruppeoverskrifter. Disse er delt inn i åtte kategorier, som består av News, Tech, Sport, Gaming, Funny, Movies, TV and Music, Fashion and Style, and Travel.

Søk på nettsteder via innholdsgruppe

Ved første øyekast virker denne funksjonaliteten nyttig. Imidlertid kan ikke delstrekningene søkes individuelt, og det som er der inne kan ikke appellere til deg i det hele tatt - så det er helt potensielt.

På den annen side, etter å ha brukt Cake i et par dager, fikk vi en følelse av at jo mer du bruker nettleseren og gjør deg kjent med den, jo mer sannsynlig er det at du drar nytte av det.

Personvern

Vi bestemte oss for å se nærmere på personvernfunksjonene for å se om vi lett kunne legge merke til dem i aksjon. Vi besøkte flere nettsteder som vi vet å tjene mange annonser, og vi fikk en annonsefri opplevelse. Forbes-artikler, som vanligvis er fylt med annonser, hadde ingen.

Deretter gikk vi på et populært streamingnettsted, og Cake blokkerte alle popup-vinduene som vanligvis serveres. Til tross for denne bekvemmeligheten, vil ikke noen strømmer lastes inn fordi de ikke vil fungere med annonseblokkering aktivert. Dette er en liten ulempe du vil oppleve hvis du surfer på nettet med alle kakens personvernfunksjoner aktivert.

Det samme gjelder for nettsteder som ikke har en SSL-sertifikat; Tving HTTPS vil forhindre at sidene lastes inn. Hvis du stoler på et nettsted som ikke er HTTPS, kan du alltid deaktivere det øyeblikk. Vi anbefaler imidlertid at du lar dem ligge på fordi det vil stoppe dataene dine fra å bli utsatt for angrep fra Man-in-the-Middle, og det vil hindre deg i å snuble over potensielt skadelige eller kompromitterte nettsteder.

Tilsvarende Google Incognito er tilgjengelig for alle som ønsker å bla gjennom privat. Klikk på for å åpne et privat nettleservindu Tabs i nedre høyre hjørne av hjemmesiden. Dette vil sikre at sider du besøker ikke blir lagt til i historikken din. I tillegg kan du sette en "tidsbombe" på den private fanen, slik at den automatisk lukkes hvis du lar appen være inaktiv i tre minutter.

Personvernmodus

Funksjonen Do Not Track (DNT) er alt godt og bra i teorien, men det er verdt å merke seg at mens noen store nettsteder (Reddit, Twitter, Pinterest, for eksempel) er opptatt av å respektere DNT-forespørsler, ignorerer de fleste annonsører det fullstendig. Dette er en massiv begrensning av DNT som betyr at den ikke vil fungere like effektivt som antisporingsutvidelser, for eksempel Privacy Badger (som er tilgjengelig i Firefox-nettleser for Android).

På mange måter gir DNT deg en falsk trygghetsfølelse fordi den ikke faktisk hindrer sporing i å oppstå. I tillegg er denne funksjonen ikke noe spesielt. Både Chrome og Firefox har DNT, noe som betyr at dette ikke egentlig er en funksjon verdt å skryte av.

Ved å fortsette, sjekket vi personvernreglene for Cake for å se hva firmaet påstår å gjøre med data. Totalt sett virker politikken bra, selv når de går så langt som å advare kunder om å bruke en VPN hvis de ønsker å skille IP-adressene sine fra søkeforespørslene de gjør.

Dette er viktig fordi forespørsler kan spores tilbake til brukerens IP-adresse, selv når du søker i privat modus. Selv om din lokale historie ikke lagrer noen sider som er besøkt i privat modus - kan Internett-leverandøren din fortsatt spore alle sidene du besøker.

Faktisk, med mindre du bruker en VPN, kan Cake potensielt skade personvernet ditt: Vanligvis, når du bruker en søkemotor, kan ikke Internett-leverandøren se de individuelle søkene du gjør på grunn av HTTPS-krypteringen på siden. Siden Cake-nettleseren automatisk laster inn tre sider om gangen når du gjør et søk, gir dette Internett-leverandøren mer data enn vanlig; som den kan bruke til å finne ut av søkene dine når du gjør dem.

Vi la også merke til at Cake innrømmer å skreddersy annonser ved å bruke søkeord i normal modus:

"I normal surfemodus kan Cake sende søkeord til en partner som returnerer relevante sponsede resultater (Cake sender ikke denne forespørselen i privat modus)."

Og Cake avslører at IP-adressen din kan videresendes til søkemotorene du bruker. Selv om Cake ikke sporer deg, nærmer det ikke søkeforespørslene dine - noe som betyr at Google fortsatt kan opprette en database med søkene dine ved siden av IP-adressen din:

"Selv når vi blir pålagt å sende IP-adressen din på nettforespørsler for nettsteder du besøker eller søkemotorene du velger (en IP-adresse er et viktig teknisk element for nettsteder og søkemotorer), knytter vi aldri denne IP-adressen til noe søk eller søkehistorikk, og vi knytter den aldri til ditt navn, e-postadresse eller annen personlig identifiserende informasjon uten din viten og samtykke. "

Som et resultat, må du holde deg til å bruke en privat søkemotor i tillegg til Cake Browser for å få vanntett privatliv.

Konklusjon

Selv om Cake absolutt gir en annen opplevelse, synes ideen om at den på en eller annen måte er mer privat enn andre nettlesere noe av en feilslutning. De fleste av personvernfunksjonene som Cake har, er tilgjengelige i Firefox. Så med mindre du spesifikt liker passordbeskyttelsen eller "Time Bomb" -funksjonen, er det ingenting her å snu hoder.

Innebygd annonseblokkering og popup-blokkering er bra, men disse funksjonene kan enkelt legges til Firefox eller Chrome ved å bruke utvidelser som gir deg enda bedre resultater. Riktignok er den helt annonsefrie opplevelsen du får med kake rett ut av boksen, bedre enn hva du får søk på på individuelle søkemotorer - og dette gjør det absolutt verdt å gi Cake en sjanse.

En ulempe er at du for øyeblikket ikke kan legge til personvernutvidelser som Privacy Badger, Ghostery eller uBlock Origin til Cake - noe som betyr at du ikke kan blokkere skript eller blokkere sporing fullstendig.

Denne nettleseren er å foretrekke for de som ikke liker å måtte hoppe frem og tilbake kontinuerlig mellom websider og søkeresultater. Og for folk som bruker nettleseren sin først og fremst til shopping og underholdning - vil denne nettleseren skape en morsom mobilopplevelse.

For å konkludere, vil Cake være et veldig personlig valg avhengig av hva du leter etter i nettleseren. Imidlertid, hvis vanntett personvern og online sikkerhet er det du er ute etter, virker det bedre å holde seg til å bruke Firefox med et utvalg av topputvidede utvidelser.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me