CloudAlly Review

CloudAlly

CloudAlly är en moln-till-moln backup-lösning som först lanserades 2011. Den är utvecklad av ett israeliskt företag som har kontor i USA, Storbritannien och Australien. Tjänsten gör det möjligt för företag eller enskilda att enkelt säkerhetskopiera sina filer från ett antal online lagringsplattformar. Med CloudAlly får användarna möjligheten att aktivera säkerhetskopior över ett antal plattformar - med möjligheten att hantera arkiv och återställa förlorade eller korrupta data från vilken som helst ögonblicksbild i tid.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

Säker molnlagring är ett utmärkt sätt att säkerställa att dina data skyddas mot oavsiktlig förlust av enheter, fel eller skadlig ingripande; till exempel hacking eller ransomware-attacker. När det händer på de flesta molnplattformar går data oåterkalleligt bort. Med Dropbox är det till exempel omöjligt att återställa filer som oavsiktligt eller skadligt har förstörts - så snart papperskorgen är tömd; filerna är borta för alltid.

På grund av molnlagringsplattformernas anslutna karaktär är det möjligt för dessa SaaS-tjänster att potentiellt bli offer för hacking orsakade av phishing. Och under dessa omständigheter kan den upplevda dataförlusten vara extremt kostsam. CloudAlly syftar till att lösa detta problem genom att tillhandahålla automatiska säkerhetskopior för alla dina online lagringskonton.

CloudAlly är en moln-till-moln-säkerhetstjänst som gör det möjligt för företag eller enskilda att säkerhetskopiera sina filer från tjänster som Office 365 Backup, Dropbox, GSuite, SalesForce, Box eller SharePoint Online. CloudAlly säkerställer att all data som lagras i dessa online SaaS-plattformar regelbundet säkerhetskopieras till Amazon S3-lagring, vilket skyddar den mot oavsiktlig eller skadlig förlust på dessa tredjepartsplattformar. Med CloudAlly får prenumeranter obegränsat Amazon-lagringsutrymme, vilket är direkt tillgängligt för att återställa eller exportera data snabbt och enkelt.

Prissättning

CloudAlly kan köpas som prenumeration antingen månads- eller årsbasis. Ett prenumeration täcker bara en tjänst i taget, så du måste betala för var och en separat om du behöver flera säkerhetskopior från flera tjänster.

Ett månaders kontrakt kommer att kosta $ 3 och kommer med antingen säkerhetskopiering för en användare eller med 10 GB data (beroende på vilken tjänst du vill säkerhetskopiera). Ett årligt kontrakt kommer att kosta $ 30, vilket sparar 6 $ av det totala månatliga priset. Denna kostnad anses vara ganska rimlig. Men om du vill säkerhetskopiera en Dropbox- och G-svit (till exempel) måste du betala $ 60 per år vilket börjar bli ganska dyrt. Och om du vill lagra 20 GB data istället för 10 GB igen, kommer det att kosta dig dubbelt ($ 6 per månad).

Om du tänker använda CloudAlly för ett företag kan du dela antalet användare du har i GSuite eller Office 365 Backup och mängden Dropbox-data du har (till exempel) och företaget kommer att ge dig en offert för att säkerhetskopiera hela företaget och alla dess enskilda användare. Företaget ger en rabatt på 10% till företag med 100+ användare och / eller 500 GB + data.

Det är också värt att nämna att det är möjligt att använda tjänsten gratis i 15 dagar, vilket innebär att du kan testa den utan risk för att se hur den fungerar.

Funktioner

  • Säkerhetskopia från Microsoft Office 365 Backup eller G Suite (inkluderar enhet, e-post, kontakter, kalendrar, uppgifter och med G Suite-webbplatser också).
  • Säkerhetskopiera e-post via IMAP från alla e-posttjänster / klienter
  • Säkerhetskopia från SharePoint, OneDrive, MS Groups, Box, Google Team Drive Backup eller Dropbox (filer, dokument och listor).
  • Backup Salesforce Production (Sandbox-miljöer, standardobjekt, anpassade objekt, dokument, bilagor, Chatter-feeds & metadata).

Uppstart

Det första du behöver för att börja använda CloudAlly är ett tredjepartskonto med filer du vill säkerhetskopiera. Om du redan har ett Google-konto, ett DropBox-konto - eller någon av de andra tjänsterna det kan säkerhetskopiera från - är du redo att använda tjänsten.

I syfte att testa oss inrättade vi ett tillfälligt Dropbox-konto för att sätta test-backupfiler i och registrerade oss sedan för en gratis testversion av CloudAlly. För att göra det, helt enkelt gå till webbplatsen och följ instruktionerna på hemsidan.

CloudAlly webbplats

För att registrera dig behöver du bara ange ditt namn, e-postadress och ett lösenord. Med det gjort är du redo att klicka Bli Medlem.

registrera dig för en kostnadsfri prövning

Därefter får du ett bekräftelsemeddelande och när du klickar på aktiveringslänken kan du logga in på tjänstens instrumentpanel.

lägg till säkerhetskopiering

Som du kan se är det enkelt att lägga till det konto du vill säkerhetskopiera till CloudAlly. Vi tyckte att hela installationsproceduren var mycket snabbare än väntat, vilket tar oss bara några minuter.

Enkel användning

Med CloudAlly installerat och aktiverat, är allt som återstår att lägga till det konto du vill säkerhetskopiera. Vi valde Dropbox och ombads att ange ett namn för säkerhetskopian.

dropbox admin detaljer

Om du klickar på rutan Autentiserar vidarebefordras du till Dropbox, och så länge du redan är inloggad på ditt konto kommer du att bli ombedd att gå med på att ge CloudAlly åtkomst.

Behörigheterna låter lite fullständigt. CloudAlly kräver dock åtkomst för att utföra åtgärder som vilken gruppmedlem som helst för att kunna säkerhetskopiera data från alla användare i Dropbox-kontot. Detta är nödvändigt för företagsanvändare som vill säkerhetskopiera sina affärsfiler - och är inte av vikt om du är den enda användaren av ditt Dropbox-konto.

säkerhetskopiering och återhämtning

Klicka på Tillåta ger CloudAlly direkt tillgång utan att ge ditt lösenord till tjänsten. Detta uppnås med hjälp av ett OAuth-token som kan återkallas när som helst.

Tillbaka på CloudAlly visade vårt konto nu en aktiv anslutning till vårt Dropbox-konto. På den här sidan kunde vi ställa in frekvensen för säkerhetskopior till antingen varje dag, var tredje dag eller varje vecka. Vi lämnade den på Daily, även om vi ändrade säkerhetskopieringstiden till middagstid så att den skulle utföra sin första sparning förr.

säkerhetsinställningar

Vårt CloudAlly-konto är inrättat för att spara våra data till en Amazon S3-server i Irland, ett alternativ som vi valde under registreringen.

När dina inställningar har sparats är du redo att ställa in ditt konto för att säkerhetskopiera med den frekvens som du valde automatiskt. För att göra detta, bläddra ner till ditt konto och klicka på aktivera längst till höger i användarnamnet.

aktivera säkerhetskopiering

När den har aktiverats säkerhetskopierar CloudAlly dina filer när de ska automatiskt. Du kan välja att pausa säkerhetskopior när du vill. Om du föredrar kan du också manuellt be CloudAlly till Säkerhetskopiera nu. Vi beslutade att gå vidare och skapa vår första backup.

backupnow-knapp

Detta ändrade vår status till Pågående. Säkerhetskopian tog mindre än en minut, men det beror bara på att vi bara hade några testfiler att säkerhetskopiera. Om du har enorma mängder data i din Dropbox (eller andra konton) kommer det att ta längre tid.

Om du klickar på aktivitet i menyn till vänster om CloudAlly kan du se exakt vad CloudAlly har gjort. Detta är ett bra sätt att hålla reda på dina säkerhetskopior och aviseringar. Som ni ser har vår första säkerhetskopiering avslutats.

aktivitet avslutad

För att granska processen för att återställa våra filer beslutade vi att återställa våra säkerhetskopior. Genom att klicka på Återställ kan du välja ditt säkerhetskopierade konto och CloudAlly ger dig möjlighet att antingen återställa eller ladda ner data. Vi beslutade att gå in i vår Dropbox och ta bort våra filer.

radera filer

När filerna nu har tagits bort fortsatte vi och återhämtade dem.

återställa eller ladda ner från dropbox-konto

Vi valde dock att återställa; det är trevligt att se att det är möjligt att ladda ner allt som en zip-fil vid behov. Detta gör det enkelt att antingen transportera data med hjälp av CloudAlly eller återställa ett molnlagringskonto som har hackats eller av misstag raderats.

ladda ner arkivlista

Klicka på Återställ resulterar i att du får ett meddelande om att en återställning har planerats. Och tillbaka på vår Aktivitetsskärm kunde vi se att återställningen var klar, så vi gick tillbaka till Dropbox för att se om det hade fungerat. Som hoppats hade vår Dropbox en återställd objektmapp som innehåller de tidigare raderade dokumenten.

återställda föremål

Avslutningsvis är CloudAlly en tjänst som guider dig försiktigt genom att antingen säkerhetskopiera eller återställa. Att använda CloudAllys funktioner är extremt enkelt och passar definitivt för icke-tekniker och nybörjare. Vi har haft allt om att använda tjänsten och har absolut inga klagomål om dess funktionalitet.

Beslutet att använda CloudAlly kommer till stor del att koka ner till om du litar på tjänsten för att skydda dina data...

Sekretess och säkerhet

För att säkerhetskopiera dina data till CloudAlly från en tredje parts molnlagringstjänst måste du ge CloudAlly åtkomst till dessa konton. Men eftersom det skulle vara problematiskt när det gäller att tillhandahålla CloudAlly med dina lösenord när det gäller sekretess och säkerhet, använder CloudAlly OAuth för att skapa ett token som ger behörighetsbaserad åtkomst.

OAuth är en erkänd öppen standard för åtkomstdelegering som tillåter användare av appar och tjänster att ge tredjepartswebbplatser eller applikationer tillgång till deras information om andra tjänster utan att faktiskt tillhandahålla lösenord direkt.

Detta tillåter CloudAlly-användare att ge begränsad åtkomst till dessa tjänster för att skapa säkerhetskopior och inget annat. Det innebär också att användare kan återkalla behörighet när som helst utan oro för att behöva uppdatera lösenordet - även om det här är något vi skulle råda.

När data överförs moln till moln av CloudAlly använder företaget säkra SSL-servrar (HTTPS). I teorin möjliggör detta en säker överföring som är säker mot attacker mellan människor i mitten. Vi kontrollerade dock CloudAllys servrar som använder Qualys SSL Labs för att verifiera implementeringen av dess TLS-säkerhet och fann att det bara fick B på grund av svag implementering av nyckelutbyten (ingen perfekt framåt-sekretess). Detta är lite angående eftersom det betyder att Transport Layer Security inte är implementerat så bra som det borde vara.

När data har transporterats via TLS till sina Amazon S3-servrar lagras dina data i vila med stark AES-256-bitars kryptering på serversidan. Denna kryptering tillhandahålls genom att använda unika krypteringsnycklar för varje enskild abonnent, och dessa unika nycklar lagras i ett isolerat och säkert tillstånd på en separat Amazon S3-server. CloudAlly säger att endast ett "väldigt begränsat antal av CloudAllys kärnteammedlemmar" någonsin har tillgång till dessa nycklar.

Det är värt att notera att eftersom dessa nycklar är lagrade på serversidan, betyder det att CloudAlly-användare saknar guldstandarden för molnlagringssäkerhet utan end-to-end-kryptering. Som ett resultat är data som lagras av CloudAlly potentiellt sårbara för hacking eller oönskade intrång från CloudAlly-anställda.

Huruvida du anser att denna säkerhet är tillräcklig för dina personliga behov beror på din egen personliga hotmodell. Det som är viktigt att förstå är att CloudAlly teoretiskt kan ge regeringen tillgång till alla dina uppgifter om det ges en garanti. Som ett resultat måste vi ge råd om att det enda sättet att säkra dina data ordentligt på molnservrar - utan sekretess- eller säkerhetsproblem - är att använda en säker molnlagringsleverantör som ger full e2ee.

Å ena sidan är CloudAlly GDPR och HIPAA kompatibla. Å andra sidan medger den att de delar aggregerade data med tredje parter

Därefter kontrollerade vi sekretesspolicyn för att få en uppfattning om hur CloudAlly kan behandla dina data under processen att säkerhetskopiera dem. Policyn bekräftar att den verkligen kommer att överlämna dina uppgifter till myndigheterna om de har delgivits en teckningsoption. Det indikerar också att den kan undersöka dina uppgifter om den anser att du bröt mot deras användarvillkor. Det som gäller är att formuleringen verkar ge den tillåtelse att starta en utredning av dina uppgifter, bara för att kontrollera om det finns misstänkta "potentiella kränkningar."

Företaget medger också att det kan använda och avslöja din personliga information till tredje part i ett aggregerat eller anonymiserat format. Aggregerade data bör inte utgöra några risker för individer, även om studier har visat att tidigare anonymiserade uppgifter kan identifieras igen för individer under vissa omständigheter.

Det faktum att dina säkerhetskopierade data kan analyseras för att skapa en inkomstström verkar tveksamma - och är något som vi tenderar att undvika till förmån för tjänster som lovar datasekretess. Å andra sidan påstår CloudAlly att vara GDPR och HIPAA-kompatibla.

Det har internationellt erkänt ackreditering för hantering av informationssäkerhet genom Cloud Security Alliance STAR-programmet med CSAs Cloud Controls Matrix. Därför bör det teoretiskt vara att säkra data korrekt. Som alltid är fallet måste du göra en riskbedömning när du bestämmer dig för att använda dessa (och andra) molntekniska säkerhetskopieringstjänster.

Kundservice

Med CloudAlly får användare utmärkt kundsupport tack vare sin livechatt dygnet runt. Vi testade livechatten och tyckte att agenterna var både användbara och kunniga om tjänsten. Agenterna kan hjälpa dig att antingen ta reda på information om tjänsten eller hjälpa dig att ställa in ditt konto för att säkerhetskopiera korrekt.

resurser på molnigt webbplats

I den översta nav-menyn hittar du en rullgardinsmeny med namnet Resurser. Den här menyn låter dig navigera till mycket användbar information. Med en FAQ, installations- och användarmanualer, en Knowledge Base och videor, bara ett klick bort,

Webbplatsen erbjuder också en användbar blogg som innehåller informativa artiklar om olika ämnen kring säkerhetskopiering och säkerhetskopiering.

Sammantaget tyckte vi att resurserna på webbplatsen var fantastiska. Det är rättvist att säga att hela webbplatsen är utformad för att ge massor av information om tjänsten och massor av hjälp för dig att komma igång och fungera - oavsett vilken plattform du är intresserad av.

moln allierad guide

Slutsats

CloudAlly är en moln-till-moln-backuptjänst som är mycket intuitiv, enkel att installera och en doddel att använda. Webbplatsen är oerhört väl utformad och den förklarar allt om tjänsten du kanske undrar om. Denna tjänst är idealisk för både individer eller företag som letar efter en automatiserad säkerhetslösning för deras data.

10 GB lagringsutrymme för $ 3 per månad är inte dyrt, men kom ihåg att denna kostnad kommer att öka med $ 3 extra per månad för varje extra block på 10 GB du behöver.

CloudAlly är inte en tjänst som tillhandahåller kryptering från en till ände och den fungerar inte med några tjänster som tillhandahåller e2ee. Så om du behöver säker lagring är det bättre att handla någon annanstans. Dessutom lovar tjänsten inte integritet och eftersom den har dina krypteringsnycklar för dina räkning; Det är möjligt att företaget kan komma åt dina data eller förlora dina data på grund av hacking.

Huruvida detta rör dig är verkligen beroende av din egen hotmodell. Men i allmänhet är detta en bra moln-till-moln-säkerhetskopia som fungerar bra när du gör jobbet i handen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me