DeleteMe gjennomgang

Slett meg

Slett meg
er en tjeneste som lar internettbrukere rydde opp i sitt digitale fotavtrykk ved å hjelpe dem med å slette informasjonen sin hos ledende datameglere. Som et resultat av å slette personlig informasjon fra ledende datainnsamlingstjenester som Spokeo, BeenVerified og Intelius, kan brukere redusere mengden personlig informasjon som vises i Googles søkeresultater. I denne DeleteMe-gjennomgangen tar vi en titt på pris, brukervennlighet, sikkerhet og mer.

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

DeleteMe eies av Abine, Inc., et teknisk firma med base i Boston, USA. I tillegg til den premium DeleteMe-tjenesten, tilbyr Abine en kjent passordbehandler Blur. Begge tjenestene er fokusert på å gi internettbrukere personvern. Imidlertid kan Blur brukes gratis og konsentrerer seg om sikker passordhåndtering og adblocking / tracker-blokkering.

DeleteMe hevder å ha fjernet 20 millioner personlige oppføringer fra databanker

DeleteMe ble først lansert i 2010. For kunder som betaler for DeleteMe, gir tjenesten trygghet ved å sikre at sensitiv personlig informasjon ikke sitter rundt på servere som venter på å bli hacket.

Selv uten å hacking å bekymre deg for, kan datasamlinger være en enorm smerte. Datameglere tjener fortjeneste ved å selge informasjonen din til tredjepart. Dette betyr at selv om de har dataene i databasen, kan informasjonen din spres uten din viten eller samtykke.

Dessuten som et resultat av at dataene dine vises på datasamling av nettsteder - er det sannsynlig at noe av din personlige informasjon kan vises i søkeresultater på nettet. Dette kan ha en negativ innvirkning på personvernet ditt, og din personlige sikkerhet kan bli truet ved å gi hackere noe informasjon som er nødvendig for å utføre sosiale ingeniørangrep (phishing). Under de verste omstendighetene kan dataene dine til og med brukes til å utføre svindel eller identitetstyveri.

Priser

Alle som vil dra nytte av Abines DeleteMe-tjeneste kan gjøre det via tre forskjellige abonnementsplaner:

  • En grunnleggende plan vil tillate en internettbruker å fjerne informasjonen fra datameglerens nettsteder i ett år. Denne planen tilsvarer $ 10,75 per måned ($ 129 faktureres årlig).
  • Brukere som velger å betale $ 19.08 per måned ($ 229 faktureres årlig), kan slette to personers data fra datameglerens databaser i et år.
  • Endelig kan brukere velge å betale for at to brukere skal slette dataene sine i to år til en pris av $ 14.99 per måned ($ 349 fakturert toårig).

DeleteMe Prising

Som du kan se, er DeleteMe ganske kostbar. Og fordi å holde dataene fra datameglerens nettsteder er en pågående prosess (som krever jevnlige kontroller for å se om dataene dine er lagt til på nytt) er DeleteMe ikke tilgjengelig som et engangskjøp. I stedet er det noen som er opptatt av å få fjernet dataene sine fra å vises på datasamling av nettsteder og søkeresultater, må betale for tjenesten på ubestemt tid.

Dette er en ganske stor ulempe med denne typen tjenester og betyr at det vil være en løpende kostnad å holde dataene utenfor datameglerens nettsteder.

Hva slags data fjerner de?

Alle som bestemmer seg for å abonnere på DeleteMe kan forvente at informasjon om seg selv blir fjernet fra ledende datameglere. Dette inkluderer fjerning av navn, adresse, alder, telefonnummer, e-postadresse, bilder - og til og med bilder av hjemmet - fra databaser.

Nedenfor er et skjermbilde av hva du kan finne ut om den gjennomsnittlige personen hvis du søker etter dem på nettet. Dette er den typen oppføring som DeleteMe er designet for å bli kvitt.

Informasjon om Donald J Trump fra av DeleteMe

Som et resultat av bruk av DeleteMe vil abonnentdataene derfor ikke vises i søkeresultatene på nettet. Det vil si, med mindre søkeresultatene serverer informasjon som er inneholdt på legitime nettstedstjenester der informasjonen ble gitt av brukeren direkte - eller når personlig informasjon vises på nyhetsnettsteder av en eller annen grunn. For å fjerne forespørsler av denne art, vil fjerning av søkemotorresultater innebære å påberope seg retten til å bli glemt (ikke for øyeblikket tilgjengelig i USA - men er tilgjengelig i EU).

Dermed er det verdt å merke seg at DeleteMe ikke er en tryllestav som på magisk vis får deg til å forsvinne fra Googles søkeresultater. Men er snarere en tjeneste som er designet for å fjerne dataene dine fra datameglere - som har den sekundære effekten av at noen av personopplysningene dine forsvinner på nettet - på steder der internettbrukeren aldri gikk med på at de dataene skulle deles.

For abonnenter som bestemmer seg for å investere i et DeleteMe-abonnement, er tjenestene de kan forvente å få sine data fjernet fra som følger (DeleteMe fjerner for tiden brukere fra omtrent 38 tjenester totalt):

CompanyWhat det brukes til
Bekreftet Bakgrunnssjekker
PeopleSmart Offentlige poster
Spokeo People Search Engine
PeekYou People Search Engine
Addresses.com Verifisering av bedrifter og identitet
Intelius Offentlige poster & Telefonnummer
PeopleFinders Offentlige poster
Whitepages Offentlige poster
Whitpages Pro Offentlige poster
Avansert folksøk People Search Engine
Enkel bakgrunnssjekk Bakgrunnssjekker
Gule Sider Virksomhet & Individuelle oppføringer
ZabaSearch People Search Engine & Omvendt telefonnummeroppslag
People Lookup People Search Engine
USA-søk Bakgrunnssjekker, omvendt telefonoppslag & Eiendomsregister
Uansett People Search Engine & Omvendt talloppslag
DexKnows People Search Engine
Email Finder E-postoppslag
Privat øye People Search Engine
Public Records.com Offentlige poster & Bakgrunnssjekk
Offentlig post nå Bakgrunnssjekk telefonoppslag
The Public Records.com Offentlige poster
Phonesbook Publick Records & Telefonnummer
Gratis telefonspor Omvendt telefonoppslag
Neighbors.me Offentlige poster
USA People Search People Search Engine & Omvendt telefonnummeroppslag

Som du kan se, er datameglerne som er nevnt primært USA-baserte. Dette er fordi DeleteMe er en USA-basert tjeneste, og du betaler for at dataene dine blir fjernet fra vestlige datasamlingstjenester.

Som et resultat, kan ikke data om deg som oppbevares av datameglere i utlandet nødvendigvis fjernes med hell av denne tjenesten. Dette er en liten begrensning av DeleteMes tjeneste, noe som kan bety at den appellerer til amerikanske innbyggere mer.

På den annen side er det vår forståelse at den som håndterer DeleteMe-kampanjen vil delta i forskning for å forsøke å finne dataene dine online, og hvis en DeleteMe-agent kan finne dataene dine på hvilken som helst tjeneste der de kan fjernes - all innsats for å fjerne det vil bli laget. Det er også verdt å merke seg at amerikanske nettsteder ofte inneholder data om utenlandske innbyggere, så DeleteMe er fremdeles nyttig selv om du ikke er bosatt i USA.

Brukervennlighet

Det er ekstremt enkelt å bruke Abine DeleteMe. Når en bruker har abonnert, må de begynne med å oppgi alle dataene om seg selv som de vil ha fjernet fra aggregatordatabaser. Firmaet ber brukere om detaljer som navn, adresse, fødselsdato, telefonnumre og eventuelle aliaser de har, eller navn de tidligere har vært kjent av (pikenavn, vanlige stavefeil, osv.)

Brukerdetaljer

Brukere kan legge til så mange adresser, navn, e-postmeldinger og telefonnumre relatert til seg selv som de vil, og hvis de glemmer noen detaljer, kan de starte en ny kampanje når den første er gjort. Etter dette må brukere laste opp, sende e-post eller faks DeleteMe et bilde av førerkortet, passet - eller en annen utstedt ID - for å bekrefte at de er den de sier de er. DeleteMe trenger denne redigerte versjonen av IDen din (du kan skjule bildet og ID-nummeret) for å fjerne deg fra noen tjenester.

laste opp identifikasjonskort

Å overlate sensitive personopplysninger til DeleteMe kan virke noe kontraproduktivt mot det endelige målet om å få personvern. Imidlertid er dette den eneste måten firmaet kan slette dataene dine på, så det virker rimelig å gi DeleteMe PI hvis du faktisk vil at tjenesten skal fungere.

Når tjenesten har opplysningene dine, kan den begynne prosessen med å be datameglere om å fjerne dataene fra databasen. Dette oppnås ved å sende en "opt-out" -forespørsel der du ber om at dataene dine blir fjernet fra disse tjenestene. Riktignok er dette noe du kan gjøre selv. Så du betaler for bekvemmelighet, i motsetning til en tjeneste du bare kan få med DeleteMe.

Prosessen

Å overføre dataene dine til DeleteMe starter din første kampanje. Abonnenter kan slette så mye data om seg selv som de vil, og de kan legge til data ekstra datasett når de følger med. Dette sikrer at alle tidligere adresser, eller flere adresser (hvis de for eksempel eier mer enn ett hus), blir vellykket fjernet fra datameglerens databaser.

Personvern pågår

En ting som er verdt å huske på er at du må vente til DeleteMe sender deg en rapport for en pågående forespørsel før du kan legge til ekstra data i kampanjen. Firmaet fortalte oss:

“Hvis du glemmer å legge til informasjon (aliaser, tidligere adresser osv.) På DeleteMe-databladet, kan du når som helst legge dem til på databladet ved å logge på kontoen din. Hvis du allerede har mottatt din første DeleteMe-rapport (med noe informasjon som mangler), kan du be om en "ad-hoc" rapporter fra vårt supportteam for å inkludere den nye informasjonen i rapporteringsprosessen. Den nye informasjonen din vil da bli inkludert i alle fremtidige rapporter. "

Dermed kan du ikke oppdatere kampanjen din på første dag, men i stedet må vente på at firmaet skal håndtere den opprinnelige forespørselen først. Av denne grunn er det verdt å sikre at du får den riktig første gang og oppgi alle adressene, aliasene og andre data du vil slette før du trykker på.

Når dataene dine er fjernet, vil firmaet sjekke hver tredje måned for å se om datameglerne nok en gang har samlet inn data om deg. Hvis de har det, vil prosessen gjentas for å sikre at dataene dine blir slettet igjen fra disse databasene.

Alle abonnenter får en detaljert statusrapport etter hver fjerningsøkt, som tydelig forklarer nøyaktig hvilke data som er fjernet og fra hvilke tjenester. Selv om DeleteMe hevder å utføre tjenesten i et år, er det det faktisk gjør å slette dataene dine fire ganger. En gang når du blir med, og deretter etter tre måneder, seks måneder og etter at ni måneder har gått. Etter det vil det ha gått et år, og det er på tide at et nytt abonnement blir betalt.

Det er også verdt å merke seg at abonnenter kan legge til så mange mennesker på kontoen deres som de vil. Mens hver nye person må betales for en om gangen til en pris av

Personvern og sikkerhet

Å være basert i USA regnes ikke som en god beliggenhet for å ta utgangspunkt i en personverntjeneste. USA er hjemsted for warrants og gag-ordre, som lar regjeringen tvinge firmaer ikke bare til å beholde og gi alles data til myndighets etterretningsbyråer - men også å gjøre det i absolutt hemmelighold.

Amerikanske lover betyr at det potensielt er mulig at DeleteMe allerede har fått en garanti som tvinger den til å beholde alle dataene du gir den. Hvis dette var tilfelle (og det er ingen måte å vite), kan dataene dine være i ferd med å bli sendt videre til den amerikanske regjeringen av DeleteMe.

Med denne personvernhensynet ut av veien, kan vi henvende oss til personvernreglene for å se hvilke garantier firmaet gir for dine data. Personvernreglene lover å ikke selge kundedata, og oppgir at data bare vil bli brukt av DeleteMe og dets tredjepartsentreprenører i den hensikt å tilby tjenesten. Fra policyen:

"Mange selskaper tjener på brukerne sine ved å selge informasjonen, men vi vil aldri gjøre det. Vi bruker bare dataene vi samler inn om måten folk bruker våre produkter og nettstedet vårt for å bygge bedre produkter. Vi vil aldri dele noen personlige data om din online aktivitet eller bruke dem til å målrette deg individuelt. Hvis du velger å registrere deg på nyhetsbrevene våre eller motta e-postoppdateringer av personvernbloggen vår, vil vi noen ganger sende deg e-post med kuponger, kunngjøringer og Abine-nyheter. "

I politikken heter det også at:

"Noen av våre andre tjenester (som DeleteMe) kan også kreve noe datadeling for å tilby tjenesten, for eksempel å be om at tredjeparts nettsteder (datameglere og informasjonsaggregatorer) fjerner eller undertrykker din personlige informasjon fra nettstedene deres. For å oppfylle dine forespørsler om bortvalg, kan det hende vi må identifisere oppføringer som holdes datameglere, noe som nødvendigvis krever å dele deler av dataene dine med dem. "

Denne delen av personvernreglene forklarer at firmaet må dele dine data med datameglerfirmaer for å få dem til å slette dem. En liten bekymring er at DeleteMe uttaler at datameglere kan "fjerne eller undertrykke" dataene. Det som virker problematisk er at DeleteMe potensielt kan gi noen data til datameglere og informasjonsaggregatorer som de for øyeblikket ikke har.

Personvernreglene ser også ut til å innebære at noen datameglere kan "undertrykke" i stedet for å slette dataene dine. Dette betyr at datameglere etter en viss tid kan begynne å behandle dataene dine igjen (og potensielt ha noen ekstra utdrag av data du har fått fra DeleteMe). Dette er en begrensning av tjenesten, for mens DeleteMe kan gjøre alt for å be datameglere om å slette dataene dine, kan det faktisk ikke garantere at disse datameglerne vil slette alle dataene dine fullstendig. Det er mulig at datameglere kan velge å legge informasjonen din på is.

Uansett om du bestemmer deg for å bruke DeleteMe, dreier seg om noen viktige hensyn: Om du har råd. Enten du stoler på den amerikanske regjeringen (og du kan overholde muligheten for at dataene dine kan bli avlyttet av amerikanske myndigheter). Og om du stoler på datameglerfirmaer for å slette dataene dine permanent i stedet for bare å "undertrykke" dem i en viss periode.

Kundeservice

Å bruke DeleteMe er ikke vanskelig, og det ser ikke ut til at det er noen grunn til at en bruker trenger å kontakte kundestøtte for å få tjenesten til å fungere korrekt. For de som har problemer eller ikke kan forstå noe, er det imidlertid mulig å kontakte support.

Nettstedet har et kontaktskjema og hjelpesenter som er fylt med nyttige spørsmål, og i amerikanske åpningstider (mandag til fredag ​​9 til 17:00 Eastern Time) kan brukere stille spørsmål via live chat på nettstedet sitt også.

Kontakt oss skjema

Vi bestemte oss for å teste ut kontaktskjemaet, og var glade for å finne at vi fikk svar veldig raskt. Dette betyr at du ikke har noen problemer med å stille spørsmål om bruk av tjenesten, selv om live chat er stengt.

Konklusjon

Å søke etter et navn og adresse på nettet fører vanligvis til at enten helt eller delvis resultat vises på datasamlerens nettsteder. Vanligvis vil denne typen nettsteder redigere noe av informasjonen - og likevel gjøre det åpenbart at den rette personen er funnet. Nettsteder som Spokeo ber deretter interesserte parter betale for å se hele filen for den personen.

Med et DeleteMe-abonnement skal det å utføre slike søk føre til at det ikke vises data på noen av disse datameglerens nettsteder, noe som betyr at dataene dine ikke lenger er til salgs. Så, fungerer det?

Etter vår første kampanje, fant vi ut at dataene våre faktisk var mye vanskeligere å finne. Alle datameglerens nettsteder som ble kontaktet hadde faktisk behandlet DeleteMes forespørsel, noe som betyr at vårt digitale fotavtrykk ble forbedret massivt ved bruk av tjenesten, noe som betyr at det er rettferdig å si at denne tjenesten gjør alt den lover.

Riktignok er det noen potensielle bekymringer rundt USAs base. For at DeleteMe skal utføre tjenesten sin, må du gi personopplysningene dine direkte, noe som betyr at firmaet får mye sensitiv informasjon om deg som potensielt kan overføres til den amerikanske regjeringen.

Vi foretrekker at DeleteMe skal ha base i Sveits eller Nederland; land som har bedre personvernbeskyttelse for forbrukerdata, og der det ikke er noe potensial for at data hemmelig blir samlet inn av myndighetene uten at forbrukeren blir informert eksplisitt. Imidlertid er dette en liten uenighet som bare vil angå mennesker med, spesielt forhøyede trusselmodeller.

Det er også sant at DeleteMe leverer en tjeneste som det er mulig for forbrukere å gjøre selv. Og etter vår mening er den beste måten å beskytte ditt digitale personvern alltid å minimere hvem som har dataene dine. Tor denne grunnen, å gjøre det selv er sannsynligvis det bedre alternativet.

Selvfølgelig kan det være en langvarig og møysommelig prosess å faktisk gå videre og kontakte datameglere for å be dem om å fjerne dataene dine. Av denne grunn er det forståelig om du foretrekker å betale DeleteMe i stedet.

For noen internettbrukere vil betale $ 10,75 per måned gi utmerket valuta for pengene - spesielt hvis du er bosatt i USA hvis data blir flagget opp med et stort antall online datameglere.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me