Disroot gjennomgang

Disroot

ProPrivacy.com Score
6 av 10

Sammendrag

Disroot
er en desentralisert skybasert tjeneste som lar deg lagre filene dine og kommunisere med hverandre. Etablert av en personvernfokusert organisasjon av frivillige, og hvis vi ser på Disroot som en e-postleverandør, skiller den seg ut takket være sin vektlegging av sikkerhet med en helt gratis åpen kildekode-tilnærming. Dette kommer selvfølgelig ikke uten forringer.

Hvor er Disroot Basert?

Disroot ble opprettet i Amsterdam allerede i 2015, da Nederland var kjent for sin liberale tilnærming til sikkerhet og personvern. Dessverre har dette endret seg de siste årene med innføringen av loven Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) tidlig i 2017, og overrakte en rekke overvåkningsbeføyelser til en stadig mer autoritær regjering. Oversatt til “The Intelligence and Security Services Act”, og gjør dette mulig for tjenestemenn å overvåke kommunikasjon på nettet via smarttelefoner og andre enheter, og profilere borgere og besøkende ned til deres DNA.

Dis 'root' nettsted

Nederland er også en del av etterretningsgruppen Nine Eyes, den første utvidelsen av Five Eyes Alliance, sammen med Storbritannia, USA, Canada, Australia, New Zealand, Danmark, Frankrike og Norge. Selv om dette betyr at informasjon kan deles med andre byråer, er landet fremdeles betydelig mer frigjort enn naboene, og tjener sin "Gratis" status fra friheten i verden undersøkelse.

Hvor mye koster disroot?

Disroot er helt gratis å bruke opptil 1 GB i postkassen. Det er mulig å fylle ut en forespørsel om ekstra lagring opp til 10 GB for 0,15 euro per GB per måned. Dette er ganske enkelt for å dekke kostnadene for maskinvare, elektrisitet og vedlikehold, som ellers er finansiert gjennom selskapets "lønn som du ønsker" -system via donasjoner.

Det er flere metoder tilgjengelig for å bidra til prosjektet, inkludert:

 • Kredittkort via PayPal
 • PayPal selv
 • Flattr
 • Librapay
 • Patreon
 • Velg kryptokurer direkte via nettstedet

Disroot's Patreon ser ut til å gi mest fordeler med sine $ 15 månedlige tier som tjener abonnenter på ekstra 50 GB lagringsplass, e-postannonser og en tøff skjorte med merke fra Disroot på forespørsel.

Disroot.org t-dritt

Den ustabile karakteren av denne finansieringsmetoden stiller spørsmålet om Disroot vil vare. I delen Ofte stilte spørsmål uttaler selskapet at det "har til hensikt å holde det gående i veldig lang tid" siden administratører og vedlikeholdere er avhengige av tjenestene daglig, men dette krever fortsatt at du bare stoler på organisasjonen.

Penger blir direkte reinvestert i tjenesten, skalere avhengig av hvor mye støtte de får til enhver tid. Fortsatt gjennomsiktig, gjør Disroot sine årlige rapporter tilgjengelige for fellesskapet for å laste ned og vise frem en måned for måned-graf over inneværende års fremgang.

Disrotos funksjoner: Oversikt

 • Ett gratis alias (mer tilgjengelig for støttespillere)
 • 1 GB e-postlagringskonto (kan oppgraderes til 10 GB til en kostnad på 0,15 EUR per måned for hver ekstra GB)
 • Send vedlegg på opptil 50 MB i størrelse
 • Last opp flere filer
 • Tvers av enhetskompatibilitet takket være IMAP / POP3
 • E2E-e-postkryptering med OpenPGP
 • Spam- og virusfilter (med muligheten til å hviteliste)
 • Tilpassbare filtre - for å sortere e-post automatisk når de ankommer
 • Ubegrenset filteradresser for å holde innboksen ryddig
 • Identiteter (signaturer)
 • videresending
 • Rask søk
 • HTML-e-poster
 • Suite med applikasjoner, inkludert Cloud, Kalender, Galleri og Notater
 • Be om levering og les kvitteringer
 • tråder
 • Legg mottakere automatisk til adresseboken din

The Disroot RainLoop Client

RainLoop er en e-postklient med åpen kildekode med et elegant grensesnitt som Disroot er basert på. Organisasjonen står åpenbart ved ordtaket ‘hvis det ikke brøt, ikke fikser det’, ettersom implementeringen av Disrot er identisk med standardtilbudet.

Disroot Rainloop-klienten

Du kan enkelt tilpasse ting selv, legge til din egen merkevarebygging ved å gå inn på adminpanelet og laste opp din egen bakgrunn. Dette er en minimalistisk, men likevel fin touch som kan sees på nettklienten. E-postadressen din vises tydelig øverst til høyre, mens den gjenværende lagringsplassen din kan bli funnet nede til venstre i prosentvis form. Ved å sveve over dette vil du fortelle hvor mye du har igjen i MB, slik at du kan få mest mulig ut av din begrensede plass.

De fleste funksjonene du kan forvente er til stede, for eksempel et pent, kompakt gjengevisning, muligheten til å lage undermapper og merke ting som lest i bulk. Jeg likte spesielt muligheten til å be om levering og lese kvitteringer, noe som kan komme godt med på arbeidsplasser. Dessverre er det ingen måte å forhåndsplassere et automatisk svar på når du er borte, for eksempel på ferie.

Det er ingen Disroot-applikasjon for desktop, men støtten av POP3 og IMAP betyr at den vil fungere med alle klienter på OS X, iOS, Android, Windows og Linux. Det er også en RainLoop-plugin tilgjengelig for Nextcloud på skrivebordet og et Android-repository som inneholder Disroot fra F-Droid, men begge metodene er litt fikligere for de som ikke er godt kjent med teknologi..

Tilbyr Disroot personvern?

Åpenhet er kjernen i Disroot, med en lang personvernpolicy som hevder å "ikke lese / se eller behandle dine personlige data, e-post, filer osv.". Som standard har tre administratorer tilgang til informasjonen din, men har bare tilgang til den når feilsøking eller når servicevilkår antas å være brutt. I begge tilfeller vil Disroot be om tillatelse på forhånd eller informere deg i etterkant om handlingene som er gjort mot kontoen.

Naturligvis eliminerer organisasjonen de fleste detaljer som er nødvendige for å åpne en konto, og aksepterer anonyme brukernavn og en rekke betalingsmetoder som lar deg gi så lite eller så mye informasjon du er komfortabel med. Du må oppgi en eksisterende e-postadresse når du oppretter en konto, men denne brukes utelukkende til bekreftelsesformål og ikke lagres på Disrots servere. Logger oppbevares kun for diagnostiske formål og lagres i ikke lenger enn 24 timer med mindre annet er uttrykkelig spesifisert.

Disroot er i samsvar med GDPR (General Data Protection Regulation) og gir deg kontroll over dine personopplysninger. Organisasjonen advarer deg om at du potensielt kan bli utsatt for nettsporere fra slike som Facebook, Twitter og Google på grunn av innebygningssystemet, men dette er avhengig av hvordan du bruker tjenestene som tilbys og hva som sendes til deg av andre mennesker.

Hvor sikker er Disroot?

Disroot er tilsynelatende mangelfull i sikkerhetsavdelingen, for et selskap som handler om personvern. Den primære skytjenesten er basert på Nextcloud, som for øyeblikket har ende-til-ende-kryptering deaktivert på grunn av et langvarig problem med skrivebordsapplikasjonen. Den RainLoop-drevne e-posttjenesten glemmer Advanced Encryption Standard (AES), men beskytter tilgangen til serverne ved å konvoluttere informasjon i SSL / TLS, forutsatt at mottakeren også støtter denne typen kryptering. Den rommer også innebygd støtte for GPG-kryptering, selv om dette har hatt problemer tidligere.

Disroot hjelper deg med å låse kontoen din via to forskjellige typer tofaktorautentisering (2FA): Tidsbaserte metoder for én gang-passord (TOTP) som Google Authenticator eller Universal 2nd Factor (U2F) enheter som USB-nøkler. Vi anbefaler alltid maskinvarebasert 2FA, ettersom den er den mest sikre, men vi erkjenner at TOTP er mer tilgjengelig på flere plattformer.

Organisasjonen har tatt forholdsregler mot worst-case-scenariene ved å implementere diskkryptering i Disroot. Dette bidrar til å forhindre datalekkasjer når servere blir stjålet, inndratt av myndigheter eller fysisk tuklet med på noen måte.

Hvor enkelt er Disroot å installere?

Irriterende gjør Disroot det ikke enkelt å registrere seg for sine tjenester. Hoved Google-søk peker deg i retning av Cloud-påloggingen, som igjen ikke inkluderer eller lenker til et registreringsark. I stedet er det tilsynelatende forventet at du navigerer mot delen "Glemt passord?", Klikker du på "avbryt" ettersom du tydeligvis ikke har et passord ennå, og bare da får du presentert "Ny brukerregistrering" som et alternativ.

Siden Disroot tillater gjenoppretting av passord, abonnerer den ikke på en fullstendig policy for null kunnskap. Det tar en forsiktig tilnærming når du registrerer deg, men med sterke krav og en indikator som forteller deg hvor sterkt passordet ditt er. Forsøker å holde datainnsamlingen på et minimum, ber Disroot bare om:

 • Et brukernavn (dette kan være et anonymt pseudonym)
 • Et passord
 • En e-postadresse for bekreftelsesformål

brukernavn

Når du har fullført forespørselen din om en gratis Disroot-konto, må du enten klikke på koblingen som er oppgitt eller legge inn koden som er sendt til bekreftelses-e-postadressen. Dette forårsaket meg en håndfull problemer, ettersom den første e-posten tok lengre tid å komme gjennom enn nettstedets automatiske 15-minutters timeout. Med mindre du aktivt klikker på nettsiden for å oppdatere nedtellingen under ventetiden, utløper siden og tilsynelatende at du må gjenta prosessen på nytt.

Din nye @ disroot.org e-postadresse opprettes automatisk med brukernavnet ditt, hvis kontoen din skal godkjennes.

Nettstedet og kundestøtte

Problemene mine med nettstedet stammer fra en frakobling fra cloud.disroot.org, hvor tjenestene blir funnet, og det informasjonsbaserte disroot.org, hvor påmeldingsarket er. Et tredje nettsted kalt user.disroot.org brukes som User Self Service Center, hvor kontoendringer kan gjøres. Å navigere mellom disse tre er unødvendig vanskelig med ting gjemt i veldig spesifikke veier, men det kan lett løses med et enkelt "logg inn / registrer deg" hyperkobling og et hjemmesidesalternativ.

Disroot.org hjemmeside

Derimot var Disrotes kundeservice upåklagelig med en god responstid på 2 timer og klare, rett på sak. De fleste problemer kan løses ved å se gjennom informasjonen som tilbys i seksjonene Om oss, tjenester, blogg, opplæringsprogrammer og vanlige spørsmål på nettstedet, men agentene gir et kjærkomment sikkerhetsnett for den samfunnsledede plattformen.

Mine siste tanker om disroot

Disrotes personvernregler er iøynefallende og med rette i en verden der andre leverandører skalper deg etter annonsedrevet data. Det kan ikke ramme samme komfort som noen mer kommersielle tilbud, men uten annonser, ingen sporing og bare målet om ekte frihet, personvern, føderasjon og desentralisering i tankene, er det veldig få som kan tå til -toe med Disroot i både det frie og det betalte markedet.

Gratisversjonen er allerede en fullverdig tjeneste som tilbyr kalendere, kontakter, tilgjengelige notater og, best av alt, skylagring. Men det er absolutt verdi å betale for tjenesten, ettersom Disroot belaster tilsvarende en kopp kaffe hver måned.

Dessverre gjør den nederlandske driftsbasen det stadig vanskeligere å anbefale i forhold til konkurransen, spesielt hvis du er villig til å betale. For eksempel er kanskje ikke Posteo så grundig i personvernreglene sine, men den tilbyr et litt sikrere alternativ til bare 1 EUR per måned og er basert i Tyskland, et land kjent for sin strenge holdning til personvern.

Totalt sett er Disroot utrolig imponerende med en fellesskapsstyrt tjeneste som garantert vil glede de fleste som ønsker å komme seg bort fra clutchene til Google, Microsoft og andre titaner. Lidenskapen bak prosjektet er en forfriskende tempoendring som bare vil berike plattformen fremover.

Pros

 • Gratis med billige oppgraderinger
 • Vektlegging av personvern, reduksjon av data, nullsporing, grønn energi, bærekraft, sosial rettferdighet
 • Kan be om å koble ditt eget domene hvis du er en tilhenger
 • Fullt utstyrt: Cloud lagring, kalender, kontakter, notater, cross-client-kompatibilitet, dra-og-slipp-støtte
 • Rent og tilpassbart brukergrensesnitt

Ulemper

 • Ingen .com-adresser tilgjengelig
 • Ligger i et "Nine Eyes" land
 • Har ikke en automatisk svar-funksjon
 • RainLoop er skrevet på PHP, et serverspråk for åpen kildekode
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me