DotVPN gjennomgang

DotVPN

ProPrivacy.com Score
6.8 av 10

Sammendrag

DotVPN nyter enorm popularitet som en gratis nettleserutvidelse for Chrome og Firefox. Brukere har også muligheten til å kjøpe et DotVPN Premium-abonnement, som gir tilgang til DotVPNs komplette liste over servere og økte tilkoblingshastigheter.

Hurtigstatistikk

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt)
  40 Mbps
 • Jurisdiksjon
  Hong Kong
 • Samtidige tilkoblinger
  5
 • land
  12

Funksjoner

DotVPN er oppført som en tjeneste levert av Smart Security Ltd. Smart Security ser ut til å være registrert i Hong Kong, men jeg var litt forvirret over hvem eller hva dette selskapet faktisk er. Jeg kunne ikke finne noen kontaktinformasjon, og det ser ikke ut til å være et nettsted eller noe annet angående Smart Security. Selv om dette ikke er et stort problem, er det noe bekymringsfullt å se så lite oppført om morselskapet for DotVPN.

DotVPN annonserer å ha over 700 servere i 10 forskjellige land. Dette er også forvirrende, ettersom DotVPN faktisk tilbyr servere i 12 forskjellige land. I tillegg får gratis brukere bare muligheten til å velge mellom 12 totale servere og må håndtere hastighetsbegrensninger.

DotVPN Premium-brukere tillater opptil fem samtidige tilkoblinger til tjenesten, noe som er ganske fint når de vurderer hvor rimelig tjenesten er. Det er også verdt å merke seg i denne DotVPN-gjennomgangen at gratis brukere av tjenesten vil gjøre det ikke ha tilgang til Netflix, Hulu eller andre strømmetjenester. Oppgradering til en premieplan vil fjerne disse begrensningene.

Besøk DotVPN »

Hastighet og ytelse

Hastighetstester for en gratis tjeneste vil nesten alltid være skuffende. Mens de totale hastighetene var anstendige under min DotVPN-gjennomgang, fikk jeg hyppige avbrudd og koblinger mens jeg bruker plugin-modulen i nettleseren.

DotVPN-hastighet

Grafer viser høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighet for hver server og plassering. Se forklaringen på full hastighetstest for mer detalj. Mens de samlede nedlastingshastighetene ikke var for loslitte, klarte jeg ikke å fullføre testene for opplastningshastighet for denne DotVPN-gjennomgangen. Opplastningstesten frøs før jeg startet, noe som får meg til å tro at opplasting er begrenset til DotVPNs gratis tjeneste. Alt i betraktning forlot DotVPN meg veldig skuffet når det gjelder ytelse og pålitelighet.

Pris

1 måned

$ 0.00
per måned

DotVPN nyter enorm popularitet som en gratis nettleserutvidelse for Chrome og Firefox. Brukere har også muligheten til å kjøpe et DotVPN Premium-abonnement, som gir tilgang til DotVPNs komplette liste over servere og økte tilkoblingshastigheter. DotVPN Premium kan enten kjøpes for en pris per måned på 4,99 dollar, eller ved å abonnere årlig til bare 2,99 dollar i måneden.

DotVPN-priser

Et DotVPN Premium-abonnement virker ganske rimelig sammenlignet med noen av de andre VPN-tjenestene jeg har vurdert. Når det er sagt, er det noen problemer med tjenesten som bør få deg til å nøle før du registrerer deg. Jeg vil nevne disse lenger nede.

DotVPN Premium kan kanselleres i løpet av de første 30 dagene for full refusjon, mens etter 30-dagersperioden gis en forhåndsbetalt refusjon. Et hovedspørsmål vi la merke til med en gang under denne DotVPN-gjennomgangen, er det kredittkort godtas ikke! (Hvis du holder musepekeren over kredittkortlogoene som vises på skjermbildet nedenfor, får du beskjed om at de ikke betaler med dem for å betale med dem. Selv om dette kan være et velkomsttegn for de som verdsetter anonymitet, vil den typiske VPN-brukeren bli skuffet. PayPal er det eneste alternativet hvis du vil registrere deg på DotVPN Premium.

Brukervennlighet

Brukerstøtte

DotVPN har kun billettbasert support tilgjengelig, noe som er ganske underveisende, spesielt for betalte kunder hos DotVPN. Hvis du trenger akutt hjelp, blir du tvunget til å vente timer (eller enda lenger) på svar.

Som du kan se på skjermdumpen over, fikk jeg faktisk et ganske raskt svar på forespørselen min (litt over en time), men nivået på engelsk som ble brukt var sterkt mistenkelig. For noen som har fått navnet "Douglas Wells", dette var sterkt mistenkt og reiser noen interessante spørsmål angående DotVPN. Jeg vil nevne at DotVPN igjen gjør ikke ha en tilstedeværelse på Twitter eller Facebook, noe som gjør det vanskelig for deg å kontakte dem når du trenger hjelp i en klype. Når det er sagt, har de en liten kunnskapsbase tilgjengelig, som inkluderer noen generelle vanlige spørsmål.

Registrere seg

Når du registrerer deg på DotVPN, trenger du ganske enkelt en e-postadresse og passord for å få kontoen din i gang. Det er ingen e-postbekreftelse, noe som betyr at du til og med kan bruke en falsk eller midlertidig e-postadresse for å begynne å bruke DotVPN.

Etter påmelding vil DotVPN sende deg en e-post med lenker til appene deres (du kan også laste ned disse fra nettstedet).

DotVPN iOS VPN-klienten

Som jeg nevnte tidligere i denne DotVPN-gjennomgangen, har ikke leverandøren en Windows-, Mac- eller Linux desktop-klient. De hevder at de jobbet med å slippe disse snart, men i mellomtiden prøvde jeg iOS VPN-appen på iPhone-en.

Hvis du vil ha en VPN for Windows, eller en Mac VPN, kan det hende at denne tjenesten ikke er noe for deg. Det er vanskelig å få til tilpassede Linux-tjenester, men det er noen leverandører som tilbyr et Linux GUI. Se vår beste guide for VPN for Linux for mer informasjon.

DotVPN iOS-appen er slank og er veldig lik Chrome-pluginen som jeg også prøvde. Bare registrer deg med en e-post og passord, så appen vil ta seg av resten. Jeg ble imponert, spesielt med at DotVPN var en gratis tjeneste. Hvis du ønsker å bruke en full VPN med nettleseren din, anbefaler vi å sjekke de beste 5 VPN-ene for Google Chrome eller de beste 5 VPN-ene for Firefox, avhengig av hvilken nettleser du har valgt..

Andre / gratis tjenester

DotVPN Chrome-utvidelse

Siden DotVPN først og fremst er kjent som en proxy-tjeneste for å fjerne blokkering av nettsteder direkte i nettleseren din, bestemte jeg meg for å prøve DotVPN kromutvidelsen. Plugin-enheten har over 600 000 totale brukere og har en 4/5-stjerners rangering i Chrome nettbutikk. Jeg syntes det var enkelt å aktivere og koble til, med bare en e-postadresse som kreves for å komme i gang.

DotVPN Firefox-utvidelse

Jeg prøvde også ut DotVPNs Firefox-utvidelse, som selv om den ikke er så populær som Chrome-motparten, fremdeles får jobben gjort.

Sikkerhet og personvern

DotVPNs nettleserutvidelser bruker en SSL-proxy-tilkobling med en 4096-bits nøkkel. Desktop-tilkoblinger og Android VPN-brukere kan koble seg til via OpenVPN-protokollen, mens IPSec er på plass for iOS-brukere. Heldigvis er det ingen lover om datalagring i Hong Kong, noe som betyr at dataene dine ikke vil bli lagret eller registrert. Når det er sagt, hevder DotVPN å føre tilkoblingslogger og noen tilkoblingsdetaljer.

Mens vi ønsker å se en helt loggfri policy (som NordVPN
), bruk av DotVPN for å bare få tilgang til blokkerte nettsteder, burde ikke være for mye av problemet.

DotVPN støtter ikke torrenter eller noen form for P2P-aktivitet. Selv om dette er litt skuffende, er det fornuftig når du vurderer at DotVPN egentlig er en proxy-plugin for nettleseren din. Kort oppsummert, DotVPN er ikke en VPN-tjeneste som alle som verdsetter personvern og sikkerhet bør bruke. DotVPN er først og fremst nyttig for å fjerne blokkering av begrensede nettsteder i nettleseren din, og ikke beskytte dataene dine.

Siste tanker

Som en gratis nettleserutvidelse uten båndbreddekapsler, er DotVPN en anstendig nok proxy-tjeneste til å fjerne blokkering av nettsteder. Dette kan være bra for studenter som sitter bak en brannmur på skolen eller for folk å omgå alle arbeidsplassbegrensninger (for eksempel Facebook eller Reddit), men de som leter etter sikkerhet og personvern på nettet, blir bedre tjent med å se andre steder. Ta en titt på noen alternative gratis VPN-tjenester, eller slå hoppet nedenfor for å prøve ut DotVPN!

Besøk DotVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me