ElephantDrive gjennomgang

ElephantDrive

 • Priser

  Fra $ 10.00
  / måned

Oppkalt etter formspråket som en elefant aldri glemmer og at tjenesten "fungerer for peanøtter", er ElephantDrive stolt av å tilby lagrings- og sikkerhetskopieringsverktøy i enterprise-klasser som opprinnelig var forbeholdt større selskaper.

ProPrivacy.com Score
7 av 10

Sammendrag

Muligheten til å velge din egen kryptering gjør at ElephantDrive absolutt kan se på, men er det nok å kjempe med andre premium skytjenester til samme pris? Vi finner ut i denne detaljerte Elephant Drive gjennomgangen.

liker

 • Månedlig & rabatterte årspriser
 • subaccounts
 • Brukervennlig
 • Tverrplattform støtte
 • Filversjonering
 • Sub-kontoer

Misliker

 • Mangel på politikk med ingen kunnskap
 • Lukket kildekode
 • Basert i USA
 • Ingen tofaktorautentisering på nettet
 • Ingenting å se eller redigere dokumenter med

Priser & Tilgjengelighet

ElephantDrive er delt inn i fire pakker, som hver er rettet mot et annet marked. Du kan dyppe en tå inn med en gratis konto satt til 2 GB lagringsplass og 100 MB opplastingsgrenser, eller utvide disse begrensningene med en gratis prøveperiode på 30 dager for alle påfølgende nivåer der du kan oppgradere, nedgradere og avbryte når du velger.

Hjemmesiden er den mest kostnadseffektive, priset til $ 10 per måned for 1 TB lagring.

Hjem-pakken passer for enkeltpersoner og familier, og koster $ 10 per måned for 1 TB lagring. Det er en grad av fleksibilitet som passer kunden, med ekstra lagring tilgjengelig på $ 10 per måned for hver 1 TB lagt til, opptil 15 TB maksimalt. Det er verdt å merke seg at opplastinger er avkortet til 2 GB per fil, og at noe større blir avvist. Hjemmekontoer er tilgjengelige på tvers av 10 enheter samtidig og kan dekke tre separate underkontoer.

Små bedrifter har det bedre med en pakke på 20 dollar per måned, med 1 TB baselager. Det koster $ 20 per 1 TB lagt til denne gangen, opp til svimlende 50 TB, og enkeltopplastinger kan variere opptil 15 GB per fil. ElephantDrive for Business kan installeres på 25 forskjellige enheter og tillater opptil 20 forskjellige underkontoer.

Enterprise-alternativet er toppen av næringskjeden, designet for større bedrifter med 100+ enheter og 100+ underkontoer. Nok en gang starter baselagring på 1 TB med ytterligere terabyte lagt til $ 30 hver. Det er ingen begrensning på hvor mye et selskap kan legge til denne gangen, og maksimale individuelle filstørrelser kan være opptil hele 200 GB hver.

Merk

Som et insentiv til å forhåndskjøpe et helt år, barberer ElephantDrive to måneder av sine årlige pakker. Multipliser bare noen av prisene over med 10 for å finne ut de foreslåtte bulkkostnadene.

Funksjoner

 • Filversjonering & gjenoppretting
 • Støtte for fildeling
 • Cross-platform synkronisering
 • Operativsystemintegrasjon
 • Sub-kontoer
 • Frakoblet tilgang

Filversjonering & gjenoppretting

ElephantDrive tilbyr ingen måte å se eller redigere filene dine på, men holder oversikt over versjonshistorikken for alt som er lastet opp til serveren. Dette er spesielt nyttig hvis virus kompromitterer dataene dine eller et delt prosjekt blir redigert litt for tungt, siden du kan gå tilbake til en av de mange tidligere versjonene som er logget.

Forutsatt at backup-mappen din synkroniseres, noe som i utgangspunktet ga meg noen problemer, kan du tilpasse hvordan filene dine sikkerhetskopieres fra sikkerhetskopiinnstillingene. Herfra kan du planlegge en sikkerhetskopi, stille unntak fra regelen, justere arkivering og til og med endre hvor mange filversjoner som er oppbevart og hvor lenge.

Alternativer for filversjon er omfattende, men svært inkonsekvente da de nektet å jobbe under testing.

Det er ingen hard grense for hvor lenge du kan lagre tidligere iterasjoner for, men det er avgjørende å teste at filversjon fungerer før du knoker, da du kanskje opplever at eldre versjoner ikke blir lagret som forventet ellers. Selv etter å ha fortalt ElephantDrive å lagre filversjoner på ubestemt tid, fortsatte de å forsvinne etter en dag uten forklaring.

Filversjonering vises på alle plattformer, slik at du kan høyreklikke filer i nettleseren, Windows Utforsker og Mac's Finder eller ved å klikke på informasjonssymbolet (i) på mobilapplikasjoner. Du kan til og med opprette delekoblinger til bestemte versjoner på skrivebordet og gjenopprette hele mapper som er endret eller slettet.

Støtte for fildeling

ElephantDrive gjør kort arbeid med å dele filer, og plasserer alternativet i høyreklikkmenyen på skrivebordet og informasjonsmeny på mobilapplikasjoner. Du blir møtt med en lang kobling som du kan teste med "Åpne lenke" -knappen og begrense tilgangen ved å legge til et passord. Dessverre er det ingen umiddelbar måte å stille inn en timer på hvor lenge lenken er tilgjengelig.

Utløpet er tilsynelatende satt til to måneder som standard, men dette kan justeres manuelt i listen over delte koblingsadministrasjoner, som ligger i Koblinger-underhodet. Når du navigerer til "Handlinger", får du muligheten til å angi din egen dato eller tilbakekalle tilgangen helt. Disse alternativene som ikke er tilstede når du oppretter en kobling, er en mindre ulempe, og noe jeg ønsker å se oppdatert i fremtiden, men de iboende tilpasningsmulighetene er ingenting å slå nesen på.

Kryssplattform

Du kan få tilgang til alle filer som er lagret på ElephantDrive gjennom nettleseren, men selskapet har offisielt gitt ut applikasjoner på Windows, macOS, iOS 9.2 eller nyere, Android 2.3 eller nyere, og forskjellige Linux-distros og Network Attached Storage (NAS) -enheter. ElephantDrive oppretter automatisk en "Overalt" -mappe under oppsettet som kobler alle tilkoblede enheter og lover å synkronisere filer umiddelbart.

OS-integrasjon

ElephantDrive forhindrer brukerne sine i å laste opp filer via nettleseren på grunn av iboende sikkerhetsproblemer, noe som gjør applikasjoner obligatoriske for å få mest mulig ut av tjenesten. Heldigvis integrerer de hver i sitt respektive operativsystem for å effektivisere prosessen.

Dedikerte mapper vises i Windows Explorer og Mac Finder på skrivebordet, og laster automatisk opp filer som blir dratt og droppet. Brukeren får også et stykke høyreklikkalternativer som gjør delingsfiler og gjenoppretting til eldre versjoner mye enklere.

Mac OS-intergrasjon

Mens skyen kontinuerlig synkroniseres i bakgrunnen, sitter ElephantDrives varslingssenter i systemstatusfeltet ved siden av klokken. Dette virker mye mer stabilt på Mac enn Windows, da jeg opplevde en håndfull visuelle feil og feil i min tid med programvaren.

Mac Elephant drive-preferanser

Mobilbrukere får ikke så mange funksjoner å leke med, men operativsystemintegrasjon er til stede. Du trenger ikke å starte opp applikasjonen for å sende en fil direkte til skyen, i stedet bare å klikke på "del" og sveipe til du finner alternativet ElephantDrive.

Sub-kontoer

Brukere får automatisk 3 underkontoer når de kjøper hjemmepakken og 20 underkontoer med virksomhetsnivået, sammen med den standard overordnede kontoen. Disse lar deg dele lagringsplassen din med andre pålitelige brukere uten å måtte dele med sensitiv informasjon, i stedet gi dem tilgang via sin egen e-postadresse og passord.

Du kan enten dele lagringsplassen med en underkonto for arbeidsgrupper eller dele og erobre med uavhengige underkontoer.

Det er to forskjellige typer underkontoer avhengig av hvordan du vil dele ElephantDrive. Undergrupper for arbeidsgrupper har samme tilgang som overordnede kontoer, og deler hele lagringsplassen med individuelle passord. Uavhengige underkontoer skaper en plass ut av lagringsplassen din som andre kan bruke, og forhindrer dem i å få tilgang til andres mapper og filer, med mindre det med vilje deles med dem.

Oppretting av en underkonto krever en viss kommunikasjon mellom parter, da det må gjøres av eieren og sendes til mottakeren. Ingen e-postadresse for bekreftelse blir sendt ut, men inviterte kan endre sitt tildelte passord etter sin første innlogging. Vær oppmerksom på at endring av passord kan forstyrre tilgjengeligheten til tidligere opplastede filer hvis brukeren valgte å kryptere filer personlig, da nøkler er koblet til det opprinnelige passordet. Sjekk delen Teknisk sikkerhet under Personvern og sikkerhet for mer informasjon.

Personvern og sikkerhet

Jurisdiksjon

ElephantDrive ligger i USA og er i samsvar med EU og USAs personvernskjermramme, og er underlagt undersøkelser fra FTC og andre myndigheter. Dette er ikke ideelt, gitt at USA gjentatte ganger har blitt kalt for sin forkjærlighet for overvåking og tvilsom holdning til personvern. Du vil spesielt ikke overlate sensitiv informasjon til et selskap som ikke tar noen forholdsregler for at den faller i hendene til Nasjonalt sikkerhetsbyrå (NSA).

Zero-kunnskap

Disse elendighetene er noe lindret med en valgfri politikk for null kunnskap. Mens ElephantDrive er gjennomsiktig om å samle inn minimale mengder personlig identifiserbar informasjon (PII) som e-postadresser, navn og betalingsdetaljer som er nødvendige for å drive tjenesten, gir det deg valget om du vil at krypteringsnøklene dine skal håndteres av selskapet eller personlig ved å bruke ditt eget passord.

null kunnskap elefant kjøretaster

Tjenesten sier eksplisitt at teamet som håndterer lagring av filene dine er atskilt fra de som håndterer nøklene dine, slik at alt forblir "helt uleselig av skurkene", men dette stopper ikke den samme regjeringsinngrep og overvåking som USA er kjent til.

Vi anbefaler alltid personlig kryptering sammen med en passordbehandling.

Personlig kryptering av filene dine vil gi deg trygghet fra garantier fra myndighetene med en-til-ende-kryptering, men ElephantDrive vasker hendene for å lagre passordet ditt slik det brukes til å beskytte dataene dine. Dette legger ekstra ansvar på deg, ettersom du ikke vil kunne gjenopprette passordet ditt og å endre passordet ditt blir betydelig vanskeligere med potensialet til at filer blir uleselige. Heldigvis har vi listet opp de beste passordadministratorene som hjelper deg med å komme frem til et sterkere passord.

Du kan velge det tredje alternativet uten kryptering i det hele tatt, men dette er noe vi anbefaler på det sterkeste, da det vil forlate alle opplastningene dine sårbare.

Teknisk sikkerhet

Uansett hvilken krypteringsmetode du velger, er alle filene beskyttet klientsiden med militær klasse AES-256-kryptering før de forlater systemet. Overført over en solid 128-bits SSL-kanal, er dataene dine beskyttet mot angrep fra midten til midten til ElephantDrives sikre servere, der de fortsetter å bruke kryptering under hvile.

Selskapet bruker en "åpen design" tilnærming til sine systemer, slik at autoriserte uavhengige sikkerhetseksperter kan gjennomgå ElephantDrives praksis og tilbakemeldinger om potensielle feil og sårbarheter, enten de er teoretiske eller allerede eksisterende. Foreløpig støtter ikke ElephantDrive tofaktorautentisering.

Problemer

Nettleserkryptografi

ElephantDrive omdirigerer automatisk opplastere fra nettleserversjonen til plattformens respektive programmer, og sier at applikasjonene er mye sikrere. Det er sannsynlig at selskapet erkjenner at Javascript-baserte språk ikke er det beste for sikkerhet og har forhindret opplasting av nettlesere som et tegn på tillit til sin brukerbase, men dette er en antakelse som fortsatt ikke er bekreftet foreløpig..

For å utdype, krever oppdatering av et program godkjenning fra brukeren for å fortsette, med tilhørende oppdateringsnotater for åpenhet. Nettlesekryptografi aksepterer derimot alle koder som blir trykket av utgiveren og krever at brukerne implisitt stoler på selskapets intensjoner. Heldigvis ser det ikke ut til å være noe problem her, selv om nedlasting og omdirigering til applikasjonen fjerner litt bekvemmelighet fra prosessen.

Lukket kildekode

Til tross for enestående åpenhet om systemene sine, holder ElephantDrive arkitekturen lukket. Dette er en helt standard praksis som hjelper tjenesten til å forbli konkurransedyktig i skymarkedet, men uten muligheten til å fortelle hva som foregår under oss selv, må vi ganske enkelt ta selskapet til ord at alt er som de sier det er.

Brukerstøtte

Støtten til ElephanDrive mangler ganske sammenlignet med konkurransen, og er veldig avhengig av brukerstøtten og en blogg som er oppdatert en håndfull ganger per år. Den godtar forespørsler via e-post, men responstiden varierer avhengig av innleveringstidspunktet og emnet. Det er ikke noe å si om det er et lagdelt prioriteringssystem for betalende medlemmer, men det er tydelig at det nåværende systemet mangler for en tjeneste som koster $ 10 + per måned.

Brukervennlighet

Desktop

Siden applikasjoner er et krav for å utnytte ElephantDrive fullt ut, er det mye vekt på hvordan de presterer. Integrasjon spenner over Windows Explorer og Mac Finder, noe som gjør det utrolig enkelt å få tilgang til filene dine enten du tar hensyn til den første opplæringen eller ikke.

Elephant drive mac finder

Dessverre er alternativene for systemskuffer mye mer fragmenterte, med Innstillinger, sikkerhetskopier og tilgang til filene dine splittet opp i stedet for sammenkoblet gjennom underoverskrifter. Dette gjør det mildt sagt upraktisk å gjøre endringer og utrolig frustrerende når brukergrensesnittet uforklarlig mislykkes. Jeg stiller også spørsmålstegn ved påliteligheten av synkronisering, da parametrene jeg satte i skrivebordsapplikasjonen sjelden ble overført til de andre versjonene.

Presentasjonen er litt datert, gitt at selskapet spenner tilbake til 2006 og kan være treg, men alle funksjonene du forventer er til stede og redegjort for. Fortsatt er det mye å ønske med stasjonære applikasjoner som ElephantDrive forhåpentligvis vil se på i fremtiden.

Mobil

Nedlasting av ElephantDrive på Android er allerede gjort litt mer komplisert med to forskjellige applikasjoner i Play Store. Den ene er tydelig merket ElephantDrive Legacy, som ikke lenger støttes av selskapet, mens alternativet med tittelen ElephantDrive er det gjeldende programmet du bør laste ned.

Mobilapp

Opplevelsen er allerede mer behagelig enn dens desktop-motstykke, med renere grafikk og alternativer klare med et enkelt klikk. Det er enkelt å ta sikkerhetskopi av kontakter, bilder og videoer på mobilenheten din med bare noen få trykk, du kan begrense håndsettet til Wi-Fi-bare hvis databevisste og delende filer er nesten uanstrengt.

Det er verdt å merke seg at mobilapplikasjonen mangler noen få funksjoner, for eksempel muligheten til å endre krypteringstyper og legge til underkontoer, men det er fortsatt den mer tilfredsstillende versjonen av ElephantDrive. Jeg la merke til noen få hikke i løpet av min tid med tjenesten, men alle disse ble løst med en omstart av smarttelefonen.

Nettleser

Ingen nedlasting er nødvendig for nettleserversjonene, selv om det kommer med begrensninger som ElephantDrive selv gjør sitt beste for å fremheve. Grensesnittet er moderne og hyggelig å navigere, slik at du får tilgang til og laste ned alle filene dine, men forhindrer deg i å laste opp. Vi diskuterte hvorfor dette kan være i Browser Cryptography-delen under Issues, men dette er en kritisk funksjon som gjør nettleserversjonen ubrukelig uten å være sammenkoblet med et program.

Elefantstasjon i nettleser

Fortsatt er nettleserversjonen av ElephantDrive det viktigste navet, og fungerer som de facto stedet for å gjøre endringer i kontoen din og legge til underkontoer.

Siste tanker

ElephantDrive sitt mål er klart, og retter seg mot det økende behovet for sikkerhetskopiering. Dette er noe den gjør spesielt godt i NAS-markedet, men kanskje ikke like bra for forbrukerens kolleger. Prisplaner er allsidige, for de fleste kundebehov med muligheten til å legge til lagring på et innfall for en ekstra avgift, men disse kostnadene er litt høye når det ikke klarer å samsvare med standardene vi har forventet når du dobbelt- tall på månedlig basis.

Selskapet fortsetter å imponere meg med sin forestående holdning til åpenhet og implementering av alternativer, slik at brukerne kan velge hvordan de vil kryptere sine egne data. Dette er en unik tilnærming som konkurrentene ofte mangler, men den distraherer ikke fra den iboende mangelen på støtte for en førsteklasses tjeneste, og manglende tofaktorautentisering er utilgivelig for en sikkerhetssentrisk plattform.

Jeg har tro på at ElephantDrive har en visjon om å bli en topp konkurrent i markedet, men inntil ulikheten i applikasjoner er løst eller prisfastsettelsen er justert, er det vanskelig å anbefale ElephantDrive slik det for tiden er når det er bedre alternativer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me