Enpass gjennomgang

Enpass

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

Enpass er en sikker passordbehandling som lar brukere beskytte flere kontoer på forskjellige enheter med robuste unike passord. Enpass er tilgjengelig for de fleste plattformer. Gratisversjonen er imidlertid mer restriktiv på mobil enn den er på skrivebordet (der brukere kan beskytte et ubegrenset antall kontoer gratis). I denne gjennomgangen vil vi grundig teste passordbehandleren for å se hvordan den kan sammenlignes med konkurrerende tjenester på markedet.

Oversikt

Enpass tillater brukere å beskytte flere kontoer og tjenester med sterke unike passord som er lagret lokalt i en kryptert database. Brukere kan få tilgang til passordene med bare én hovednøkkel. Dette tillater brukere å huske bare et vanskelig passord for å beskytte et ubegrenset antall kontoer.

Enpass er tilgjengelig på freemium-basis, noe som er fantastisk for forbrukere som ønsker en passordbehandling som de ikke trenger å betale for i utgangspunktet, men som har premiumfunksjoner som kan kjøpes når og når det er nødvendig. Det er imidlertid en passordbehandler med lukket kildekode som kjører på proprietær programvare; noe som kan avsette noen personvernbevisste brukere.

omslutte logo

Som alltid er tilfelle, kan programvare med lukket kildekode ikke revideres av en tredjepart - noe som betyr at du må stole på at firmaene gir personvernet og sikkerheten de krever. Dette er langt fra ideelt, og i det store og hele er det alltid bedre å stole på en passordbehandler som har publisert koden og er bekreftet av tredjepartsrevisorer.

Enpass er tilgjengelig for Windows, Mac OS, Linux, iOS og Android. Det er verdt å merke seg at Linux-støtte er sjelden, noe som gjør denne passordbehandleren interessant for Linux-brukere. Brukere kan bruke Enpass gratis på alle stasjonære PC-er. På mobil er det imidlertid nødvendig å betale en engangsavgift på $ 11.99 for hver plattform. Alle som planlegger å bruke denne passordbehandleren på forskjellige plattformer, må investere litt penger for å gjøre den kompatibel på alle enhetene sine.

Enpass er også tilgjengelig som en utvidelse for Firefox, Chrome, Safari, Edge, Opera og Vivaldi.

Setup

Nedlastinger er tilgjengelige for alle plattformer på Enpass-nettstedet. Dette gjør passordbehandleren ekstremt enkel å sette opp. Vi lastet ned Windows-klienten og Chrome-utvidelsen for å teste dem begge ut. Det er verdt å merke seg at Chrome-utvidelsen bare fungerer hvis du allerede har den frittstående stasjonære klienten installert.

Tilkoblingsfeil Enpass

Etter å ha avtalt EULA med programvareutvikleren Sinew Software Systems Private Limited, installeres programvaren på bare noen få minutter. Etter dette er du klar til å starte programvaren og kan gå foran og sette opp et hovedpassord.

Omgå oppsettet

Brukere blir påminnet om at de må lagre hovedpassordet sitt sikkert og anbefales å notere det, fordi hvis de mister det, vil de ikke kunne få tilgang til noen av passordene sine. Dette fordi firmaet ikke, som alle de beste passordbehandlerne, lagrer folks hovedpassord på serverne sine og kan ikke oppgi passordet eller tilbakestille kontoen hvis det går tapt.

Med Windows Enpass-klienten nå konfigurert, kan du gå videre og sette opp Chrome-utvidelsen. Å starte Chrome-utvidelsen kobles automatisk sammen med Enpass-klienten og inneholder en kode for synkronisering av de to klientene.

omfatte autentiseringskode

Med begge komponentene i passordbehandleren nå konfigurert, er du klar til å begynne å legge inn passordene dine i manageren, slik at de automatisk fyller passordene så snart du kommer til disse nettstedene og tjenestene..

Enpass lar folk automatisk generere passord mellom 1 og 10 ord. Tjenesten lar brukerne også velge store og små bokstaver, tilfeldige symboler, og gir forskjellige alternativer for å plassere tilfeldige tegn eller bindestrek mellom hvert ord.

Omgå funksjoner

Som med mange andre passordbehandlere, har Enpass et stort utvalg av funksjoner for å beskytte informasjon og pålogginger i den krypterte databasen. De viktigste funksjonene er som følger:

 • Beskytt ubegrensede kontoer gratis på hvilken som helst stasjonær maskin
 • Synkroniser passordbehandleren med nettlesere som bruker utvidelser
 • Identitetsfunksjon for lagring av adresse og andre data
 • Enkel å bruke kategorimenyen for lagring av data og passord
 • Automatisk låsefunksjon for å sikre at klienten aldri blir åpen og ubeskyttet
 • PIN-funksjon for hurtiglåsing når passordbehandleren allerede er logget inn ved å bruke hovedpassordet
 • Passordrevisjonsfunksjon for å sikre at en konto eller passord ikke er blitt pwned.
 • Synkroniseringsfunksjon for passering av passord på forskjellige enheter sikkert
 • Auto-backup-funksjon for å sikre at data alltid lagres sikkert i den krypterte databasen
 • Passordgenerator for automatisk opprettede sterke passord
 • Autofyll for enkel pålogging på nettkontoer

Selv om de fleste Enpass-funksjonene er tilgjengelige gratis, er det noen premiumfunksjoner som brukerne må betale for å bruke. En engangsavgift på $ 11.99 per stasjonær plattform vil tillate brukere å få tilgang til de ekstra funksjonene.

På Android og iOS må brukerne betale en engangsavgift på $ 11,99 for å bruke passordbehandleren for å beskytte mer enn 20 kontoer. Hvis 20 passord er nok for deg, kan du bruke den mobile freemium-versjonen uten bekymringer. Det er verdt å merke seg at dette er forskuddsbetalinger, noe som betyr at når du først har betalt, kan du bruke programvaren for å beskytte kontoene dine på ubestemt tid; ingen tilbakevendende betalinger og ingen skjulte kostnader.

Brukervennlighet

Enpass er perfekt for folk som vil sikre at alle passordene deres blir lagret lokalt, noe som betyr at det aldri er behov for å stole på Enpass for å lagre passordene dine på serverne. Det er ekstremt enkelt å få lastet ned Enpass og få den satt opp til å fungere med nettleseren din via utvidelsen.

Siden Enpass ikke lagrer passordene eller hovedpassordet på serverne, er det viktig at du velger et hovedpassord som du aldri vil glemme. Unnlatelse av å huske passordet ditt kan føre til at du er helt sperret utenfor alle passordene dine.

Med hovedpassordoppsettet kan du enten oppgi passordene dine manuelt - eller ganske enkelt gå til å bruke dine online kontoer og tjenester - slik at Enpass kan lagre passordene mens du går.

Omgå passordgenerator

Hvis et passord har blitt brukt før på en annen konto, vil Enpass gi deg beskjed slik at du kan oppdatere passordet eller automatisk generere et sterkt passord innenfra Enpass.

Omgå passordfylling

Vi fant ut å bruke Enpass stressfri, og utvidelsene vi prøvde (Firefox og Chrome) fungerte sømløst. For de som vil, er det mulig å sette Enpass på en USB-pinne for å transportere den over forskjellige forskjellige maskiner. Dette er en nyttig funksjon og betyr at du alltid kan få tilgang til passordene dine, selv om du bruker en annens maskin eller en bibliotekdatamaskin, for eksempel.

Ett passord er lagret, kan du få tilgang til det fra passordbehandling:

Omgå klientens startskjerm

Vi klarte å få tjenesten synkronisert til en iPad og Android-enhet uten problemer. Vi brukte Google Drive og icloud for å synkronisere, men brukerne har mange alternativer, inkludert Microsoft OneDrive, Dropbox, Box, eller ved å bruke open source WebDAV-protokollen. I motsetning til noen passordbehandlere, er det ikke mulig å synkronisere over Wi-Fi, så du må overføre dataene via internett.

synkroniser passord

Det er verdt å merke seg at hvis du bestemmer deg for å bruke iCloud til å synkronisere passordene dine, må du sørge for at du laster ned Enpass-appen fra Mac app store.

En annen funksjon som vi likte med Enpass, er muligheten til å importere passord fra en annen passordbehandling som Keepass, Dashlane, osv. (Det er mange alternativer). Dette lar brukerne raskt få det satt opp med alle eksisterende passord. Vi vil også anbefale å sette opp autolåsfunksjonen slik at den starter så raskt som mulig:

Sikkerhetsinnstillinger omslutte

Totalt sett fant vi Enpass enkel å bruke, og vi likte spesielt kategoriene i menysystemet; som lar deg enkelt gruppere data for å fylle ut skjemaer automatisk. Klienten tilbyr over 50 tilpassede maler, som lar deg lagre alt fra hotellbestillingsdetaljer, adresser, passdetaljer eller førerkortet ditt i den sikkert krypterte databasen.

Vi likte spesielt mobilappene som virker litt moderne enn deres desktop-kolleger, og selv om de ikke har noen ekstra funksjoner å snakke om, er de mer fornøyde å bruke. Dessuten kan du stille inn både iOS- og Android-versjonene slik at de kan autentiseres ved hjelp av enhetens fingeravtrykksskanner for ekstra brukervennlighet.

Personvern og sikkerhet

Omgå brukere trenger ikke å abonnere på tjenesten ved å oppgi en e-post eller personopplysninger. Dette er fordi programvaren fungerer helt på klientsiden uten at det er behov for data som skal behandles eller lagres av Enpass.

Hvis du bestemmer deg for å betale for premiumfunksjoner - eller for den fullstendige mobilversjonen - må du selvfølgelig oppgi betalingsinformasjon, noe som betyr at firmaet vil få litt informasjon fra deg.

Det er også verdt å merke seg at firmaet utfører en viss sporingsplass på stedet ved hjelp av Google Analytics, noe som sannsynligvis betyr at det samler bruker-IP-adresser når de besøker nettstedet og laster ned programvaren..

Når det gjelder passordbehandleren selv, krypterer programvaren alle passord (og andre data som er lagt inn i programvaren) ved å bruke sterk 256-biters AES-kryptering ved hjelp av den fagfellevurderte og open source-krypteringsmotoren SQLCipher. Disse passordene lagres bare lokalt og blir aldri lastet opp til Enpass-servere.

For autentisering produserer hovedpassordet en kryptografisk nøkkel ved bruk av PBKDF2- HMAC-SHA512 passord hashing for PHP med 100.000 runder med tilfeldig salt. Dette er en sikker kryptografi som sikrer avansert beskyttelse mot brute force og sidekanalangrep.

Brukere har også muligheten til å laste ned en hvelvingsnøkkel som er produsert av hovedpassordet. Desktop-versjonen av Enpass er i stand til 64-bits tilfeldige nøkler på vegne av brukeren. Den hvelvnøkkelen kan brukes som en sekundær form for autentisering, noe som betyr at hvis hovedpassordet er kompromittert (gjettet, brute-tvunget, osv.), Er det også nødvendig å ha hvelvingsnøkkelfilen. I likhet med hovedpassordet er det umulig å gjenopprette hvelvingsnøkkelfilen fra Enpass.

Det at brukeren beholder full kontroll over hovedpassordet (og hvelvnøkkelen) betyr at selv om noen får tilgang til datafilene, vil de aldri kunne avkryptere passordene uten brukerens hovedpassord..

Det er imidlertid verdt å merke seg at hvis du synkroniserer passordene dine på tvers av enheter som bruker en tredjepartstjeneste som stasjon eller Dropbox, blir passordene dine også lagret der. Dette bør være sikkert fordi de er kryptert fra ende til annen. For alle som er bekymret for dette, er alternativet der å bruke hvelvingsnøkkelfilen (som skal være sikker skal aldri deles via samme metode som du synkroniserer passordet).

Enpass inkluderer også en automatisk låsefunksjon. Noe som sikrer at hovedpassordet alltid trengs hver gang passordbehandleren brukes. Dette sikrer at hvis brukeren er borte fra enheten sin, lar de ikke programmet være åpent og tilgjengelig for tilgang til passord.

MacBook Pro-brukere kan konfigurere Enpass for å autentisere ved hjelp av fingeravtrykksskanneren. Det samme gjelder både iOS- og Android-brukere som kan bruke fingeravtrykksskanneren på enheten sin.

Kundeservice

Enpass gir brukerne en tavle på hjemmesiden sin som forklarer hvordan passordbehandleren fungerer og beskriver beskyttelsesnivået som filene og passordene deres får når de lagres. En bloggseksjon inneholder også nyttig informasjon og guider for bruk av tjenesten, noe som passer bra for brukere som bare trenger en peker hit og dit.

Ved å klikke på støtte på nettstedet vil brukere komme til et forum der de kan be brukerne om hjelp. Folk stiller mange spørsmål i dette forumet, og svarene strekker seg ofte over mange hundrevis og til og med tusenvis av svar. Dette er et vitnesbyrd om den aktive brukerbasen.

For alle som ønsker å kommunisere direkte med Enpass, vil det være nødvendig å registrere deg for en konto med en e-postadresse. Med dette gjort er det mulig å logge på og begynne å sende meldinger til supportpersonalet. Dette er et fint ekstra for de som ønsker det. Det er imidlertid verdt å merke seg at vi måtte vente en god stund på svar.

Vil du vite mer? Sjekk ut vår guide til de beste passordadministratorene på markedet.

Konklusjon

Enpass er en utmerket og rimelig passordbehandler som lagrer alle passordene dine lokalt. Dette sikrer at passordene dine aldri reiser noe sted med mindre du må synkronisere dem via Dropbox eller en annen tjeneste. For alle som ønsker en brukervennlig passordbehandling, er dette et utmerket alternativ som vi sterkt kan anbefale på både mobil eller stasjonær.

Til en pris på $ 11,99 per enhet for alle som trenger å lagre mer enn 20 passord, kan tjenesten betraktes som god valuta for pengene. Tross alt kan du få den opp og gå på tre forskjellige enheter for bare $ 36 - og det er en engangsbetaling uten skjulte avgifter.

Men fordi det er gratis open source-passordadministratorer på markedet, har du imidlertid muligheten til å få en lignende tjeneste for ingenting hvis du foretrekker det. Vi tror Enpass er et godt alternativ for alle som ikke er så tekniske. Funksjonene er presentert intuitivt og fordi den holder seg til å gjøre det den gjør best (administrere passord) er det veldig lite å lære.

Til slutt, hvis den lukkede kildekarakteren til Enpass er et problem for deg, kan du velge Bitwarden - en annen brukervennlig passordbehandler som er åpen kildekode. Imidlertid lagrer programvaren alle passordene dine lokalt, og vi ser ingen reell grunn til ikke å stole på det. På den annen side må du stole på at det ikke gjør noe nifs og at du med rette foretrekker å ikke gjøre det.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me