ExpressVPN Router Review

ExpressVPN-router

 • Prissättning

  Från $ 299.00
  / månad

En VPN-router är ett bra sätt att se till att alla dina enheter automatiskt skyddas. ExpressVPN har levererat deras passande namn ExpressVPN Router. Som du kan förvänta dig av dem är det något av ett odjur.

ProPrivacy.com Göra
8,5 av 10

Sammanfattning

Även om det har sina nackdelar, är det superlätt att använda och garanterar högsta internet- och VPN-hastigheter. Läs hela tiden igenom denna ExpressVPN Router-granskning och guide för att ta reda på mer.

Vad är ExpressVPN Router?

expressvpn wifi router

I den här granskningen av ExpressVPN-routern (eller mer specifikt ExpressVPN Linksys WRT1200AC-routeröversyn), tycker jag att kraftfull hårdvara skapar en bra VPN-router. Men lagerenheten är billigare, mer detaljerad och inkluderar en OpenVPN-klient ändå. Som ni kan se från min senaste ExpressVPN-granskning har jag varit mycket imponerad av denna högprofilerade VPN-leverantör.

Utöver att erbjuda lättanvända anpassade mjukvaruappar för de flesta plattformar har ExpressVPN samarbetat med FlashRouters
att erbjuda anpassade ExpressVPN-routrar. Dessa routrar använder lager Linksys WRT1200AC och Linksys WRT1900ACS hårdvara, som skickar förblixt och förkonfigureras med ExpressVPNs anpassade OpenWRT-firmware-app.

I denna recension tar jag en djupgående titt på den något billigare ExpressVPN Linksys WRT1200AC.

Ställa in ExpressVPN Linksys WRT1200AC Router

Att ställa in innebär i princip:

 1. Anslut WRT1200AC till ditt bredbandsmodem eller router.
 2. Anslut dina enheter till den via antingen Wi-Fi eller ansluta en Ethernet-kabel.
 3. Autentisera ditt ExpressVPN-konto med en angiven verifieringskod.
 4. Välj en VPN-server.

Och det är allt! Du kan behöva ett extra steg om du ansluter direkt till ett kabelmodem. Fullständiga instruktioner finns här. För att kunna använda routern för VPN måste du ha ett prenumeration på ExpressVPN. Du kan dock använda den som en enkel router utan VPN utan prenumeration. En praktisk ny funktion är split-tunneling. Detta innebär att du kan dirigera vissa anslutna enheter via VPN, samtidigt som andra tillåter åtkomst till internet utanför VPN.

ExpressVPN Linksys WRT1200AC

ExpressVPN Router hårdvara och funktioner

 • 11ac 5,8 GHz radiofrekvens, 802,11 a / b / g / n
 • AC1200 hastigheter upp till 867 Mbps på 5 GHz band, 400 Mbps på 2,4 GHz band
 • 3GHz dual-core ARM CPU
 • 128 MB flashminne lagring och 512 MB DDR3 RAM
 • 2x justerbara, avtagbara antenner för att "säkerställa maximal räckvidd och prestanda i byggnader med flera våningar och flera våningar"
 • 4x gigabit (1 GbE) Ethernet-portar
 • 12V 1A strömförsörjning kommer med ett urval av internationella adaptrar (så bra för mig som en Brit!)

Lagerhårdvaran har också en 1x eSATA-port för att dela filer över ett nätverk med dataöverföringshastigheter upp till 3Gbps (kan också fungera som en USB 2.0-port) och 1x USB 3.0-port för extern lagring. Tyvärr stöds inte dessa portar av ExpressVPN-firmware och är därför inte tillgängliga för användning.

1,3 GHz dual-core ARM-processorn är mycket kraftfull. Detta är viktigt i en VPN-router eftersom bearbetning av en starkt krypterad OpenVPN-anslutning är mycket processorintensiv. Detta innebär att de flesta routrar kämpar när de konfigureras för VPN, vilket resulterar i långsamma internetanslutningar. Wi-Fi-prestanda är dock inte så imponerande.

WRT1200AC stöder dual-stream (2x2) snarare än den snabbare tre-streamade (3x3) Wi-Fi-standarden. 3x3 har en teoretisk topphastighet på 1 300 Mbit / s på 5 GHz-bandet och 60Mbps på 2,4 GHz-bandet. Som sagt, de verkliga prestandaförstärkningarna på 3x3 är ofta minimala och dubbelströmöverföring är fortfarande mycket snabbare än till och med den snabbaste internetuppkopplingen. När det gäller att använda routern för VPN är WRT1200AC: s kraftfulla processor den absolut viktigaste faktorn. Det är också värt att notera att de två löstagbara antennerna kan bytas ut med högförstärkningsalternativ från en tredje part. Detta kan öka routerns Wi-Fi-intervall.

Firmware-funktioner

WRT1200AC-enheten som jag granskar här har förblixt med anpassad firmware av ExpressVPN. Detta innebär att aktien Linksys GUI för WRT1200AC har ersatts av ExpressVPN-appen. Precis som med aktien Linksys-firmware använder ExpressVPN-firmware-appen en anpassad byggnad av öppen källkod Linux-baserad OpenWRT.

ExpressVPN Firmware App

ExpressVPN Firmware App

Till skillnad från DD-WRT har OpenWRT inget standardgränssnitt. Det är istället en plattform som andra kan bygga paket på. Det är väldigt utdragbart, men kräver anpassning av utvecklare för att göra det användbart för slutanvändare. Det är inte överraskande att ExpressVPN: s version av OpenWRT främst handlar om att tillhandahålla en smidig och problemfri VPN-upplevelse. Trots allt är användarvänlighet ExpressVPNs kännetecken! För detta ändamål låter router-appen välja OpenVPN-protokoll (TCP eller UDP) och serverplats (136 städer i 87 länder). En brandvägg säkerställer att inga DNS-läckor är möjliga. Eftersom all internettrafik går via VPN-tunneln till ExpressVPN: s servrar.

Läckskydd

Brandväggen har förkonfigurerats för att förhindra DNS-läckage och fungera som en kill-switch. Du kan tänka vidare om du vill. En statisk IP-adress kan väljas om så önskas, vilket är användbart för fjärråtkomst till ditt system. Det är också möjligt att port framåt med brandväggen.

Analysera ditt nätverk

Som alltid betyder det fina med att köra VPN på en router att du kan ansluta så många enheter du vill till routern. Därför skyddar VPN alla enheter som använder nätverket. Detta inkluderar enheter som smarta TV-apparater och spelkonsoler, som normalt inte kan konfigureras för att använda ett VPN. Vilket är bra för geo-spoofing.

Appen innehåller olika verktyg som låter dig övervaka och analysera ditt lokala nätverk.

Det är viktigt att veta att den ursprungliga firmware från Linksys erbjuder funktioner som inte finns tillgängliga i ExpressVPN-versionen av routern. Dessa inkluderar eSata och USB 2.0 / 3.0-stöd (som nämnts tidigare) och signaloptimering. Linksys erbjuder också en mobilapp som tillåter avancerad fjärrstyrd nätverkshantering och föräldrakontroll. Dessa är inte tillgängliga med ExpressVPN-routern.

Slutsats

Lageret Linksys WRT1200AC är en bra mellanslag till high-end router (avancerad hårdvara, mitten av WiFi-prestanda). Det faktum att det spelar en mycket kraftfull processor verkligen lönar sig när den används som en VPN-router, eftersom det tydligt hanterar den extra bearbetning som krävs för att kryptera och dekryptera en VPN-anslutning med lätthet.

ExpressVPN-firmware, som är typiskt för företagens andra produkter, är mycket lätt att installera och använda. Det fungerar felfritt och ger fantastiska VPN-resultat. Med den här routern kommer du att njuta av några av de bästa tillgängliga VPN-anslutningshastigheterna. Problemet är att aktierutern på Amazon kostar mindre än halva priset för ExpressVPN-versionen. Dessutom har den mycket fler funktioner (och bättre Wi-Fi-prestanda). Införandet av en OpenVPN-klient i lager firmware innebär också att du enkelt kan konfigurera routern för att använda ExpressVPNs (utmärkta) tjänst samtidigt som du kan njuta av hela utbudet av funktioner som routerns tillverkare avsåg.

Som sagt använder ExpressVPN Linksys WRT1200AC från FlashRouters en av de bästa VPN-tjänsterna där ute. Och det erbjuder inbyggt DNS-läckskydd och kill-switch, ger WebRTC-läckeskydd och låter dig välja vilka enheter som använder VPN (split tunneling). En-till-en-supporten (med TeamViewer-support som tillval) är också ett stort plus.

Som en komplett plug-and-play VPN-lösning är det en glädje att använda.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me