Fastmail gjennomgang

Fastmail

Fastmail
er en e-postleverandør som ble lansert for tjue år siden i 1999. Tjenesten annonserer seg selv som en sikker e-postløsning som beskytter brukernes personvern. For dette formål hevder den aldri å tjene penger på innholdet i bruker-e-poster - slik tilfellet er med e-postgiganter som Google, Yahoo og Microsoft..

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

Denne e-postleverandøren har kontorer i Australia og USA. Det er også verdt å huske på at e-posttjenesten ble kjøpt opp av det norske programvareselskapet Opera allerede i 2010.

Imidlertid er det et australsk selskap, og det hevder at de bare svarer på australske rettskjennelser - ikke amerikanske. Imidlertid er serverne basert i USA, noe som etter vår mening betyr at det kan få en garanti og en knebleordre.

Dessverre er Australia ikke et spesielt godt sted for en privat e-posttjeneste å være basert (og heller ikke USA). Dette er fordi Australia er en del av overvåkningsavtalen Five Eyes og er en nasjon som håndhever inngripende obligatoriske lover om dataoppbevaring. I tillegg vedtok Australia nylig lovgivning myndighetene kan bruke for å tvinge tjenester til å gi bakdører til krypterte meldinger.

Alt i alt betyr dette at for å bruke denne e-postleverandøren sikkert, må du bruke ende-til-ende-kryptering (PGP eller S / MIME) for å sende e-postmeldinger mellom deg og mottakeren. Dessverre er ikke denne typen kryptering tilgjengelig i Fastmail - så du må bruke en tredjepartsutvidelse som Mailvelope eller en tredjeparts e-postklient som Thunderbird.

Så er denne e-posten verdt pengene du må betale for å bruke den, eller er det bedre alternativer på markedet?

Fastmail-logo

Hvor mye koster Fastmail?

Selv om brukere kan få en gratis prøveversjon av Fastmail i 30 dager, er det nødvendig å kjøpe et abonnement for å kunne bruke tjenesten lenger. Abonnementer kan kjøpes i en av tre planer: Basic, Standard og Professional.

fastmail-priser

Basic koster $ 3 per måned (per bruker) og lar deg benytte deg av sine sikre e-posttjenester med 2 GB lagringsplass. Grunnleggende abonnementsplaner lar deg ikke bruke ditt eget domene.

Standard koster $ 5 per bruker per måned og øker mengden lagringsplass som er tilgjengelig til 25 GB. Standard brukere kan bruke sitt eget tilpassede domene.

Profesjonell koster $ 9 per måned, og det øker mengden lagringsplass som er tilgjengelig til 100 GB. Profesjonelle brukere kan bruke sitt eget domene, og de får også tilgang til tre ekstra funksjoner: administratorarkiv, "Topicbox" for deling av e-post med teammedlemmer og administratorkontroller.

Abonnenter kan velge å betale med kreditt- eller debetkort eller via PayPal. Cryptocururrency er ikke tilgjengelig foreløpig.

Funksjoner Oversikt

 • Apper for alle plattformer
 • Webportal for enkel tilgang til e-post
 • IMAP, POP3, SMTP-støtte
 • Ingen annonser
 • Ingen sporing
 • Kontaktlister og grupper
 • Postlistetjeneste (Emnekasse)
 • Videresending av e-post (Pobox)
 • Fullt søkbar
 • Samtalefunksjon for tråding av meldinger
 • Melding festing
 • Kalender
 • Importfunksjon
 • Eksporter e-post til enhver annen leverandør
 • Egen domenesupport (standard og over)
 • E-postdeling og arkivering for team (profesjonell)
 • Administratorkontroller (profesjonell)

Brukervennlighet

Det er enkelt å registrere deg for en 30-dagers prøveversjon av Fastmail, og det krever ikke at du overleverer noen kortdetaljer. Dette betyr at du virkelig kan hoppe inn og få en følelse av hvordan Fastmail fungerer uten å måtte bekymre deg for et automatisk rullende abonnement.

For å begynne å bruke Fastmail, bare gå over til nettstedet og registrer deg ved hjelp av elektroniske skjemaer. Du må oppgi et passord og godta brukervilkårene (som inkluderer ingen sending av bulk eller uønsket e-post). Gratis brukere blir også påminnet om ikke å bruke tjenesten til kommersielle formål, for dette er det nødvendig å kjøpe et abonnement.

fastmail gratis påmeldingsskjema

Hvis du klikker på 30-dagers prøveperiode, vil du flytte til et annet skjema som krever at du overleverer et telefonnummer. Dette er en veldig skuffende del av tjenesten fordi vi foretrekker muligheten til å bekrefte en konto via e-post. Overlevering av et telefonnummer anses alltid som meget inngripende, og dette er ikke god form for en tjeneste som hevder å være pro-personvern.

fastmail gratis bekrefte telefonnummeret ditt

Når vi hadde bekreftet telefonnummeret vårt, kunne vi begynne å bruke gratiskontoen uten problemer. Til å begynne med sjekket vi tilgjengeligheten til importfunksjonen. Vi var glade for å oppdage at det er mulig å importere e-post og kontakter automatisk fra en annen e-postklient.

Fastmail har en innebygd importfunksjon som lar deg migrere e-postmeldinger fra en gammel konto som Gmail, Yahoo, Outlook, iCloud eller via IMAP fra en tredjepart-klient. Kontakter kan lastes opp via en adressebokfil, for eksempel CSV (den vanligste metoden). Kalenderoppføringer kan også importeres uten problemer.

For å få tilgang til importfunksjonene - samt konfigurasjonsveiledninger for å få Fastmail til å jobbe med en tredjeparts e-postklient, og mobilappene - klikk på pil ned øverst til venstre på klienten (ved siden av e-postadressen din) og velg innstillinger.

få fastmail som jobber med tredjepartsapper

Vi importerte noen kontakter ved hjelp av en CSV-fil uten problemer (vCard3 er også tilgjengelig). Vi har også hentet noen få e-postmeldinger fra Gmail for å sjekke at importfunksjonen fungerer. Alt du trenger å gjøre er å sikre at IMAP er slått på i Gmail-kontoen din.

På dette stadiet sjekket vi også eksportfunksjonen, som du trenger å bruke hvis du noen gang bestemte deg for å forlate Fastmail for en annen tjeneste. Vi fant det vanskelig å se på eksportfunksjonen og måtte søke på nettstedet for å få hjelp.

Vi oppdaget at for å eksportere kontakter må du opprette en gruppe og legge til kontaktene dine i den gruppen. Kontakter som er lagt til “Ingen gruppe” -mappen som e-postkontoen kommer med som standard, kan ikke eksporteres. Vi laget en gruppe og la til en kontakt for å teste den.

fastmail kontakter

Klikk på Eksport gir deg en rekke alternativer, inkludert CSV-filer for Outlook eller Yahoo, vCard-filer, .adr-filer for Opera og LDIF-filer for Thunderbird. Dette er et fint, stort utvalg av alternativer som bør gjøre migrering lett for noen.

Notatfunksjonen er et fint tillegg som lar deg holde notater lagret borte i skyen der de ikke kan gå tapt. Husk imidlertid at disse ikke er beskyttet med ende-til-ende-kryptering, noe som betyr at de kan få tilgang til av Fastmail-ansatte eller av myndighetene hvis de betjener Fastmail med en garanti..

fastmail testing notater

Kalenderfunksjonen er flott for brukere som kommer fra tjenester som Google som har blitt kjent med et større utvalg av funksjoner. Det er veldig enkelt å sette opp en kalender, og det er mulig å invitere kontakter til et møte via en automatisk e-post, noe som er flott.

fastmail-kalender

Muligheten til å laste opp og lagre dokumenter er også stor, og vi liker at du kan lage dine egne mapper for å holde alt pent lagret unna. Husk imidlertid igjen at denne tjenesten ikke gir en-til-ende-kryptering for filene dine.

laste opp fastmail-filer

Når det gjelder å sende e-post selv, var vi tydeligvis skuffet over at du ikke kan bruke PGP naturlig i nettklienten. Selskapet hevder at det ikke gir PGP av det de mener er gyldige sikkerhetsgrunner, som du kan oppdage på nettstedet. For mange mennesker som allerede bruker PGP (og trenger det); integrasjon vil være nyttig.

Det er mange sikre e-postleverandører som lar deg gjøre dette, og vi tror PGP er en viktig del av enhver e-posttjeneste som påstår å tilby sikre e-postfunksjoner. Vi hadde imidlertid ingen problemer med å konfigurere Mailvelope-utvidelsen for å fungere med denne webklienten. Dermed er det mulig å begynne å sende sikre e-postmeldinger uten for mye oppstyr.

Vi likte virkelig tilgjengeligheten av guider for å sette opp en konto som skal fungere med en tredjeparts e-postklient, noe som betyr at du kan benytte deg av denne e-postleverandøren med all e-postprogramvare du foretrekker..

For å konkludere, kan vi attestere brukervennligheten av denne tjenesten. Alt fungerer som det skal, og det er aldri vanskelig å finne noe du måtte trenge. Dermed kan vi anbefale denne tjenesten til nybegynnere som vil flytte fra invasive tjenester som Google.

På den annen side, hvis du flytter bort fra Google og betaler for en tjeneste, vil vi sannsynligvis anbefale å hoppe til en tjeneste som gir sikker ende-til-ende-kryptering for e-post, filer og notater.

Sikkerhet og personvern

Å ha base i Australia med servere i USA inspirerer ikke til stor tillit. Australia og USA er kjent for å samarbeide om spørsmål om etterretning, og dette understrekes av deres felles engasjement for Five Eyes.

Å ha servere basert i USA betyr at det er mulig at Fastmails servere kan bli angrepet eller tjent en garanti av amerikanske myndigheter. Og fordi USA håndhever gag-ordre, ville FastMail-abonnenter aldri vite at e-postene deres fikk tilgang til av den amerikanske (eller australske) regjeringen.

Dette potensialet er svært problematisk fordi Fastmail ikke er en tjeneste som gir ende-til-ende-kryptering. Firmaet mener at forbrukere foretrekker å ha muligheten til å gjenopprette kontoer og søke i e-postene deres, og det bruker disse grunnene for å rettferdiggjøre kryptering på serversiden.

Som et resultat kontrollerer Fastmail krypteringsnøklene på dine vegne - og det er mulig at de ansatte kan få tilgang til innholdet i e-postene dine. Det betyr også at Fastmail har muligheten til å overlate krypteringsnøklene til myndighetene for å få tilgang til innholdet i e-postene, notatene og filene dine hvis de blir servert en garanti. Dette er langt fra ideelt.

På sin hjemmeside hevder Fastmail at data som er lagret på serverne sine er sikre fordi de lagrer krypteringsnøklene til kontoer separat fra selve dataene. Faktum gjenstår imidlertid at når passord og data begge er lagret på bedriftsservere, er det økt risiko for hacking.

For brukere som er paranoide om å utsette seg for disse risikoene, er det eneste alternativet å sende krypterte meldinger ved bruk av e-postkryptering på klientsiden. Dette er mulig med en Fastmail-konto, men den er ikke tilgjengelig naturlig i Fastmails nettportal eller frittstående apper.

Av ukjente grunner implementerer Fastmail ikke kryptering av offentlig nøkkel som OpenPGP eller S / MIME. Dette betyr at du må bruke en tredjepartsutvidelse som Mailvelope - eller en tredjepartklient som Mozillas Thunderbird - for å sende krypterte e-poster. Fastmail tilbyr IMAP, POP3 og SMTP, slik at du kan stille inn kontoen din slik at den fungerer sammen med en tredjeparts e-postklient som implementerer PGP, og det er ikke vanskelig. Dette er imidlertid den eneste måten å sikre at e-postene dine ikke sitter rundt på FastMails amerikanske servere i ren tekst.

Riktignok lover Fastmail å ikke se på innholdet i e-postmeldinger for søkeordforskning og reklameformål. Imidlertid, hvis det er servert en garanti, vil det ikke ha noe annet valg enn å gi myndighetene tilgang til e-postene dine.

Fastmails forpliktelse til åpen kildekode er litt av en tosidig mynt. På den ene siden er Fastmail basert på Cyrus - en open source-postserver som den bidrar sterkt til. Den kjører også JMAP (en åpen standardprotokoll). Utover dette er imidlertid hele Fastmails programvare proprietær.

Å ha lukkede kildeklienter betyr at det er umulig å revidere plattformen. Og som et resultat er det nødvendig å stole på at firmaet gjør det det står med dataene dine. Dette tillitselementet fjernes når en e-postleverandør gjør hele kildekoden revisibel (åpen kildekode).

Avhengig av trusselmodellen din, kan det hende at dette firmaets bruk av proprietær programvare ikke er noe problem, spesielt på grunn av firmaets transparente personvernregler. For de som er paranoide, kan imidlertid kombinasjonen av implementering av lukket kildekode, amerikanske servere, australsk jurisdiksjon og kryptering på serversiden (det motsatte av null kunnskap) være nok til å frata deg.

Til slutt sjekket vi Fastmails TLS / SSL for å sikre at den implementerer transportsikkerhet effektivt. Vi testet tjenesten ved å bruke Qualys SSL Labs og rapporterer med glede at firmaet scoret A +. Dette betyr at du kan stole på at firmaets SSL-sikkerhet er implementert riktig, og dataene dine skal være sikre under transport.

For alle som bestemmer seg for å bruke denne e-posttjenesten via nettportalen, er det imidlertid viktig å huske at den er implementert ved hjelp av JavaScript (JS). Som tilfellet er for alle JS-applikasjoner som kjører i nettleseren din, gjør dette det sårbart for angrep fra midten av midten forårsaket av måten JS kommuniserer med nettleseren din. Som et resultat er det mulig at en hacker kan tvinge nøkler til Fastmail-brukere, noe som vil tillate dem å få tilgang til innholdet i e-post.

Riktignok er dette ikke unikt for Fastmail; det gjelder alle e-postklienter som kjører i nettleseren din. Og det er mulig å komme seg rundt denne feilen. For å løse dette sikkerhetsproblemet er det nødvendig å kjøre frittstående e-postklienter levert av Fastmail, eller enda bedre en tredjeparts e-postklient som også tillater deg å kryptere e-postene dine ved å bruke sikker PGP.

Det er også verdt å oppgi at vi ble skuffet over å måtte oppgi et telefonnummer for å abonnere, noe som er et inngripende krav for et tjenestebasert rundt personvern.

Kundeservice

I tillegg til installasjonsveiledninger for å få tjenesten til å fungere på tredjepartskunder, har Fastmail en omfattende mengde støttedokumentasjon og vanlige spørsmål på nettstedet sitt. For å få tilgang til disse, klikker du bare på Brukerstøtte på sin hjemmeside. Vi fant at artiklene, supportguidene og FAQ-svarene er godt skrevet, og de vil gi den hjelpen som folk flest trenger for å bruke tjenesten.

For alle som trenger ytterligere hjelp, er alternativet der for å sende e-post support. Bare besøk bunnteksten på websidene og klikk på kontakt oss. Her blir du brakt til et kontaktskjema der du kan stille spørsmål som vil bli besvart via e-post.

Vi fant at firmaet var oppmerksomt på våre behov, og de leverte alle svarene vi ønsket. Imidlertid måtte vi vente en stund på svar på grunn av tidsforskjellen. Dermed er det rettferdig å si at support ikke er 24/7, og i motsetning til noen andre tjenester, er det ingen live chat support.

I det store og hele fant vi ikke noe som en avbryter, og vi ble imponert over ressursene som er tilgjengelige på nettstedet, og kunnskapen til dets støttepersonell..

Konklusjon

Fastmail er en billig e-postleverandør som selger seg selv som et sikkert alternativ til populære gratis e-postleverandører.

gratis versjon av betalt versjon av tjenesten

Selv om det er flott at Fastmail ikke får tilgang til innholdet i folks e-poster for å snuse seg til reklameformål og skape en inntektsstrøm, mangler det mange sikkerhetsfunksjoner i denne e-posttjenesten som vi ønsker.

Ekte kryptering fra ende til ende for kontoer vil tillate brukere å kontrollere sikkerheten til e-post, notater og filer. Og helt åpen kildekode ville være å foretrekke fra vårt synspunkt. Selskapets base i Australia satte pris på det fra en meget invasiv regjering, og det faktum at serverne er basert i USA, ringer alarmklokker. Alle disse faktorene må tas i betraktning hvis du virkelig bryr deg om datasikkerhet.

Selve tjenesten er funksjonspakket og enkel å bruke, og vi kan absolutt anbefale den til nybegynnere. Det er sannsynligvis liten tvil om at dette firmaet er bedre enn Google liker, men du må fortsatt stole mye på de tingene som står der.

Fastmail er ikke dyrt, og så lenge du bruker den til å sende e-post med PGP, kan du bruke den til å sende sikre e-poster. Vi kan imidlertid ikke la være å tenke at hvis du gjør en innsats for å forlate Google, kan du finne noe med enda bedre sikkerhet.

På den annen side, hvis du ikke liker ideen om ikke å kunne gjenopprette en konto hvis du mister passordet ditt, vil du ikke ha en e-postkonto med ende-til-ende-kryptering. Og av denne grunn er Fastmail et veldig godt alternativ som er vel verdt å ta for en testkjøring takket være den 30-dagers gratis prøveperioden.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me