FlashRouters gjennomgang

FlashRouters

FlashRouters er et USA-basert selskap som har skåret ut en noe unik nisje for seg selv. De selger rutere som er forhåndsblinket med DD-WRT eller Tomato firmware. I denne gjennomgangen vil vi undersøke både deres blinkede rutere og deres egen FlashRouters VPN-app.

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

De jobber tett med mange VPN-leverandører. Derfor vil de sannsynligvis samarbeide med VPN-leverandøren din. FlashRouters tilbyr derfor ikke-av-boksen plug-and-play VPN-ruterløsninger.

De har nå også utviklet sin egen DD-WRT-app som fungerer som et tillegg til DD-WRT firmware. Appen lar deg enkelt bytte mellom mange populære VPN-tjenester, og legger til noen nyttige VPN-relaterte funksjoner.

Pris

FlashRouters selger 15-20 forskjellige typer rutere fra 3 av de ledende produsentene: Linksys, Netgear og Asus. Modellene de selger varierer fra eksklusive eksempler som Netgear R6400 ($ 150) til fulle kraftstasjonsrutere som ASUS RT-AC5300 ($ 499.99). Disse prisene er like, og i noen tilfeller lavere, enn konkurrentene.

For denne prisen får du også deres fantastiske støtte, som vi skisserer senere i dette innlegget. Det er dyrere enn om du kjøpte ruteren på egenhånd og deretter blinket den selv, men du kan ende opp med noen problemer.

Rutere fra FlashRouters er alltid forhåndsblinket. De erstatter den ugyldige produsentens garanti med en fra FlashRouters (90-dagers, forlengbar opp til to år mot en ekstra kostnad).

VPN-appen kommer gratis for alle støttede FlashRouters-rutere.

FlashRouters VPN-appfunksjoner

FlashRouters VPN-app leveres med noen gode funksjoner:

 • Bytt enkelt mellom et utvalg av VPN-tjenester
 • Global kill switch
 • Retning av retningslinjer for enheter
 • Retning av retningslinjer for verter (domener)

For øyeblikket støtter den 11 VPN-tjenester: Black Box Unzoner (bare en blokkeringstjeneste), ExpressVPN, HMA, IPVanish, IVPN, NordVPN, Private Internet Access (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN og Windscribe.

Det er verdt å merke seg at DD-WRT selv støtter manuell konfigurasjon for nesten alle VPN-tjenester som støtter PPTP og OpenVPN. Derfor, hvis du kjøper en ruter fra FlashRouters, men ikke vil bruke en av VPN-tjenestene som støttes av appen, kan du det. Du må imidlertid konfigurere det manuelt, og du vil ikke dra nytte av tilleggsfunksjonene som tilbys av appen.

Brukerstøtte

FlashRouters har omfattende støttemekanismer: e-post, billett, live chat, eksternt skrivebord, kunnskapsbase og telefon. Selv om ingen av disse er 24/7, er det fint å se et så betydelig utvalg.

Deres live chat, e-post og billettsystemer var vanligvis raske til å svare. De var i stand til å hjelpe oss med det meste som var problematisk. For komplekse problemer, der de trenger tilgang til skrivebordet ditt, vil du sannsynligvis trenge ekstern støtte. Vi testet dette også, og det var flott.

For appen gir de også installasjonsinstruksjoner på nettstedet deres. Dette inkluderer installasjonsinstruksjoner for noen av de støttede VPN-leverandørene. Merkelig nok ikke for ExpressVPN, som har de mest kompliserte installasjonskravene til partiet.

Vi opplevde noen problemer med appen da vi først så på den, men var veldig imponert over responsen fra FlashRouters supportteam. De har jobbet hardt for å identifisere problemene og var raske med å presse ut firmwareoppdateringer når et problem ble bekreftet.

Prosessen

Vi mottok den blinkede ruteren vår som kjørte på Tomato firmware. Innenfor boksen var det også en håndbok for hvordan du konfigurerer og optimaliserer innstillingene våre. Hele prosessen fra bestilling til å bli satt opp var rask og enkel.

For å bruke FlashRouters-appen, trenger du et abonnement hos en av VPN-tjenestene som støttes av appen. Hvis du ikke allerede har en, må du registrere deg for en.

For å få tilgang til appen, logg deg på ruteren DD-WRT-kontrollpanel i nettleseren din -> Status fane -> Min side. I teorien kan du også legge inn “flashroutersapp.com” i URL-linjen som en snarvei, men dette har aldri fungert for oss.

DD-WRT kontrollpanel

FlashRouters DD-WRT-app

Hovedside

Appens hovedside lar deg velge VPN-tjenesten din fra en liste over støttede leverandører. I de fleste tilfeller trenger du bare å oppgi brukernavn og passord, velge en serverplassering og koble til.

Flashrouters VPN-app

Et problem vi oppdaget, er at serverposisjonsnavn er basert på navnene leverandører har gitt til OpenVPN-konfigurasjonsfilene (.ovpn). Som vi ser i eksemplet nedenfor, kan disse navnene i noen tilfeller være ganske kryptiske og krever en viss forståelse av VPN-terminologi for å dechiffrere!

Flashrouters VPN-lokasjonsvelger

Heldigvis lar appen deg sortere VPN-servere etter den nærmeste til deg i et valgt land. Alternativt kan du la appen velge en server for deg basert på hvilken server som er minst lastet i et gitt land.

Flashrouters VPN landvelger

FlashRouters informerer oss om at testene avdekker at det å velge den minst lastede serveren nesten alltid gir den beste ytelsen (enda mer enn å velge serveren i et land nærmest deg).

Appens hovedside lar deg også velge å koble VPN automatisk når ruteren starter, og aktivere den globale kill-bryteren.

De fleste VPN-tjenester trenger bare et brukernavn og passord for å koble til, men med ExpressVPN må du også lime inn brukerbeviset og den private nøkkelen. Det er foreløpig ikke gitt instruksjoner om hvordan du gjør dette, selv om vi kunne utlede informasjonen fra mer generelle DD-WRT instruksjoner på FlashRouters nettsted.

En liten uenighet er at hvis du bytter VPN-leverandør, blir ikke innloggingsinformasjonen lagret neste gang du velger den leverandøren. Dette problemet er mer en plage for anmeldere som oss selv, enn de fleste vanlige VPN-kunder.

Killswitch

Appen kommer med en drepebryter som kutter ruteren sin internettforbindelse hvis VPN-tilkoblingen mislykkes. Dette er en viktig sikkerhetsfunksjon som forhindrer at din virkelige IP-adresse blir utsatt når dette skjer.

I praksis forhindrer det også DNS-lekkasjer, noe som ikke er overraskende ettersom "kill switch" bruker ruteren brannmurvegger for å sikre at ingen internettforbindelse er mulig utenfor VPN-grensesnittet. Som sådan fungerer det like bra for å forhindre IP-lekkasjer som det dreper en bryter.

Som en drapsmekanisme fungerer det ... men noe for bra. Vi klarte ikke gå mer enn noen få minutter med drapbryteren aktivert før vi mistet internettforbindelsen. Dette kan ikke ha vært så irriterende hvis appen umiddelbart koblet opp VPN automatisk. Men som det var, måtte vi manuelt deaktivere bryteren hver gang for å bruke Internett igjen.

Det tok ikke lang tid før vi ble så irriterte over dette at vi bare deaktiverte drepsbryteren, noe som også betydde at vi mistet DNS-lekkasjebeskyttelsen.

alternativer

Siden Alternativer lar deg angi ruting for retningslinjer for enheter og verter. Dette er ofte kjent andre steder som split-tunneling. Retningslinjer for enheter lar deg velge hvordan hver enhet som er koblet til ruteren samhandler med VPN-tilkoblingen. Det er tre tilgjengelige alternativer:

 • Standard: trafikk til og fra enheten vil bli dirigert gjennom VPN-tunnelen hvis VPN er aktivert. Hvis kill-bryteren er på som standard, vil enheten også bruke den.
 • Killswitch: samme som standard, men med den globale kill-bryteren aktivert hvis den ikke er på som standard.
 • VPN-bypass: trafikk til og fra enheten vil ikke gå gjennom VPN-tunnelen.

Flashrouters VPN-rutervelger

For å aktivere VPN-bypass-alternativet, må du endre en innstilling i det vanlige DD-WRT-grensesnittet og starte ruteren på nytt. Dette er enkelt nok og trenger bare å gjøres en gang. Det fungerte som annonsert da vi testet det.

Retningslinjer for verter lar deg spesifisere hvordan bestemte domenenavn, IP-adresser eller IP-områder skal behandles. Tilkoblinger til spesifiserte verter kan enten tvinges til alltid å gå gjennom VPN (enten det er aktivert eller ikke) eller kan unntas VPN.

Flashrouters VPN-verter

Dette er ganske kult, men kommer med et stort påminnelse. Det fungerer ikke for nettsteder eller tjenester som løser seg til flere domener, som inkluderer Netflix, Amazon, BBC iPlayer og mange andre populære strømmetjenester.

Gitt at fritak for strømmetjenester i ditt eget land som ellers blokkerer VPN-tilkoblinger er en viktig grunn til å ønske denne funksjonen, er dette litt skuffende. Det virket faktisk ikke en gang til å fungere for google.com, som er gitt som et eksempel i dokumentasjonsbrosjyren!

DNS lekker

Vi kjørte IPv4 DNS og WebRTC lekkasjer ved bruk av ipleak.net. Vi klarte ikke å teste for IPv6-lekkasjer, da vår ISP ikke støtter IPipv6-tilkoblinger.

Ingen DNS-lekkasjer eller WebRTC-lekkasjer ble oppdaget på Windows og Android-enheter koblet til ruteren, men vi opplevde regelmessige IPv4 DNS-lekkasjer på Macbooken vår når vi bruker VPN uten at bryterbryteren var aktivert.

Vi testet i både Firefox og Chrome ved å bruke Privat / Stealth-modus for å forhindre at hurtigbufferproblemer forurenser resultatet. Vi understreker at dette var vanlige DNS-lekkasjer, ikke nettleselekkasjer via WebRTC.

Som vi har bemerket, løste imidlertid problemet ved å slå på den globale kill-bryteren. FlashRouters burde virkelig vurdere å døpe den globale kill-bryteren til “Global kill switch og DNS-lekkasjebeskyttelse.” Men som vi også bemerket, var kill-bryteren så irriterende at vi ble tvunget til å slå den av. Noe som etterlot oss en DNS-lekkasje.

FlashRouters bør advare folk om å bruke den til DNS-lekkasjebeskyttelse. Ellers er det sannsynlig at mange brukere vil være salige uvitende om at de kanskje surfer på internett med den virkelige IP-en deres når de tror det er skjult bak VPN.

FlashRouters: Konklusjon

Vi likte

 • Det er den enkleste måten det er å sette opp et VPN på ruteren din!
 • Appen er gratis for alle FlashRouters-rutere som støttes
 • Et solid utvalg av VPN-tjenester støttes
 • Retning av retningslinjer (delt tunneling) for enheter
 • Retning av retningslinjer for verter
 • Global kill switch (fungerer også som DNS-lekkasjebeskyttelse)
 • Fantastisk støtte
 • Flotte rutere

Vi var ikke så sikre på

 • Retning av retningslinjer for verter fungerer ikke for mange nettsteder der det vil være mest nyttig

Vi hatet

 • Brukere bør bli advart om å aktivere drepe-bryteren for å sikre at det ikke oppstår DNS-lekkasjer
 • Killebryteren var så ustabil at vi måtte deaktivere den. Noe som også betydde at vi mistet DNS-lekkasjebeskyttelse.

FlashRouters DD-WRT-appen er den klart enkleste måten å bruke en VPN på en ruter. Periode. Og den globale drapsbryteren unntatt, den fungerer bra. Retning av retningslinjer for verter er også i prinsippet god - hvis vi bare kunne finne en webside fungerer den på at vi vil bruke den til!

Problemene vi hadde med drepebryteren er en fullstendig bummer. Vi fant det for ustabilt å bruke, et problem bare forsterket av det faktum at vi oppdaget DNS-lekkasjer når drapsbryteren ikke var aktivert.

Imidlertid er de blinkede ruterne i seg selv fantastiske, og i det store og hele kan vi ikke finne mange feil med FlashRouters! Hvis du vil ha en DD-WRT- eller tomatruter og er for redd for å gjøre det selv - er dette svaret ditt! Gå videre til FlashRouters for å finne ut mer om den fantastiske verdenen med forhåndsblinkede VPN-rutere. Eller sjekk bestselgeren Linksys WRT3200ACM for en VPN-ruter som er kjent for å være formidabel verdi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me