FrootVPN gjennomgang

FrootVPN

 • Priser

  Fra $ 2.99
  / måned

ProPrivacy.com Score
7.5 av 10

Sammendrag

FrootVPN brøt seg inn på VPN-scenen i 2014, med et enormt kundegrunnlag som ble bygget tilsynelatende over natten takket være litt glatt reklame på The Pirate Bay. Det som begynte som en gratis tjeneste er nå kanskje de rimeligste VPN-ene der ute. Så, hvordan kan FrootVPN sammenligne seg med noen av de etablerte aktørene i bransjen? Fortsett å lese FrootVPN-anmeldelsen min!

Hurtigstatistikk

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt)
  10 Mbps
 • Jurisdiksjon
  Sverige
 • Samtidige tilkoblinger
  3
 • land
  19

Funksjoner

FrootVPN er basert i Sverige, som er et land som er en del av "Fjorten øyne" Nettverk. Disse 14 landene har forskjellige avtaler for å samle og dele etterretning mellom hverandre. Dette er ikke ideelt hvis du er ute etter fullstendig personvern på nettet, men jeg vil berøre dette senere i anmeldelsen.

Jeg vil også bemerke i denne FrootVPN-gjennomgangen at leverandøren opprinnelig begynte som en gratis tjeneste, bare overgikk til en betalt tjeneste når driftsutgiftene og brukerbasen ble for mye å håndtere.

FrootVPN har 36 servere i 19 land, hvorav 12 av disse ligger i Sverige. Det er en fin blanding av tilgjengelige steder, inkludert Russland, Brasil og Israel.

Å kjøpe en FrootVPN-plan gir deg opptil tre samtidige forbindelser til tjenesten, eller du kan bare konfigurere ruteren din for FrootVPN og aldri bekymre deg for at alle enhetene dine blir beskyttet..

Besøk FrootVPN »

Priser og planer

Det kan være en underdrivelse å si at FrootVPN har en enkel prisstrategi. Det er en plan tilgjengelig, med prisen bestemt av lengden på abonnementet. En enkelt måned med FrootVPN koster $ 4.99, mens tre måneder synker til $ 3.99 ($ ​​11.97 totalt). Et helårsabonnement vil koste deg $ 2,99 i måneden ($ 35,88 totalt). Denne FrootVPN-vurderingen ser på hva du får for pengene.

Jeg bemerket under FrootVPN-gjennomgangen min at leverandøren er en av de billigste VPN-ene der ute, da det å redusere prisen sannsynligvis vil gi deg en gratis VPN! Det er også hyggelig å se at FrootVPN ikke har automatisk fornyelse av som standard, en funksjon som kan føre til mye frustrasjon.

FrootVPN-priser

Hvis du registrerer deg hos FrootVPN, har du sikkerheten til en 30-dagers pengene-tilbake-garanti hvis du ikke er fornøyd med tjenesten.

FrootVPN godtar alle større kredittkort så vel som Paypal. Bitcoin-betaling er også mulig gjennom BitPay, noe som gir kundene et ekstra nivå av anonymitet.

Hastighet og ytelse

Når det gjelder gjennomgang av VPN-tjenester, er hastighet kanskje den viktigste testen. Det er verdt å merke seg at OpenVPN kan resultere i lavere hastigheter, noe jeg husket når jeg testet FrootVPN.

FrootVPN-hastighet

Grafene viser høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastigheter for hver server og plassering. Se forklaringen på full hastighetstest for mer detalj.

Dessverre klarte jeg ikke å opprette en forbindelse til FrootVPN-serverne i Storbritannia eller Frankrike. I tillegg var hastighetene over hele linjen dårlige, selv når man tar hensyn til OpenVPNs lavere hastigheter.

Som en del av hastighetstestene mine kjørte jeg også noen IP- og DNS-lekkasjetester for å se om FrootVPN lekker noe av denne informasjonen gjennom tjenesten. Jeg var glad for å se at det ikke var noen lekkasjer med FrootVPN, men jeg vil anbefale å sjekke dette selv ved å bruke ipleak.net eller en lignende test.

Sikkerhet og personvern

VPN-protokoller støttet av FrootVPN inkluderer OpenVPN, PPTP og L2TP. Jeg var glad for å se OpenVPN bli anbefalt av FrootVPN, selv om det er et lite avfall i ytelsen som et resultat.

Som jeg nevnte tidligere i denne FrootVPN-gjennomgangen, er det et svensk selskap og er underlagt Fourteen Eyes datalagrings- og delingsavtaler. Sverige er ikke så forferdelig for personvernet som USA eller Storbritannia, men muligheten for at dataene dine blir delt mellom de 14 landene er ikke ideell når du leter etter fullstendig privatliv. Du kan lese mer om gruppen Fourteen Eyes her.

FrootVPN kjører AES-256-CBC-kryptering i kombinasjon med en SHA-384-hash og 2048-bits nøkkel. Det er også støtte for TLS 1.1+ gjennom Perfect Forward Secrecy, som videre viser at FrootVPN bryr seg om å beskytte kundedata.

FrootVPN hevder å ha en streng politikk for ikke-logging. Selv om jeg er sikker på at FrootVPN gjør alt for å holde seg tro mot dette, er det å være lokalisert i Sverige underlagt det for forskjellige "Fjorten øyne" avtaler.

P2P-aktivitet er tillatt på alle FrootVPNs servere. Jeg vil imidlertid anbefale å sjekke serverlisten først, og velge et sted med lav serverbelastning.

Brukervennlighet

FrootVPN har et visuelt behagelig nettsted med mye nyttig informasjon lett tilgjengelig. Klientområdet lar deg også se serverlisten og administrere kontoinnstillinger. Det er også en fin blogg med vanlige innlegg om bransjenyheter og tips angående VPN-tjenesten.

Dessverre er det en god del dårlig engelsk spredt over nettstedet (som du kan se på skjermdumpen nedenfor). Jeg har opplevd dette med andre leverandører før, og det er ganske skuffende å se, med tanke på den globale rekkevidden til en VPN-tjeneste.

FrootVPN s "Personvern" og "Vilkår og betingelser" sider overlater også mye å være ønsket. Teksten er knapt synlig, noe som når man vurderer viktigheten av disse sidene er sterkt mistenkt.

Brukerstøtte

Når det gjelder kundestøtte, har FrootVPN et billettsystem supplert med en FAQ og noen feilsøkingsveiledninger, avhengig av plattform. Det er også en live chat-tjeneste, selv om dette bare er tilgjengelig i løpet av FrootVPNs ordinære arbeidstid.

Jeg sendte inn en testbillett på en ukedag morgen for å se svarkvaliteten og hvor raskt jeg kunne få svar. Jeg fikk et tilfredsstillende svar mindre enn 24 timer senere.

FrootVPN har også aktive profiler på Facebook, Twitter og Google Plus. Hvis du er komfortabel med å bruke disse plattformene, kan du også sende meldinger til disse profilene hvis du trenger svar i en klype.

Prosessen

Registrere seg

Påmelding til FrootVPN er helt smertefritt. Alt du trenger er en e-postadresse og passord for å komme i gang. Nettstedet annonserer å kunne fullføre registreringsprosessen på mindre enn ti sekunder.

Windows-klienten

Som jeg nevnte tidligere i denne FrootVPN-gjennomgangen, leverandøren har ikke programvareklient, noe som betyr at du må konfigurere alt manuelt på enheten din.

Denne metoden er kjedelig og gjør det å bytte servere til en tidkrevende hendelse. De uten teknisk bakgrunn kan komme i problemer dersom det skulle oppstå problemer.

Jeg lastet ned de nødvendige konfigurasjonsfilene og prøvde ut FrootVPN for meg selv. Etter å ha kjørt inn noen innledende problemer, ble jeg overrasket over hvor rask hele prosessen var. Etter å ha lastet ned konfigurasjonsfilene fra FrootVPN-brukerområdet, må du ganske enkelt legge filene til OpenVPN-klienten, oppgi legitimasjon og du er klar!

Andre plattformer

Som et resultat av støtten til OpenVPN, er FrootVPN tilgjengelig for nesten alle mulige plattformer. Det eneste hinderet her er å måtte gjøre all den manuelle konfigurasjonen selv, noe som kan være frustrerende for de som ikke er teknisk kunnskapsrike.

For denne FrootVPN-gjennomgangen prøvde jeg å sette opp tjenesten på min iPhone med iOS 9.3.5. Oppsettet var enkelt, med prosessen som ble enda raskere enn å sette opp FrootVPN på Windows. Alt du trenger å gjøre er å sende OpenVPN-konfigurasjonsfilene til deg selv og åpne dem på din iPhone. Angi FrootVPN-legitimasjonen, og du er klar!

Siste tanker

Hvis du er ute etter en rimelig VPN og har forståelse for hvordan du konfigurerer en VPN manuelt, kan FrootVPN kanskje være den rette tjenesten for deg. Solid kryptering, mange steder og funksjoner som Bitcoin-betaling og Perfect Forward Secrecy, bidrar alle til at FrootVPN er en solid VPN.

Det er noen bekymringer angående hastigheter og tilgjengelighet på tjenestene, selv om dette nettopp kan ha vært et midlertidig problem på det tidspunktet denne anmeldelsen ble skrevet. Prøv FrootVPN selv, og dra fordel av 30-dagers pengene-tilbake-garanti for å finne ut om tjenesten passer for deg. Trykk på lenken nedenfor for å komme i gang!

Besøk FrootVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me