Gjennomgang av passarbeid

Passwork

Passwork
er en sikker passordbehandling som gir sterk ende-til-ende-kryptering. Den ble utviklet av Aii Corporation og er både basert og vert i Helsinki, Finland. Finland anses som et godt sted å ta utgangspunkt i en personverntjeneste, fordi den finske regjeringen er veldig hands-off når det gjelder datalagringsdirektiv. I tillegg er ikke Finland en del av den større Nine Eyes eller 14 Eyes overvåkningsavtalen.

ProPrivacy.com Score
6.2 av 10

Sammendrag

Passwork er en tjeneste som primært er rettet mot team og bedrifter, men den er også egnet for ensomme brukere. Dessverre er ikke denne passordbehandleren åpen kildekode, noe som absolutt kommer til å sette noen mennesker utenfor tjenesten. I denne gjennomgangen skal vi se nærmere på tjenesten for å avgjøre om det er verdt å bruke pengene dine på et abonnement. Eller om det er bedre å holde seg til en sikker open source-passordbehandling.

Passwork Oversikt

Det blir stadig vanskeligere å huske robuste unike passord for alle nettkontoer og tjenester som vi bruker. Det er her passordledere som Passwork er designet for å hjelpe. Passwork er en enkel passordbehandling som beskytter passordets klientside ved hjelp av kryptering.

Ved å huske passordene dine på dine vegne, står du fritt til å angi vanskelige passord for alle kontoene dine. Og fordi tjenesten gir en-til-ende-kryptering for alle passordene dine, trenger du aldri å bekymre deg for at sensitive innloggingsdetaljer blir lagret i en sårbar tilstand.

Internett-brukere kan velge å prøve Passwork.me gratis i fem dager. Gratisplanen gir tilgang til alle tjenestens primære funksjoner. Utover det må forbrukere betale 1,50 dollar per bruker - per måned. Ingen rabatter er tilgjengelige for flere brukere, noe som betyr at hvis du vil at et team på 25 personer skal bruke Passwork, må du betale $ 450 per år.

Passwork Prising

Dette er et ganske dyrt og uvanlig abonnementsformat, som fungerer veldig dyrt hvis du bruker Passwork for et team. Fordelene med Passwork for team kan imidlertid gjøre tjenesten attraktiv for noen virksomheter til tross for de bratte kostnadene det er snakk om.

Hvilke funksjoner tilbyr passarbeid?

Et abonnement på Passwork vil gi deg følgende hovedfunksjoner:

 • Sikker passordadministrasjon med null kunnskap
 • Sterk AES 256-kryptering for å lagre og overføre passord sikkert
 • Apper for alle plattformer
 • Chrome og Firefox-utvidelser
 • Funksjon for automatisk skjemautfylling (ved hjelp av nettleserutvidelser)
 • Skyportal for enkel tilgang til passord hvor som helst
 • Merk og søkefunksjon for å finne passord effektivt
 • Importer og eksporter passord enkelt
 • Pålogging med ett klikk for nettsteder og tjenester
 • Inviter lagkameratene til passordhvelv og -mapper
 • Sett opp egendefinerte tillatelser for hvelv og mapper
 • Spor passordendringer og gå tilbake til gamle passord om nødvendig (versjonering)
 • Oppdag og oppdater svake passord
 • Selv vert din egen passordserver for å unngå å bruke Passwork-servere

Hvordan sette opp Passwork

Vi bestemte oss for å teste denne passordbehandleren ved å bruke en 5-dagers gratis prøveperiode. Den gode nyheten er at hvem som helst kan teste Passwork uten å måtte overlevere kortinformasjonen. Dette er en fin touch.

Det er ekstremt enkelt å sette opp en konto. Besøk nettstedet og bli med ved å bruke en gyldig e-postadresse. Når du oppretter en konto, minner firmaet deg om at hvis du glemmer hovedpassordet ditt, vil du aldri kunne få tilgang til passordene igjen.

Passwork påmeldingsskjema

Dette er den eneste ulempen med ekte kryptering fra klientsiden. Selv om det ikke er i stand til å gjenopprette passord, kan det imidlertid sette noen mennesker av; dette er faktisk en av de viktigste sikkerhetsfordelene ved tjenesten.

Når du har registrert deg, blir du automatisk logget på og kan begynne å bruke passordbehandleren gratis. Alle som vil benytte seg av nettleserutvidelsene eller de dedikerte appene for Android eller iOS, kan få tilgang til dem ved å klikke på innstillingsikonet øverst til venstre etterfulgt av applikasjoner.

Vi lastet ned Chrome-utvidelsen og Android-appen for å gi dem en testkjøring. Både lastet ned og installert uten problemer. Synkronisering av passord fra serveren er mulig fordi du kan bruke hovedpassordet ditt til å dekryptere passord uansett hvilken versjon av Passwork du er på.

Det er også verdt å merke seg at alle som ønsker å oppdatere hovedpassordet sitt, kan gjøre det ved å legge inn sitt gamle passord og sette et nytt. Dette sikrer at hvis du tror at hovedpassordet ditt har blitt kompromittert, kan du oppdatere det senere for å samle hele passordhvelvet ditt.

Vi anbefaler alltid å bruke et sterkt unikt hovedpassord som du ikke har brukt med noen annen konto eller tjeneste. Og anbefaler på det sterkeste at du bruker et annet kontopassord og hovedpassord (ellers setter du passordene dine i fare).

For hjelp med å velge et sterkt hovedpassord, sjekk ut vår passordstyrkekontroll nedenfor:

Passordmåler

Detaljert poengsum vil komme hit

Er passarbeid enkelt å bruke?

Så snart du har opprettet en konto og satt et hovedpassord, blir du automatisk logget inn på nettportalen og kan begynne å lagre passord i databasen din.

Passwork har en automatisk passordgenerator, noe som betyr at du ikke trenger å tenke på sikre passord for kontoene dine selv. De automatiske passordene er 15 tegn lange, og de består av en tilfeldig streng med store og små bokstaver, tall og symboler. Dette er ideelt fordi Passwork kommer til å huske passordene for deg.

Vi startet med å lage et hvelv for passordene våre på venstre side. For å gjøre det, klikk på "Plus" -tegnet ved siden av hvelv og skriv inn et navn på hvelvet ditt.

Lag et hvelv

For å legge til et passord, klikk på det blå Legg til passord -knappen på hovedskjermen. Du kan legge til disse passordene i din personlige hvelv.

Legge til et passord

Vi bestemte oss for å legge til passordet for Facebook-kontoen vår for å teste tjenesten. For alle som oppretter en online konto for første gang, er muligheten til å kopiere et passord til utklippstavlen tilgjengelig - slik at du kan legge inn det automatisk genererte passordet på nettstedet du setter opp mens du går sammen.

Når passordet er satt opp, vil det vises i hvelvet ditt, slik at du kan kopiere det til skjemaet når du foretrekker det. Vi bestemte oss for å merke Facebook-passordet gult (som vi bestemte oss for å være fargen på alle passordene våre på sosiale medier).

Facebook i database

Vi tok turen over til Facebook for å bruke Chrome-utvidelsen for å få tilgang til passordet vårt for Facebook. Ved å klikke på utvidelsen fra Facebook-hjemmesiden hentet passordet vårt fra hvelvet i et nytt vindu.

Passord med Facebook

Ved å klikke på det blå symbolet til høyre for Facebook fyller du passordet ditt automatisk inn i påloggingsskjemaet og lar deg logge deg inn på kontoen din automatisk uten å måtte gjøre noe. Denne autofyllfunksjonaliteten er ideell og gjør denne passordbehandleren perfekt for nybegynnere som ikke vil snakke om å kopiere og lime inn passord manuelt fra hvelvet.

For å få fart på ting, bestemte vi oss for å importere noen passord fra vår gamle passordbehandling. De fleste passordbehandlere lar deg importere passord via en CSV-fil, og Passwork er ikke annerledes.

For å begynne å importere passordene dine, gå først til den gamle passordbehandleren og eksporter dem via CSV-fil slik at de blir lagret på harddisken. Klikk nå på menyikonet ved siden av Legg til passord -knappen på hovedskjermen til Passwork, og velg Dataimport.

Importer data

Når neste skjermbilde åpnes, vil du få muligheten til å importere CSV-filen.

Velg en fil

Vi fant at funksjonen fungerte uten hikke, og vi kunne importere passord vi eksporterte fra Chrome for prøveperioden. Denne funksjonen er flott for alle som ønsker å gå fra en passordbehandling til en annen raskt og uten stress.

Alle som lurer på om de kan eksportere passord, vil gjerne høre at den omvendte funksjonen også er tilgjengelig. Så hvis du bestemmer deg for å forlate Passwork for en annen passordbehandler - vil du kunne migrere passordene dine. Åpne innstillingene og under Ledelse plukke ut Eksporter data. Nå kan du oppgi hovedpassordet for å eksportere alle passordene dine som en CSV-fil.

Eksporterer data

Alle som lurer på om det er trygt å forlate datamaskinen sin mens de er logget inn på nettportalen, har muligheten til å låse opp passordbehandleren for å sikre at hovedpassordet må legges inn for å fortsette tilgangen til passord. For å låse passordbehandleren, klikker du bare på låsen øverst til høyre på webklienten.

For å sjekke styrken til passordene dine, klikk på pil ned øverst til høyre på webklienten og klikk på Sikkerhetspanel. Klikk nå på Analysere passord for å sjekke styrken til alle passordene dine. Vi likte rapporten som lar deg raskt konstatere om det er noen svake passord som henger rundt som må oppdateres.

For alle som ønsker å dele passord med teammedlemmer, vil det være nødvendig at kontaktene også abonnerer på tjenesten. Når kontakten din har betalt abonnementsavgiften (selskaper kan betale for flere kontoer på en gang), er det mulig å begynne å legge til kontaktene. For å gjøre dette, klikk på Teamledelse øverst til venstre på nettklienten.

Brukere kan dele tilgang til mapper og hvelv med passord enten direkte via plattformen eller ved å bruke en delt hemmelighet. Vi satte pris på muligheten til å gi forskjellige teammedlemmer forskjellige tillatelser, noe som er en viktig funksjon for bedrifter som søker å kontrollere mange passord sikkert.

Hvor bra er passarbeid for personvern og sikkerhet

Passwork er et selskap fra Finland som er vert for sine data på servere med base i Finland. Dette anses som bra for personvernet fordi Finland ikke er en nasjon med overordnet overvåkingspraksis. Nettstedet er vert på en .meg domene fra Montenegro, som igjen ser ut til å være bra for personvernet på papiret.

Når det gjelder sikkerhet, gir Passwork sterk kryptering fra klientsiden. Dette oppnås ved å lage et hovedpassord som lagres lokalt og aldri overføres til Passwork-servere.

Hovedpassordet er fullstendig uopprettelig, så du må være sikker på at du aldri glemmer det. Brukere kan bruke hovedpassordet for å kryptere passordene sine på en sikker måte med AES 256-kryptering før de laster dem opp til Passwork-servere sikkert ved å bruke RSA. Dette anses som sikkert.

Passwork implementerer også sterk TLS / SSL-kryptering for å sikre alle data som overføres fra en brukers nettleser til firmaets servere. Vi testet kvaliteten på Passwork transportsikkerhet ved å bruke Qualys SSL Labs og fant ut at den scoret A +. Dette betyr at Passwork TLS-kryptering fungerer som den skal, og at brukerdata er sikre mens de er i transitt.

Selvbetjent pass

På nettstedet er det informasjon som ser ut til å innebære at kildekoden for Passwork er tilgjengelig for å bli revidert. Vi tok imidlertid kontakt med firmaet og dets representant var rask med å informere oss om at Passwork er fullstendig lukket kilde og ikke kan revideres av noen.

Dette er en virkelig skam, for at en personverntjeneste er fullstendig pålitelig, er det viktig at koden blir bekreftet. Med lukket kildekode er det umulig å bekrefte at krypteringen på klientsiden fungerer som lovet.

Lukket kilde betyr at du må stole på Passwork for å gjøre som den sier, og det er det elementet av tillit som skaper tvil i enhver personverntjeneste. På slutten av dagen har vi ingen grunn til ikke å tro at Passwork ikke fungerer som det hevdes. Vi har imidlertid ingen grunn til å tro det heller.

Av denne grunn må det komme til din personlige situasjon om du bestemmer deg for å bruke denne passordadministratoren med lukkede kilder. For alle som ønsker et sikrere alternativ, er det alltid bedre å holde seg til en åpen kildekode for passordbehandling som er fullstendig revidert av en pålitelig tredjepart..

For økt sikkerhet er det mulig å sette opp Dual Factor Authorization. I motsetning til mange tjenester som tilbyr valg av autentisatorer, vil Passwork bare la deg autentisere ved hjelp av Google Authenticator.

Vi liker også muligheten til å sjekke påloggingshistorikken din fra autorisasjonsfanen med innstillinger. Dette lar deg sikre at ingen andre har logget inn og fått tilgang til passordene dine uten din viten. Det lar deg også eksternt logge ut av pågående økter du er bekymret for.

Påloggingshistorikk

Når det gjelder team, er en av fordelene med Passwork muligheten til å angi individuelle tilgangsprivilegier for individuelle filer, mapper og hvelv. Dette tillater en bruker å dele passord sikkert med teammedlemmer eller kontakter, samtidig som han kan beholde muligheten til å tilbakekalle tilgang hvis det er behov. Ulike tilgjengelighetsnivåer kan settes, noe som gir passordadministratorer full kontroll over hvilke som har tilgang til hva og når.

For å dele passord direkte, kan brukere velge å dele en felles hemmelighet. Dette gjør at mottakeren kan dekryptere passordet med et passord som deles via en tredjeparts kommunikasjonskanal. Dette er en sikker prosess.

Alle som foretrekker å verte passordene sine på sin egen server, har muligheten til å gjøre det, og dette vil fjerne behovet for å stole på Passwork for å lagre passordene dine på en server..

Til slutt sjekket vi personvernreglene og vilkårene for å sikre at det ikke er noe mistenkelig eller unødig. Retningslinjene ser ut til å være standard lovlig pris, selv om det er verdt å merke seg at firmaet samler inn IP-adressen din og plasserer informasjonskapsler i nettleseren din. I tillegg fritar selskapet seg fra å faktisk måtte sikre passordene dine:

Passwork-varsel

Hvor god er Passwork kundeservice?

Alle som vil vite mer om bruk av denne tjenesten har muligheten til å lære informasjon på nettstedet. Ofte stilte spørsmål er en nyttig ressurs som forklarer alt du måtte ønske å vite om den selvbaserte utgaven av Passwork. Informasjon om nettleserbasert versjon er imidlertid litt tynn på bakken.

En blogg er tilgjengelig som har artikler om databeskyttelse og personvern. Det er imidlertid ingen guider for å faktisk bruke tjenesten, og det er ingen gjennomgang når du først lanserer tjenesten. Dette betyr at enhver bruker som ikke kjenner passordbehandlere, blir forvirret.

Dette er synd, fordi Passwork ikke er spesielt vanskelig å bli vant til, og med bare noen få brukerveiledninger kan vi anbefale denne tjenesten til nybegynnere. Som det fremgår kan ikke-teknisk brukere som aldri har brukt en passordbehandler før, søke seg andre steder.

For alle som bestemmer seg for å bruke tjenesten, er det muligheten til å be om hjelp via e-post. Vi fant at støttepersonalet var kunnskapsrik, og svarene kom alltid samme dag. Det er imidlertid verdt å merke seg at kundestøtteteamet ser ut til å være lite og bare tilgjengelig i europeiske åpningstider.

Live chat er tilgjengelig på nettstedet, som er en utmerket ressurs. Du må imidlertid logge inn på Facebook messenger for å starte en samtale. Dette kan føre til at noen brukere som verdsetter personvern følelsen er kald.

Mine siste tanker

Passwork er en sikker passordbehandler som ikke er dyr og kan testes gratis. Det er imidlertid verdt å merke seg at det ikke er rabatter for flere brukere. Dette er uvanlig og betyr at det er mye billigere alternativer tilgjengelig for bedrifter som trenger en løsning for passordadministrasjon.

Muligheten til å importere passord fra en annen tjeneste er stor og å kunne få tilgang til passord hvor som helst via nettleseren din - bruke et hovedpassord - gjør dette til en passende løsning for alle som trenger konstant tilgang til passordene sine på flere steder og enheter.

Nettleserutvidelsene og funksjonen for automatisk utfylling gjør denne passordbehandleren ekstremt enkel å bruke. Og det er rettferdig å si at det ikke er en massiv læringskurve når du bruker tjenesten. For nybegynnere som aldri har brukt en passordbehandling før, kan imidlertid denne tjenesten være litt frustrerende. Dette er først og fremst fordi det ikke er noen brukerhåndbøker. På den annen side har vi detaljert nøyaktig hvordan du bruker tjenesten i denne gjennomgangen, så alle som er interessert i å gi tjenesten en prøveperiode ved å bruke sin 5-dagers gratis prøveperiode kan gjøre det uten problemer.

Når det gjelder team, har denne passordbehandleren mange nyttige funksjoner, og end-to-end-kryptering betyr at passordene dine alltid blir lagret på en kryptert måte. Dette betyr at bare du er ansvarlig for hovednøkkelen til passordhvelvet ditt, og så lenge du velger et unikt hovedpassord, bør du aldri trenge å bekymre deg for at passordene dine blir hacket..

Totalt sett fant vi denne tjenesten enkel å bruke og tror den passer for nybegynnere som ikke har noe imot å lære på beina.

Vi ble skuffet over å oppdage at nettklienten for Passwork er lukket og ikke kan revideres. Dette betyr at du må stole litt på tjenesten, og må tro at den gjør som den sier med passordene dine. Imidlertid virker det rettferdig å si at dette for de fleste er en passende passordhåndteringsløsning som oppnår de ønskede resultatene.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me