Google Drive gjennomgang

Google Disk


Google Disk
er en av de største skybaserte lagringstjenestene i verden, og kan skryte av hundrevis av millioner brukere. I stedet for ganske enkelt å huske filer, lar tjenesten brukere lage og redigere dokumentene sine takket være sin serie med kontorprogrammer, inkludert Google Dokumenter, tegninger, ark og lysbilder.

ProPrivacy.com Score
6.3 av 10

Sammendrag

I håp om å gjøre ting enda enklere ble Google Drive erstattet av Google One i 2018, noe som ga mer lagring og ekstra fordeler til en billigere pris. Tjenesten, som heter den, belønner de som omfavner Googles økosystem med bekvemmelighet, og sikkerhetskopierer filer og bilder fra Gmail og Android automatisk.

I Google Drive-gjennomgangen tar vi en grundig titt på funksjonene, brukervennligheten og hvor privat og sikkert det er.

liker

 • De første 15 GB lagringsplassen er gratis
 • Månedlig & årlige priser
 • Frakoblet visning & redigering med Googles Office Suite
 • Brukervennlig
 • Tverrplattform støtte
 • 2-faktor autentisering
 • Filversjonering

Misliker

 • Mangel på politikk med ingen kunnskap
 • Ikke åpen kildekode
 • Basert i USA

Priser og tilgjengelighet

Google glemmer en prøveperiode til fordel for 15 GB gratis lagringsplass for alle medlemmer. Dessverre etterlater dette noen premium fordeler eksklusivt for betalte abonnement, inkludert tilgang til Google Eksperter for 24/7 support og muligheten til å legge til opptil fem forskjellige familiemedlemmer med individuell tilgang til personlig lagring.

De tre første nivåene kan betales for månedlig eller årlig, fra $ 1,99 per måned for 100 GB, $ 2,99 per måned for 200 GB og $ 9,99 for en svimlende 2 TB. Lagring tar et betydelig hopp etter dette, men det gjør også prisen. 10 TB vil sette brukerne tilbake $ 99,99 per måned, 20 TB koster $ 199,99 per måned og 30 TB koster $ 299,99 per måned. Selv om lagringskravene klatrer med 4K + oppløsningsvideoer, tilbyr alternativet 2 TB den beste verdien for pengene.

Drive Enterprise tilbys for forretningsbrukere, med Google som antyder at teamarbeid og produktivitet styrkes gjennom den proprietære kunstige intelligensen (AI) og muligheten til å bruke selskapets utvalg av programvare som Docs, Sheets og Slides. En av de mest forlokkende delene av denne avtalen er at du bare betaler for det du bruker, og det er ingen øvre lagringsgrenser. Det koster $ 8 per aktiv bruker hver måned, pluss et tillegg på $ 0,04 per GB brukt i løpet av den perioden.

Google tilbyr sin tjeneste over hele verden, selv om begrensninger kan gjelde. For øyeblikket kan 145 land bruke Google Drive i full utstrekning via distribusjon av Google Play, mens resten ikke vil kunne laste ned betalte applikasjoner. Du finner hele listen her. Betalingsmetoder inkluderer debet & kredittkort, PayPal, Google Pay, PaySafe og gavekoder.

Funksjoner

 • Frakoblet visning & redigering
 • tilgjengelighet
 • Filversjonering
 • Støtte for fildeling
 • Cross-platform synkronisering
 • Operativsystemintegrasjon
 • Valg av kvalitet kontra komprimering
 • 2-faktor autentisering

Frakoblet visning & redigering

Google gir deg muligheten til å se og redigere filer ved å bruke sine dokumenter, ark og lysbilder-tjenester mens du er frakoblet. Dette støttes på alle enheter, men krever at du er koblet til internett mens du setter opp offline modus.

Funksjonen er eksklusiv for Google Chrome på stasjonære maskiner, og krever at du aktiverer synkroniser Google Docs, Sheets, Slides & Tegner filer til denne datamaskinen slik at du kan redigere offline fra innstillingene. Hver fil må gjøres tilgjengelig manuelt ved å høyreklikke og velge alternativet Tilgjengelig frakoblet. Heldigvis kan dette gjøres i bulk takket være Shift + Ctrl og Shift + ⌘ snarveiene på henholdsvis Windows og Mac.

Prosessen strømlinjeformes på mobile enheter, og krever ganske enkelt Android- og iOS-brukere å åpne hvilket som helst av Google Drive-, Docs-, Sheets- eller Slides-applikasjonene, navigere til symbolet med tre punkter i hjørnet av hver fil og trykk på tilgjengelig tilgjengelig offline. Filer lagret offline kan du finne på menyen.

Det er verdt å huske å legge igjen tilstrekkelig rom i skyen din hvis du vil synkronisere ting når du går tilbake på nettet.

tilgjengelighet

Google Drive har en rekke tilgjengelighetsalternativer som hjelper funksjonshemmede til å samhandle bedre med opplastet innhold, for eksempel skjermleserkompatibilitet og muligheten til å legge til bildetekstspor til videofiler..

For skjermlesere på skrivebordet anbefaler Google Mozilla Firefox med NVDA i fokusmodus eller JAWS i skjemamodus for den beste opplevelsen. Alternativt kan brukere av Google Chrome og Safari benytte seg av VoiceOver, og brukere av Chrome OS kan henvende seg til ChromeVox. Google Drive er kompatibel med TalkBack, BrailleBack, Switch Access og tastatursnarveier på Android, mens iOS-brukere på lignende måte kan henvende seg til VoiceOver. Navigeringsinstruksjoner og snarveier finner du her.

Å legge til bildetekstspor til videoer kan bare gjøres på skrivebordet, men det kan forbedre opplevelsen for en Google Disk-brukeres publikum. Selskapet anbefaler bruk av billedtekstfiler, men transkripsjonsfiler er også akseptert for engelsk og japansk språk.

Filversjonering

Google Drive logger historikken til hver fil som lastes opp, og hjelper deg med å forhindre infeksjon med skadelig programvare og tilbakestille uønskede endringer. Det siste er spesielt nyttig gitt Googles delte tilnærming til filredigering, ettersom brukere vil kunne se endringene enkelt og angre dem når det er nødvendig.

Å høyreklikke på en fil og velge administrere versjoner vil vise alle iterasjoner som Google Drive har kjent, slik at brukere kan laste opp en ny versjon på toppen av den gamle hvis den er redigert offline. Dette kan ikke gjøres med mapper, noe som gjør det verdt å følge med på ting per fil når de blir lastet opp.

Støtte for fildeling

Et annet høyreklikkalternativ er muligheten til å dele filene dine med andre. Dette kan gjøres ved å legge inn e-postadressen manuelt eller produsere en delbar kobling. Gmail blir bakt inn i denne funksjonen, og viser automatisk e-postadresser fra kontaktlisten din. Facebook og Twitter er også integrert for raskt og enkelt å legge ut koblinger som kan deles.

Eiere av det delte innholdet kan begrense folk til å se, kommentere eller gi dem fullverdige redigeringstillatelser direkte fra selve invitasjonen. Hvis eiere vil være utrolig beskyttende for materialet sitt, kan de også deaktivere muligheten til å endre tilgang og legge til nye mennesker, i tillegg til å bli kvitt alternativene for å laste ned, skrive ut og kopiere filer for kommentatorer og seere.

Kryssplattform

Google Drive er tilgjengelig på de fleste plattformer via Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer 11 og Safari, slik at brukere kan legge til, laste ned eller synkronisere innholdet.

Backup and Sync-applikasjonen er tilgjengelig for nedlasting på Windows 7 til 10 og alt fra macOS 10.10 og utover. iPhone-brukere kan laste ned Google Drive fra App Store, mens Android versjon 4.4 og nyere kan laste ned applikasjonen fra Play Store. Mobilbrukere må laste ned separate applikasjoner hvis de vil benytte seg av kontorpakken, med Google Dokumenter, Ark og Presentasjoner som krever minst Android 5.0 på systemet sitt.

Foreløpig vil Android-brukere merke at Google Drive er forhåndsinstallert på deres enhet. Dette kan endres i fremtiden på grunn av gjentatte konkurransedyktige anklager fra EU som endrer Googles holdning til å tvinge førstepartsapplikasjoner gjennom den angivelige open source-programvaren. I dette tilfellet skal det fremdeles være tilgjengelig for nedlasting fra Play Store.

OS-integrasjon

Brukere som holder seg til nettleserversjonen av Google Drive, har ikke luksusen å integrere seg med operativsystemer, men applikasjoner lar Windows- og Android-eiere dra fordel av funksjonen.

Mobileiere kan sende filer til skyen sin når de blar gjennom delingsmenyene, mens Windows-brukere ganske enkelt trenger å høyreklikke for å få frem Google Drive-menyen. Hvis du er litt fin med ditt skrivebord, kan for mange overordnede mapper føre til at OS-integrasjonen forsvinner. En mappe i en mappe i en mappe fungerer helt fint, men hvis du har mer enn det, må du laste den opp direkte.

Dessverre er ikke Mac- og Linux-brukere i stand til å bruke denne funksjonen. Det er ingen tegn til integrasjon i Backup and Sync-applikasjonen på macOS, mens Linux ikke har noen førstepartsapplikasjon tilgjengelig. Det finnes en rekke tredjeparts løsninger for sistnevnte, men å stole på et annet selskap med dataene dine er noe vi ikke vil anbefale uten riktig due diligence. Hvis dette utsetter deg for Google Drive, er det flere alternative skyback-tjenester for Mac-brukere.

Andre funksjoner

Google Drive lar brukere laste opp filer ved å bruke sin opprinnelige kvalitet for å forhindre tap, eller bruke en høy kvalitetskomprimering for å senke filstørrelsen med minimal reduksjon. 2-faktorers autentisering styrker også sikkerheten på tvers av alle Googles tjenester og er sterkt anbefalt av ProPrivacy.

Personvern og sikkerhet

Jurisdiksjon

Google Drive er basert i USA, og som de fleste amerikansk-baserte selskaper, gjør de ofte granskning for landets spinkle holdning til personvern. Gitt at Google først og fremst er et reklamefirma, samler det bekymringsfulle datamengder på brukerne sine som potensielt kan falle i hendene på påtrengende statlige organer.

Zero-kunnskap

Google Drive sikrer ikke en policy om null kunnskap, da produktet faller inn under Googles generelle personvernregler og vilkår for bruk. Dette betyr at Google lagrer en kopi av passordet ditt på serverne, noe som muliggjør gjenoppretting av passord, men setter informasjonen din i større risiko for å bli lekket, stjålet eller beslaglagt av myndigheter med en garanti..

Håpet går ikke tapt for de som ønsker å dra nytte av Googles relativt rimelige priser på skylagring, ettersom brukere kan benytte seg av krypteringstjenester på klientsiden for å bedre beskytte informasjonen deres.

Teknisk sikkerhet

Som forventet beskytter Google Drive informasjon ved hjelp av amerikansk regjeringsstandard-kryptering, og deler data i biter ved bruk av AES-256 når du laster opp. Ved å bruke en TLS-standard dekrypteres dataene kort når de når Googles servere før de blir kryptert med AES-128 for beskyttelse. Selv om dette gjøres i løpet av millisekunder med minimal sjanse for lekkasje, presenterer det et lite problem som kan gjøre noe ubehagelig.

For ekstra sikkerhet blir krypteringsnøkler også pakket inn i deres egen kryptering for å forhindre angrep, som bare blir dechiffrert når en forbindelse fra brukerkontoen blir opprettet til Google Drive. Dette betyr at du aldri har kontroll over dine egne krypteringsnøkler.

Dette kan endres ved bruk av krypteringstjenester på klientsiden hvis det er et problem, men betyr ekstra et leggarbeid for kunden. Du kan også styrke beskyttelsen din ved å aktivere 2-faktorers autentisering, som deretter vil aktiveres for alle Google-tjenester du bruker med den samme e-postadressen.

Problemer

Nettleserkryptografi

Nettlesere er ikke like sikre eller private som applikasjonsalternativene deres. Det er ikke sikkert hvilken kryptografi Google bruker, om det er den utdaterte JavaScript eller marginalt mer akseptable WebCrypto API; Internett er imidlertid en mindre enn ideell leveringsplattform med langt flere trackere. Det gjør det også mulig for morselskapet å skyve påtrengende kode uten å oppdage.

Lukket kildekode

I likhet med selskapets andre produkter, er Google Drive en proprietær tjeneste som holdes lukket i opphavsretts navn. Dette betyr at det er umulig å fortelle hva som skjer under overflaten, og krever at du stoler på Googles intensjoner implisitt. Dette påvirker sikkerhet og personvern, da eksterne eksperter ikke kan bekrefte plattformens integritet, og potensielt tillater at utnyttelser ikke blir lagt merke til og ondsinnet kode kan bli injisert av utgiveren.

Brukervennlighet

Google Drive tilbyr en veldig splittende opplevelse avhengig av hvordan du bruker den. De støttede applikasjonene er utrolig minimalistiske i forhold til den robuste mobile iterasjonen og den fullstendige nettleserversjonen av tjenesten.

Desktop

Sikkerhetskopierings- og synkroniseringsprogrammet fungerer fra Windows Explorer og Mac's Finder, og gir direkte tilgang til synkroniserte mapper og lar deg laste opp til skyen.

Dessverre striper dette også tilbake funksjonene. Filversjonering er ikke tilgjengelig her, det er ingen måte å oppgradere lagringsplanen din på, og du kan ikke få tilgang til offentlige filer som tidligere har blitt delt med deg, med mindre du har lagt den til Disken din spesielt. Logikken her er sannsynlig at alle stasjonære maskiner har tilgang til en nettleser, men dette er ikke en ideell holdning.

Mobil

Drive-applikasjonen for Android tilbyr mye mer. Ikke bare kan du synkronisere bildene dine, men du kan også lage automatiske sikkerhetskopier og laste opp filer mens du er på farten.

Google Drive Android

Du kan få tilgang til tidligere delte filer utenfor Disken din, sjekke filer som er lagret på individuelle Windows- og Mac-enheter fra datamaskinseksjonen og velge om du vil begrense filoverføringer til Wi-Fi for å bevare data. Dessverre er filversjon fremdeles utilgjengelig ved bruk av denne metoden.

Nettleser

Den endelige versjonen av Google Drive finner du i støttede nettlesere, komplett med alle funksjoner. Oppsettet er utrolig brukervennlig, med de fleste alternativer enten vist i venstre skuff eller ved å høyreklikke på et objekt. Aktivitet er en spesielt nyttig funksjon for delte mapper og kan bli funnet i informasjonsdelen øverst til høyre.

Siste tanker

Google Drive er omfattende i sitt funksjonssett, med ganske iøynefallende priser å lokke til nye og tilbakevendende kunder. Selskapet gjør sitt beste for å være inkluderende med en rekke forskjellige betalingsmetoder minus cryptocurrency, og heldigvis gjør det mulig for folk å betale månedlig eller årlig på visse nivåer.

To nesten uovertrufne funksjoner er Googles kontorpakke og tilgjengelighetsalternativer. Ikke bare kan brukere redigere mens du er på farten, men personer med syns- og hørselshemming kan få mest mulig ut av tjenesten takket være disse inkluderingene. Imidlertid er forskjellen mellom plattformene merkbar og gir ikke veldig mye valg om hvordan du bruker skytjenester, spesielt hvis du vil benytte deg av alle funksjoner.

Google Drive er for det meste sikkert, men mangelen på policy om null kunnskap og reklamebasert forretningsmodell er sannsynligvis nok til å gjøre forkjemper for personvern ubehagelig. I stedet er det mer sannsynlig at Googles skylagringstjeneste appellerer til kunder som søker bekvemmelighet og funksjonalitet. Kunder kan forbedre opplevelsen sin ved å bruke krypteringstjenester og passordbehandlere på klientsiden, men det er flere private alternativer som kan passe bedre til regningen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me