Hola gjennomgang

Hola

 • Tilgjengelig på:


  • Windows

  • Mac os

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Score
4 av 10

Sammendrag

Denne Hola-gjennomgangen er hovedsakelig fokusert på Holas gratis plan, siden det å se Premium-tjenesten som overlegen ville være rett og slett falsk, potensielt skadelig for lommeboken din, eller verre, av grunn utforsket i nærmere detalj nedenfor.

Hurtigstatistikk

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt)
  31 Mbps
 • Jurisdiksjon
  Israel
 • Samtidige tilkoblinger
  10
 • land
  50

Funksjoner

Bare metal eller virtuelle servere Virtuell
Ruterstøtte
Havnespedisjon
Valg av havn
torren
Samtidige tilkoblinger 10
land 50

Vår forrige dekning fant at Hola i prinsippet ikke er for annerledes enn et Ponzi-opplegg, ved at hver enkelt brukers båndbredde, i tillegg til (muligens, men ikke noenlunde, endelig) data blir utnyttet for å tjene penger på hele tjenesten for de som er øverst. Hola forsvarte tidligere sin forretningsmodell, og hevdet å ha vært direkte på å dele brukerbåndbredde og gjøre hver bruker om til en exit-node, i en lignende måte som der hver bruker fungerer akkurat som et Tor exit-stafett. Dette er imidlertid noe vi i ProPrivacy og EFF fraråder heftig, fordi du kan bli holdt ansvarlig for all ondsinnet, ulovlig eller på annen måte usmakelig trafikk som går gjennom forbindelsen din.

Hola er basert i Israel og har en IP-telling i millionene med en stor abonnentbase, inkludert de som registrerer seg til Luminati Business proxy (en annen svindel-murstein i veggen). Hvis ingenting hittil har skremt deg bort, kan du ta en titt på litt åpenlyst ubehagelig reklame etter hoppet, eller fortsett å lese for nærmere analyse av Hola og noen anbefalinger for anstendige alternative leverandører.

Besøk Hola »

Hastighet og ytelse

Du vil normalt se to bilder som viser hastighetstestresultater stablet over hverandre, rett under dette avsnittet. Vel, det føltes litt dumt å kaste hastighetstestresultater for Internett-leverandøren min (da de testene ikke har noen relevans for Holas hastighet) i denne vurderingen, men jeg har i gjennomsnitt omtrent 30-34 Mbps nedlastningshastighet mot britiske servere og i 10- 15 Mbps nedstrøms når de testes mot amerikanske New York-testservere på en 30 Mbps baseline, i gjennomsnitt.

Å bruke Hola ga ingen merkbare forskjeller når det gjelder uformell surfing eller streaming, eller når du kjører tester, men det er ikke det mest foruroligende problemet. Det er helt nedslående å se resultater som alltid returneres med teststedet, og ikke serveren jeg burde være koblet til i henhold til valget mitt i Hola-utvidelsen.

Lekkasjetester

Datagrenser
Båndbreddegrenser
ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt) 31

Sammenlign Holas DNS-lekkasjebeskyttelse med demningene og dykkene som hindrer Holland i å oversvømme med meg (sett å være stanghoppet over), et øyeblikk. Bra, tenk deg nå en bizarro-verden med Nederland under vann, noe som betyr at damene enten brøt under presset fra stigende vannstand og ble feid bort - eller var på en måte aldri der - og det er nivået på anonymitet Hola gir deg. null.

Sjekk gjerne ipleak.net for de fleste DNS-lekkasjer, og WebRTC Bug. Test-ipv6.com vil vise deg åpne IPv6-lekkasjer, og doileak.net er litt av begge testene, hvis en rekke personvern-masochisme treffer deg. Vitser til side, det er alltid god praksis å sjekke for lekkasjer fra tid til annen for å forsikre deg om at du ikke blir fanget uvitende mens du tror at du er under en VPNs beskyttelse.

Pris

1 måned

$ 0.00
per måned

Hola priser

Hola er helt gratis, men hvordan? Ved å bruke enheten din - når programvaren er installert - som et endepunkt i en tilkoblingskjede, blir en funksjon normalt ivaretatt av VPN-leverandøren. Hvis du velger å melde deg av, kan du kjøpe et premium Luminati-abonnement, som vi sterkt vil anbefale mot basert på problemer som finnes i gratisversjonen. Ikke la deg lure av den uskyldige freemium-modellen.

Selv om det kan brukes gratis, er det en Premium-abonnementsplan som hevder å ikke bruke deg som en jevnaldrende i nettverket (selv om det er en god mengde bevis for å tro at det fortsatt gjør det, og absolutt gjorde det tidligere). Så er det dobbelt sunn fornuft og etisk overveielse av å bruke andre folks fritt gitte båndbredde og samtidig tillate deg å bli tjent på veldig liten, om noen, konkret fordel for deg. For ikke å nevne at du vil være under risiko Hola ikke vil ta på seg da de vil være dyrere og innebære å sette opp, sikre og kjøre servere.

I dette tilfellet det gamle ordtaket "Hvem vil kjøpe en ku hvis melken flyter fritt?" lett kommer til tankene.

Brukervennlighet

Windows telefon
Windows
Mac os
iOS
Android
Linux

Holas nettsted er godt designet og gir ikke mer enn minimumsinformasjon. Koblinger er enkle å følge, og det er ikke en vegg av dem å klikke gjennom når du leter etter informasjon.

Hvis du ønsker å bruke et VPN på mobil, tilbyr de en VPN-app for Android og iOS-enheter. Både Android- og iPhone VPN-appene er tilgjengelige i appbutikkene deres og er veldig enkle å bruke. De tilbyr også støtte for datamaskiner med VPN for brukere av Windows, Mac og Linux. Mac VPN-klienten ligner på Windows-versjonen. De tilbyr ikke en full Linux VPN-klient, men brukerne kan bruke den som et nettlesertillegg på Firefox, krom og Opera.

Kundeservice

Døgnåpen støtte
Live chat

Dessverre får Holas støtter lave karakterer. Dette skyldes hovedsakelig manglende svar. Flere e-postmeldinger sendt med en ikke-relatert konto uten å nevne min tilknytning til ProPrivacy ble ubesvart i fem dager, fra og med dette skrivet. Jeg kan bare lure på hvorfor Holas design- eller salgsteam ikke har svart på spørsmålene mine om tjenesten. Siden det ikke er et LiveChat- eller billettbasert supportalternativ, må du forfalle med en ganske tynt befolket FAQ-seksjon. Det eller be noen til slutt svarer på meldingene dine.

Holas blogg har noen interessante innsikter om hvordan inntekter blir hentet og tjene penger på varer eller tjenester på nettet, blant andre relevante og interessante nyheter fra personvernbransjen. Problemet er at innlegget nedenfor begynner å bety godt med en solid forutsetning, bare for å svikte deg ved å forsømme å fullstendig dekke konsekvensene av ubetinget slik at båndbredden din kan tjene som en bro for trafikk fra hele internett. Det er ikke AirBnB så mye som å invitere noen til å sitte på datastrømmen din gratis (eller enda bedre, betale Hola for privilegiet å gjøre det. Nei takk!).

Nedenfor er det siste innlegget på Holas Facebook, med Netflix-klagen som kjører tema som svar på Hola Social Media Teams innlegg av et arbeid&spill balanse 'bilde hvert par dager. Det er foreløpig ingen svar fra Hola på Facebook, som er mildt sagt nysgjerrig.

Et innlegg fra tidligere i mai oppsummerte stemningen hos Hola-brukere i nyere tid, som viser at mange mennesker fremdeles bruker tjenesten uvitende eller i flippant ignorering av generell selvbevaring på nettet.

"Jeg bryr meg ikke om dere ansetter Gud selv, bare fikse den forbaskede Netflix-blokkeringen."

Prosessen

Registrere seg

Registrering er enkel for gratisplanen. Bare skriv inn en e-postadresse og last ned den aktuelle klienten eller utvidelsen for enheten eller plattformen din. Husk at det å betale for et abonnement ikke anonymiserer deg på noen måte, du er fremdeles en jevnaldrende.

Hola Windows VPN-klient (Chromium)

Holas Windows VPN er en modifisert versjon av Google Chrome, med tre Hola-plugins. Den viktigste er Holas flammende hode-logo på øverste høyre side av siden, rett under lukkvindusknappen. Hvis du klikker på den, åpnes det et ganske standard, men likevel brukbart brukergrensesnitt, med servervalg foran og midt, og innstillingsfanen i rullegardinmenyen som du får tilgang til gjennom de tre horisontale linjene øverst til høyre. Hola VPN-appen så og følte seg riktig, men kom til kort i testingen, som den neste delen vil vise litt mer detaljert.

På en lysere tone pakker Hola også en ganske anstendig ad-blocker (som ser ut som om den er basert på andre populære ad-blockers), og en videoakselerator som ikke hadde noen konkret effekt på strømningshastighetene mine. Historien i Hola-nettleseren var mer forvirrende, men siden du ser den logger filene jeg åpnet internt på datamaskinen min, helt uten tilknytning til internettforbindelsen min på noen måte. Legg merke til Skype-samtalen med 'apps.skype.com' på halen. Skummel og unødvendig logging er urovekkende under ethvert scenario. I dette tilfellet er det i det minste i samsvar med skyen av mistanke rundt Hola.

Andre plattformer

Det er vanskelig å utsette Hola for å være endimensjonal med hensyn til enhetene eller plattformene du kan velge mellom. Den eneste store spilleren som mangler er Opera-nettleseren. Det er ingen samtidig tilkoblingsgrense fordi hei, mer båndbredde tilsvarer overskuddet for Hola.
På samme note kan folk på en rask tur, eller de som trenger å laste ned en fil i en klype veie fordeler og ulemper og bruke Hola. Det kan være et bedre alternativ enn ingenting i det hele tatt, hvis du har null sensitivt materiale på den aktuelle enheten og ikke er bekymret for personvern på kort til mellomlang sikt.

Andre / gratis tjenester

Hola tilbyr også en betalt video-CDN, hvis du stoler på Hola som vert for innholdet ditt av en eller annen merkelig grunn.

Sikkerhet og personvern

P2P-fildeling er en no-brainer, ettersom ryggraden i Holas tjeneste er basert på P2P-arkitektur. Det er uklart om Hola tjener penger på dataene dine på noen måte, selv om spekulasjoner i den anledning ikke ville være helt unødvendige. Imidlertid er det tydelig å se at bruks- og tilkoblingslogger oppbevares, selv om den siste setningen som nevner 'aggregerte' data er ment å kaste deg av - de er rett og slett usanne. Unik IP-adresse, tidspunkter, datoer og klikkstier vi alle legger igjen når du surfer på nettet, er nøyaktig grunnen til at folk som oss går for VPN-teknologi i utgangspunktet. Ellers, hvorfor bruke en?

Krypteringsprotokoller

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

Når det er sagt, er Hola ypperlig for å fjerne blokkeringen mens du roer rundt på en blodig elv av ditt lenge døde og begravde privatliv. Det er ikke noe informasjon om hvilke typer kryptering som brukes (om noen), men de tunge IP-lekkasjene som dukket opp under testingen ville i utgangspunktet ugyldiggjøre kryptering uansett.

Enhver gjennomtenkt sikkerhetsplan hviler på ideen om en såkalt svakeste ledd, der en bakdør kompromitterer hele sikkerhetsplanen. Vel, kryptering er vanligvis blant de sterkeste punktene i VPN-forbindelsen din - porten til slottet, hvis du vil. Én IP-lekkasje er som en skjult passasje, og flere lekkasjer gjengir alle forestillinger om sikkerhet og privatliv til å være latterlige.

Siste tanker

Du vil være godt innenfor rammen av grunnleggende logikk og grunn til å finne en direkte anbefaling av Hola som en verdig VPN-tjeneste med sunn skepsis. Med liten eller ingen kryptering, IP-maskering eller bekymring for disse, og bevist uærlig praksis som spenner fra delvise sannheter til direkte ikke-avsløring, bør Hola bare tas i betraktning i den mest dystre streaming-junkies behovstid. Ellers kan du ta en titt på Topp VPN-tjenestene eller Ultimate Privacy Guide for å se hva som utgjør en verdig VPN-tjeneste.

Besøk Hola »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me