Hotspot Shield Review

Hotspot Shield

 • Prissättning

  Från $ 3.88
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • iOS

  • Linux
 • unblocks:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Göra
7,9 av 10

Sammanfattning

AnchorFree (baserat i Kalifornien) släppte först den USA-baserade VPN-tjänsten Hotspot Shield som ett gratis Virtual Private Network (VPN) 2008. Sedan dess har dess tjänst delats upp i två produkter: en gratistjänst och en premium VPN som heter Hotspot Shield Elite. Totalt har mer än 600 miljoner användare över hela världen installerat VPN som visar hur populär denna produkt är på den globala scenen.

Totalt sett poängsätter vi denna leverantör på grund av att hon är baserad i USA vilket gör det till ett dåligt alternativ för dem som vill ha ultimat sekretess. Detta är dock en snabb VPN som anses vara bättre för att blockera än för sekretess. Inte stöder OpenVPN, vi var tvungna att testa Hotspot Shield Elite annorlunda än andra leverantörer men hastigheterna vi fick var i huvudsak 75% av våra bashastigheter ... väldigt imponerande! Med dessa hastigheter och fokus på streaming gör Hotspot Shield Elite till ett utmärkt alternativ för dem som vill ha tillgång till strömningstjänster som amerikanska Netflix.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  USA
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  75,5 Mbps
 • Länder
  25

De allra flesta av dessa konsumenter använder den kostnadsfria versionen, och det finns ingen tvekan om att Hotspot Shield har varit ett ovärderligt verktyg för människor som bor på platser som lider av blackout på webbplatsen. Till exempel var det den viktigaste VPN som användes under de arabiska vårprotesterna.

I denna översyn kommer vi att koncentrera oss på premien "elit" version av Hotspot Shield (den betalade versionen).

Funktioner

Med ett Hotspot Shield Elite-abonnemang får du:

 • Servrar i 25 länder
 • 45-dagars återbetalningsgaranti
 • Förbättrad transportprotokollteknik
 • Dödsbrytaren
 • Internetprotokoll version 6 (IPv6) och webbreal-kommunikation (WebRTC) läckskydd
 • WiFi-skydd (automatisk anslutning)
 • Behörighet att använda fem samtidiga anslutningar
 • Webbläsarutvidgningar för Firefox (mycket daterad) och Chrome (utmärkt och uppdaterat)
 • Upptäckt av skadlig programvara (endast Chrome-förlängning)
 • Annonsblockerare / trackerblockerare / cookieblockerare (endast Chrome-tillägg)
 • Delad tunneling (endast Chrome-förlängning)
 • App för Windows, Mac OS X, macOS, iOS och Android
 • Möjlighet att byta språk i appen
 • Inga datagränser eller bandbreddgränser för Elite-abonnemang
 • Peer-to-peer (P2P) tillåten

Med servrar i 25 länder är Hotspot Shield Elite utan tvekan en bra VPN för att avblockera innehåll över hela världen.

Hastighet och prestanda

Gör inga misstag - Hotspot Shield är snabbt. Riktigt snabbt !. Hastighetstesterna för denna översyn genomfördes med hjälp av Hotspot Shield Elite. Hastighetstesterna utfördes från Storbritannien med en London-server på beta.speedtest.net. Anslutningshastigheterna kontrollerades utan VPN-anslutningen först för att få basnivåresultat (för Storbritannien och USA). Jag testade den amerikanska servern med en testserver i New York på beta.speedtest.net.

Jag testade både Nederländerna och Storbritannien från den brittiska testservern i London. I båda fallen samlade jag resultaten från fem tester. Varje färgat block i graferna representerar intervallet för hastigheter som stött på, från högsta till lägsta. Kolla in vår förklaring om full hastighetstest för mer information.

Hotspot Shield Nedladdningsresultat

Hotspot Shield Upload-resultat

Hotspot Shield Elite uppträdde i vansinnigt snabba hastigheter, vilket kom extremt nära min anslutningshastighet utan VPN. Hotspot Shield uppnår dessa hjärnblåsningshastigheter genom att använda sitt eget proprietära protokoll som kallas 'Catapult Hydra'. AnchorFree säger att protokollet optimerar VPN-datatransport, vilket ger det en stor prestationsfördel när det gäller hur nyttolasten levereras i de säkrade tunnlarna mellan klienten och servern..

Medan hastighetsvinsterna är obestridliga, väcker detta protokolls stängda karaktär vissa problem med sekretess eftersom det inte kan granskas helt.

Hur som helst, Om du vill ha en supersnabb VPN för streaming och är mindre bekymrad över sekretess - är detta förmodligen rätt produkt för dig!

Frigör Hotspot Shield Netflix?

Om du letar efter en VPN för Netflix kan Hotspot-sköldeliten vara värt att överväga. Jag anslöt till den amerikanska VPN-servern och tjänsten fungerade perfekt. Jag anslöt till den brittiska servern och jag kunde avbryta BBC iPlayer utan problem. Det här är utmärkt. Det visar att elitversionen av VPN fungerar för att blockera innehåll. Hotspot Shield kan också avblockera Youtube-videor som är begränsade i din region.

IP-läckor, WebRTC-läckor och DNS-läckor

Jag testade för IP-läckor när jag var ansluten till Hotspot Shields UK-server med ipleak.net.

Jag upptäckte inga IP-läckor, inga DNS-läckor och inga WebRTC-läckor. Tyvärr kunde jag inte testa för IPv6 eftersom min ISP inte tillhandahåller den. På grund av det faktum att det har specifikt IPv6-skydd inbyggt i klienten skulle jag anta att den här funktionen fungerar.

Enkel användning

Hotspot Shield stöder alla populära enheter. De erbjuder ett VPN för Windows och en Mac VPN-app. De stöder också mobilanvändare med en iOS VPN-app och en VPN för Android-användare.

Hotspot Shield har en webbläsarförlängning som är tillgänglig för Google Chrome på; Operativsystemen Windows, Android, Mac OS X, macOS och iOS. Det finns också ett tillägg för Firefox webbläsare.

Hotspot Shield Free Review

Den kostnadsfria Hotspot Shield VPN-planen är en helt fantastisk resurs, trots att den har kritiserats. Företrädare för integritet känner sig obekväma över att det har visat sig vara det "att injicera JavaScript-koder aktivt med iframes för reklam- och spårningsändamål." Denna kritik är förståelig och oro är långt ifrån idealisk.

Men med tanke på att användare får ett datatillskott på 750 Mb per dag, är det fortfarande användbart för människor som är desperata att komma runt lokala regionala restriktioner och censur. Faktum är att Hotspot Shield var den viktigaste VPN som användes under den arabiska våren. Det användes också starkt i Turkiet under blackout på webbplatser i och omkring tidpunkten för militärkuppet.

Pris

24 månader

$ 3.88
per månad

6 månader

$ 11.66
per månad

1 månad

$ 16,84
per månad

Du kan bara köpa Hotspot Shield Elite i en enda plan. Som sådan, oavsett hur länge du väljer att prenumerera på, får du tillgång till alla VPN: s funktioner. Den enda skillnaden kommer i form av kostnaden. VPN diskonteras avsevärt om du förbinder dig under en längre period.

För att kunna njuta av det rabatterade månatliga priset måste du betala för hela din prenumerationsperiod på förhand. Dessutom skapar AnchorFree ett automatiskt omfaktureringsavtal med ditt bankkonto. Om du inte avbryter, debiterar det dig igen när prenumerationsperioden upphör.

Företaget har en 45-dagars återbetalningsgaranti. Dessutom kan du prova Hotspot Shield Elite i sju dagar. Detta ger dig god tid att avbryta om du inte är nöjd med tjänsten.

Du måste ange dina kreditkortsuppgifter för att kunna använda Hotspot Shield Elite-rättegången. Hotspot Shield kommer automatiskt att flytta dig till den betalade planen om du inte säger upp ditt prenumeration under sju dagar. Tänk på att om du inte avbryter rättegången kommer Hotspot Shield att sätta dig på den månatliga taxan när den överför dig till den betalda tjänsten. Detta är den dyraste planen.

Den bästa tillgängliga planen för Hotspot Shield är en tvåårig plan som minskar den månatliga kostnaden till motsvarande $ 2,99 per månad. En obegränsad plan finns också tillgänglig på webbplatsen till en kostnad av $ 165. Detta är ett bra alternativ för alla som söker en strömmande VPN.

Låt mig emellertid påminna dig om att förmågan att avblockera Netflix US (till exempel) är en vätskesituation och det är möjligt att Hotspot Shield en dag kommer att sluta ha möjligheten att avblockera tjänsten. Som sådan bör en obegränsad plan endast köpas med tanke på att tjänsten kan förändras.

Stödda betalningsplattformar


Visa / Mastercard


Amex


kryptovaluta

Kundservice

Hotspot Shields kundsupport är inte en av tjänstens starka poäng. Numera är premium-VPN: er mycket bra på att hantera konsumenter i realtid. De allra bästa tjänsterna erbjuder livechatt dygnet runt för att hjälpa kunder att använda tjänsten och hantera problem.

Kundsupport verkar dock vara under belastning på grund av det enorma antalet användare som VPN har. Med tanke på elittjänstens kostnader - vilket liknar andra tjänster som ger exceptionellt stöd - är detta en besvikelse.

Konsumenter som upplever problem skulle vara klokt att först försöka lösa dem med hjälp av kunskapsbasen i Hotspot Shield Help Center. Den här resursen kan vara användbar, men den har inte så många guider och är ganska begränsad.

För att skicka en begäran om hjälp måste du klicka på "Kontakta supporten" -knappen och öppna en supportbiljett. Denna biljett hanteras via den e-postadress som du prenumererar på Hotspot Shield med.

När du skriver in formulärets ämnesfält ger det en lista över kunskapsbasartiklar som den tror kan hjälpa. När jag fyllde i formuläret var förslagen inte bra. Således var jag tvungen att fortsätta fylla i de ganska invasiva frågorna (den ville veta detaljer som mitt operativsystem).

Hotspot Shield Elite Trial

Klicka på "Skaffa hotspot-sköld" för att öppna nedladdningssidan. Nedladdningen av installationsprogrammet börjar automatiskt.

När du först startar den får du möjlighet att registrera dig för en sju dagar fri provversion av den betalda versionen. Ange dina kreditkortsuppgifter för att få tillgång till testversionen av Hotspot Shield Elite.

Om du bestämmer dig för att gå denna väg, kom ihåg att avbryta innan veckan är slut om du bestämmer att tjänsten inte är för dig - eller om du debiteras för din första månad. Observera att du använder rätten till sju dagar och tar bort din rätt till 45-dagars återbetalningsgaranti.

Använd en giltig e-postadress eftersom du måste verifiera adressen för att aktivera tjänsten.

Sekretess och säkerhet

CSIRO-studieresultat

En CSIRO-studie från tidigare 2017 fann att den kostnadsfria versionen av Hotspot Shield använder spårning för att samla information om vad användare gör online. AnchorFree, Hotspot Shields amerikanska moderbolag, driver en marknadsföringsverksamhet som tjänar genom att sälja den informationen på. AnchorFree placerar också annonser på webbplatser som användare besöker utan att dessa webbplatser vet. Hotspot Shield gör detta genom att injicera Javascript-kod på de kommande sidorna för att placera annonser (från AnchorFree-filialer) på dessa webbplatser som de visas i webbläsaren. Detta händer inte i den betalade elitversionen.

Vi gav Hotspot Shield en möjlighet att svara på CSIRO: s påståenden, det här är vad företaget berättade för oss:

"Vi omdirigerar aldrig våra användares trafik till tredje parts resurser istället för de webbplatser de tänkte besöka. Den kostnadsfria versionen av vår Hotspot Shield-lösning anger öppet och tydligt att den finansieras av annonser, men vi samlar inte in någon personlig identifierbar användardata och avlyssnar ingen trafik med varken den gratis eller premiumversionen av våra lösningar. Vi delar aldrig någon personlig identifierbar information med någon av annonsörerna. Våra användares online-integritet har alltid varit vår absoluta prioritering."

kryptering

Hotspot Shield använder samma krypteringsstandarder på alla versioner av VPN. Så här beskriver Hotspot-skölden den krypteringen:

"Slå på Hotspot Shield på krypterar all trafik mellan din enhet och våra servrar med hjälp av TLS 1.2 med perfekt sekretess framåt (ECDHE), 128-bitars AES-datakryptering."

Denna säkerhetsnivå verkar okej och brukar betraktas som säker. Tyvärr, emellertid, eftersom Hotspot Shield implementerar ett proprietär protokoll som heter "Catapult Hydra," vi har inte de exakta detaljerna om hur kryptering implementeras. Av denna anledning kan jag helt enkelt inte säga att det är definitivt säkert.

Det vi vet är att Hotspot Shield hävdar att Catapult Hydra har granskats och att den används av några stora aktörer inom teknikområdet. Tyvärr har ProPrivacy.com inte sett den revisionen (eller ens något bevis på att den finns). Av den anledningen kan vi inte verifiera att detta faktiskt är fallet.

Som alltid är fallet med VPN-säkerhet - det är omöjligt att garantera teknik som inte är Open Source - såvida det inte finns en offentlig tillgänglig revision från tredje part som har utförts av ett ansedt företag.

Hotspot Shields sekretesspolicy

Hotspot Shield-sekretesspolicyn brukade kritiseras eftersom användarens IP-adresser inte betraktades som ett "personligt identifierande attribut." Den goda nyheten är att företaget har tagit med sig kritiken och har uppdaterat sin policy för att förbättra sin tjänst. I politiken anges nu:

”Din riktiga IP-adress lagras endast under din VPN-session och rensas efter att din session är stängd. Vi kopplar inte din riktiga IP-adress till dina onlineaktiviteter och vi lagrar eller loggar inte din riktiga IP-adress efter slutet av din session. "

Dessutom säger politiken nu tydligt att:

"Denna integritetspolicy täcker de gratis och betalda versionerna av Hotspot Shield, inklusive Hotspot Shields webbplatser och mobilapplikationer (tillsammans" tjänsterna "). Termerna "AnchorFree," "vi", "oss" och "vår" inkluderar AnchorFree, Inc. och AnchorFree GmbH, och våra dotterbolag och dotterbolag. "

Det är verkligen goda nyheter, det betyder att användare av alla versioner av Hotspot Shield inte längre behöver oroa sig för att IP-adresser lagras tillsammans med anslutningsloggar.

Skogsavverkning

Hotspot-skölden anger att:

”När du startar Hotspot Shield samlar vi också in enhetsspecifik information, till exempel hårdvarumodell, operativsystemversion, webbläsartyp, språk, trådlöst nätverk och mobilnätinformation. Denna information identifierar dig inte, och vi använder den för att tillhandahålla och förbättra tjänsterna, felsöka och utföra analyser på våra tjänster. "

Trots Hotspot Shields påstående att dessa uppgifter "inte identifierar dig" tenderar vi att vara oeniga. Vi känner att trådlöst nätverk, ungefärlig plats och mobilnät-id kan användas för att identifiera dig. Av den anledningen tror vi att Hotspot Shield fortfarande har invasiv datapraxis. Inga IP-adresser är ett bra drag (och gör säkerligen Hotspot Shield bättre på skrivbordsversionen), men mobilappen berättar för AnchorFree (och dess tredje partier) mycket hög riskdata.

Sammantaget finns det fortfarande några problem inom politiken. Trots att IP-adresser inte lagras är "trådlöst nätverk, ungefärlig plats, mobilnät-id" data som kan användas för att identifiera dig. När det gäller oss tillåter denna nya sekretesspolicy fortfarande AnchorFree att samla in för mycket data och vi kan fortfarande inte definitivt betrakta denna VPN säker för integritetsändamål.

Visar annonser

Enligt integritetspolicyn har elitversionen av Hotspot Shield inte annonser. Detta innebär att användare inte behöver vara oroliga för information som samlas in av annonsörer. Från policyn:

"Om du använder Hotspot Shield Elite, den premiumabonnemangsbaserade versionen av vår produkt, kommer vi inte att visa några annonser och därför kommer ingen information att samlas in av våra tredjepartsannonspartners om Elite-produkten.."

På den fria planen...

Gratisversionen av Hotspot Shield tjänar användare med annonser. I politiken framgår emellertid tydligt att:

"Annonserna du kan se i den gratis, reklamstödda versionen av Hotspot Shield är generiska - aldrig baserat på din personliga information."

Detta hjälper till att klargöra att Hotspot Shield inte direkt samlar in information om människors VPN-användning för att göra det möjligt för AnchorFree (företaget som äger Hotspot Shield) - eller något av dess tredje parts dotterbolag - att utföra personlig annonsinriktning.

Dessutom anger integritetspolicyn att:

"Vi delar aldrig din personliga information med icke-anslutna tredje parter än tjänsteleverantörer som vi använder för intern teknik och affärsverksamhet (som webbhotell, betalningsbehandling, dataanalys, informationsteknologi, kundservice och e-postleverans)."

Detta verkar fortfarande som en ganska lång lista över företag med vilka data kan delas (särskilt med tanke på vad Hotspot Shield fortfarande samlar in från användare även i premiumversionen).

Slutgiltiga tankar

Att definiera IP-adresser som personlig identifierbar information är en stor förbättring för denna tjänst. Den nya sekretesspolicyn innehåller dock fortfarande gråa områden som anger vissa invasiva datapraxis. Av den anledningen anser vi fortfarande inte att Hotspot Shield är bra för privatlivet.

På plussidan är detta VPN snabbt och blockerar mycket innehåll. Om du letar efter en bra streaming-VPN och du inte bryr dig om att den har overifierad kryptering: Hotspot Shield är mycket bra för att avblockera strömmande innehåll i HD.

Som en strömmande VPN finns det få VPN som är så snabba - så ta det för en testkörning!

När det gäller den kostnadsfria Chrome-webbläsaren och den kostnadsfria Hotspot Shield-tjänsten (750Mb per dag)? De fungerar bra och har använts av bokstavligen miljoner människor i tider med desperat behov. Endast för detta förtjänar Hotspot Shield en stor klapp på ryggen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me