IDrive gjennomgang

IDrive

 • Priser

  Fra $ 17.38
  per år

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

IDrive
er en fullt utstyrt skylagringsløsning med høydepunkter inkludert fullstendig sikkerhetskopiering av systemdisken, ekte arkivering og alternativ end-to-end-kryptering.

Priser

Som med mange skytjenester i disse dager, tilbyr IDrive 5 GB lagring gratis. Bare for å sammenligne tilbyr Dropbox 2 GB lagring gratis, mens Google Drive deler ut en ganske sjenerøs 15 GB lagring gratis.

Personlige planer, og dette er hva denne vurderingen ser på, starter på $ 52,12 USD per år (få det første året for bare $ 17,38 med vår rabatt).

iDrive-prisplan

Betaling aksepteres kun med kreditt- / debetkort.

Funksjoner

 • End-to-end-kryptering (valgfritt)
 • Støtte for flere plattformer
 • Sanntidssynkronisering
 • Fildeling (men ikke på e2ee-kontoer)
 • IDrive Express (se nedenfor)
 • Filversjonering (“Stillbilder”)
 • Fjernstyring via nettkonsoll
 • Diskbilde-sikkerhetskopi
 • Trinnvis sikkerhetskopi
 • Ekte arkivering

Støtte for flere plattformer

IDrive tilbyr fullstendige apper for Windows-, macOS-, iOS- og Android-enheter. Det tilbyr også en "tynn klient" for Windows og macOS som gir mulighet for ekstern konfigurasjon ved hjelp av et webgrensesnitt.

En Linux-skriptspakke tillater på samme måte automatiske opplastinger fra en Linux-maskin, som kan fjernstyres fra IDrive GUI-webgrensesnittet. Å sette opp disse krever imidlertid kjent med Terminal-kommandolinjen.

Fildeling

Du kan dele filer eller mapper med andre brukere, men skuffende er dette ikke mulig hvis du velger å bruke ende-til-ende-kryptering.

iDrive fildeling

IDrive Express

I tilfelle datatap IDrive involverer veldig store mengder (gigabyte eller mer) data, kan IDrive fremskynde gjenopprettingsprosessen ved å sende en fysisk harddisk som inneholder tapte data for lokal sikkerhetskopi.

Alternativt kan du når du registrerer deg for tjenesten IDrive sende deg en tom harddisk for å fylle opp med data og sende tilbake til IDrive. Med store datamengder kan dette redusere den opprinnelige installasjons- og opplastingstiden betydelig.

Denne tjenesten er gratis for personlige kontoinnehavere en gang i året, og påfølgende sikkerhetskopieringer koster $ 59,95. Returfrakt er gratis i USA, men internasjonale kunder belastes standard fraktpriser.

Filversjonering

IDrives snapshot-funksjon lagrer historiske versjoner av filer som kan gjenopprettes når som helst. Dette beskytter data mot ransomware-angrep og kan være nyttig hvis du bare vil ha tilgang til tidligere utkast til filer.

iDrive-stillbilder

Opptil 30 versjoner av en fil støttes, og et kult aspekt av dette er at stillbilder av filer ikke teller mot lagringsgrensen.

Diskbilde-sikkerhetskopi

Det er mulig å sikkerhetskopiere og gjenopprette hele stasjoner, inkludert et bilde av systemstasjonen. Denne funksjonen fungerer bare for Windows-stasjoner, men IDrive er en av de få skytjenestene som støtter Time Machine-sikkerhetskopi for Mac.

iDrive diskbilde-sikkerhetskopi

Trinnvis sikkerhetskopi

IDrive optimaliserer dataoverføring ved bare å laste opp blokker av en fil som har endret seg, i stedet for å laste opp hele filer på nytt når de endres. Dette fremskynder overføringsprosessen og sparer på båndbreddeforbruket.

Ekte arkivering

I motsetning til tjenester som Dropbox, Google Drive, iDrive og OneDrive, er IDrive ekte sikkerhetskopitjeneste i stedet for en glorifisert filsynkroniseringstjeneste. Dette betyr at når du sletter en fil lokalt, slettes den ikke fra IDrive-serverne.

For å slette filer permanent, må du slette dem manuelt på serveren eller bruke IDrives automatiserte Archive Cleanup-funksjon. Arkivopprydding bør brukes med forsiktighet, men det vil også slette data som er slettet lokalt.

Lokal sikkerhetskopi

Ikke veldig godt annonsert er det faktum at i tillegg til sikkerhetskopiering av filer opp til Cloud, kan du velge å sikkerhetskopiere filer til en lokal eller WiFi-tilkoblet stasjon. Du kan til og med gjøre dette uten å sikkerhetskopiere data til IDrives servere i det hele tatt, noe som gjør IDrive desktop klient til et praktisk gratis lokalt backupverktøy.

Personvern og sikkerhet

Jurisdiksjon

IDrive er basert i USA. Som vi vet fra Edward Snowden, er dette et land som gjennomfører gjennomgripende nasjonal og internasjonal masseovervåking og som er kjent for å målrette teknologiselskaper som hevder å tilby kundenes personvern.

Juridiske instrumenter som FISA, Patriot Act og National Security Letters (med tilhørende gag-ordre) gir NSA og andre offentlige etater feiende krefter til å kreve at teknologiselskaper bistår i sine datainnsamlingsprogrammer.

Ingen av dem skal ha noe å si om du velger å aktivere kryptering fra en til ende ved hjelp av en privat nøkkel, selv om det å være lukket kilde betyr at vi aldri kan være sikre på hva programvaren virkelig gjør.

Tømmerstokker

"For å opprettholde kvaliteten på tjenesten vår og for å hjelpe oss med analysen av produktytelsen, kan vi også samle inn data om tilkoblingsinformasjon, inkludert tidspunktet og størrelsen på alle pakker som er sendt over Internett i løpet av en økt, dato og klokkeslett, enhetsintern protokoll ("IP") adresse, nettlesertype, enhetsnavn og / eller identifikasjonsnummer og andre interaksjoner med tjenesten. "

Dette er mye metadata. Og selvfølgelig har IDrive direkte tilgang til filene dine med mindre du velger å opprette en privat krypteringsnøkkel.

Teknisk sikkerhet

Den første tingen å merke seg er at IDrive bruker programvare med lukket kildekode. Dette betyr at det ikke er noen måte å uavhengig verifisere informasjonen IDrive gir eller å sjekke programvaren for feil eller bakdører. Når det legges til at IDrive er et amerikansk selskap, er dette ikke betryggende.

Den andre tingen å merke seg er at ende-til-ende-kryptering ikke er standardinnstillingen. Standardalternativet for å la IDrive angi krypteringsnøkkelen er praktisk, men det betyr at IDrive kan få tilgang til dataene dine skulle det ønske (eller er tvunget til).

Hvis du tar standardruten, vil kontoen din kunne gjenopprettes hvis du mister eller glemmer nøkkelen, og du kan dele filer.

Du kan alternativt angi din egen krypteringsnøkkel for data-til-ende-kryptering (e2ee). Denne nøkkelen lagres bare lokalt. I stedet opprettes en hasj fra den som sendes til IDrives servere for å bekrefte nøkkelen.

iDrive-krypteringsnøkkel

Hvis du mister eller glemmer en privat krypteringsnøkkel, vil IDrive ikke kunne gjenopprette dataene dine. Bruk av en privat nøkkel forhindrer deg også i å dele filer og mapper. Dette er litt skuffende, siden andre e2ee-skytjenester klarer å tillate fildeling ved å generere en dekrypteringsnøkkel for delte filer i klienten selv, og som er inkludert i lenken URL.

Ved hjelp av en privat nøkkel e2e krypterer innholdet i filer, men skjuler ikke filnavn eller katalogstruktur. Avgjørelsen om å bruke en privat eller offentlig må tas når du først oppretter kontoen din. Den eneste måten å ombestemme seg på er å opprette en ny konto.

Data er kryptert ved bruk av AES-256. Vi antar at en slags hashingsalgoritme (som SHA) brukes for å sikre integritet, men ingen detaljer blir gitt på nettstedet. Tilsvarende er den "spesielle krypteringsteknikken" som brukes slik at den private nøkkelen kan bekreftes av IDrives servere, ikke detaljert.

Brukervennlighet

Å registrere deg for en gratis konto er like enkelt som å oppgi en e-postadresse og passord. Innehavere av premium kontoer må oppgi betalingsinformasjon og blir bedt om å oppgi et telefonnummer for å hjelpe deg med støtte og tofaktorautentisering.

Som allerede nevnt, kan du dra nytte av IDrive Express-funksjonen for å be om at en tom harddisk blir sendt for å fylle opp med data og sende tilbake.

Desktop-klienten

Vi må si at vi ikke er helt overbevist om estetikken som IDrive har valgt for sin stasjonære programvare, som i utgangspunktet er identisk på Windows og macOS.

iDrive-mapper

Du kan legge til og fjerne hvilke mapper du ønsker å bli sikkerhetskopiert. Som standard sikkerhetskopieres filer øyeblikkelig, selv om du i stedet kan planlegge sikkerhetskopieringstidene som du vil.

iDrive diskbilde-sikkerhetskopi

En viktig forskjell mellom stasjonære klienter og mobiler og nettgrensesnitt er at du ikke bare kan bla gjennom filer som er sikkerhetskopiert fra andre koblede enheter. Du kan bare gjenopprette filer som er sikkerhetskopiert fra gjeldende datamaskin.

iDrive gjenopprette filer

Det du imidlertid kan gjøre er å opprette en synkroniseringsmappe. Alle filer som er plassert i synkroniseringsmappen, synkroniseres automatisk to-eller-mer-veis med alle andre tilkoblede enheter.

iDrive synkroniser filer med koblede enheter

Vi har sett andre anmeldere klage på at IDrive ikke er den mest intuitive programvaren å bruke, men vi synes det hele var ganske greit.

Mobilappene

Android- og iOS-appene er veldig like, og optimalisering på iPad for større skjerm.

iDrive iOS-app

Appen lar deg ta sikkerhetskopi av all data på din mobile enhet, inkludert anropslogger, SMS-meldinger, kalenderoppføringer og kontakter. I Android kan du også spesifisere mapper som skal sikkerhetskopieres akkurat som du kan på skrivebordet, selv om iOS er hva det er, er dette alternativet ikke tilgjengelig på enheter med frukt-tema.

Begge plattformene støtter automatisk opplasting av bilder, som "People" -alternativet kan utføre ansiktsgjenkjenning på (et datasett på mer enn 50 bilder er nødvendig for dette).

iDrive Android-app

Filer i desktop sync-mapper synkroniseres ikke lokalt som standard, men kan vises og lastes ned etter behov. Du kan også laste opp filer fra mobilenheten din til synkroniseringsmappen.

iDrive-sikkerhetskopi

En fordel mobilappene har i forhold til stasjonære fettere, er at de lar deg bla gjennom og laste ned filer som er sikkerhetskopiert fra hvilken som helst tilkoblet stasjonær eller mobil enhet..

Siste tanker

Det er penere desktop cloud-klienter der ute. Vi vil også gjerne se muligheten til å bla gjennom sikkerhetskopier fra forskjellige tilkoblede enheter i stasjonære klienter så vel som mobile apper.

Valgfri ende-til-ende-kryptering er fint, selv om det er synd at dette forhindrer deg fra å dele filer og mapper. Det er heller ikke noe å komme bort fra at IDrive er et lukket kildeprodukt fra et amerikansk selskap, så selv med e2ee aktivert er det ingen garantier for at dataene dine er trygge fra NSA.

Når det er sagt, er IDrive en av de kraftigste, fleksible og fullstendige skybackup-tjenestene vi har gjennomgått. Vi liker spesielt den fulle bildebehandlingsfunksjonen og ekte arkivering, der filer ikke blir slettet fra serveren når de slettes lokalt, gjør IDrive veldig overlegen i forhold til Dropbox og Google Drive.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me