Intuitiv gjennomgang av passord

Intuitivt passord

Intuitive Password er en tjeneste som er basert i Australia som reklamerer for seg selv som en militær løsning for passordadministrasjon. Nettstedet er glatt og den generelle følelsen er av en service av høy kvalitet.

ProPrivacy.com Score
7.8 av 10

Sammendrag

Å være basert i Australia, som er medlem av Five Eyes og har invasive obligatoriske lover om dataoppbevaring, blir aldri betraktet som et ideelt sted for en privatlivstjeneste. Med passordhåndtering er dette imidlertid ikke spesielt angående.

Enda viktigere, Intuitive Password gir en null kunnskapstjeneste med ende-til-ende-kryptering. Som et resultat beholder brukerne alltid full kontroll.

Intuitivt passordoversikt

Det er vanskelig å holde oversikt over et stadig voksende antall passord, spesielt hvis du vil holde alle dine individuelle kontoer ordentlig sikre. Passord må være sterke, noe som betyr at de burde være for vanskelige å huske. I tillegg må de være unike hvis de skal beskytte kontoene dine på riktig måte. Det er her passordledere som Intuitive Password er designet for å hjelpe.

Intuitive Password manager tilhører morselskapet Intuitive Security Systems Pty.Ltd, et australsk firma som har kjørt siden 2013. Tjenesten er en meget funksjonert passordbehandler som lar forbrukere sette og glemme passord for alle kontoene sine.

I motsetning til mange passordledere, gir Intuitivt passord en grunn~~POS=TRUNC plan for gratis. Denne tjenesten lar noen begynne å shore opp kontoene sine med sterke passord som de ikke lenger trenger å holde rede på. En grunnleggende konto er litt tynn på bakken med tanke på funksjoner, men den har de viktigste tingene du trenger. Imidlertid vil det bare la deg lagre 20 passord, så hvis du trenger mer, må du betale.

For de som ønsker å sprute ut og få muligheten til å eksportere passord, lagre passord lokalt for offline-tilgang, eller ta sikkerhetskopi og gjenopprette passord - vil det være nødvendig å oppgradere til Uttrykke abonnementsplan. En ekspressplan koster $ 1,34 per måned (USA) og inkluderer alle funksjonene i grunnleggende plan, så vel som disse tilleggsfunksjonene.

Intuitiv passordpriser

De Avansert plan øker kostnadene for et abonnement til $ 3,36 per måned, som riktignok begynner å bli litt dyrere enn andre alternativer på markedet ($ 40 per år). Advanced legger til arv til funksjoner som er satt, noe som betyr at du kan gi en kjær eller forretningspartner tilgang til passordene dine i tilfelle en nødsituasjon.

Brukere kan også legge til SMS-godkjenning til kontoen sin, som lar dem få sikkerhetsoppdateringer når legitimasjonsopplysningene deres blir oppdatert, eller det er et uautorisert påloggingsforsøk. En e-postadresse kan også legges til kontoen for å motta disse sikkerhetsvarslene. "Avanserte" kontoer kan også angi en utløpsdato for hvert passord for å få en påminnelse om å oppdatere dem med jevne mellomrom. I tillegg legges en sikker messenger til striden for å la lag kommunisere trygt med hverandre. Mengden med lagringsplass for notater og meldinger økes også til 24 000 tegn. Og antall koder du kan legge til et passord øker til 10.

Pro-planen koster $ 10,07 per måned (USA) og gir alle funksjonene over mens du legger til premium-støtte, ubegrenset delte passord, ubegrensede gjenopprettingspunkter for tilgang til gamle versjoner av passord, og økt feltstørrelse kapasitet og notislengde (48 000 tegn).

Til slutt koster Enterprise-tillegget $ 3,36 per måned og lar brukere selv være vert for passordene sine, hvitmerke tjenesten for å fjerne merkevarebyggingen og legge til firmamerking og legge til klientfunksjoner i samarbeid med firmaet for å integrere det i virksomheten 'behov.

Brukere kan velge å betale via Visa, Mastercard, Amex, PayPal, direkte debet og Discover-kort. Cryptocururrency aksepteres dessverre ikke på dette tidspunktet.

Hvilke funksjoner tilbyr intuitivt passord?

Nedenfor er en liste over alle tilgjengelige funksjoner i de forskjellige intuitive passordabonnementplanene:

 • Gratis plan (20 passord)
 • AES-kryptering for klientsiden for passord
 • Automatisk passordgenerator
 • Nettleserutvidelser til automatisk utfylling av passord (Firefox, Chrome, Edge, Opera)
 • Logg av automatisk for ekstra sikkerhet
 • Sikkerhetspanel for å sjekke passordets helse
 • Nødstilgang for å la en autorisert person få tilgang til kontoen
 • Tilpasset mappeadministrasjon
 • Anti-phishing-beskyttelse ved hjelp av en tilpasset anti-phishing-melding
 • Tilgangsbegrensninger - begrens hvilket land du kan få tilgang til kontoen din fra for å slutte å hacke
 • Passordpålogging for ekstra brukervennlighet
 • Send e-post fra 09.00 til 17.00 australsk tid
 • Aktivitetslogg for å administrere tilgang til passord
 • Frakoblet tilgang til passord (bare Express og over)
 • Fest koder til passord for enkelt å søke (antall koder avhengig av plan)
 • Engangskoder for tilgang til kontoen din uten bruk av passord
 • Aktivitetslogg for å sjekke hvor og hvem som logger seg på kontoen i sikkerhetshensyn
 • Merknader-funksjon (ordbegrenset avhengig av plan
 • Sikker direktemelding (kun avansert og høyere)
 • Alternativer for språk
 • Kontoverarv (kun avansert og høyere)

Hvordan sette opp intuitivt passord

Vi bestemte oss for å teste denne tjenesten ved å bruke Basic-kontoen fordi alle viktige funksjoner er tilgjengelige. Å være begrenset til 20 passord, for eksempel, er ikke et spørsmål for å teste passordbehandleren.

Vi synes prosessen med å registrere deg var enkel. Imidlertid innebærer det flere trinn enn vi er vant til. Først må du overlevere en gyldig e-postadresse og velge et passord. For å opprette en konto må du imidlertid også oppgi et sikkerhetsspørsmål og svar.

Dette sikkerhetsspørsmålet brukes til å bekrefte deg når de logger på fra en ukjent enhet eller IP-adresse. Den er der for å beskytte brukere mot å få phishing-passordet sitt. Sørg for å gjøre spørsmålet vanskelig, og velg gjerne et spørsmål og svarpar som ikke kan gjettes.

Intuitivt passord Registrering

Etter å ha skrevet inn de nødvendige detaljene og fylt ut bekreftelsen Captcha, vil du motta en e-post med bekreftelseskode. Skriv inn denne koden for å begynne å bruke din gratis konto.

Ved den første lanseringen blir brukerne bedt om et gjennomgang som hjelper dem å få tilgang til nettleserutvidelsene, mobilapper, en brukerhåndbok for å lære å bruke klienten, og forskjellige andre nyttige tips for å sette opp mapper og lagre det første passordet ditt.

Du vil også bli spurt om du vil sette opp en sekssifret passord for å logge inn og ut av nettportalen lettere. Dette erstatter behovet for å bruke din e-postadresse og passord for å logge inn fra den spesifikke enheten din. Det må settes opp en annen passord for hver enhet du eier, og du kan gjøre passkoden den samme eller annerledes hvis du foretrekker det.

Intuitiv passord

Hvor enkelt er intuitivt passord å bruke?

Vi startet med å lage en mappe for lagring av passord for sosiale medier i. For å gjøre det, klikket vi på det store plusset øverst til venstre på klienten..

Intuitivt privat hvelv

Vi opprettet en mappe for lagring av passord for sosiale medier og la deretter Facebook-passordet vårt til mappen...

For å legge passordet til mappen, ble vi bedt om å legge til et nytt sikkerhetsspørsmål og svar. Dette er forvirrende fordi FAQene ikke nevner denne nødvendigheten, eller hva den egentlig skal hjelpe med. Kundestøtte informerte oss imidlertid om at "du ikke trenger å opprette et sikkerhetsspørsmål og svare for å legge til hvert passord. Disse feltene er valgfrie".

Deretter la vi det intuitive passordet Chrome-utvidelsen til nettleseren vår for å teste autofyllfunksjonen. (Utvidelser for Firefox, Edge, Safari og Opera er også tilgjengelig). Med utvidelsen installert, besøkte vi Facebook-hjemmesiden og var glade for å finne at ved å klikke på symbolet for utvidelsen tillot vi oss å velge passord og importere det automatisk til påloggingsskjema.

automatisk utfylling av nettleser

Å kunne fylle ut passord automatisk med utvidelsen er en nyttig funksjon som hjelper deg med å gjøre denne gratis passordbehandleren mye mer egnet for nybegynnere. Vi hadde ingen problemer med å oppgi passordene våre i passordbehandleren eller laste dem inn i påloggingsformer.

Imidlertid, hvis du har noen problemer med et bestemt online skjema, er det mulig å få tilgang til et passord ved å søke ved å bruke kodene du opprettet. Etter det kan du kopiere og lime det inn manuelt.

Hvis du håpet på automatisk passordfangst når du oppgir passord i nettstedskjemaer (eller når du registrerer deg for nye tjenester); du er dessverre ute av hell. Intuitivt passord må passordene dine manuelt.

Importerer passord

Deretter bestemte vi oss for å importere de gamle passordene våre fra Chrome via en CSV-fil. For å gjøre dette, bare gå til Chrome - eller en hvilken som helst annen passordbehandler - og eksporter passordene dine som en CSV-fil. Lagre denne filen på datamaskinen din slik at du kan laste den opp til Intuitivt passord.

Vi kunne dessverre ikke begynne å importere noen kontakter uten først å oppgradere til Express. Så hvis du vil importere passordene dine raskt - kan det være lurt å velge en annen passordbehandling.

Når vi hadde oppgradert, kunne vi starte prosessen med å importere passordene våre ved hjelp av en CSV-fil. Det er imidlertid verdt å merke seg at det ikke er så enkelt som å gjøre med andre passordbehandlere.

Først må du laste ned CSV-filmal. Deretter må du åpne CSV-filen som du lastet ned fra din forrige passordbehandling i Excel- eller Google-ark og kopiere alle passordene fra CSV-filen til Intuitive Password CSV-malen..

Når alle oppføringene er kopiert riktig, kan du importere malen til Intuitivt passord i webklienten. Denne prosessen er mye hardere arbeid enn med de aller fleste passordbehandlere og er definitivt en ulempe når det gjelder brukervennlighet.

Det er også verdt å merke seg at import av passord ved bruk av malen ikke kopierer på tvers av noen kategorier, koder eller andre felt som du tidligere har satt opp for oppføringene..

Eksporterer passord

Eksportering av passord er tilgjengelig så lenge du kjøper et Uttrykke abonnement eller høyere, og du kan eksportere dataene dine via CSV, TXT, HTML, JSON eller XML. Dette er bra og betyr at du vil kunne ta passordene dine med deg fra Intuitive Password til en hvilken som helst annen passordbehandling i fremtiden (selv om du bare trenger denne funksjonen når du kan betale for en enkelt måned med Express).

Apps

Intuitivt passord har også apper for Android, iOS og Windows Phone. Så hvis du foretrekker å få tilgang til passordene dine via en app i stedet for å være logget inn på nettportalen i en nettleser, har du muligheten til å gjøre det på en hvilken som helst mobil enhet. Vi fant at Android-appen fungerer bra, men i motsetning til utvidelsene har den ikke muligheten til å automatisk fylle passord til påloggingsskjemaer.

extras

I tillegg til å lagre passord, fungerer Intuitive Password som et sikkert digitalt hvelv for en rekke andre typer informasjon. Ved å klikke på kategorivisningen øverst til venstre får du tilgang til lagringsmapper for e-post- og chat-kontoer, lommebøker og lisenser. Identifikasjonsmappen lar deg lagre informasjon som kredittkort, programvarelisenser og ID-er som førerkort eller passinformasjon.

Hvor sikkert og privat er intuitivt passord?

Å være basert i Australia er ikke spesielt bra med tanke på beliggenhet. Australia er ekstremt inngripende når det gjelder overvåking, og nasjonen har noen av de verste obligatoriske datalagringsdirektivene i verden.

Australia er en del av overvåkningsgruppen Five Eyes, og den har nylig vedtatt en lov som tvinger firmaer til å lage bakdører til kryptert kommunikasjon. Selv om alt dette er negativt, er virkeligheten at - så lenge Intuitive Password fungerer som det sier det - dataene dine på serverne bør være sikre takket være implementeringen av ende-til-ende-kryptering.

Med Intuitivt passord beholder kontoinnehaveren full kontroll over kontoinnloggingsdetaljer og passord. Passord og annen data blir aldri lastet opp til firmaets servere, noe som betyr at de ikke kan hackes eller få tilgang til av selskapets ansatte.

Alle passord er kryptert med sterk AES 256-kryptering før de lastes opp til servere som ligger i Australia ved hjelp av et RSA 2048-nøkkelpar. I tillegg overføres alle data til firmaets servere ved å bruke sikker SSL. Vi sjekket firmaene TLS ved å bruke Qualys SSL Labs og var glade for å finne at det scoret en A takket være sin HTTP Strict Transport Security (HSTS). Dette betyr at SSL transportsikkerhet er implementert riktig, og du kan stole på at alle dataene dine er sikre under transport.

Brukere kan også velge å beskytte hvilket som helst av passordene deres (eller kontokategorier) med et hovedpassord. Dette sikrer at enhver bruker kan tillate en venn eller familiemedlem å bruke passordbehandleren for å få tilgang til spesifikk informasjon mens han fortsatt skjuler tilgang til andre mer sensitive data og passord.

Trenger du hjelp til å velge et hovedpassord? Hvorfor ikke sjekke passordets styrkekontroll nedenfor:

Passordmåler

Detaljert poengsum vil komme hit

Selv om alt dette høres ut som optimal sikkerhet på papir, er det verdt å merke seg at Intuitive Password er lukket kilde. Dette betyr at kildekoden for tjenesten ikke kan revideres av noen tredjepart.

Dette er problematisk, fordi det betyr at du må stole på at tjenesten gjør det den forteller deg. Uten en omfattende revisjon av koden er det umulig å se om det er noen sårbarheter, utnyttelser eller bakdører i koden som kan føre til at passordene dine er i fare..

Jo mer paranoide blant dere kanskje foretrekker å holde seg til en fullstendig åpen kildekode-passordbehandler som KeePass, Bitwarden eller Dashlane. Imidlertid kommer det virkelig ned på din egen personlige trusselmodell, og det er ingen reell grunn til å mistenke at Intuitivt passord ikke gjør som det hevder.

En annen ulempe med Intuitivt passord, er at den nettleserbaserte webappen implementeres ved hjelp av JavaScript. Dette betyr at det er sårbart for visse angrep forårsaket av måten JavaScript kommuniserer med nettleseren din. Som et resultat er det mulig at en hacker kan utføre et midt-angrep. Riktignok er dette et høyt målrettet angrep som sannsynligvis ikke vil påvirke deg. Det er også riktig at dette sikkerhetsproblemet gjelder alle passordbehandlinger med en nettleserbasert klient implementert ved hjelp av JavaScript; det er ikke unikt for Intuitivt passord.

For økt sikkerhet kan brukere velge å sette opp dobbelfaktorautentisering. Imidlertid ser det ut til at brukere bare kan bruke en kode mottatt via SMS. Google Authenticator og YubiKey er ikke tilgjengelige alternativer. Å sette opp autorisasjon med dobbel faktor krever at du trygt lagrer en gjenopprettingskode i tilfelle du mister 2FA-enheten. Alle som mister kodene må bekrefte identiteten sin for å få tilgang til kontoen sin, og firmaet advarer om at dette kan ta opptil 14 dager.

Hvor god er Intuitives kundeservice?

Nettstedet Intuitive Password har en uttømmende FAQ-seksjon som svarer på over 80 vanlige spørsmål som tidligere ble stilt av brukerne. De fleste av problemene eller spørsmålene du kanskje tenker på ligger i denne vanlige spørsmålen, som er en ekstremt nyttig ressurs når det gjelder å finne ut detaljer om tjenestens funksjoner.

Brukerhåndboken som er innebygd i klienten, så vel som gjennomgangen som skjer når du først lanserer webklienten, er begge svært nyttige funksjoner som kan hjelpe alle nybegynnere å begynne å lagre passord sikkert ved hjelp av denne passordbehandleren..

For alle som trenger mer personlig hjelp, er alternativet der å enten sende en support-e-post eller fylle ut et støtteskjema. Ved å klikke på preferanser øverst til venstre vil du få tilgang til din personlige støttepinne som firmaet kan be deg om å bruke til identifikasjonsformål.

Husk at kundesupportagentene er i Australia og hjelp er bare tilgjengelig i australske arbeidstider. Dette betyr at avhengig av hvor du bor, må du vente til neste dag for å få svar. Dette kan føre til litt lengre fram og tilbake, og kan føre til at problemene tar litt lenger tid før de blir løst.

I det hele tatt fant vi tilgjengeligheten av ressurser på nettstedene, kombinert med e-poststøtten, som god. Imidlertid, hvis du er lokalisert i Europa eller USA og foretrekker å ha kundestøtte tilpasset din geografiske beliggenhet, kan det hende du foretrekker å handle andre steder.

Mine siste tanker

Intuitive Password er en utmerket liten passordbehandler som er svært omtalt. Den gratis basisplanen betyr at du kan bruke den til å begynne å dele opp kontoene dine uten å måtte betale noe, som er prisverdig, for å si det mildt. At denne passordbehandleren gir et miljø med null kunnskap er stort, og tilgjengeligheten av to-faktor autorisasjon og hovedpassordfunksjonalitet er utmerket. Krypteringsnivået er sterkt, og vi var glade for å se sterk HSTS transitt sikkerhet.

Passordbehandleren i seg selv er enkel å bruke, og hvis du betaler for en avansert konto, vil du få tilgang til noen ganske kule ekstrafunksjoner. For team er tjenesten nyttig og muligheten til å dele passord på en sikker måte. Imidlertid blir det litt kostbart, og du trenger en egen konto for hver bruker og enterprise-tillegg.

Det største la ned med denne tjenesten er det faktum at det ikke er åpen kildekode. Produsent programvare som ikke har blitt revidert, er aldri en favoritt her på ProPrivacy.com, fordi det betyr at du må sette din lit til tjenesten. Vi foretrekker tjenester som fjerner behovet for tillit ved å gjøre kildekoden tilgjengelig på nettet for enhver sikkerhetsforsker som kan revidere.

På den annen side har intuitivt passord noen påverv. Det er vanskelig å importere passord og sette opp mapper og legge passord i dem er ikke så enkelt som dra og slipp. I stedet må du redigere passordoppføringen og velge mappen fra menyen.

Riktignok er ikke noe av dette nødvendigvis en avtale-bryter, men det er rettferdig å si at hvis du kunne betalt mindre for mer brukervennlig service. Denne mindre uenigheten til side, Intuitive Password er en solid passordbehandler som får jobben gjort, passer for nybegynnere og er vel verdt å teste ved hjelp av den gratis planen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me