Kolab nå gjennomgang

Kolab Nå

Kolab Now er en e-postleverandør som er basert i Sveits, et sted som generelt antas å være utmerket for personvern. Landet har ingen obligatoriske direktiver om oppbevaring av massedata, og sveitsiske myndigheter må påvise due diligence for å få en garanti for tilgang til data i straffesaker. Alt dette betyr at Kolab Now har god beliggenhet for å beskytte folks e-post.

ProPrivacy.com Score
5 av 10

Sammendrag

Kolab Now er en e-posttjeneste som markedsføres som et alternativ til personvern-invaderende tjenester som Yahoo og Gmail. Selskapet har en sterk personvernpolicy som lover å aldri få tilgang til brukerens e-post, og av denne grunn regnes Kolab Now som en sikker e-postleverandør.

Så, er denne tjenesten alt det er sprukket opp til å være? Og er det verdt pengene det ber om et abonnement?

Oversikt

Mange av de største e-posttjenestene er kjent for å skanne e-post for annonseringsdata, og har til og med blitt beskyldt for å jobbe direkte med amerikanske myndigheter ved å tillate masseovervåking. Disse avsløringene har fått et økende antall mennesker til å stikke av fra ofte brukte e-posttjenester til fordel for leverandører som er sikre.

Mens Kolab Now har økt til popularitet som et alternativ til Gmail, er det noen ting ved tjenesten som gjør den forskjellig fra den gjennomsnittlige sikre e-postleverandøren. Det mangler funksjoner som mange andre sikre e-posttjenester har, noe som gjør at tjenesten virker ganske dyr. Etter vår mening mangler det noen viktige sikkerhetsfunksjoner som gjør at Kolab Now kan betraktes som en ekte rival med noen av sine viktigste konkurrenter.

Når det er sagt, er Kolab åpen kildekode, og det har mange ting å gjøre i forhold til tjenester som Gmail. Av denne grunn kan det betraktes som en av de "gode gutta" i e-postområdet.

Kolan Nå

Et abonnement på Kolab Now kan kjøpes på månedlig basis. Og det vil sette deg tilbake $ 4,45 per måned for en personlig konto, eller $ 5,43 for en bedriftskonto. Disse kontoene har som standard 2 GB lagringsplass, og kontoer kan oppgraderes til å ha mer lagringsplass for rundt 50 øre per GB (per måned).

Det er imidlertid verdt å merke seg at hvis du velger å betale disse prisene, vil du få et "Lite" -abonnement som bare følger med e-post. For å få tilgang til alle funksjonene må du faktisk betale nærmere $ 8,80. Det er virkelig veldig kostbar med tanke på hva du får.

Uansett hvilken måte du ser på det, er Kolab Now dyrt. Og det at det ikke er noen gratis abonnementsplan (som for eksempel ProtonMail og Tutanota) er litt synd. Imidlertid får brukere en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, noe som betyr at du kan teste ut tjenesten hvis du vil.

Brukere kan velge å betale via kreditt- eller debetkort, Amex, PayPal eller ved å bruke Bitcoin.

Funksjoner

Hvis du velger en lite-konto, vil du bare få tilgang til e-post og en adressebok. Imidlertid, hvis du betaler for et full premiumabonnement, vil du dra nytte av følgende funksjoner:

 • Sterk personvernpolicy
 • Ingen delingsdata med tredjeparter
 • Basert i Sveits
 • Nettportal for nettlesere
 • Kontakter-funksjonen
 • Ett alias tillatt per konto som standard
 • Fulltekst e-søk
 • E-postfiltrering i mapper
 • Fillagring med deling
 • Del e-postmapper med andre Kolab-brukere (bare samme domenenavn)
 • Kalender
 • Oppgavestyringsfunksjon
 • Merknader-funksjonen for å lage en søkbar kunnskapsbase
 • Mobilsynkronisering
 • Tilpasset stasjonær klient for alle populære plattformer
 • Helt åpen kildekode (FOSS)

Setup

Det er enkelt å kjøpe et abonnement på Kolab Now og tar bare noen få øyeblikk å bruke nettstedet sitt. Du må imidlertid ta med en tidligere e-postadresse for å motta bekreftelses-e-posten.

Dette er irriterende for en tjeneste som sentrerer rundt personvern. Vi foretrekker å kunne være med på Kolab Now uten å overlate en tidligere e-post.

Under abonnement får du muligheten til å sette opp dual factor authentication (2FA) for webmail og administrasjonspanelet. 2FA vil imidlertid hindre deg i å kunne synkronisere kontoen din med en tredjeparts e-postklient via IMAP, DAV eller ActiveSync.

Når du har betalt for en konto og fullført kontobekreftelsen, kan du logge deg på og begynne å bruke Kolab Now nettportal. Brukere får tilgang til e-post og mye mer, så lenge de betaler for full premiumversjon.

Brukervennlighet

Kolab Now er en enkel e-postplattform å bli vant til, og fordi den er tilgjengelig i nettleseren din, kan du enkelt bruke den på Windows, Chromebooks, Mac, iOS, Android eller Linux.

Tjenesten kan også brukes på tredjeparts e-postklient via POP, IMAP, CalDAV, CardDAV og WebDAV. Og abonnenter kan koble til sine mobile enheter via ActiveSync.

Brukervennlighet Kolab nå

Migrering av e-post og kontakter fra din gamle e-postleverandør er mulig, og abonnenter kan betale for å få både e-postene og kontaktene deres overført ved hjelp av den tyske tjenesten Audriga. Imidlertid kan alle som bruker Roundcube-webklienten importere kontakter selv via .CSV- eller vCard-filer hvis de foretrekker det.

Alle som betaler for et standardabonnement får bare grunnleggende e-postfunksjoner, og til tross for at dette blir annonsert som en sikker e-postleverandør, er det ingen egen evne til å kryptere e-post. Så hvis du trenger muligheten til å sende krypterte e-poster ved hjelp av PGP eller passordbeskyttede e-poster med en delt hemmelighet; må du lete andre steder.

Alle som betaler for et fullstendig abonnement kan benytte seg av utmerket integrerte funksjoner som kalender og fillagring. Brukeropplevelsen er absolutt ekstremt god når du bruker disse funksjonene, fordi integrasjon er sømløs.

Å kunne dele e-post og e-postmapper med andre Kolab Now-brukere er en smart funksjon og betyr at den er ideell for familier eller team som vil dele litt tilgang til e-postinnhold. Det er imidlertid verdt å merke seg at bare brukere på samme domene (delen etter @ i adressen din) for å kunne dele.

Kolab Nå innboks

Totalt sett en god service med tanke på funksjoner og funksjonalitet, og definitivt bra for nybegynnere som ikke kan takle en massiv læringskurve.

Personvern

Kolab Now-personvernreglene forklarer at firmaet aldri vil lagre data om brukerne. Den forklarer også at informasjonskapsler og annen sporing utført av nettstedet er gjort anonymisert for å sikre "teknisk drift av systemet" og aldri brukes til å spore abonnentene på tredjeparts nettsteder..

Personvernreglene forklarer også at firmaet vil etterkomme juridiske forespørsler om tilgang til data:

"Som også eksplisitt angitt i vilkårene for tjeneste, er vi forpliktet til å gi tilgang til anmodninger om lovlig avskjæring utstedt av en sveitsisk dommer. Disse blir deretter behandlet av våre ansatte, og enten gitt eller avvist.

Som et land som setter en høy verdi på personvernet, er Sveits ekstremt motvillig med slik tilgang, og all statistikk over slike Lawful Interceptions (LI) blir alltid gitt i anonymisert form av myndighetene selv, inkludert detaljerte regneark som lar deg kontrollere grunnlag for godkjenning. ”

Generelt er personvernpolitikken et ganske kort dokument som ikke nevner GDPR (det bør eksplisitt nevnes med brukernes rettigheter til å være en GDPR-kompatibel policy). Som et resultat må du henvende deg til Tjenestevilkårene (ToS) for å finne ut mer om hva tjenesten gjør og hvilke rettigheter du har som abonnent.

ToS lover at det aldri vil være noen tredjeparts tilgang til dataene dine (som firmaer i Sveits er lovlig forbudt å gjøre uansett). Kolab Now jobber ikke med annonsører eller markedsføringsfirmaer og selger ikke dataene dine, eller skanner innholdet i e-postene dine - som tilfellet er med leverandører som Gmail.

Tjenesten har en gjennomsiktighetsrapport på sin hjemmeside som beskriver antall ganger den har mottatt lovlige forespørsler om data fra myndighetene. Statistikken har imidlertid ikke blitt oppdatert siden 2015. Dette er problematisk - og hvis vi bruker gjennomsiktighetsrapporten som en garantikanari - dette ringer alarmklokker og alvorlig stiller spørsmål ved personvernet som tilbys av tjenesten.

Vi fant også følgende del av ToS om, du kan gjøre av det du vil:

Erstatning Kolab Nå

Sikkerhet

Kolab Now tilbyr alltid sikre SSL-tilkoblinger til tjenestene sine, noe som betyr at dataene dine skal være sikre under transport. Det gir også perfekt fremoverhemmelighet for kommunikasjon til serverne. Vi testet TLS / SSL-sikkerheten ved bruk av Qualy SSL Labs og fant ut at den scoret A +, dette betyr at du kan stole på integriteten til e-postdataene dine når de er i transitt.

Imidlertid gjør Kolab webapp abonnenter sårbare for et potensielt nettangrep som skyldes måten nettlesere håndterer JavaScript-kode. Dette kan tillate hackere eller statlige snopere å injisere nøkler på Kolab-brukeren - for å starte et midt-angrep. Den eneste måten å sikre at du ikke blir offer for denne typen angrep, er å bruke Kolab Now-kontoen din via en frittstående e-postklient som ikke kjører i nettleseren din. Kolab Now har guider for å konfigurere disse via IMAP, POP, CalDAV, CardDAV, WebDAV og ActiveSync. Det er verdt å merke seg at dette gjelder alle nettleserbaserte e-postportaler og ikke bare Kolab Now.

Den største ulempen med denne tjenesten er kanskje at den ikke gir noen kryptering for e-post. Brukere kan ikke sende krypterte e-poster, og det er ingen kryptering for e-poster som er lagret i ro på serverne.

Dette betyr at hvis en hacker skulle få tilgang til Kolab Now-servere, ville alle disse e-postene være tilgjengelige i ren tekst. Dette gjør det mulig for ansatte å få tilgang til disse e-postene, og kan føre til at e-postinnhold blir lekket online. Kanskje viktigst av alt, betyr det også at hvis den sveitsiske regjeringen betjener firmaet en legitim garanti, vil den lett kunne gi tilgang til innholdet i e-postene dine, fordi den har full kontroll over tilgangen til e-postene dine.

Til tross for at de lovet å tilby en "sikker" e-posttjeneste, er realiteten at denne tjenesten ikke beskytter dine data på en måte som sikrer at innholdet i e-postene dine aldri kan nås av andre enn din (klientsiden-kryptering). For denne typen personvern og sikkerhet, må du abonnere på en tjeneste som gir en-til-ende-kryptering for e-postene dine.

Kundeservice

Kolab tillater nå folk å sende spørsmål til supportteamet sitt via en portal på nettstedet eller via e-post til supportteamet. Imidlertid syntes jeg teamet var ekstremt lite svar. Vi stilte spørsmål ved to anledninger og fikk ingen svar. Dette er en skuffelse. Vi prøvde til og med å informere dem om at vi gjennomgikk tjenesten for å se om det ville hjelpe og fortsatt ikke fikk noe svar. Dette gjelder for alle som vil stille spørsmål før du kjøper et abonnement.

Etter å ha abonnert, var det mulig å sende meldinger. Du må imidlertid betale for den støtten hvis den ikke er direkte relatert til et problem forårsaket av tjenesten. Så hvis du bare trenger hjelp med å bruke tjenesten, vil du bli belastet for support til $ 2 per forespørsel. Dette sier firmaet på sin hjemmeside:

”På grunn av kostnader tilbyr supportteamet ikke telefonstøtte. De fokuserer også på og prioriterer problemer direkte forårsaket av Kolab Now-tjenesten. Vi hjelper deg gjerne med andre problemer, for eksempel hvordan du konfigurerer en spesifikk tredjepart-klient riktig, men vi ber deg om å kjøpe en supportbillett. Disse billettene koster 2,00 CHF og vil vises på din neste faktura når de blir brukt. ”

Å måtte betale for støtte når tjenesten allerede er dyr, er frustrerende, og det gir oss betydelig av denne tjenesten. Mange sikre e-postleverandører har mye bedre hjelp til en brøkdel av kostnadene for et abonnement.

Konklusjon

Mens Kolab Now generelt blir respektert som en e-postleverandør som ikke utfører noen invasive aktiviteter på sin brukerbase, er det vanskelig å virkelig betrakte denne e-postleverandøren som en sikker e-postleverandør. Virksomhetens politikk ser ut til å være sterk, og å være basert i Sveits er absolutt mye bedre enn invasive jurisdiksjoner som Storbritannia eller USA..

Imidlertid er det en komplett mangel på kryptering i ro for e-post, så vel som det faktum at Kolab Now har full kontroll over tilgangen til e-postene dine. E-postmeldinger som sitter rundt i ren tekst kan bli offer for hackere, kunne få tilgang til av useriøse Kolab-ansatte, og ville være lett tilgjengelige for myndighetene hvis de tjener firmaet med en legitim garanti..

Det faktum at gjennomsiktighetsrapporten ikke har blitt oppdatert på fire år ringer alarmklokker, og med tanke på kostnadene for denne tjenesten, anbefaler vi generelt å handle andre steder for en e-posttjeneste med ende-til-ende-kryptering.

Tjenesten i seg selv er enkel å bruke, og den har mange funksjoner. Det mangler imidlertid også den typen kundesupport du får med mange billigere tjenester. Tutanota og Posteo koster alle rundt 8 ganger mindre per måned, noe som er mye. Og disse tjenestene gir sterk end-to-end-kryptering, noe som betyr at du ikke trenger å stole på at tjenesten ikke får tilgang til e-postene dine.

Den sømløse integrasjonen av funksjoner på denne tjenesten kan appellere til noen mennesker, og det er en utmerket del av tjenesten. Og vi kan appla for denne leverandøren for å ha åpen kildekode-programvare som er publisert i sin helhet. Mangelen på kryptering og kostnader for denne tjenesten er imidlertid en enorm motsetning.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me