Mullvad gjennomgang

VI HAR FORANDRET HVORDAN VI score poeng!
Vi har nylig oppdatert poengprosessen vår for alle anmeldelser på ProPrivacy.com. Detaljer om de nye poengkriteriene våre finner du her

Mullvad

 • Priser

  Fra $ 5.50
  / måned

 • Tilgjengelig på:


  • Windows

  • Mac os

  • Linux
 • unblocks:


  • iPlayer

ProPrivacy.com-utmerkelsene regnes nå som bransjens gullstandard for å anerkjenne prestasjoner innen VPN-sektoren. På årets eksklusive Las Vegas-arrangement kom Mullvad VPN på andreplass i vår ettertraktede Beste VPN for personvern og Beste VPN for hastighet tildelinger. Fortsett å lese for å finne ut nøyaktig hvorfor Mullvad VPN regnes som den nest beste VPN for personvern og tilkoblingshastigheter i 2020.

ProPrivacy.com Score
9.1 av 10

Sammendrag

Mullvad er kjent som den eneste leverandøren av Virtual Private Network (VPN) som aksepterer betaling kontant sendt med posten. Som vi skal se i denne Mullvad-gjennomgangen, lever denne svenske VPN-leverandøren mer enn opp til ryktet dette antyder.

Hurtigstatistikk

 • land
  32
 • Samtidige tilkoblinger
  5
 • Jurisdiksjon
  Sverige

Mullvad er en av de mest personvernorienterte VPN-tjenestene på markedet. Det er også en av de mest teknisk sofistikerte, og tilbyr en rekke avanserte antisensursteknologier.

For alt det er programvaren enkel å bruke. Dette betyr at mer tilfeldige VPN-brukere også vil være fornøyde med tjenesten, selv om noe treg støtte er et problem.

Funksjoner

Mullvad tilbyr følgende funksjoner til alle brukere av tjenesten sin:

 • Fem samtidige tilkoblinger
 • SOCKS5 proxy-tilkoblinger
 • Havnespedisjon
 • Valg av havn
 • OpenVPN-protokoll
 • P2P torrenting tillatt
 • Obfsproxy og Shadowsock broer (antisensursteknologier)
 • Secure Shell (SSH) og Secure Sockets Layer (SSL) (tunnel) tunneling (antisensursteknologi)
 • Multi-hop VPN
 • Full ruting av Internet Protocol versjon 6 (IPv6)
 • Servere i 22 land

De fleste servere er i Europa, men Mullvad har også servere i Nord-Amerika, Australia og Storbritannia. Sammenlignet med andre, mer kommersielle tjenester, er dette noe begrenset, og kan begrense Mullvads brukbarhet for brukere på steder som Asia.

På plussiden er alle Mullvads servere bare-metall-servere (ikke Virtual Private Server-forekomster) under nær kontroll av Mullvad. Du kan koble opptil fem enheter til Mullvad samtidig, noe som er sjenerøst.

Det er også verdt å fremheve det faktum at Mullvad er den eneste VPN-tjenesten jeg vet om for å rute IPv6-forbindelser på riktig måte gjennom VPN-tunnelen. De fleste andre gode VPN-tjenester deaktiverer ganske enkelt IPv6 for å forhindre IP-lekkasjer. Dette er ikke et stort problem for tiden, men kudos til Mullvad for å se på fremtiden her.

Portvalg og portvideresending

Det er sjelden VPN-er blir blokkert, men det skjer på steder som Kina og Iran (selv om dette vanligvis bare er delvis effektivt). Mullvad lar deg motvirke slike tiltak ved å kjøre VPN over nesten hvilken som helst port (noen få porter er blokkert for å løse spam og sikkerhetsproblemer).

Den vanligste bruken for dette er å kjøre OpenVPN-trafikk over TCP-port 443 (Transmission Control Protocol). Dette er porten som brukes av HTTPS, den krypterte protokollen som sikrer nettsteder. Uten HTTPS ville ingen form for online handel, for eksempel shopping eller bank, være mulig. Det er derfor svært sjelden at denne porten blir blokkert.

Som en ekstra bonus blir VPN-trafikk på TCP-port 443 dirigert innenfor TLS-krypteringen som brukes av HTTPS. Dette gjør det mye vanskeligere å oppdage ved bruk av dyp pakkeinspeksjon (DPI). TCP-port 443 er derfor den foretrukne porten for å unngå VPN-blokker.

SSL og SSH-tunnel

Hvis det ikke er nok å bytte til TCP-port 443 for å unndra seg sensur eller på annen måte skjule det faktum at du bruker en VPN, tilbyr Mullvad SSH- og SSL-tunneling. Dette pakker VPN-dataene dine inn i et ekstra lag med SSH- eller TLS / SSL-kryptering.

Ettersom DPI-teknikker ikke klarer å trenge gjennom dette “ytre” krypteringslaget, klarer de ikke å oppdage OpenVPN-krypteringen “inni.” For mer informasjon om denne teknikken, vennligst se min guide til Hvordan omgå VPN-blokker.

Shadowsocks

Mullvad støtter også Shadowsocks. Dette "er en open source-proxy-applikasjon, mye brukt i fastlands-Kina for å omgå internett sensur." Det er en open source anti-Great Firewall-verktøy / protokoll / server laget av en kinesisk utvikler. I utgangspunktet er det en spesiell Socket Secure (SOCKS5) proxy.

Det er også verdt å merke seg at ved å koble seg til en av sine bro-servere, kan Mullvad-brukere multi-hop sine VPN-tilkoblinger. Dette er først og fremst nyttig i å komplisere angrep på trafikkanalyser.

Igjen, for mer informasjon, se guiden min om hvordan du omgå VPN-blokker.

SOCKS5 proxy

Vennligst se Hva er en proxy-server? for en fullstendig diskusjon om hva en SOCKS5-proxy er. De er spesielt nyttige for P2P-torrentere, ettersom du enten kan konfigurere bare BitTorrent-klienten som skal beskyttes (i stedet for å bruke en full VPN-tilkobling), eller du kan bruke både SOCKS5 og VPN sammen for “dobbelt beskyttelse” mens du torrenser.

Mullvad bruker også SOCKS5 for å trekke av noen pene triks, for eksempel å aktivere tunnelforbindelser og for delt tunneling (installasjonsveiledning tilgjengelig).

Hastighet og ytelse

Alle testene ble utført på min Virgin Media UK fiberforbindelse ved å bruke OpenVPN User Datagram Protocol (UDP).

Mullvad Nedlastingshastighet

Mullvad-opplastningshastighet

Grafene viser de høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighetene for hver server og plassering. Se forklaringen på full hastighetstest for mer informasjon.

Transatlantiske hastigheter er litt uinspirerende, men på min tilkobling skal fremdeles være rask nok til å streame innhold uten problemer med bufring. Hastighetene i Europa er utmerkede. Mullvad driver mange servere i hjemlandet Sverige. Som vi ser, presterte disse faktisk bedre enn servere som ligger geografisk nærmere meg.

Mullvad Ip Lekkasjetester

Jeg oppdaget ingen IP-lekkasjer

Vær oppmerksom på at RFC IP-er til privat bruk kun er lokale IP-er. De kan ikke brukes til å identifisere et individ, og utgjør derfor ikke en IP-lekkasje. Dessverre støtter ikke Internett-leverandøren min (Virgin Media UK) IPv6-tilkoblinger, så jeg kan ikke teste for IPv6-lekkasjer på dette tidspunktet. Dette er en situasjon som bør endre seg i nær fremtid.

Mullvad ble blokkert av Netflix på alle amerikanske servere som jeg prøvde, men fungerte fint for BBC iPlayer på en britisk server.

Pris

1 måned

$ 5.50
per måned

12 mnd

$ 5.60
per måned

Mullvads priser kunne ikke være enklere. Det koster € 5 per måned (omtrent $ 5,75 USD i skrivende stund), og det er det. I motsetning til de fleste VPN-tjenester, er det ingen rabatter for å kjøpe lengre abonnement. Den eneste knekken er at betaling i Bitcoin får 10% rabatt "på grunn av lavere gebyrer og mindre administrasjon."

Mullvad Payment

En ganske kort, tre timers gratis prøveperiode lar deg sjekke at tjenesten fungerer som den skal. I tillegg til dette tilbyr Mullvad en 30-dagers pengene-tilbake-garanti (bortsett fra betalinger sendt kontant på grunn av forskrifter mot hvitvasking av penger).

Mullvad aksepterer betaling via kreditt- / debetkort (via PayPal), Swish, banktråd og Bitcoin. Det er også unikt blant VPN-leverandører, da det godtar kontanter sendt med posten. I tillegg til dette aksepterer Mullvad bilag som kan kjøpes fra visse butikker, som kan betales kontant. Dette betyr at Mullvad ikke har noen direkte kontakt med kjøperen.

Disse nesten unike betalingsalternativene alene gir Mullvad et godt krav til å være den mest personvernorienterte VPN-tjenesten der ute.

Brukervennlighet

Nettsiden

Jeg vil beskrive Mullvad-nettstedets estetikk som funksjonell. Oppsettet er rent og informasjon blir presentert på en tydelig, lett tilgjengelig måte. Selve informasjonen er informativ, velskrevet og dekker de fleste spørsmål jeg hadde om tjenesten.

Spesielt de forskjellige guidene er veldig nyttige. Dette inkluderer både installasjonsveiledninger og mer generelle guider til ting som å sette opp split-tunneling, konfigurere pfSense, og hvordan du får den beste ytelsen fra BitTorrent-klienten.

Mullvad publiserer også interessante bloggartikler på månedlig basis.

Mullvad Support

Bortsett fra de gode installasjonsguidene, er støtten begrenset til en e-postadresse. Da jeg tok kontakt med Mullvad måtte jeg vente tre dager på svar. Det må imidlertid sies at når det til slutt kom, var svaret utmerket. Mange VPN-tjenester er ekstremt vage eller klarer ikke helt å svare når de trykkes på detaljer om krypteringen de bruker. Mullvad ga derimot en veldig detaljert og kunnskapsrik respons på spørsmålene mine.

Registrer deg til Mullvad

Mullvad-registreringsprosessen er veldig uvanlig, ved at du ikke trenger å oppgi verken en e-postadresse eller et passord.

Mullvad kontonummer

Alt du trenger å gjøre er å bevise at du er menneskelig med en CAPTCHA, og du vil få et kontonummer.

Mullvad-konto

Dette nummeret er den eneste måten Mullvad identifiserer kontoen din på. Det brukes til å logge på klienten, for å administrere kontobetalinger, og så videre.

Windows-klienten

Når du har generert et kontonummer, kan du laste ned Mullvads Windows VPN-programvare.

Mullvad Client 1

Så snart du begynner å bruke programvaren, begynner den tre timers gratis prøveperioden å krysse av. Som du ser, har jeg ikke en IPv6-forbindelse.

Mullvad Client 2

Legg merke til den brannmurbaserte DNS-lekkasjebeskyttelsen og drepebryteren (“Blokker internett på tilkoblingssvikt”). Du kan også tunnel IPv6-tilkoblinger gjennom VPN. Hvis dette alternativet ikke er aktivert, deaktiveres IPv6 ganske enkelt.

Mullvad Client 3

Hvis du vet hva du gjør, kan du manke med avanserte tilkoblingsinnstillinger til hjertets innhold.

Mens klienten er ganske nedstrippet, fungerer den feilfritt og har alle funksjonene du virkelig trenger.

Andre plattformer

Mullvad har dedikerte klienter for Windows, Mac OS og Linux, som alle i det vesentlige er identiske. Linux VPN-klienten er spesielt verdt å merke seg, ettersom et fullstendig grafisk brukergrensesnitt (GUI) Linux-klienter fremdeles er ganske sjeldne.

Mullvad Linux Mint

Mullvad Linux Mint-klienten

Fullstendige installasjonsinstruksjoner for Linux-klienten er tilgjengelige for Ubuntu / Debian, Fedora 23/24, Fedora 25/26, Mint / Debian, og Elementary Freya.

Detaljerte manuelle oppsettveiledninger (hovedsakelig OpenVPN) er gitt for Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, Qubes OS og et utvalg av rutere (inkludert DD-WRT og Tomato).

Mullvad er en stor fan av den eksperimentelle WireGuard VPN-protokollen.

"WireGuard klarer seg betydelig raskere enn OpenVPN, ofte 5-20x raskere på små forbrukerrutere, og den takler roaming bedre."

Dette er ikke noe jeg har kommet over før, men hard-core teknologier kan være interessert. Mullvad leverer WireGuard konfigurasjonsinstruksjoner for Linux og rutere (som krever installering av ny firmware på ruteren din).

Personvern og sikkerhet

Personvern er et område der Mullvad virkelig skinner. Det holder i utgangspunktet ingen logger i det hele tatt, og policyen for ingen loggingsdata er det mest klare og omfattende dokumentet jeg noen gang har møtt. Avgjørende er det ingen logging av:

 • trafikk
 • Domain Name System (DNS) forespørsler
 • tilkoblinger, inkludert når en opprettes, når den kobles fra, hvor lenge eller hvilken som helst form for tidsstempel
 • IP-adresser
 • brukerbåndbredde
 • kontoaktivitet unntatt totale samtidige tilkoblinger og betalingsinformasjonen som er beskrevet i policyen

Nettstedet inneholder heller ingen sporings- eller analyseskript overhodet.

Mullvad har base i Sverige. Dette er ikke ideelt ut fra et privatlivssynspunkt, ettersom Sverige lider av noen myndighetsovervåkningsproblemer. Imidlertid er VPN-leverandører i Sverige imidlertid ikke lovpålagt å føre noen logger.

Som jeg allerede har nevnt, aksepterer Mullvad anonym betaling via Bitcoins eller kontanter sendt med posten. Som vi skal se om et øyeblikk, er Mullvad også det eneste selskapet jeg kjenner til som ikke krever noen e-postadresse i det hele tatt!

Dette er flott, og taler mye for Mullvads engasjement for personvern. Husk alltid at Mullvad fremdeles kjenner din virkelige IP-adresse som med alle VPN-tjenester.

Et siste poeng jeg synes er verdt å nevne er at Mullvad er veldig åpen om hvem som eier og driver tjenesten. Den fysiske adressen til morselskapet (Amagicom AB) vises tydelig på nettstedet, og det samme er de virkelige navnene til eierne og teammedlemmene.

Dette nivået av åpenhet er veldig forfriskende i en bransje der VPN-selskapseiere og -operatører liker å holde seg i skyggen. Det hjelper også til å inspirere mye tillit til Mullvad.

Besøk Mullvad »

Den virkelige testen til en VPN-leverandørs tekniske sikkerhet er i detaljene om OpenVPN-krypteringen den bruker. Som standard bruker Mullvad følgende innstillinger:

Kontrollkanal: en AES-256-GCM-chiffer med RSA-4096-håndtrykkskryptering og HMAC SHA-1-hash-godkjenning. Perfekt hemmelighold fremover gis av en DHE-4096 Diffie Hellman nøkkelutveksling, som tastes på nytt hvert 60. minutt.

Datakanal: en AES-256-GCM-chiffer. HMAC-hash-godkjenning er ikke nødvendig fordi GCM sikrer både konfidensialitet og integritet. GCM legger ved en såkalt autentiseringsmerke i stedet for en HMAC-hash.

Hash-godkjenning på kontrollkanalen kan oppgraderes til SHA-384 ved å redigere konfigurasjonsfilene manuelt. Selv på standardnivåer er dette imidlertid et ekstremt sikkert oppsett

All tilpasset programvare er full åpen kildekode og er signert digitalt, noe som er flott.

Vil du vite mer? Vennligst sjekk mine VPN-krypteringsveiledning og 5 sikreste VPN-er for 2017 (som sannsynligvis vil inkludere Mullvad neste gang jeg oppdaterer den).

Endelig tanke

Alt i alt er jeg en veldig stor tilhenger av Mullvad. Få, om noen, andre VPN-tjenester kan matche sin dedikasjon til personvern. Mullvad støtter dette med støpejern teknisk sikkerhet og et vell av sofistikerte antisensursteknologier.

Hvis du er en mer tilfeldig bruker, må du imidlertid ikke la noe av dette forhindre deg. Mullvads programvare er veldig enkel å bruke og fungerer feilfritt. En prøveperiode på tre timer er kanskje ikke mye, men det er nok til å sikre at tjenesten fungerer for deg. Hvis du fortsatt har problemer, bør 30-dagers pengene-tilbake-garantien ha deg dekket.

Dette er like bra, da støtte virker ganske treg. Gitt hastighetstestresultatene og serverplasseringene, er det sannsynligvis også verdt å antyde at Mullvad er best egnet for europeiske brukere.

Hvis du kan leve med disse begrensningene, anser jeg Mullvad for å være en av de aller beste VPN-tjenestene der ute.

Besøk Mullvad »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me