NoScript gjennomgang

NoScript

ProPrivacy.com Score
7.4 av 10

Sammendrag

NoScript er en nettleserutvidelse som stopper JavaScript og andre nettstedskript (Java, Flash og andre plugins) fra å laste inn på sidene du besøker. Som et resultat kan NoScript beskytte deg mot ondsinnede annonser, popup-vinduer og til og med drive-by-utnyttelser du opplever hvis du snubler over kompromitterte nettsteder..

Oversikt

NoScript faller i kategorien skriptblokkerende utvidelser som også gir annonseblokkering som en konsekvens. NoScript kan derfor sammenlignes med utvidelser som uMatrix og uBlock Origin. Det er en gratis utvidelse som kan brukes ikke bare for å få økt personvern og sikkerhet på nettet, men også for å forbedre sidetidstider ved å unngå å laste ned nødvendig innhold som kommer fra tredjepartsdomener..

noscript i krom butikk

Fram til 2020 var NoScript utelukkende tilgjengelig for Firefox. Imidlertid er det nå også tilgjengelig for Chrome - noe som øker appellen ytterligere som sikkerhet og personvern som gir en utvidelse. Riktignok har NoScript fått et rykte for å være litt forvirrende. Av denne grunn anses det ofte for lite egnet for internettbrukere som ikke er teknisk tenkende.

Realiteten er imidlertid at - med bare en liten innsats - hvem som helst kan begynne å dra nytte av NoScript for å beskytte seg mot potensielle nettleserutnytt som utnytter JavaScript-sårbarheter.

javascript er blokkert

Funksjoner

  • Tilgjengelig for Firefox, Firefox-baserte nettlesere som Seamonkey og Chrome
  • Blokker automatisk Javascript, Java, Flash og andre potensielt unødvendige plugins
  • Cross-site scripting (XSS) beskyttelse
  • ClearClick anti-Clickjacking-beskyttelse
  • Enkelt tilpassbare innstillinger
  • Fjern blokkering av skript midlertidig
  • Globale innstillinger for å omgå NoScript ved behov
  • Omfattende liste over tillatelser per nettsted
  • Hviteliste (og standard hvitlisting for viktige domener)

Hvorfor NoScript virker irriterende og frustrerende

For nybegynnere kan installering av NoScript føre til frustrasjon fordi utvidelsen ser ut til å ødelegge nettstedene de besøker. JavaScript brukes ofte av de fleste nettsteder vi besøker - og å deaktivere JavaScript med NoScript gjør at mange nettsteder ikke lastes inn.

Selv om dette kan få noen til å laste ned appen, er realiteten at dette betyr at den fungerer. Brukere trenger bare å gjøre noen få ting for å få nettsteder de vil laste - samtidig som de fortsatt får ekstra privatliv og sikkerhet på nettet.

Når det er sagt, er det riktig at ved å deaktivere JavaScript som standard, vil du ende opp med å gjøre mye arbeid når du opprinnelig besøker nettsteder med NoScript-aktivert. Om dette er noe som interesserer deg, avhenger av hvor mye du vil blokkere JavaScript og andre plugins i utgangspunktet.

spørsmålstegn

Trenger jeg NoScript?

Svaret på dette spørsmålet er ja og nei. Selv om det er JavaScript-utnyttelser i naturen, er det rimelig å si at de er på den sjeldnere siden. For noen år siden lider Java av mange utnyttelser. Imidlertid er Java ikke tillatt i nettlesere lenger, og JavaScript er helt ikke relatert til denne nå definerte plugin-standarden.

På den annen side eksisterer det noen utnyttelser for JavaScript som kan tillate hackere å tvinge nøkler på brukerne og utføre et midt-angrep. Og det er mulig å snuble over uærlige skript som injiserer malware på maskinen din via nettleseren din mens du surfer på nettet.

I tillegg utnytter de fleste nettsteder JavaScript, så det er mulig at nye utnyttelser vil dukke opp når tiden går mens hackere søker etter nye måter å gjøre ofre for mennesker. Dermed er det mange grunner til å gjøre en innsats for å bruke NoScript for økt online sikkerhet.

NoScript-alternativer

Konklusjon

Hvis konfigurering av NoScript høres litt for fyldig ut for deg, kan det være lurt å holde seg til å bruke andre personvern- og antisporingsutvidelser som Privacy Badger, Ghostery, uBlock Origin og Adblock Plus. Vi foretrekker imidlertid å kjøre disse utvidelsene i tillegg til NoScript. NoScript er ikke vanskelig å bruke og krever bare minimal innsats for å konfigurere.

Kanskje den eneste ulempen med NoScript er at den hvitliste noen nettsider som standard, og for personvernforkjempere som liker å gjøre alt selv, kan dette bli sett på som irriterende (og noen ganger fører til kritikk av NoScript i kommentarer). Imidlertid kan du gå inn på innstillinger og endre hvordan en side lastes inn, så kritikken er litt OTT etter vår mening. Og du kan til og med eksportere innstillingene dine fra en nettleser til en annen for ekstra bekvemmelighet.

Om du synes NoScript er en irritasjon avhenger virkelig av hvordan du bruker det. Hvert nettsted du setter opp forblir på den måten på ubestemt tid, noe som betyr at med bare litt krefter kan du få sikkerhet og lagt til privatliv på nettet. Vi tror fordelene med NoScript oppveier den innsatsen som er nødvendig for å begynne å få det til å fungere.

Dessuten kan du gå inn på innstillingene og eksportere preferansene dine til en hvilken som helst annen maskin, og legge til bekvemmelighet for å få NoScript til å fungere på andre enheter.

Totalt sett er dette en utmerket, gratis og åpen kildekodeutvidelse - utviklet av pålitelige devs med et godt omdømme. Det er vel verdt å fikse og bare mottar en 7,4 beause, det er nok litt tøft for folk flest å bruke rett ut av boksen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me