OkayFreedom Review

OkayFreedom

 • Prissättning

  Från $ 2.50
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

ProPrivacy.com Göra
6,5 av 10

Sammanfattning

OkayFreedom är en VPN av det tyska teknikföretaget Steganos Software. VPN är endast tillgängligt för Windows. Företaget erbjuder en gratis annonsstödd version av VPN, men den betalda tjänsten är tillgänglig på en årlig plan som verkligen är billig. Om du vill ha en VPN för Android, en iOS VPN, en VPN för Mac eller en Linux VPN måste du överväga en annan VPN.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Tyskland
 • Samtidiga anslutningar
  1
 • Länder
  19

Funktioner

Samtidiga anslutningar 1
Länder 19

Den betalade VPN-tjänsten har följande funktioner:

 • 30-dagars återbetalningsgaranti
 • Gratis version
 • OpenVPN-appen
 • Inga aktivitetsloggar
 • Inga dataanvändningsgränser
 • Biljettstöd

Den kostnadsfria VPN-enheten får exakt samma tjänst som den betalade planen förutom att användare måste titta på en annons varje gång de ansluter och kopplar bort, och har en dataflödesgräns på 500 MB per månad.

Även om försäljningssidan på webbplatsen säger att du kan använda VPN för nedladdning av P2P, anges i Servicevillkoren att nedladdning av upphovsrättsskyddat material utan tillstånd inte är tillåtet. Av denna anledning tenderar vi att rekommendera mot Torrenting med detta VPN. För mer information se vår VPN för torrenting guide.

Användare av både betald och gratis tjänst får tillgång till företagets 19 servrar.

Besök OkayFreedom

Frigör OKayFreedom Netflix och andra strömningstjänster?

Jag testade åtkomst till strömmningstjänster när jag var ansluten till USA-servern och Storbritanniens server från OkayFreedom. Jag kunde inte komma in i Netflix i USA varken via webbläsaren eller via Kodi. Jag hade samma resultat med Netflix UK.

Jag kunde inte få videor på ABC-webbplatsen i USA, men jag kunde titta på NBC och CBS. Av de brittiska videosidorna som jag testade kunde jag se videor på alla av dem. Dessa webbplatser var BBC, ITV och Channel 4.

Hastighet och prestanda

Jag genomförde hastighetstest av OkayFreedom VPN-tjänsten via Windows VPN-appen. Jag använde IPLocation.net för att upptäcka den fysiska platsen för de servrar som åtkomst till testet. USA-servern befanns vara i Wayne, Pennsylvania, och Kanada-servern var belägen i Montreal. Jag testade båda dessa servrar på en anslutning till Miami och jämförde dem med hastigheter på samma anslutning utan en VPN aktiv på linjen.

För ett transatlantiskt hastighetstest jämförde jag hastigheterna på en anslutning till en testserver i London med och utan OkayFreedom Storbritanniens VPN-server som hanterade anslutningen. IPLocation rapporterade att den brittiska servern var belägen i Gloucester.

I varje testfall genomfördes fem testkörningar med testmy.net från Dominikanska republiken.

OkayFreedom nedladdningshastigheter

OkayFreedom uppladdningshastigheter

Graferna visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Prestandan för VPN var inte så bra. USA: s VPN-server drog ned en hastighet på en anslutning med 26 procent. Den brittiska servern sänkte medelhastigheterna på den transatlantiska anslutningen med 19 procent.

Läcktest

Testsajterna ipleak.net och doileak.com gav information om den upptäckta IP-adressen för min anslutning och de DNS-servrar som systemet fick åtkomst till. IPLeak såg min plats som i Storbritannien. Webbplatsen undersökte de DNS-servrar som används av min dator. Webbplatsen upptäckte åtkomst till 57 DNS-servrar, alla i Belgien. DoILeak hittade bara två DNS-servrar, båda i Nederländerna. Varken IPLeak eller DoILeak upptäckte dock min verkliga plats, som var i Dominikanska republiken. Så OkayFreedom gömde framgångsrikt min riktiga plats.

Pris

1 månad

$ 2.50
per månad

Du har två alternativ med OkayFreedom - en gratisversion och en betald version. Den kostnadsfria versionen har en datagräns på 500 MB per månad och stöds av annonser. Du kan bara prenumerera på den betalade versionen under en årsperiod.

OkayFreedom-prissättning

Betalningar samlas in av Cleverbridge AG, ett tyskt företag som också behandlar betalningar för Avira, Malwarebytes och VPN-tjänsten CyberGhost. Du blir inte klädd med ett upprepat faktureringsavtal på ditt konto, du får bara det serviceår du accepterade. Du kan betala för tjänsten med kreditkort, PayPal, SOFORT Banking och banköverföring.

Om du bor inom EU kommer din räkning att inkludera moms. Emellertid tar företaget den extra kostnaden som en hit på sina vinster, så att du inte betalar mer för tjänsten.

Gratis version

Du kommer till gratis VPN genom att klicka på den stora knappen högst upp på hemsidan, eller genom att välja den kostnadsfria planen från paketjämförelseavdelningen längre ner på sidan. Endera vägen tar dig till en Cnet-nedladdningssida.

Installationsprocessen kräver att du anger en e-postadress. Om du känner dig obekväm med att ge din vanliga e-postadress skapar du ett nytt webmail-konto.

Installationsprocessen installerar ett tillägg i din webbläsare.

Tillägget gör faktiskt ingenting åt dig.

Enkel användning

Windows

OkayFreedom är bara tillgängligt för Windows.

Hemsidan

OkayFreedom håller sin webbplats enkel. Webbplatsens design är väldigt snygg, men den har väldigt få sidor och nästan ingen information om hur VPN fungerar. Det finns inte ens en meny högst upp på sidan.

OkayFreedom hemsida

Ovanligt uppfylls menyfunktionen av sidens sidfot.

OkayFreedom sidfot

Det finns inget kontoområde på webbplatsen och inga installationsinstruktioner. Företaget verkar ha stort förtroende för att appen kommer att fungera bra.

Registrerar dig

Om du vill bli av med annonsens popup-fönster i OkayFreedom-appen måste du betala för tjänsten. Köpare får också dataflödesgränsen lyfta så att de har en obegränsad tjänst.

Du måste ange ditt namn och din adress på den här skärmen. Denna information sparas inte av Steganos Software, utan finns av Cleverbridge.

Nästa fas av köpet är fakturan. Oroa dig inte för momsen som läggs till din faktura om du är i Europa - det ökar inte priset på tjänsten.

Windows VPN-klienten

Installationsprocessen skapar en genväg på skrivbordet.

När installationsprogrammet är klart öppnas appen automatiskt. Första gången du besöker appen får du en genomgång av funktionerna i tjänsten.

OkayFreedom för Windows

Du behöver inte logga in på appen. Det finns faktiskt inte en app. Gränssnittet för VPN fungerar i minimerat läge. Du kommer att se en ögonikon i skrivbordets systemfält. Du kanske måste klicka på uppåtpilen om den är lagrad i dolda ikoner.

OkayFreedom-ikonen i systemfältet

Klicka på ikonen för att öppna appen. Allt du får är en meny-popup.

OkayFreedom slå på och av

Inställningsmenyn har mycket få funktioner. Men det gör att du kan ändra språk för gränssnittet.

OkayFreedom språkväljare

Innan du kan sätta på VPN måste du välja en serverplats. Du gör detta genom att flytta musen till menyposten Länder. Detta öppnar en undermeny som visar alla tillgängliga serverplatser. Den för närvarande valda servern visas med ett djärvt typsnitt.

OkayFreedom-serverväljare

Om du använder gratis VPN visas en annons för den betalda tjänsten när du trycker på "På", och även när du stänger av VPN.

Kundservice

Alla supportfunktioner är koncentrerade på en sida på webbplatsen. Detta har ett FAQ-avsnitt och ett kontaktformulär.

OkayFreedom är en mycket billig tjänst och en av de kostnader som de verkar ha hållit nere är driftsbudgeten för kundtjänstavdelningen.

Svar på frågor lovas inom tre dagar, vilket inte är till stor hjälp om du har problem. Jag fick svar på min fråga efter 15 timmar, vilket är bättre än de 72 timmar som företaget ger sig att svara, men ändå, en lång försening om du behöver akut hjälp för att få systemet att fungera.

Som ofta händer med svar på supportdisken, svaret jag fick var inte fullständigt, och så krävde ytterligare ett utbyte av e-postmeddelanden, så en lång responstid för en fråga kan spinna ut till en process som varar flera dagar, med en serie e-postmeddelanden i ordning för att få ett problem fixat.

Helpdesk-teamet är förmodligen outsourcade och betalade per löst fråga. Min fråga om kryptering som används av VPN fick aldrig svar, så du borde vara medveten om att kundsupportteamet inte kommer att vara till stor hjälp för dig.

Sekretess och säkerhet

Vissa av de mindre VPN-företagen, som OkayFreedom VPN, gör inte tekniska detaljer tillgängliga på sina webbplatser. De kanske anser att deras målmarknad är allmänheten och att dessa människor skulle bli avskräckta av komplicerade fakta.

Även om detta är en bra strategi att ta för en försäljningsgrad, erbjuder VPN integritet och de säkerhetssystem som de använder för att ge det skyddet. Om leverantörer inte är öppna om implementering av kryptering ger det intrycket att de har något att dölja. Vissa VPN använder faktiskt inte stark kryptering och därför erbjuder de inget integritetsskydd alls. Naturligtvis är det tjänster som är skräp som troligen tystar om deras kryptering.

Krypteringsprotokoll

OpenVPN

OkayFreedom VPN: s webbplats anger att appen använder OpenVPN med AES-kryptering med en 256-bitars nyckel. Detta är mycket bra säkerhet. Den AES-nyckeln måste emellertid distribueras och det vore trevligt att veta vilken krypteringsmetod som används för att skydda VPN-sessionen.

En rättvis gissning skulle vara att OkayFreedom VPN använder RSA-kryptering för sessionstablering. Men eftersom supportpersonalen vägrar att svara på denna fråga kan det bara antas att OkayFreedom antingen använder mycket svag RSA-kryptering eller ingen kryptering alls. RSA kan ha en nyckel på 1024 bitar, 2048 bitar eller 4096 bitar. RSA-företaget medger att en 1024-bitars nyckel kan knäckas. Om distributionen av AES-nyckeln inte är korrekt skyddad kan hela sessionen dekrypteras av snoopers.

När det gäller internetsäkerhet rekommenderas det att planera för det värsta. Därför, i avsaknad av annan information, är det bättre att anta att OkayFreedom inte är säkert.

Cleverbridge levererar samma kontononymitet till OkayFreedom VPN-kunder som för CyberGhosts kunder. VPN-företaget har inga kontouppgifter för sina kunder. OkayFreedom samlar dock in din e-postadress efter att du har installerat appen.

Installationen avslutas med tillägget av en webbläsarförlängning för Chrome eller Firefox, beroende på vilken webbläsartyp du öppnade nedladdningsfilen igenom. Det finns dock ingen uppenbar funktion för denna tillägg. Det kan inte öppnas och det kan vara övervakningsaktiviteter. Det finns inget om företagets webbplats om syftet med denna tillägg.

Integritetspolicyn på webbplatsen förklarar dock: "OkayFreedom-tjänsten sparar varken adresser eller innehåll som användaren har åtkomst till, IP-adressen som OkayFreedom tilldelade dem; inte heller användarens egen IP-adress genom vilken de använder OkayFreedom." Det är fantastiska nyheter. Avsaknaden av några identifierare innebär att oavsett vilken information företaget lagrar kan det inte spåras tillbaka till dig.

Slutgiltiga tankar

OkayFreedom är väldigt lätt att använda, så det passar människor som inte vill krossa nätverksteknologi och bara vill ha en VPN som gör jobbet. Företaget motsäger sig i fråga om strömning. På webbplatsens huvudsida sägs att fildelning är tillåten, men användarvillkoren säger att det inte är det. Det skulle vara bättre att göra fel på sidan av försiktighet och välja en annan VPN om du särskilt vill ha skydd för nedladdning.

Den minimerade appen verkar vara en anpassning av ett system som heter OpenVPN GUI. Det gränssnittet produceras av organisationen som hanterar OpenVPN-standarden. Det gränssnittet är bra och erbjuder skydd för anslutningar. Men det saknar de extra säkerhetsfunktioner som andra VPN-företag bygger in i sina anpassade appar. Den största frånvaron i OkayFreedom-systemet är en kill switch. Avsaknaden av en kill-switch innebär att den här tjänsten inte skulle vara lämplig för dem som bor i länder med repressiva regimer och / eller oregelbunden internettjänst. Under dessa omständigheter kan en kort IP-läcka vara tillräcklig för att få en besökare till begränsade platser i problem med myndigheterna.

Okay Freedom är mycket billig, och det är alltid trevligt att stöta på en gratis VPN. Men de som behöver privata gjutjärn bör leta någon annanstans efter en bättre VPN.

Besök OkayFreedom »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me