Openmailbox.org gjennomgang

Openmailbox.org

OpenMailBox tilbød både gratis og betalte versjoner av tjenesten deres. Dessverre ser det ut til at OpenMailBox for øyeblikket er ubemannet og påmeldingsportalen ikke fungerer for øyeblikket, noe som betyr at nye brukere ikke kan registrere seg for tjenesten. Den gode nyheten er at det er flere alternativer til OpenMailBox, se våre mest sikre e-postklienter og sikre skylagringsguider for en liste over dem.

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

Openmailbox.org
er en sikker e-postleverandør og fillagringstjeneste med base i Frankrike som eies av firmaet SASU Initix. Å være basert i Frankrike er ikke særlig trøstende av personvernhensyn, på grunn av landets overvåkingssultne myndigheter og etterretningsskikk.

Den franske regjeringen har blitt kritisert av Human Rights Watch for sine obligatoriske datalagringsdirektiv, og franske overvåkingslover vedtatt i 2014 og 2015 gir regjeringen overreagere tilgang til sensitive private data uten åpenhet eller rettslig tilsyn.

For forbrukere som leter etter sikker skylagring og e-post, kan dette være nok til å avskaffe dem fra tjenesten. OpenMailBox har imidlertid en sterk personvernpolitikk, og det er derfor det anses som et verdig alternativ til invasive tjenester som Google-kontoer, Yahoo eller Microsoft.

Resten av denne gjennomgangen er basert på en analyse av retningslinjene og er utformet for å informere alle som allerede har en konto og lurer på om de skal fortsette å fornye sitt nåværende abonnement.

OpenMailBox.org hvor mye koster det?

OpenMailBox er en leverandør av skytjenester som lover å gi brukerne privatliv ved å la dataene sine være i fred. Brukere kan velge å få en gratis konto med 5 GB lagringsplass eller en premium betalt konto med 500 GB lagring for 4,99 euro per måned (tilsvarer 5,80 dollar).

Det kan ikke være noen tvil om at 5 GB lagringsplass er ekstremt sjenerøs gratis. Det er imidlertid verdt å merke seg at siden utviklerne av OpenMailBox bestemte seg for å endre firmaet fra en ideell organisasjon til et aksjeselskap - har antallet funksjoner som er tilgjengelige i gratistjenesten krympet.

Dermed vil alle som vil ha tilgang til funksjoner som IMAP / POP / SMTP, tilpasset domenehosting og ubegrensede kontakter, måtte betale for fullversjonen. På den annen side, hvis du er glad for å få tilgang til e-postene dine via firmaets webmail-klient - kan denne tjenesten være verdt å vurdere.

Funksjoner

Nedenfor finner du den fullstendige listen over funksjoner som er tilgjengelige med en betalt konto. Imidlertid er det verdt å merke seg at gratistjenesten er en massivt frastjålet versjon med bare det vesentlige.

  • Skylagring
  • IMAP / POP / SMTP
  • Ubegrensede kontakter
  • Ubegrensede kalenderhendelser
  • Tilpassede domener
  • Ingen annonser
  • Webmail-plattform
  • To-faktor autentisering

Personvern

OpenMailBox.org er basert i Frankrike, noe som vekker bekymringer når det gjelder personvern. Nasjonen er en del av den større overvåkningsavtalen Nine Eyes, og den har vedtatt en rekke overvåkingslover som lar statlige snoops få tilgang til kommunikasjonsdata uten behov for garanti..

OpenMailBox-nettstedet hevder at all kundedata er lagret på servere i "land som respekterer personvern." Det er imidlertid ikke spesielt gjennomsiktig om hvor serverne er. Tjenesten mangler heller noen faktisk teknisk informasjon om hvordan kundedata er sikret.

Vi bestemte oss for å sjekke brukervilkårene (ToS), fordi det ikke var noe dokument for personvernpolitikk noe sted på nettstedet. ToS gjør det klart at OpenMailBox-tjenester faktisk er underlagt fransk lovgivning, noe som stiller spørsmål ved påstandene på hjemmesiden. Vi anser Frankrike for å være en invasiv jurisdiksjon for en personverntjeneste å være basert på; en av de verste i Europa (og sammenlignbar når det gjelder ekle overvåkningsvaner med USA og Storbritannia).

Det ekstremt minimale ToS-dokumentet gir ikke detaljer om hvilke data som eventuelt kan samles inn om forbrukere. På sin hjemmeside hevder den derfor at: “Personvernet ditt blir respektert og dine personlige data blir ikke brukt til kommersielle formål. Din rett, vår plikt, ”er det veldig vanskelig å bekrefte dette på grunn av mangelen på en åpen juridisk personvernpolitikk.

Det er ingen GDPR-kompatibel personvernpolicy noe sted på nettstedet, og det er vanskelig å undersøke om firmaet samler inn data fra brukere; inkludert med hensyn til informasjon om betalingsbehandling. Dette er en letdown for en tjeneste som markedsføres som en personverntjeneste.

Under omstendighetene kan du stole på firmaet, og vi ser ingen reell grunn til å stole på det med tanke på de noe villedende uttalelsene på hjemmesiden.

ToS forbyr eksplisitt brukere fra å bruke tjenesten til å "sende uoppfordrede, bulk eller injurierende meldinger eller meldinger med det formål å promotere ulovlige aktiviteter eller ment å være skadelige eller ødeleggende, for å krenke personvern eller immaterielle rettigheter, eller som inneholder voldelige, uredelige, språk eller annen type innhold som er forbudt ved lov. ”Selv om det ikke eksplisitt er uttalt, kan man bare anta at hvis firmaet blir presentert en garanti, vil det overholde lovhåndhevelsen hvis det antas at en av disse ulovlige aktivitetene har blitt utført av en abonnent. Faktisk minner firmaet brukere om at de kan være ansvarlige:

"Vi filtrerer eller sensurerer ikke innholdet du sender eller mottar via våre tjenester, og vi kan derfor ikke holdes ansvarlig for distribusjon av det. Kontoen du har gitt, tilhører deg, og du er helt ansvarlig for den; det må ikke under noen omstendigheter deles, selges eller gjøres tilgjengelig for noen tredjepart; Ellers kan du bli holdt ansvarlig. "

Sikkerhet

OpenMailBox.org hevder å kjøre på en helt åpen kildekode (freemium) programvare, og det ser ut til å være en slags Unix virtuell postløsning implementert med RoundCube.

Vi kunne imidlertid ikke finne noen bevis på koden for OpenMailBox publisert på nettet (vi kunne ikke en gang finne den på Github), og det ser ikke ut til å ha blitt revidert for å sjekke om den faktisk er sikker.

Derfor må alle påstander fra utvikleren Pierre Barre tas med en klype salt. For alt vi for øyeblikket vet at det kan være helt usikkert eller fullt av bakdører.

All data som går fra nettleseren din til webmailportalen er beskyttet med HTTPS-kryptering, og vi sjekket TLS-sikkerheten ved bruk av Qualys SSL Labs. Den gode nyheten er at tjenesten scoret en A +, dette er en veldig høy poengsum som indikerer at tjenesten vil beskytte dataene dine mens de er i transitt fra nettleseren din til serverne.

Dessverre kunne vi imidlertid ikke fullstendig bekrefte hvordan data lagres på serverne, og det er ikke nevnt noe om nettstedet deres med kryptering for e-postmeldinger som er i ro, eller om krypteringen blir utført.

PGP-funksjonalitet er tilgjengelig i webmail-klienten, slik at brukere kan sende e-post med end-to-end-kryptering. Dette vil fjerne all frykt for hvordan e-post lagres i ro ved å sette full kontroll over innholdet i e-post i hendene på avsender og mottaker..

Det er verdt å merke seg at fordi webmail-klienten er nettleserbasert, lider den av sårbarheter forårsaket av måten JavaScript-kode samhandler med nettleseren din. Dette betyr at det er mulig for brukere å bli offer for en mann i midtangrepet som tvinger nøkler på dem. Som et resultat vil det være nødvendig å bruke denne e-posttjenesten med en frittstående tredjeparts e-postklient som Thunderbird for å kunne bruke e-posttjenesten sikkert.

Dessverre er IMAP og POP bare tilgjengelig på den betalte kontoen, noe som betyr at du blir nødt til å holde deg til webklienten hvis du ikke vil betale.

Setup

Det bør være enkelt å få en konto med OpenMailBox.org. Vi prøvde imidlertid å sette opp en gratis konto for å få en følelse av hvordan tjenesten fungerer og var helt ute av stand til å få en konto. Både gratis og betalte påmeldingsportaler fører deg til samme side, og ingen av dem vil tillate deg å få en konto akkurat nå.

gratis og betalte versjoner av tjenesten

Dette er forvirrende fordi det ikke er noen nyheter på Twitteren sin om at tjenesten er nede. De siste meldingene fra tjenesten hevder faktisk at den var nede, men kommer til å komme tilbake snart:

openmailbox tweet

Det var riktignok for ti måneder siden, men nettstedet ser ut til å være oppdatert og nåværende ...

Bunntekst for Openmailbox nettsted

Dessverre er imidlertid registreringsprosessen fullstendig ødelagt for øyeblikket, og vi klarte ikke å starte en konto. Vi aner ikke om dette er midlertidig eller om tjenesten faktisk nå er utilgjengelig for nye brukere. Og vi kunne ikke finne ut av det ved å kontakte firmaet.

Kundeservice

Vi forsøkte å kontakte kundestøtte for å finne ut om det er et midlertidig problem med påmeldingsportalen for OpenMailBox.org. Vi ønsket også å vite om eksisterende kunder klarer å fortsette å bruke tjenesten.

Dessverre klarte vi ikke å få noe svar fra utviklerne av nettstedet (vi prøvde tre ganger). Av denne grunn må vi anta at denne tjenesten ikke lenger er bemannet og bør unngås.

Konklusjon

OpenMailBox er en e-posttjeneste som har mottatt en god del både kritikk og ros gjennom årene. Mange forbrukere har klaget på ytelse og pålitelighet med denne e-posttjenesten, og dens nåværende problemer ringer absolutt alarmklokker.

Når det gjelder personvern og sikkerhet, er det vanskelig å stole på denne tjenesten. Det sies å være åpen kildekode, men vi kunne ikke finne bevis for at koden har blitt publisert, og den ser ikke ut til å ha blitt revidert.

Dessuten, mangelen på en skikkelig personvernpolitikk som er i samsvar med GDPR, gjør at du må stole på e-postutviklerne hevder. Og basen i Frankrike er langt fra ideell, spesielt hvis det er her den lagrer bruker-e-poster.

Det er mulig at nye kontoer ikke lenger er tilgjengelige, men at eksisterende konto fortsatt kan brukes. Imidlertid vil vi under omstendighetene anbefale at eksisterende kunder hopper skipet til en mer pålitelig og pålitelig tjeneste (det er billigere tjenester på markedet som er mye mer gjennomsiktige).

Denne tjenesten har ingen kundestøtte, og det er mulig at hvis du betaler for å fornye ditt eksisterende abonnement - kan tjenesten plutselig gå offline og du kan tape pengene dine.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me