Opera VPN gjennomgang

Opera VPN


 • Tilgjengelig på:


  • Windows

  • Mac os
 • unblocks:


  • Netflix

Opera VPN er en helt gratis “VPN” innebygd i skrivebordsversjonene av Opera-nettleseren. Årsaken til at vi har lagt sitatmerker rundt “VPN” er at det faktisk er en nettleser-proxy fremfor en ekte VPN. Men hei, det er gratis, har ingen datagrenser, og fungerer generelt bra. Så hvorfor snakkes?

ProPrivacy.com Score
4 av 10

Sammendrag

Opera er den femte mest populære nettleseren i verden, og har en relativt liten (350 millioner brukere), men lojal fanbase. Dette er i stor grad på grunn av banebrytende banebrytende teknologier som faktisk er nyttige, for eksempel Opera Turbo (komprimeringsteknologi designet for å øke hastigheten på nettlesing) og innebygd annonseblokkering.

Det er en rask og lett nettleser som kan konkurrere om funksjoner som Google Chrome og Mozilla Firefox. I motsetning til Firefox og dets derivater, er den imidlertid lukket kilde.

Opera er tilgjengelig for de fleste plattformer, men det er gratis VPN bare i Windows-, masOS- og Linux-versjonene. Opera tilbyr i utgangspunktet en frittstående ekte VPN-app for Android, men dette er ikke lenger tilgjengelig. Dette betyr at bare stasjonære brukere kan dra nytte av sitt gratis VPN. I denne OperaVPN-gjennomgangen tar vi en grundig titt på ulike aspekter ved denne tjenesten, inkludert; har sikkerhet og ytelse. Vi viser deg hvordan du konfigurerer Opera VPN på enheten din!

Hurtigstatistikk

 • Jurisdiksjon
  Hong Kong (?)
 • land
  3

Opera VPN er en VPN-tjeneste som fungerer med den femte mest populære nettleseren i verden. Opera har alltid opprettholdt en liten, men lojal fanbase. Dette er i stor grad på grunn av banebrytende nyskapende teknologier som faktisk er nyttige, for eksempel Opera Turbo (komprimeringsteknologi designet for å øke hastigheten på nettlesing) og innebygd annonseblokkering.

Med tanke på at Opera skaffet seg kanadisk VPN-tjeneste SurfEasy i fjor, er det neppe overraskende at Opera har bestemt seg for å integrere VPN-teknologi i flaggskipets nettleser. I følge Steve Kelly, visepresident for markedsføring i Opera, er grunnen til flyttingen å forbedre brukernes personvern og sikkerhet.

”Alle fortjener å surfe privat på nettet hvis de vil. I dag er det for vanskelig å opprettholde personvernet når du bruker nettet, og altfor mange opplever veisperringer på nettet, som blokkert innhold. Ved å gi ut en integrert, gratis og ubegrenset VPN i nettleseren, gjør vi det enkelt for folk å forbedre personvernet og få tilgang til innholdet de ønsker. "

Priser og funksjoner

Det er 100% gratis å bruke VPN sammen med Opera, og det er ingen datagrenser. Dette i seg selv gjør tjenesten til en av de mest sjenerøse gratis VPN-ene rundt. Hvorvidt Opera vil fortsette å tilby dette servicenivået er selvfølgelig noen gjetning.

Fem VPN-serverplasseringer er tilgjengelige - Canada, USA, Tyskland, Nederland og Singapore. Dette er mer begrenset enn de fleste kommersielle VPN-tjenester, men hei ... det er gratis! Den dekker også et godt utvalg av populære VPN-serverplasseringer, selv om Storbritannia på en tydelig måte mangler.

Dette betyr at du ikke vil kunne bruke Opera til å se iPlayer. Dessverre er de som vil ha tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix også ute av hell… da jeg prøvde, oppdaget Netflix vellykket at jeg kjørte “en proxy” og nektet å spille. Imidlertid kan denne VPN fjerne blokkering av Youtube-videoer som er begrenset i regionen din.

Sikkerhet og personvern

Jurisdiksjon

Opera Software ASA er et norsk selskap med kontorer i Polen, Sverige og Kina. Fra november 2016 eies det imidlertid hovedsakelig av et kinesisk konsortium med base i Hong Kong og ledes av milliardærforretningsmannen Zhou Yahui. Hvor dette forlater "VPN," og under hvilken jurisdiksjon det opererer under, er veldig uklart.

Opera Software ASA solgte kundenes nettleserdivisjon til det kinesiske konsortiet, men dette ser ikke ut til å omfatte "VPN" infrastruktur som så langt vi kan si forblir i Opera Software ASAs hender. Men Yahui Zhou har fungert som selskapets styreleder og administrerende direktør siden juni 2016...

Selv om den ble vurdert til 100 av 100 i Freedom House's Freedom in the World 2020-rapporten, er Norge medlem av den USA-ledede Nine Eyes som spionerer allianse og utfører omfattende innenlandsk overvåking. Alle Internett-leverandører og teleselskaper er pålagt å lagre poster over metadata og nettleserhistorikk i seks måneder, selv om det ikke er klart om dette gjelder VPN-tjenester.

Kina er veldig opptatt av å begrense innbyggerens tilgang til åpent internett, og politiserer innenlands dissens gjennom overvåking av nettfora og sosiale medier-plattformer. Til tross for mange mistanker, er det imidlertid ingen holdepunkter for at den har noen interesse i å lytte til på internetttrafikken til internasjonale internettbrukere.

Hong Kong har tradisjonelt hatt et veldig gratis og åpent internett, selv om spenninger med en kinesisk regjering som er opptatt av å utøve større kontroll over det eks-britiske territoriet reiser mistanker om at det kan bli utsatt for økt overvåking fra fastlandet.

Bare for å forvirre saken videre, refererer personvernerklæringen for ikke-EU-medlemmer "Opera Unite Pte. Ltd. ('Opera'), et Opera-konsernfirma" som er basert i Singapore....

Personvern og logger

De "Nettleser VPN" en del av Operas personvernregler sier ganske enkelt at:

"Når du bruker vår innebygde VPN-tjeneste, logger vi ikke noe informasjon relatert til surfeaktiviteten din og nettverksadressen som har opprinnelse."

Teknisk sikkerhet

OperaVPN er proxy, ikke en VPN-tjeneste. Tilkoblinger er sikret ved hjelp av HTTPS, krypteringsskjemaet som beskytter sensitive nettsteder, noe som gjør OperaVPN til en HTTPS-proxy. Fordi det er basert på Chromium, støtter Opera-nettleseren TLS 1.3. Dette er den siste versjonen av protokollen, og det er rimelig å anta at VPN også bruker TLS 1.3.

Det er lite i veien for støtte for VPN-funksjonen, selv om den er så enkel å bruke at den knapt trenger den. Hvis du av en eller annen grunn blir sittende fast, kan du stille spørsmål på Opera-fora.

Slik konfigurerer du OperaVPN (Windows)

Last ned og installer Opera VPN for Windows.

Opera aktiverer VPN

Når programvaren er installert, må du aktivere VPN-funksjonen ved å gå til Meny -> Personvern & sikkerhet -> VPN -> Aktiver VPN. Merk at jeg hadde en gammel versjon av Opera installert, og trengte å avinstallere den og installere den nyeste versjonen på nytt for at dette alternativet skal bli tilgjengelig

OperaVPN i nettleseren

Å bruke VPN handler da bare om å klikke på “VPN” -etiketten til venstre for søke- / URL-linjen, velge en serverplassering og klikke “På”

Det er verdt å merke seg at VPN-funksjonen ser veldig lik SurfEasy-nettleserutvidelsen (selv om dette neppe burde komme som en overraskelse). I motsetning til den utvidelsen, har imidlertid VPN-pakken gratis med Opera ikke en 500 MB databegrense.

Andre plattformer

Opera har fjernet Android VPN- og iOS VPN-appene fra sine respektive butikker. I motsetning til skrivebordsfunksjonen som er inkludert i nettleseren, var dette sanne VPN-apper. Men dette er akademisk ettersom de ikke lenger er tilgjengelige.

Ytelse (hastighet, DNS-lekkasje og WebRTC-tester)

Hastighetstester ble utført på en 50Mbps / 3Mbps britisk bredbåndstilkobling ved bruk av TestMy.net.

OpeaVPN hastighetstest nedlastingshastighet

OperaVPN hastighetstest opplastingshastighet

Disse resultatene er ganske dårlige, spesielt når du vurderer at tjenesten er gratis! Farg meg imponert!

OperaVPN-innstillinger i nettleseren

WebRTC lekkasjebeskyttelse er nå innebygd. Dette er flott!

DNS-oppløsning utføres ved hjelp av Google DNS-servere som ligger i samme land som VPN-serveren du er koblet til. Så når du er koblet til en amerikansk VPN-server, utføres DNS-oppløsning også ved å bruke amerikanske DNS-servere. Dette er bra for geo-spoofing.

Fra et personvernperspektiv, så langt som Google angår, ser det ut som om dine DNS-forespørsler kommer fra Opera (i stedet for din virkelige IP-adresse).

Siste tanker

Gratis er alles favorittpris, og på mange måter leverer Operas gratis “VPN” en fantastisk tjeneste (selv om det virkelig er en proxy for nettleseren, ikke en VPN). I motsetning til de fleste gratis VPN-tjenester er den både ubegrenset (ingen datagrenser) og rask. For de som bare ønsker å omgå sensur, geospoof deres beliggenhet eller beskytte surfingen mens de bruker offentlige WiFi-hotspots, kan Opera treffe akkurat stedet.

Det er ikke, et godt valg for alle som bruker en VPN for å beskytte deres personvern, ønsker å bruke en VPN for Netflix, eller som vil bruke en VPN for å torrenting.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me