PandaPow WiFi gjennomgang

PandaPow WiFi


 • Priser

  Fra $ 6.60
  / måned

ProPrivacy.com Score
4.5 av 10

Sammendrag

Denne Hong Kong-baserte tjenesten fakturerer seg som "muligens den enkleste å bruke VPN på planeten." Og absolutt, i denne PandaPow WiFi-gjennomgangen, synes jeg det er vanskelig å argumentere for denne påstanden. PandaPow-ruteren er svært enkel å bruke, til side.

Problemet var imidlertid tydelig den andre denne riktignok ganske smarte sett med sett droppet gjennom brevboksen min. Å behandle VPN-kryptering er en veldig prosessor og minneintensiv oppgave. For å gjøre det uten å skade Internett-hastighetene alvorlig, trenger du biffete maskinvare.

Og PandaPow WiFi, med sitt slanke, reduserende utseende, pakker rett og slett ikke den slags sønn. Resultatet er ekstremt dårlig internettytelse.

 • PROS
 • Veldig enkelt å sette opp og bruke (hvis innen rekkevidde)
 • Ruteren ser bra ut og er solid
 • Passer inn i en jeanslomme
 • USB-oppladbart batteri
 • Kan koble til ruteren via WiFi
 • ULEMPER
 • Forferdelig internetthastigheter
 • Dårlig WiFi-rekkevidde
 • Dårlig WiFi
 • Omfattende tilkoblingslogger

Besøk PandaPow »

Priser og planer

PandaPow WiFi er en bærbar VPN-ruter. Det koster $ 99 per år, og kommer med et ekstra tre måneders abonnement gratis. Med andre ord betaler du for abonnementet og får ruteren gratis. Dette fungerer på $ 6,60 per måned for det første året, og $ 8,25 per måned deretter.

pandapow wifi-priser

PandaPow tilbyr også en "Classic" programvarebasert VPN-plan. Vennligst sjekk ut våre for mer informasjon. Det er imidlertid verdt å nevne her fordi en PandaPow WiFi pluss PandaPow Classic kombinasjonspakke er tilgjengelig for $ 149 per år (med tre måneder ekstra gratis).

PandaPow Classic-priser starter på $ 9 per måned, og faller til $ 7 per måned hvis et årlig abonnement er kjøpt.

Funksjoner

I følge nettstedet driver PandaPow servere i 11 land. Imidlertid er bare ni av disse foreløpig tilgjengelige via rutergrensesnittet (Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Nederland, Singapore, Sverige, Storbritannia og USA). Funksjonene inkluderer:

 • Valg av havn
 • Filterfunksjon som lar deg ekskludere eller inkludere trafikk basert på bestemte domener, IP-er og porter
 • Klientfilter som lar deg ekskludere spesifiserte enheter fra VPN
 • Servere i ni land
 • USB-oppladbart batteri
 • Den bruker OpenVPN (til tross for påstander om det motsatte)

PandPow bokset

Du kan selvfølgelig koble så mange enheter til ruteren samtidig som du ønsker. Som med alle VPN-rutere, kan dette være enheter som vanligvis ikke kan konfigureres for VPN, for eksempel smarte TV-er og spillkonsoller..

Ruter maskinvarespesifikasjoner

PandaPow WiFi-ruteren er en kompakt, bærbar VPN-ruter. Du kobler enhetene dine til den via WiFi, og den kobles til internett via kablet LAN (koble den til ruteren), WiFi eller USB-modem. Spesifikasjonene jeg har fått er:

 • IEEE 802.11 b / g / n (maksimal overføringshastighet: 150 Mbps)
 • 8MB Flash og 64MB RA
 • CPU: [e-postbeskyttet]

Disse spesifikasjonene er spesielt lavere enn for for eksempel Betterspot VPN Router. Som vi skal se, viser dette.

PandaPow-porter

I motsetning til lignende VPN-rutere jeg har gjennomgått, pakker PandaPow WiFi et USB-oppladbart batteri. Dette er en flott funksjon, og hjelper deg med å gjøre PandaPow virkelig bærbar. Jeg er imidlertid redd for at jeg ikke hadde tålmodighet til å teste ordentlig hvor lenge batteriet varer mellom ladningene.

Fysisk design

Så lenge du er tilhenger av hvit maskinvare (jeg må innrømme at jeg ikke er det), ser PandaPow WiFi-ruteren bra ut. Stylingen er slank, og enheten er kompakt nok til å gli i selv den tynneste jeanslommen.

PandaPower WiFi

Plasthuset føles litt billig, men er robust. Dette er en ruter som enkelt skal håndtere bankene og skrapene som blir båret rundt på daglig basis.

Besøk PandaPow »

Personvern

PandaPow er basert i Hong Kong, som ikke har noen obligatorisk lov om dataoppbevaring. I henhold til personvernreglene oppbevares ingen brukslogger:

"Vi lagrer ikke under noen omstendigheter privat informasjon om brukeraktivitetene våre i nettverket vårt, for eksempel e-post, chatter, VOIP-samtaler, besøkte nettsteder, etc."

Det holder imidlertid forskjellige tilkoblingslogger (metadata) logger:

"I tillegg til all personlig informasjon du gir oss, kan vi lagre følgende dataopplysninger: IP-adresse, tidspunkter når du er koblet til tjenesten vår, den totale mengden data som er overført og informasjon om overføringshastighet."

På plussiden har ikke NSA og dets jurisdiksjon i Hong Kong. Når det gjelder P2P og copyright, har PandaPow dette å si:

"Hvis vi mottar klager på opphavsrettsbeskyttet materiale som musikk og filmer som deles over nettverket vårt, kan vi bli tvunget til å gjøre noen tiltak for å forhindre juridiske handlinger mot tjenesten vår. Slike tiltak inkluderer filtrering av trafikk for å finne ut hvilken konto som misbruker tjenesten vår, og for å kansellere den spesifikke kontoen. "

Sikkerhet

PandaPow bruker "vår SSL-baserte VPN-protokoll, i alle appene våre og ruteren vår. Den er designet spesielt for å unngå deteksjon og blokkering som ellers bryter standard VPN-protokoller."

Da jeg spurte PandaPow om dette betydde at den bruker OpenVPN, fikk jeg (til slutt) beskjed om at nei, "det er en proprietær VPN-protokoll."

En rask titt på konfigurasjonsfilene for sin klassiske planprogramvare viser imidlertid tydelig at PandaPow faktisk bruker vanlig OpenVPN. Windows-klienten er en tilpasset bygging av OpenVPN 2.3.11.

[quickfactsbox title ="OpenVPN-kryptering"]
[quickfactsbox_data items ="Chiffer, Blowfish-128, gul; Handshake, RSA-2048, grønn; Control Auth, HMAC SHA1, grønn; Fremoverhemmelighet,?,?"]
[quickfactsbox_data title ="Tømmerstokker & Lovlig" elementer ="Connection, Ja, gul, trafikk, None, grønn, land, stor, stjerne"]
[/ Quickfactsbox]

Jeg ba også om ytterligere detaljer angående "unngå oppdagelse" bit. Det fikk jeg beskjed om,

"Vi ønsker ikke å beskrive i detalj hva som kan brukes mot oss, av de som vil sperre VPN-en vår. La oss bare si at VPN-tjenesten vår har vært vellykket i årevis på steder der mange av våre konkurrenter har problemer med å bli blokkert."

Jeg kan ta feil, men min gjetning er at OpenVPN-tilkoblinger ganske enkelt blir rutet over TCP Port 443.

OpenVPN-konfigurasjonen og loggfilene gjør det klart at følgende kryptering brukes: Blowfish-128-chiffer, RSA-2048-håndtrykk og HMAC SHA-1-hash-godkjenning. Med andre ord baseline OpenVPN-innstillinger. Vennligst se VPN-krypteringsbetingelser forklart for mer informasjon.

PandaPow sier at perfekt fremtidshemmelighet (PFS) blir implementert. Dette ville ikke være overraskende, ettersom PFS er implementert i den siste offisielle OpenVPN 2.4.0-oppdateringen. Men PandaPow Windows-programvareklienten er basert på OpenVPN 2.3.11, og ingen Diffie-Hellman- eller ECDH-nøkler er spesifisert i konfigurasjonsfilene. Dette antyder at PFS faktisk ikke brukes.

Denne konfigurasjonen skal være bra for mer tilfeldig bruk. Men det faller under vår minste anbefaling for en "sikker" VPN-forbindelse som skal være motstandsdyktig mot enhver kjent form for angrep i overskuelig fremtid. Det forteller PandaPow,

"Vi er i ferd med å legge til alternativer for enda sterkere kryptering, f.eks. AES-256."

Nettsiden

Nettstedet PandaPow mangler visuell polish, men er lett nok til å navigere. En FAQ er tilgjengelig, men dette er veldig rettet mot VPN nybegynnere. En blogg holder leserne oppdatert med den siste utviklingen på PandaPow.

Brukerstøtte

Støtten er via billettadresse eller live chat. Det kan være fordi min tidssone i Storbritannia er veldig forskjellig fra Hong Kong, men live chat var aldri tilgjengelig da jeg besøkte nettstedet. Telefonstøtte er tilgjengelig i Hong Kong arbeidstid (GMT + 8). Vanlige internasjonale samtaleomkostninger gjelder.

Jeg sendte noen spørsmål på e-post, og fikk bare delvis svar to dager senere. Da jeg ba om avklaring og ytterligere detaljer, tok PandaPow hele to uker å svare. Nå, jeg vet at alt skjedde over høytiden, men jeg ble likevel ganske overrasket over denne veldig lange forsinkelsen. Spesielt ettersom selskapet var klar over at jeg anmeldte produktet!

Som diskutert under kryptering ovenfor, da jeg fikk svar, var disse enten delvis, unnvikende eller faktisk feilaktige. Om dette skyldes uvitenhet eller et bevisst forsøk på å bedrag, jeg aner ikke.

Prosessen

Registrere seg

Det er enkelt å registrere seg. Betaling skjer via kreditt- eller debetkort, PayPal, Alipay, UnionPay eller TenPay. Betalinger blir automatisk tilbakevendende til de blir kansellert.

Det er også mulig å betale med bitcoins (via Coinbase), men dette vil være ganske meningsløst for personvernet, da det kreves en fysisk adresse for at ruteren skal leveres.

Ruter-grensesnittet

Som med de fleste VPN-rutere, styres PandaPow WiFi via et webgrensesnitt. Bare logg deg på den spesifiserte nettsiden i nettleseren din, og bruk passordet som følger med.

PandaPower rutergrensesnitt q

Nettgrensesnittet er attraktivt og lett å forstå.

PandaPower-rutergrensesnitt 2

VPN-innstillingssiden. Merk at manuelt valg av ekstern port er mulig.

pandapow wifi-grensesnitt 4

En av de beste funksjonene i PandaPow er muligheten til å filtrere VPN etter webside ...

PandaPower-rutergrensesnitt 3

...eller etter enhet.

PandaPow lever opp til sin skryt for at den er veldig enkel å bruke. Den støtter også noen veldig nyttige funksjoner. Det mest nyttige (i det minste for meg) er filtreringsfunksjonene.

WiFi ytelse

PandaPow WiFi er bare i stand til å bruke 2,4 GHz-båndet på et teoretisk maksimum på 150 Mbps. For å teste rå WiFi-ytelse, startet jeg med å sammenligne internetts opplastings- og nedlastingshastigheter: når jeg brukte det vanlige modemet / ruteren min, når jeg brukte PandaPow WiFi koblet til modemet / ruteren via en Ethernet-kabel; og når jeg bruker PandaPow koblet til modemet / ruteren via WiFi.

Det er verdt å merke seg at denne rekkevidden var et stort problem med PandaPow. Det var først når jeg var plassert rundt halvveis mellom PC-en og modemet / ruteren (som gir en utmerket forbindelse) at jeg fikk en forbindelse til PandaPow som var stabil nok til å utføre disse testene.

Selv da var forbindelsen ofte veldig flassende.

Alle testene ble utført ved bruk av min 50 Mbps / 3 Mbps fiberforbindelse i Storbritannia. Modemet / ruteren min er en Virgin SuperHub 2ac (2.4ghz / 5Ghz 802.11ac), og jeg utførte kontrolltesten ved å bruke 5Ghz-båndet.

PandaPower WiFi-ytelse nede

PandaPower WiFi ytelse opp

Grafene viser de høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighetene for hver test.

Jeg testet også WiFi-ytelse for lokalt nettverk ved hjelp av WiFi Speed ​​Test-appen for Android. Det ble utført tester med telefonen min plassert ved siden av ruteren som ble testet.

PandaPower WiFi kaster 3 ned

PC koblet til modemet / ruteren min via 5Ghz 802.11ac WiFi (kontroll).

PandaPower WiFi hastigheter 4 ned

PC koblet til PandaPow WiFi.

Selv om det bare var halvparten avstanden mellom PC-en min og PandaPow enn mellom PC-en og ruteren / modemet mitt, var PandPow betydelig tregere. Når det er sagt, skal PandaPow berømmes for å ha inkludert WiFi-funksjonalitet i det hele tatt. Dette krever to WiFi-brikker, og er en funksjon som ikke alltid finnes i lignende produkter.

Internettytelse (hastighet, DNS, WebRTC og IPv6 tester)

Alle testene ble utført ved hjelp av PandaPow WiFi-ruteren. Ruteren var koblet til internett via Ethernet-kabel, og PC-en min koblet til PandaPow via WiFi.

PandaPower internett kaster ned

PandaPower internett går raskere

Grafene viser de høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighetene for hver server og plassering. Se forklaringen på full hastighetstest for mer detalj.

Forvent å se rundt 85-90% nedlastningshastighetstap når du bruker en VPN på PandaPow-ruteren. Dette er ikke bra, men kommer ikke som en overraskelse gitt de veldig begrensede egenskapene til maskinvaren.

PandaPower IP lekkasjetester

Jeg oppdaget ingen IPv4- eller WebRTC-lekkasjer (den lokale IP-en som er vist ovenfor under WRTC-deteksjon avslører ikke din IP-adresse som er overfladisk, og utgjør ikke en IP-lekkasje). Dessverre støtter ikke ISP-en min (Virgin Media) IPv6-tilkoblinger, så jeg kunne ikke teste for IPv6-lekkasjer.

Jeg var glad for å se at verken amerikanske Netflix eller BBC iPlayer ble blokkert når de ble koblet til en PandaPow-server i riktig land. Gitt de ovennevnte hastighetsresultatene, kan du imidlertid slite med å streame innhold fra disse tjenestene uten store problemer med buffering.

Andre plattformer

Enhver WiFi-kompatibel enhet kan koble seg til PandaPow WiFi-ruteren. Det er sannsynligvis verdt å nevne at PandaPow-programvaren (“Classic”) har desktop-klienter for Windows og MacOS / OS X, og mobilapper for Android og OS X (9+). Vennligst se min PandaPow klassiske anmeldelse for mer informasjon.

PandaPow WiFi gjennomgang: Konklusjon

Jeg likte:

 • Maskinvare er i utgangspunktet gratis med et VPN-abonnement
 • Veldig enkelt å sette opp og bruke (hvis innen rekkevidde)
 • Kan koble til ruteren via WiFi
 • Vel designet brukergrensesnitt
 • Ruteren ser bra ut og er solid
 • Passer inn i en jeanslomme
 • USB-oppladbart batteri
 • Nettsted og enhet filtrering
 • Valg av havn
 • Basert i Hong Kong
 • Amerikanske Netflix og BBC iPlayer fungerer
 • Ingen brukslogger, men ...

Jeg var ikke så sikker på:

 • Omfattende tilkoblingslogger
 • Bare OpenVPN-kryptering i baseline brukt

Jeg hatet:

 • Forferdelig internetthastigheter
 • Dårlig WiFi-rekkevidde
 • Dårlig WiFi-ytelse
 • Sjokkerende dårlig støtte
 • P2P: nei

Gitt sin ørsmå størrelse, var det alltid tydelig at PandaPow aldri kom til å bli en internett-hastighetsdemon. Selv etter standardene for lignende enheter er ytelsen imidlertid svært dårlig. Den har også den verste WiFi-ytelsen jeg har møtt ennå, både når det gjelder hastighet og rekkevidde.

PandaPow WiFi er tydelig ikke egnet for daglig bruk. Tross alt, hvor mange mennesker er villige til å ofre 90% eller så av internetthastigheten? Den enkle bruken og det oppladbare batteriet kan gi det litt brukbarhet som en sikker ruter. Imidlertid blir dette verktøyet undergravet dårlig av det begrensede spekteret, noe som i beste fall vil gjøre tilkobling til mange offentlige WiFi-hotspots til et upraktisk forslag.

Besøk PandaPow »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me