pCloud gjennomgang

pCloud


pCloud
er en sikker skylagringstjeneste som tillater brukere å lagre filer online ved hjelp av ende-til-ende-kryptering. Det er en relativt liten tjeneste som bare har blitt lastet ned 1 million ganger fra Google Playstore. Imidlertid har disse brukerne rangert den med en 4,4-poengsum, noe som viser at det generelt er en populær lagringsleverandør.

ProPrivacy.com Score
6.5 av 10

Sammendrag

Å være basert i Sveits antas å være bra for personvernet sammenlignet med mange andre steder, og det faktum at denne tjenesten kan brukes gratis, gjør den til et interessant forslag. Så er denne sikre lagringsleverandøren verdt tiden din? Og vil det holde dataene dine sikre?

pCloud-logo

Oversikt

pCloud er en online lagringsløsning som folk kan bruke for å sikre at bilder, dokumenter og andre viktige data ikke risikerer å gå tapt hvis harddisken deres blir ødelagt eller de mister enheten til tyveri, tap eller brudd.

pCloud ble først lansert i 2013, og det er tilgjengelig for alle populære plattformer via programvare som du kan laste ned til den bærbare, stasjonære, nettbrettet eller smarttelefonenheten din. Det er til og med tilgjengelig for Linux-distros; som er sjeldnere. I tillegg til lokalt installerte klienter, kan brukere velge å bruke pCloud via en online webklient som kjører i nettleseren.

Abonnenter har muligheten til å bruke tjenesten gratis, eller via en månedlig, årlig eller levetidsabonnementsplan. Kunder kan velge å betale via kreditt- eller debetkort, Paypal eller Bitcoin-transaksjoner. Og alle abonnenter får en 10-dagers pengene-tilbake-garanti for å teste tjenesten risikofri.

Gratis brukere får opptil 10 GB gratis lagringsplass med 50 GB nedlastningstrafikk per måned. Imidlertid må gratis brukere bekrefte kontoen sin for å låse opp fildelingsfunksjonen og må følge visse trinn for å få tilgang til hele 10 GB-godtgjørelsen.

veldig e-postkonto

En månedsplan starter på $ 4,99 for 500 GB lagringsplass - eller $ 9,99 per måned for to Terabyte lagring. Dette er ikke spesielt dyrt, men planlegger årlig bedre valuta for pengene.

Årlige planer kan kjøpes for $ 47,88 per år for 500 GB lagringsplass og $ 95,88 for to Terabyte. Endelig koster livstidsabonnement 175 dollar for 500 GB og 350 dollar for to Terabyte lagringsplass.

Levetidsplaner tilbyr ekstremt gode rabatter - så lenge du stoler på at firmaet fremdeles vil være om fire år, og det er ingen absolutt garanti for at det blir det. Selv om vi ikke har noen grunn til å mistenke at det fremdeles ikke vil eksistere, bærer et livstidsabonnement alltid et element av risiko.

På den annen side, så lenge pCloud er tilgjengelig i mer enn tre og et halvt år - vil du ha spart litt penger. Denne muligheten ser ut til å være rettferdig.

Uansett hvilken abonnementsplan du velger, er mengden lagringsplass du får lik datamengden du har lov til å dele med kontakter via lenker. En ting å huske er imidlertid at brukere er begrenset til mengden de kan laste opp til kontoen sin per måned.

Så mens du kan lagre enten 500 GB eller 2 TB data totalt når som helst (avhengig av hvilken plan du velger) - kan det hende du bare laster opp 500 GB eller 2 TB data i løpet av hver månedslange periode. Hvis du overskrider denne opplastingsgrensen - må du vente til neste måned med å laste opp mer data til lagringsplassen din. (Du kan laste ned så mye du vil).

Dette er en rimelig begrensning, og å kunne laste opp den totale summen av tildelt plass hver måned er mer enn nok for de fleste behov. Det er også verdt å merke seg at tjenestevilkårene hindrer brukere i å omgå disse opplastingsgrensene ved å bruke en VPN eller annen proxy (den sporer opplastinger fra din IP-adresse).

Endelig bestemmer tjenestevilkårene for pCloud at tjenesten bare er tilgjengelig for brukere som er over 18 år. Dette er en uvanlig begrensning som det er verdt å huske på hvis du bestemmer deg for å velge sin "familie" -plan (ikke mye bruk for familier på grunn av denne begrensningen).

Funksjoner

 • Programvare for alle populære plattformer
 • End-to-end-kryptering (med alle betalte abonnement ved bruk av kryptofunksjon)
 • Synkroniser og sikkerhetskopifiler fra populære tredjeparts leverandører av skylagring (Dropbox, Facebook, Instagram, OneDrive, Google Drive)
 • Forhåndsvis dokumenter på skystasjonen
 • Innebygd videospiller for forhåndsvisning av videoer direkte fra lagring
 • Innebygd lydavspiller med spillelister for å lytte til musikk direkte fra lagringsplassen
 • Ubegrenset filstørrelse for opplastinger
 • Ingen opplastnings- eller nedlastingshastighetsbegrensninger på noen planer (inkludert gratis brukere)
 • Delte mapper for ekstern tilgang til filer
 • Fair share-funksjon (delte mapper bruker bare lagring fra deltakerkontoen)
 • Del opplastingslenker via en URL slik at venner og kontakter kan laste opp filer til kontoen din
 • 30-dagers søppelhistorikk og filversjon for tilgang til eldre versjoner av filer som ved en feiltakelse er oppdatert
 • Tilpassbare koblinger (tilpass tittel, bilde, overskrift og beskrivelse)

Setup

Det er ekstremt enkelt å få en gratis eller betalt konto for pCloud, og brukere får en liten mengde lagring (2 GB) selv om de nekter å bekrefte e-postadressen deres. Dette tillater brukere å lagre data uten å måtte utlevere personlig informasjon (selv om firmaet fremdeles sporer IP-adressen din).

Når du har registrert deg for en gratis pCloud-konto, vil du bli oppfordret til å bekrefte e-postadressen din, laste opp en fil og installere pCloud-programvaren lokalt. Hver av disse aktivitetene vil gi deg mer lagringsplass opp til totalt 10 GB. For å få mer plass, blir du bedt om å gjøre ting som å invitere venner og familie, installere programvaren på mobile og stasjonære maskiner og sette opp mobilversjonen for automatisk å oppdatere bilder og videoer.

Det er enkelt å installere programvaren, og det finnes versjoner for Windows, macOS, iOS, Android og Linux. Brukere må godta vilkårene for å installere disse kundene. Som et resultat må brukere avtale ikke å bruke programvaren til å lagre eller dele noe copyright-eller ulovlig innhold. I tillegg må brukere avtale å kun bruke tjenesten hvis kryptert lagring er lovlig der de bor.

Brukervennlighet

Når programvaren er installert, og du har akseptert alle nødvendige komponenter, kan du logge deg på og begynne å bruke programvaren for å laste opp data til pCloud-stasjonen. Desktop-klienten lar deg unngå mulige sårbarheter forårsaket av Javascript i den nettbaserte klienten. Som tilfelle med Dropbox, kan du få tilgang til filene på skyen din fra en mappe i Windows Utforsker.

pCloud Drive lokal lagring

For å la kontakter eller venner dele innholdet i mapper eller enkeltfiler, trenger du bare å høyreklikke på mappen eller filen fra explorer. Velg kopier nedlastingslenke og pass den lenken til kontakten din. Dette vil tillate dem å gå direkte til den filen for å få tilgang til den. Det er imidlertid verdt å merke seg at delte filer aldri er beskyttet med ende-til-ende-kryptering.

del dokumenter fra lokal disk på pCloud

Filer beskyttet med ende-til-ende-kryptering ved bruk av Crypto-funksjonen kan ikke deles, noe som betyr at denne tjenesten ikke er egnet for sikker deling av filer med kontakter.

Det er også verdt å merke seg at gratis brukere ikke får en-til-ende-kryptering, fordi Crypto-funksjonen bare er tilgjengelig med et abonnement. Dermed er gratis brukeres filer beskyttet på serversiden, og firmaet kontrollerer krypteringsnøklene på dine vegne. Hvis du vil sikre filer med ende-til-ende-kryptering (gratis), må du bruke en annen tjeneste. Og hvis du vil dele filer fullstendig sikkert, er denne tjenesten ikke egnet i det hele tatt, har du blitt advart.

I tillegg til å ha pCloud-mapper som automatisk vises i Explorer, kan brukere enkelt velge hvilken som helst annen mappe på harddisken deres for å synkronisere med pCloud-kontoen. Å gjøre det betyr at endringer som skjer i den lokale mappen, også automatisk oppstår i skyen. Denne konfigurasjonsprosedyren skjer via pCloud-appen.

Synkroniser mappe til pCloud

Vi fant deling av filer og mapper og konfigurering av synkronisering ekstremt enkelt, noe som betyr at denne programvaren er et godt alternativ for nybegynnere. Dessuten ber programvaren deg om når du oppretter nye filer for automatisk å sikkerhetskopiere dem hvis du foretrekker det. Hvis du for eksempel tar et skjermbilde, vil programvaren spørre deg om du vil lagre dette bildet i en pCloud-mappe som heter skjermbilder..

Vi likte også muligheten til å forhåndsvise bilder og videoer direkte fra skyen, noe som betyr at du ikke trenger å laste ned dem for å se dem.

Fordi (med gratis kontoer) pCloud beholder kontrollen over krypteringsnøkkelen; kan du gjenopprette kontoen din og endre passordet ditt via en e-post. Å gjenopprette filene dine vil ikke være mulig hvis du glemmer passordet til kryptotjenesten. fordi du selv kontrollerer nøkkelen din og pCloud har null kunnskap om krypteringsnøklene.

glemt passord-knappen

Hvis du kjøper en konto, må du sørge for at du setter opp et unikt passord som du kan huske (for eksempel ved å bruke en passordbehandler). Unnlatelse av å gjøre dette vil føre til at du mister tilgangen til alle filene dine (fordi firmaet ikke lenger har muligheten til å gjenopprette tilgang).

Personvern

Å ha base i Sveits betyr at brukerne skal kunne stole på at dataene deres blir holdt private. Sveits har ikke obligatorisk lov om dataoppbevaring, og det er et sted hvor et antall høyprofilerte personverntjenester er basert (for eksempel ProtonMail og VyprVPN).

Det er imidlertid verdt å merke seg at hvis du bruker en gratis konto, ikke får du en-til-ende-kryptering (e2ee), noe som betyr at hvis pCloud blir servert en garanti, kan det gi regjeringen tilgang til filene dine. Dette gjelder også for filer som er lagret på serverne uten bruk av "Crypto" -funksjonen.

Dessuten blir dette mye mer bekymringsfullt når du innser at datasenteret er i Dallas, Texas, USA. Dette betyr at den amerikanske regjeringen kan servere gården og en ordre om gag, og at den kan bli tvunget til å hemmelighet begynne å få tilgang til folks data.

Dette er langt fra ideelt og betyr at du trenger å kjøpe et abonnement og begynne å bruke "Crypto" -funksjonen for å få riktig datasikkerhet (e2ee). Husk i tillegg at hvis du vil dele filer via en lenke, må du laste dem opp til pCloud-servere uten bruk av Crypto e2ee. Dermed kan du ikke dele filer sikkert ved hjelp av denne tjenesten.

Vi sjekket personvernreglene og fant ut at firmaet samler inn ganske mye informasjon om abonnentene sine. Firmaet opplyser at det samler inn “IP-adresse, nettlesertype og -versjon, operativsystem, henvisningskilde og enhetsinformasjon”.

I tillegg bruker den "sporingstjenester" for å "samle informasjon om deg, for eksempel besøkstid, sidevisninger og navigasjonsstier, samt informasjon om tidspunktet, frekvensen og mønsteret for din bruk, operativsystem, enhetsinformasjon, oppførsel, besøkte sider osv. "pCloud hevder at disse dataene er" anonym informasjon kan ikke identifiseres direkte med deg. "Imidlertid, når det gjelder din IP-adresse, er dette usant.

Det er også verdt å merke seg at pCloud uttaler at den vil etterkomme forespørsler fremsatt av rettshåndhevelse "eller andre tredjeparter i henhold til stevning, en rettsavgjørelse eller annen juridisk prosess eller krav som gjelder pCloud."

Kontoer for gratis brukere er ikke beskyttet med ende-til-ende-kryptering, og filene du laster opp til tjenesten uten å bruke Crypto-funksjonen, kan firmaet få tilgang til. dataene dine er derfor ikke helt private når du bruker denne tjenesten gratis.

Sikkerhet

pCloud sender alle data til serverne ved bruk av sterk TLS / SSL-kryptering. Vi sjekket tjenesten ved å bruke Qualys SSL-laboratorier og fant ut at den scoret A +, noe som betyr at dataene dine skal være sikre under transport (selv om du bruker en gratis konto uten end-to-end-kryptering).

Det er imidlertid verdt å merke seg at hvis du bruker den nettleserbaserte klienten til å laste opp filer, kan du bli offer for et menneske-i-midten-angrep forårsaket av en sårbarhet på måten nettlesere håndterer JavaScript-kode. For å unngå denne mulige utnyttelsen (der en angriper injiserer nøkler på offeret), bør du holde deg til å bruke frittstående klienter som du kan laste ned fra nettstedet eller appbutikkene (tilgjengelig for alle populære plattformer).

pCloud gir AES 256-kryptering for alle filer som er lagret i ro. Imidlertid beskriver den krypteringen som "unik", og vi antar at den er en form for egenutviklet kryptering. Riktignok hevder firmaet at krypteringen på serversiden er testet og verifisert av det uavhengige nettverksfirmaet Mnemonic. Vi har imidlertid ikke sett den tilsynet og kan ikke attestere dens sannhet.

I tillegg tilbød pCloud tidligere en belønning på 100 000 dollar til enhver etisk hacker som kunne finne en utnyttelse i serverkryptering. Under den dusørjakten forsøkte 2860 deltakere å hacke server-krypteringen i seks måneder, og ingen lyktes. Dette er absolutt oppmuntrende. For ytterligere klarhet spurte vi firmaet om den proprietære krypteringen hadde blitt revidert, og det fortalte oss at:

"Vi gjennomgikk de nødvendige prosedyrene for å bevise kvaliteten på våre kvalitetsstyrings- og datastyringssystemer - ISO 9001 og ISO 27001."

Det er imidlertid verdt å merke seg at fordi pCloud ikke er åpen kildekode, er det umulig for noen uavhengige revisorer å bekrefte kildekoden eller dens "unike" krypteringsmetoder. Dette er langt fra ideelt, fordi det betyr at det er umulig å vite med sikkerhet hva firmaet gjør med dataene dine.

Når det gjelder roll-your-own-kryptering, vil vi absolutt foretrekke at det var full åpen kildekode. På den annen side høres AES 256-kryptering trygt ut for oss, og den tålte hackingforsøk fra et stort antall hvithatte-dusørjegere. Dermed er det virkelig avhengig av din egen personlige trusselmodell om du bestemmer deg for å stole på pCloud-hvil-kryptering.

For å oppnå ekte datasikkerhet ved bruk av ende-til-ende-kryptering må brukere abonnere på tjenesten og bruke "Crypto" -funksjonen. Dette betyr at ansatte i gratisplanen pCloud kunne teoretisk få tilgang til filene og mappene dine (fordi firmaet beholder kontrollen over nøklene dine). Dette er problematisk, fordi det også betyr at alle gratiskontoer er sårbare for hackere som klarer å få tilgang til disse krypteringsnøklene. Det samme er tilfelle for filer som er lastet opp uten å bruke "Crypto" -funksjonen (e2ee) på en betalt konto.

Alle som bestemmer seg for å betale for en abonnementsplan - og som velger å sette opp et “Crypto Pass” for sin konto ved hjelp av Crypto-funksjonen - vil kunne få tilgang til sine sikkert lagrede private nøkler. Dette gjør at de kan begynne å kryptere dataene sine med e2ee. Hvis passordet går tapt, vil de miste tilgangen til e2ee-filene.

Data kryptert med Crypto-funksjonen er kryptert ved bruk av AES 256 og overføres til serverne ved bruk av 4096-biters RSA. Dette er sikkert. På grunn av plattformens lukkede kildetype - er det imidlertid umulig å bekrefte om denne end-to-end-krypteringen faktisk er sikker.

Dette er alltid tilfelle med leverandører av sikker lagringsplass med lukket kilde. som du må stole på for å gjøre som de sier.

Kundeservice

Vi tok kontakt med pCloud ved å bruke det billettbaserte kundesupportsystemet og fant at agentene var kunnskapsrike. De prøvde alltid hardt for å rydde opp poeng om tjenesten og klarte å svare på mange spørsmål som vi hadde.

Svar på forespørsler kom vanligvis i løpet av en dag, men det er verdt å merke seg at det ser ut til at de bare kommer i løpet av arbeidstiden. Imidlertid fikk vi svar selv i helgen.

Nettstedet har en FAQ-seksjon som du finner i bunnteksten på hvilken som helst side på nettstedet. Ofte stilte spørsmål har svar på mange viktige spørsmål om mange forskjellige aspekter ved tjenesten, inkludert spørsmål knyttet til kryptering levert av tjenesten. Svarene er imidlertid litt lave på faktiske tekniske detaljer, noe som vil være nyttig for å bedømme effektiviteten til sikkerheten som plattformen gir.

pCloud gir også en blogg som inneholder artikler om bruk av pCloud-funksjoner. Denne artikkelen er godt skrevet og er en god ressurs for å lære å få mer ut av tjenesten.

Konklusjon

pCloud er enkelt å bruke, og tilgjengeligheten for flere plattformer er sikker på å gjøre det til en verdig lagringsleverandør for mange mennesker. For de mer paranoide blant dere, kan imidlertid det amerikanske baserte serversenteret og proprietære kryptering være nok til å slå deg av.

At tjenesten er lukket kildekode er problematisk, fordi det betyr at du ikke kan være 100% sikker på hva den gjør med dataene dine. Som alltid er tilfelle, om pCloud er noe for deg, vil i stor grad avhenge av din egen personlige trusselmodell.

Mangelen på ende-til-ende-kryptering for alle opplastinger betyr at du ikke får full sikkerhet 100% av tiden. Og fordi du ikke kan bruke e2ee Crypto-funksjonen for filer du har tenkt å dele med andre kontakter; denne tjenesten er ikke egnet for sikker fildeling.

For å være rettferdig på tjenesten gjør tilgjengeligheten av ende-til-ende-kryptering den bedre enn noen av hovedstreamkonkurrentene. Imidlertid, hvis du leter etter en fullstendig null kunnskapstjeneste med sikker deling; Vi anbefaler å se andre steder.

På den annen side, hvis du bare vil lagre filer, og ikke er spesielt bekymret for å sikre alt med e2ee, er denne tjenesten ganske kul. Og det gjør det veldig enkelt å dele filer via en lenke.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me