PCProtect gjennomgang

PCProtect

 • Priser

  Fra $ 49.00
  / måned

ProPrivacy.com Score
2 av 10

Sammendrag

I denne PCProtect AntiVirus Pro-gjennomgangen finner jeg et alt-i-ett sikkerhetsprodukt på tvers av plattformer som inkluderer en VPN-komponent. PCProtect er et merke som tilhører det britiske selskapet SS Protect Limited, som også er ansvarlig for markedsføring av Scanguard og TotalAV.

Selv om jeg ikke har testet disse produktene, ut fra skjermdumpene, virker de identiske med PCProtect-linjen, men noen mindre merkevareendringer.

Priser og planer

På nettstedet er PCProtect AntiVirus Pro annonsert til $ 39.99 (også £ og €), en påstått $ 80 rabatt fra "regelmessig" pris. Men saken er at "regelmessig" prisen er helt fiktiv så vidt jeg kan si, siden dette produktet har vært på permanent "by på" i årevis.

PCProtect-priser

Enda mer bekymringsfull er at dette bare er en kampanjepris som utløper etter 1 år. Etter denne tiden fornyes "alle tjenester automatisk til standardprisen ved hjelp av samme betalingsmetode, med mindre du ber om endring." Et standardårlig abonnement koster 149 dollar. Yikes! Og dette blir slett ikke tydeliggjort på nettstedet,

Hvis du vil prøve ut PCProtect, er en 30-dagers pengene-tilbake-garanti tilgjengelig, "Ingen spørsmål stilt!" kan stole på.

Alternativt kan du laste ned en gratis versjon av PCProtect. Dette vil skanne systemet ditt for trusler, systemøkning og diskrenserproblemer, men det løser ikke dem. For å fikse problemene den finner, må du betale for en lisens.

Opptil tre enheter kan beskyttes ved hjelp av en "hjemme" (standard) pakke. Nettstedet bemerker at en "familie" -pakke kan kjøpes, som inkluderer lisenser for seks enheter (totalt). Ingen ytterligere informasjon om dette ser ut til å være tilgjengelig.

Betaling skjer via kreditt- / debetkort eller PayPal.

Funksjoner

De viktigste annonserte funksjonene i PCProtect er:

PCProtect-funksjoner

Selv om det ikke treffer overskriftene, inkluderer PCProtect også en VPN.

Besøk PCProtect »

Personvern

PCProtect samler inn enorme mengder personlig informasjon fra brukerne - for mye til å detaljere her. Denne informasjonen vil bli delt med tredjeparts tjenesteleverandører (i den grad det er tillatt i gjeldende databeskyttelseslover), partnere og sponsorer.

Kreditt der det forfaller, imidlertid: "personvern" policyen forklarer tydelig at du ikke har noe privatliv når du bruker dette produktet.

Det er også verdt å merke seg at PCProtects paraplyfirma, SS Protect Limited, er basert i Storbritannia. Hjem til GCHQ og nå etterforskningsmakten, som ble beskrevet av Edward Snowden som "den mest ekstreme overvåkningen i det vestlige demokratiets historie", er Storbritannia et forferdelig sted for privatliv.

Teknologi- og VPN-selskaper i Storbritannia er forpliktet ved lov å føre logger og overlate dem til myndighetene på forespørsel.

VPN Security

Vi blir fortalt at PCProtect VPN bruker OpenVPN med AES-256-chiffer med SHA-512-hash-godkjenning og en RSA-4096-håndtrykk. Perfekt fremoverhemmelighet (PFS) støttes, selv om ingen detaljer blir gitt. Dette er faktisk ganske goos-innstillinger, selv om det ikke er klart om de samme chiffer- og hash-autentiseringsinnstillingene brukes på både data- og kontrollkanaler.

Nettsiden

Nettsiden er veldig smart, og FAQ og kunnskapsbase inneholder mye informasjon om hva PCProtect gjør. Dokumentasjon er imidlertid litt kort på harde detaljer. Det er også en god liste over opplæringsprogrammer i video eller godt presentert hvordan-til-formater.

Brukerstøtte

I tillegg til vanlige spørsmål og opplæringsprogrammer som er nevnt over, kan du kontakte PCProtect via live chat 24/7, billettsendt e-post eller Twitter. Det ser ikke ut til at Facebook- og Google+-sidene fungerer på det nåværende tidspunkt.

PCProtect live chat

Da jeg spurte noen tekniske spørsmål angående PCProtects VPN-tjeneste på live chat, ble jeg fullstendig ignorert. Å beskrive denne oppførselen som uhøflig dekker den knapt. Jeg sendte derfor spørsmålene mine via e-post, og fikk et kunnskapsrikt svar senere dagen etter.

Prosessen

Registrere seg

Det første problemet jeg møtte var et NOD32-antivirusvarsel om PCProtect-nettstedet. Det inspirerte ikke til tillit.

PCProtect

Nettstedet inviterer deg til å laste ned gratisversjonen av PCProtect. Når den er installert, vil dette utføre skanninger som alltid varsler deg om et alarmerende antall trusler. Når du prøver å fikse disse truslene, blir du invitert til å kjøpe en lisens.

Windows PCProtect-programvaren

PCProtect har et veldig smart utseende Windows VPN-grensesnitt.

PCProtect-dashbord

Den er også veldig enkel å bruke. Bare trykk på den store, grønne "Scan Now" -knappen, så begynner den å skanne hele systemet.

PCProtect-skanning

Du kan deretter velge hvordan du skal håndtere identifiserte trusler (karantene, slette, hviteliste eller ikke gjøre noe).

PCProtect-antivirusresultater

Som du forventer av det som hevder å være et fullt utstyrt antivirusprodukt, tilbyr PCProtect beskyttelse i sanntid mot virus og andre trusler. System Boost lar deg rydde opp i oppstartsprogrammer og avinstallere applikasjoner. Nettleserbehandling lar deg fjerne informasjonskapsler og historie fra de forskjellige nettleserne.

PCProtect System Boost

Vær oppmerksom på at alle avinstalleringsprogrammer imidlertid kjører appens innebygde avinstallasjonsrutine, akkurat som Windows-programmer og funksjoner gjør. Det den ikke gjør, er å utføre noen form for opprydding av dype rester av den typen som er utført av slike som Revo Uninstaller.

Disk Cleaner-verktøyene jakter duplikater og frigjør plass ved å slette unødvendige "søppel" -filer for deg. Gitt størrelsen på moderne harddisker og SSD-er, er det tvilsomt at det er mye praktisk gevinst å slette søppelfiler, men det kan bidra til å tilfredsstille din følelse av ryddighet!

Interessant er det imidlertid at Junk Shredder fant langt færre filer (139,7 Mb) enn Windows 'innebygde diskopprydding gjorde (263 Mb) ...

PCProtect Disk Cleaner

VPN lar deg koble til servere i 43 forskjellige land. Disse inkluderer noen mer uvanlige steder, som Sør-Afrika, Brasil og Aserbajdsjan.

PCProtect-servervalg

PCProtect-brannmuren er egentlig bare den grunnleggende Windows-brannmuren, med enkle brytere for å slå inn- og utgående tilkoblinger av og på..

PCProtect-brannmur

Da jeg først begynte å gjennomgå dette produktet, hadde jeg store problemer med å aktivere kontoen min. Jeg avinstallerte derfor programvaren mens jeg ventet på at problemet skulle løses. Da jeg startet systemet på nytt etter å ha avinstallert PCProtect, nektet det å starte opp!

Det var bare ved å utføre en fullstendig Windows System Restore fra et tidligere gjenopprettingspunkt at jeg var i stand til å få alt i gang igjen. Som en konsekvens av denne opplevelsen, utførte jeg det meste av denne anmeldelsen med PCProtect installert på en virtuell maskin for min egen beskyttelse.

Ytelse og effektivitet

Avansert antivirusytelse

Antivirusbeskyttelse er PCProtects kjernefunksjon, så BIG-spørsmålet er: hvor effektiv den er, og kan den virkelig konkurrere med de andre etablerte, store navn-antivirusproduktene på markedet?

Ansvarsfraskrivelse: Å teste effektiviteten til anti-virus og anti-malware programvare er ikke lett (i det hele tatt), og er derfor provinsen til anti-malware-profesjonelle (som jeg ikke er). Disse kan trygt og etisk skaffe virus som de kan teste sikkerhetsprodukter med i trygge og sikre omgivelser.

Det jeg har gjort er å teste PCProtect ved å bruke Anti-Malware Testfile opprettet av European Institute for Computer Antivirus Research (EICAR) og Computer Antivirus Research Organization (CARO), for å teste responsen til antivirusprogrammer fra datamaskiner.

Denne testfilen (som er tilgjengelig i forskjellige komprimeringsformater designet for å teste anti-virus og anti-malware oppdagelsesevner) er ikke i seg selv skadelig programvare, men er designet for å utløse et svar fra god antivirus- og antivirusprogramvare (bare Windows).

Testfilen kan ikke måle hvor effektiv programvare er til å oppdage de ofte veldig subtile virusene som eksisterer "i naturen", men indikerer i det minste et grunnleggende kompetansenivå. Siden avviklingen av pakken med verktøy for deteksjonstesting av malware utviklet av Spy Car, er det det eneste slike verktøyet som er tilgjengelig for publikum (som jeg er klar over, uansett).

Resultat: Mislykkes.

Sanntidsbeskyttelse oppdaget ikke testfilen da jeg lastet ned den, eller hindret meg i å åpne den. Da jeg utførte en manuell Quick Scan, oppdaget PCProtect imidlertid filen og identifiserte den som et virus.

PCProtect raske skanningsresultater

Da jeg utførte en manuell Quick Scan, oppdaget PCProtect filen og identifiserte den som et virus. Men på dette tidspunktet hadde jeg allerede åpnet forskjellige versjoner av testfilen. Hadde de vært virkelige virus, hadde PCProtects Quick Scan vært for sent til å forhindre at systemet mitt ble smittet.

Som sammenligning oppdaget og forsvarte Windows Defender umiddelbart Testfilen (så jeg ikke kunne åpne den), den andre jeg prøvde å laste ned den.

PCProtect Malware-deteksjon

Etter å ha installert PCProtect, kjørte jeg også den godt respekterte Malwarebytes anti-malware programvaren. Interessant nok, av de 1 507 truslene som ble identifisert av Malwarebytes, var 1.501 av dem filer som tilhørte PCProtect!

VPN-ytelse (hastighet, DNS, WebRTC-tester)

Alle hastighetstester ble utført på min Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps fiberforbindelse.

PCProtect nedlastingshastigheter

PCProtect-opplastningshastigheter

Grafene viser de høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighetene for hver server og plassering. Se forklaringen på full hastighetstest for mer informasjon.

For en server i nærheten kan du forvente å miste rundt halvparten av internetthastigheten. Selv om jeg har sett verre, er dette veldig uinspirerende ytelse.

PCProtect lekkasjedeteksjon

Vær oppmerksom på at RFC IP-er til privat bruk kun er lokale IP-er. De kan ikke brukes til å identifisere en person, og utgjør derfor ikke en WebRTC IP-lekkasje. Den britiske DNS-adressen er imidlertid en DNS-lekkasje. Dessverre støtter ikke Internett-leverandøren min (Virgin Media UK) IPv6-tilkoblinger, så jeg kan ikke teste for IPv6-lekkasjer på dette tidspunktet. Dette er en situasjon som bør endre seg i nær fremtid.

Hvis du leter etter en VPN for Netflix, kan det være lurt å se på en annen tjeneste. PCProtect klarte ikke å fjerne blokkeringen av Netflix da jeg prøvde å få tilgang til den fra en amerikansk server. På plussiden kunne jeg se BBC iPlayer utenfor Storbritannia.

Teknisk sikkerhet

Nettstedet sier at PCProtect bruker OpenVPN med en AES-256-kode, som etterlater mange spørsmål ubesvart. Som allerede diskutert, nektet PCProtect å gi detaljer som håndtrykk, autentisering eller om Perfect Forward Secrecy brukes.

Med kryptering er djevelen i detalj. Så uten detaljer kan jeg ikke kommentere hvor god VPN-sikkerheten er.

Andre plattformer

PCProtect tilbyr Windows, macOS, Android og iOS VPN-apper. Nettstedet sier at det også er tilgjengelig for Chromebook og Amazon Fire. Det er imidlertid ingen nedlastingslenker tilgjengelig for en Chromebook-app.

Google Play kreves for å laste ned Android VPN-appen, så jeg tror heller ikke at den kan brukes på en Amazon Fire-enhet. Dette er uansett noe akademisk for øyeblikket, ettersom tilsynelatende en oppdatert versjon av Android-appen venter på godkjenning fra Play Store. Dette betyr at appen i skrivende stund ikke er tilgjengelig. Jeg kan oppdatere denne anmeldelsen når den er.

PCProtect gjennomgang: Konklusjon

Jeg likte:
 • Ser flott ut
 • Veldig enkel å bruke
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti (men kan du stole på dette?)
 • Utmerket VPN-kryptering
 • Tre enheter beskyttet (standard plan)
 • VPN er ikke blokkert av BBC iPlayer
Jeg var ikke så sikker på:
 • Hvorfor kan jeg bare se priser i Firefox?
 • Mange "funksjoner" er virkelig standard Windows-funksjoner
 • Malwarebytes identifiserte PCProtect som skadelig programvare!
 • Jeg har ingen detaljer om OpenVPN-krypteringen som brukes
Jeg hatet:
 • Kunne ikke den mest grunnleggende virusdeteksjonstesten!!!
 • Skyggefulle markedsføringspraksis
 • Brøt Windows ved avinstallering
 • Støtten var i utgangspunktet veldig frekk
 • Dårlig VPN-ytelse
 • DNS lekker når du bruker VPN
 • Veldig dyrt (etter at introduksjonsperioden er utløpt)
 • Basert i Storbritannia
 • Personvernreglene er i det minste ærlige: alle dataene dine tilhører oss!

La oss ikke slå om bushen her. PCProtect er et virkelig forferdelig produkt. Skyggefulle markedsføringsmetoder satte alarmklokker for meg helt fra starten, men selv da ble jeg sjokkert over hvor dårlig programvaren faktisk er.

Mest spektakulært mislyktes det på den viktigste spillejobben! Real-Time Protection gikk glipp av den mest grunnleggende virustesten som er tilgjengelig!

Brikkene som fungerer, utnytter i utgangspunktet bare Windows 'eksisterende funksjoner (for eksempel “Avansert brannmur”) eller er aktivt dårligere enn verktøyene som allerede er satt sammen med Windows. VPN fungerer og bruker god kryptering, men ytelsen er omtrent så meh som den blir. Og etter selskapets personvernregler er den absolutt ikke privat!

Når det gjelder støtte som i utgangspunktet frekt nekter å svare på grunnleggende (hvis litt tekniske) spørsmål, er jeg irritert? Nah. Selv ble jeg ganske overrasket. Det jeg er irritert over er at PCProtect sladdet systemet mitt da jeg avinstallerte det. Tjener meg rett for at jeg ikke bruker en virtuell maskin til å gjennomgå den i utgangspunktet, antar jeg.

Ikke bare tviler jeg alvorlig på effektiviteten til dette programmet, men jeg anser det aktivt som malware som sannsynligvis vil skade datamaskinen din hvis du installerer det. Unngå.

Besøk PCProtect »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me