Posteo gjennomgang

Posteo

 • Priser

  Fra $ 1.13
  / måned

Posteo er en sikker open source e-postleverandør basert i Tyskland. Noen brukere foretrekker det fremfor ProtonMail og Tutanota.

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

En av fordelene med denne betalte e-posttjenesten er at den faller utenfor jurisdiksjonen til FiveEyes nasjoner. Dessuten har Tyskland en tendens til å være et sted som anses som bra til å opprettholde digitale personvernrettigheter.

Når det er sagt, er den tyske føderale etterretningstjenesten, Bundesnachrichtendienst (BND), ekstremt sofistikert. De siste årene har BND mottatt mer finansiering enn noen gang før fra Merkels regjering. I tillegg er BND kjent for å ha jobbet med GCHQ og NSA tidligere (som en del av det større 14 Eyes-arrangementet).

Til tross for dette er det rettferdig å si at Tyskland er et bedre sted enn Storbritannia, USA eller Australia (og mange andre nasjoner) for en personverntjeneste som å være basert.

Hurtigstatistikk

 • Land
  Tyskland

Priser

For det første er Posteo billig - det kommer bare til en euro ($ 1,13) per måned. At det er en betalt tjeneste, betyr avgjørende at den kan eksistere uten å stole på reklame og sporing som inntektskilde. Resultatet er at Posteo krever veldig lite informasjon fra brukere på abonnementsstadiet. Faktisk er noe av det kjekkeste med Posteo dets forretningsetikk og policyer for reduksjon av data, som innebærer å oppbevare så lite data om abonnenter som mulig, for å eliminere risikoen for misbruk av data og hacking.

Abonnenter kan velge å betale via kontanter via posten, PayPal, bankoverføring, kredittkort eller ved å bruke en kupong. Posteo tilbyr også en 14-dagers pengene-tilbake-garanti. Så selv om du ikke kan prøve e-posttjenesten gratis - kan du ombestemme deg og få refusjon hvis du ikke liker den. Jeg spurte Posteo hvorfor den ikke godtar Bitcoin. Firmaet sa til meg: "Vi er en bærekraftig bedrift som ikke kan sies om Bitcoin. Vi er skeptiske til blockchains energibehov så vel som det uklare opphavet til energien som brukes. Banktransaksjonene våre er mer økologiske og er dokumentert for oss å være bærekraftige. Valutas volatilitet er også problematisk. Dette utgjør ikke økonomisk bærekraft." Noe som er rettferdig nok.

Funksjoner

For en euro i måneden får brukere tilgang til følgende hovedfunksjoner:

 • To alias-adresser (dessverre ingen .com-adresser tilgjengelig)
 • 2 GB e-postlagringskonto (kan oppgraderes til 20 GB til en pris av 0,25 EUR per måned for hver ekstra GB)
 • Send vedlegg på opptil 50 MB i størrelse
 • Last opp flere filer
 • Tvers av enhetskompatibilitet takket være IMAP / POP3. abonnenter kan synkronisere e-posten deres på smarttelefonene, nettbrettene eller PC-ene
 • E2E-e-postkryptering med PGP
 • og OpenPGP-headerkompatibilitet
 • Spam- og virusfilter (med muligheten til å hviteliste)
 • Tilpassbare filtre - for å sortere e-post automatisk når de ankommer
 • Ubegrenset filteradresser for å holde innboksen ryddig
 • Brukere kan migrere sikkert opptil tre eksterne e-postkontoer til
 • Liste eller samtalevisning
 • signaturer
 • Automatisk svar (for for eksempel når du er borte på ferie)
 • videresending
 • Rask søk
 • HTML-e-poster
 • Kalender

Personvern

Posteo krever ikke at brukerne oppgir navn, adresse eller en sikkerhetskopi-e-post for å åpne en konto. Som en del av sin policy for datareduksjon, lover Posteo å ikke samle inn brukerdata - eller beholde trafikkdata (for eksempel IP-adresser) i forbindelse med en konto. Posteo anonymiserer alle abonnementsbetalinger. Det sikrer også at betalingsdetaljer aldri blir holdt sammen med detaljene i selve e-postkontoen.

Dette betyr at brukerne trygt kan betale med kredittkort eller PayPal. Det eneste myndighetene noensinne kunne finne ut om deg, er at PayPal-kontoen din (eller kredittkortet) åpnet en Posteo-konto på en bestemt dag. Det er verdt å merke seg at skattelovene tvinger til å beholde betalingsinformasjon i 10 år.

Sikkerhet

Posteo implementerer sterk AES-kryptering på alle e-postserverne sine for å beskytte mot hackere og andre uønskede inntrenginger. Grunnleggende tilgang til servere er kryptert (TLS med Perfect Forward Secrecy [PFS] for IMAP, POP3, webmail, CardDAV og CalDAV). Posteo implementerer også IP-stripping. Dette garanterer at verken din lokale eller offentlige IP-adresse noen gang er knyttet til en utgående e-post.

E-postmetadata er beskyttet under overføring ved bruk av TLS med Perfect Forward Secrecy (PFS) - så lenge mottakerens e-post også støtter den. En TLS-leveringsvarslingsfunksjon sikrer at e-post ikke blir sendt hvis mottakerens konto ikke støtter TLS (brukere blir varslet og får muligheten til å sende e-posten uten kryptering).

PGP E2E e-postkryptering er også tilgjengelig i webmail-klienten, men krever at du installerer et tillegg kalt MailVelope. Brukere kan også velge å kryptere innboksen, selv om dette vil ha noen konsekvenser med hensyn til funksjonalitet (e-postsøking slutter å virke). Innkommende e-postmeldinger kan krypteres med din private S / MIME- eller OpenPGP-nøkkel.

Dette betyr at du ikke trenger å stole på Posteos innboks-kryptering hvis du ikke vil. For de mest sikkerhetsbevisste er det definitivt veien å holde dine egne nøkler. Endelig er tofaktorautentisering (2FA) tilgjengelig for alle kontoer. Brukere kan velge å bruke TOTP-apper som Google Authenticator, men Posteo anbefaler FreeOTP av Fedora fordi det er åpen kildekode. Brukere med YubiKey kan bruke det til 2FA hvis de foretrekker det.

Prosessen

Å åpne en konto hos Posteo er ekstremt enkelt og tar ikke lenger enn et minutt eller to.

<img data-lazyfied ="ok " class ="fricefibib " src ="https://cdn.proprivacy.com/storage/images/proprivacy/2018/12/posteo-sign-up-content_image-default.png " alt ="Posteo-prosess ">

De eneste nødvendige dataene er:

 • Et brukernavn (dette kan være et anonymt pseudonym)
 • Et passord
 • En betalingsmåte (kontant, Paypal, bankoverføring, kredittkort eller med en kupong)

registrere seg

En ting jeg ble litt skuffet over var mangelen på tilgjengeligheten av .com-adresser. En .com-adresse er en fordel for enhver bedrift eller person som er avhengig av at folk kan huske e-postadressen sin. Så lenge du er fornøyd med en e-postadresse som slutter på .net, .org, .de, .co.uk, .af, .jp - eller en av mange andre, kan Posteo være noe for deg.

Posteo Roundcube-klienten

Posteo webmail-klient er basert på Roundcube, en open source-klient. Imidlertid kommer Posteos implementering av Roundcube med mange ekstra funksjoner sammenlignet med standard Roundcube-klienten. Øverst til høyre får du en meny med følgende faner: E-post; Adressebok, kalender, notater, innstillinger, hjelp og utlogging.

Som du ser av bildet over, har Posteo et tiltalende og rent utseende grensesnitt. Du vil også finne Posteo enkel å bruke - uansett om du har tenkt å gjøre tekniske ting som å kryptere e-postmeldinger - eller bare vil bruke den som en standard e-postklient for myr for å komme bort fra Gmail. Hvis du foretrekker å ikke bruke Roundcube-klienten, har du muligheten til å bruke Thunderbird, Android-e-post eller hvilken klient du foretrekker..

En funksjon som jeg synes var litt tungvint var Posteos trådede samtalevisning. Selv om det er et fint tillegg, er det ikke så godt implementert som på Gmail. Dette er fordi det ikke inkluderer svarene dine - det gir deg bare trådene fra e-postmeldinger som er sendt til deg. I tillegg ekskluderer det noen ganger kontakter fra en cc-liste - noe som betyr at samtaler kan falle fra hverandre i flere tråder.

En annen skuffelse er det faktum at nettklienten ikke er mobil nettleservennlig. Dette betyr at alle som foretrekker å logge seg på e-posten via mobilnettleseren (for å holde personlige data utenfor mobilen av datasikkerhetsgrunner) ikke ikke vil glede seg over Posteo-opplevelsen. Jeg prøvde å bruke den på Chrome på nettbrettet mitt, men fant ut at jeg alltid måtte zoome inn og ut fordi teksten var i feil størrelse.

PGP-kryptering

For å bruke PGP-kryptering, trengte jeg først å installere MailVelope-tillegget. Chrome-brukere kan få det i Chrome Nettbutikk, og Firefox-brukere kan laste ned det fra Mailvelope-nettstedet. Den gode nyheten er at MailVelope er forhåndskonfigurert i Posteo-klienten, og så snart du installerer det vises en ny knapp som sier “Komponere og kryptere” i webmailgrensesnittet..

For å sjekke at det fungerer, klikker du på det, og hvis du ser et MailVelope-låsesymbol i tekstfeltet, var installasjonen vellykket. Et problem med MailVelope (i motsetning til klient-native end-to-end-kryptering) er at den ikke er kompatibel med alle populære e-postklienter.

En annen ting å huske er at din private nøkkel for MailVelope er ekstremt følsom. Når du konfigurerer OpenPGP-krypterte e-poster, blir din private nøkkel kryptert til en passordfrase. Det er viktig at du velger en sterk passord og at du aldri passer deg på å avsløre den for noen.

Din private nøkkel brukes bare av deg til å dekryptere meldinger som er sendt til deg fra folk som har din offentlige nøkkel. Hvis noen får tilgang til din private nøkkel, vil de kunne lese de krypterte meldingene dine og signere meldinger slik at de ser ut til å være fra deg.

Alle som foretrekker å bruke Enigmail på Thunderbird kan gjøre det, og Posteo gir gode guider for dette og omtrent alt annet du kan tenke på.

migrasjon

For å teste migrering på Posteo, importerte jeg en Gmail-konto. Jeg brukte gjennomgang på hjelpesiden på nettstedet og hadde ingen problemer overhodet. Alle som vil importere fra AOL, Gmail, GMX, Hotmail, iCloud, Office 365, Outlook.com eller Yahoo! bør finne det enkelt fordi du kan overføre adresseboken til Posteo ved å klikke på bare en knapp.

DANE fingeravtrykkgodkjenning

DANE er en enestående DNS-basert autentiseringsmetode som sjekker fingeravtrykk fra digitale sertifikater fra andre e-postleverandører. Dette gjør at Posteo kan oppdage falske sertifikater erstattet av nettkriminelle eller statsstøttede aktører. Dette er en ypperlig funksjon, men den er bare kompatibel med andre e-postklienter som støtter den, for eksempel Tutanota og ProtonMail.

opprette en e-post

Hvis du bruker DANE, vises en liten grønn avkrysningsrute over den tiltenkte mottakers adresse for å gi deg beskjed om serveren du kommuniserer med er DANE-vennlig.

Ingen spam-mappe

Det kanskje mest irriterende med Posteo er at den har et automatisert spam-responssystem uten spam-boks. Dette betyr at du ikke vil kunne sjekke om en e-post du forventer har blitt filtrert bort som spam. Selv om du kan hviteliste kontakter for å sikre at de aldri blir slettet som spam, kan du ikke hviteliste e-post fra kontakter du ikke kjenner - og ikke forvente å få e-post fra.

Selv om dette er en ulempe, er den gode nyheten at avsenderen av en e-post som blir avvist som spam blir varslet om hvorfor den ble kategorisert som spam, noe som gir dem muligheten til å prøve igjen. I tid er det mulig noen kanskje til og med bestemmer at dette er en fordel med tjenesten.

Nettstedet og kundeservice

Personlig syntes jeg Posteo-nettstedet var helt fantastisk. Jeg likte det både visuelt og fordi det gir mye verdifull informasjon om tjenesten. Det er bokstavelig talt ingenting du ikke kan lære om tjenesten på nettstedet, og installasjonsveiledningene og gjennomgangene er ekstremt godt satt sammen.

Så langt kundeservice går, syntes jeg agentene var svært nyttige. Selv om jobben deres er gjort enkelt av den store tilgjengeligheten av innhold på nettstedet for dem å henvise brukere til. En liten ulempe er at det ikke har et billettbasert system. Dette betyr at du vil sitte igjen og lure på om spørsmålet ditt blir besvart. Når det er sagt, måtte jeg ikke vente lenger enn 24 timer for å få svar. Jeg vil anbefale å utvise litt tålmodighet hvis du trenger litt en-til-en gang.

Kontakt skjema

Konklusjon

Posteo kan lett sammenlignes med populære private e-posttjenester som Tutanota og ProtonMail. Selv om ProtonMail blir sett på som kongen av privat e-post av noen, er det i virkeligheten ingenting mye som ProtonMail kan gjøre som Posteo ikke kan. Faktisk har Posteo muligheten til å kryptere alle metadata - noe ProtonMail faktisk ikke gjør. Hva mer koster ProtonMail i området fem ganger mer (du får større innboksfradrag - men du kan alltid betale for mer med Posteo hvis du virkelig trenger det).

Med ProtonMail trenger du ikke en egen utvidelse for å håndtere kryptering fra ende til ende i webmail-klienten. Det er også sant at noen e-postklienter ikke er kompatible med Posteos MailVelope-implementering. Dette betyr at hvis du har tenkt å bruke Roundcube Posteo-klienten - kan du ha problemer med å sende og motta e2e-krypterte e-postmeldinger til noen av kontaktene dine. Du kan selvfølgelig bare bruke Posteo med en annen klient som Thunderbird for å komme deg rundt dette problemet.

I likhet med Posteo, er Tutanota basert i Tyskland. Tutanota er i samme prisklasse som Posteo, og selv om Tutanota har noen få ekstra funksjoner (for eksempel å ha muligheten til å sende lenker til passordbeskyttede meldinger), er de veldig, veldig like. I tillegg kommer Posteo med fordelen av å være mer etablert enn Tutanota.

For å konkludere, Posteo er en flott e-posttjeneste, vel verdt å se etter alle som ønsker å komme seg vekk fra mer inngripende e-postleverandører som Google og Hotmail.

Pros:

 • Koster bare 1 EUR per måned
 • POP3 eller IMAP for bruk på enhver klient på OS X, iOS, Android, Windows eller Linux
 • Vektlegging av personvern, reduksjon av data, nullsporing, grønn energi, bærekraft, sosial rettferdighet
 • Fullt utstyrt: E-postkryptering på serversiden, kalender og kontakter, E2E med andre klienter / brukere om nødvendig, tvers av klientkompatibilitet
 • E-postmetadata kan også krypteres

Ulemper:

 • Sannsynligvis nødt til å stave "@posteo" til alle som ber deg om e-postadressen din muntlig
 • Kan ikke bruke ditt eget domene
 • Ingen .com-adresser tilgjengelig
 • Ligger i et '14 Eyes 'land
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me