ProtonVPN gjennomgang

ProtonVPN


 • Priser

  Fra $ 8.00
  / måned

 • Tilgjengelig på:


  • Windows

  • Mac os

  • Android

  • Linux

  • iOS

I denne ProtonVPN-gjennomgangen forklarer vi hvorfor Proton regnes som den beste gratis VPN-en av 2020, og vi ser på den utmerkede premium-tjenesten.

ProPrivacy.com Score
9.1 av 10

Sammendrag

ProtonVPN er en sveitsisk-basert ingen logger VPN-tjeneste av Proton Technologies AG, selskapet bak den innovative og høyt respekterte e-posttjenesten for personvern ProtonMail. Proton ledes av Harvard PhD-kandidat og CERN-forsker Andy Yen, så det er ingen overraskelse at ProtonVPN er et veldig nøye gjennomtenkt produkt.

Hurtigstatistikk

 • land
  16
 • Jurisdiksjon
  Sveits
 • Samtidige tilkoblinger
  5
 • ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt)
  0 Mbps

Sveitsiske baserte Proton Technologies AG har nå også introdusert en Virtual Private Network (VPN) -tjeneste. Gitt det fortjent gode omdømmet til ProtonMail, er det ikke overraskende at forventningene til ProtonVPN er veldig høye. Les videre for å finne ut om ProtonVPN lever opp til disse forventningene!

Pris

ProtonVPN tilbyr fire forskjellige planer, som hver tilbyr 20 prosent rabatt hvis du kjøper et årlig abonnement (bortsett fra gratis VPN-plan, selvfølgelig).

12 mnd

$ 8.00
per måned

Gratis plan

ProtonVPN vant vår beste gratis VPN 2020-pris med god grunn. I motsetning til de fleste andre “gratis” VPN-er, gir den en stort sett ubegrenset tjeneste som er så god at mange brukere kanskje ikke føler behov for å oppgradere til en mer premium-plan.

Den primære begrensningen er tilgang til bare syv VPN-servere som ligger i Japan, Nederland og USA.

Det er ingen båndbredde eller fartsgrenser, selv om den uunngåelige økte belastningen på gratis server gjør at hastighetene ikke er like bra som når du bruker ProtonVPNs premium-servere (i hvert fall i teorien - i praksis fant vi at gratis servere var nesten like raske som premium seg!).

Gratis brukere kan ikke bruke denne VPN-en til torrenting. Bare en samtidig tilkobling er tillatt, men det er ingenting som hindrer deg i å registrere deg på flere gratis kontoer.

Tidligere var det nødvendig å bekrefte gratis kontoer med en SMS-melding sendt til din telefon, så vi er glade for å merke at det nå er mulig å bekrefte kontoer med bare en e-postadresse. Og en e-postadresse til engang fungerer helt fint for dette.

Grunnleggende plan

Hovedbegrensningene for de fleste brukere med denne planen er bare to samtidige tilkoblinger og ingen tilgang til ProtoVPNs spesielle streaming-servere. Du får ellers tilgang til alt av ProtonVPNs høyhastighetsstandard-servernettverk, inkludert servere der P2P-torrenting er tillatt.

Plussplan

Dette er hovedplanen med fem samtidige tilkoblinger og tilgang til alle ProtonVPNs funksjoner.

Visjonær plan

Dette er Plus-planen med et abonnement på ProtonMail Visionary Plan og ytterligere fem samtidige tilkoblinger som kastes inn. Det må sies at Visionary Plan ikke gir sterk økonomisk mening for de fleste brukere når du ser på den vanlige prisingen for ProtonMail, det er sannsynligvis bare sannsynlig å appellere til bedrifter og de som ønsker å støtte Proton utover call of duty.

Hvis du registrerer deg for gratisplanen, blir du automatisk tilbudt en 7-dagers 100% gratis prøveversjon av Plus-planen. Dette er fantastisk fordi det er vanskelig å få en gratis prøveperiode for VPN uten å oppgi kredittkortinformasjon.

ProtonVPN aksepterer betaling via kort eller PayPal. Det er også mulig å betale via Bitcoin når du har en konto. Ikke så godt annonsert er muligheten til å betale kontant eller via direkte bankoverføring hvis du kontakter support.

Støttede betalingsplattformer


Visa / MasterCard


Amex


kryptovaluta

Funksjoner

Totalt servere 140
land 16
Ruterstøtte
Havnespedisjon
Valg av havn
Rutere støttet DD-WRT, AsusWRT, AsusWRT-Merlin, OpenWRT, tomat, pfSense, Sabai
Bare metal eller virtuelle servere Rent metall
Samtidige tilkoblinger 5
torren

ProtonVPN tilbyr forskjellige planer med dyre planer som gir tilgang til et større antall funksjoner, som vist nedenfor:

Dette er en gjennomgang av ProtonVPNs “Plus" plan. Dette gir full tilgang til alle hovedfunksjonene til ProtonVPN:

 • Ingen logger (se seksjonen Personvern og sikkerhet nedenfor for fullstendig informasjon)
 • 10 samtidige tilkoblinger
 • P2P-torrenting tillatt på utvalgte servere (inkludert amerikanske servere)
 • Full tilgang til alle 395+ servere i 33 land
 • Full tilgang til Secure Core og løk-servere
 • Tor gjennom VPN
 • Åpenhetsrapport og garanti for kanari
 • Fjern blokkering av amerikanske Netflix (kun betalte planer)

Alle servere som brukes av ProtonVPN er fysiske servere med bare leietak.

Sikker kjerne

Dette er en "dobbel-VPN" -funksjon som tar sikte på å beskytte brukere mot tidskorrelasjonsangrep, som i utgangspunktet bare betyr å overvåke tilkoblinger når de kommer inn og forlater en server for å korrelere dem med oppførsel av interesse på internett.

Slike angrep er uansett ikke lett å trekke av, men å rute tilkoblinger gjennom to servere i forskjellige jurisdiksjoner gjør en allerede vanskelig jobb enda vanskeligere.

ProtonVPN Secure Core

Det er fremdeles mulig å utføre trafikkanalyse på den første Secure Core-serveren, men ProtonVPN har mildnet mot dette ved å lokalisere disse bare i land med veldig sterke personvernlover og ved å beskytte dem med en veldig høy standard for fysisk sikkerhet.

Videre er "Secure Core-servere koblet til internett ved å bruke vårt eget dedikerte nettverk med IP-adresser som eies og drives av vårt eget Local Internet Registry (LIR)."

Secure Core er utvilsomt unødvendig overkill for de aller fleste VPN-brukere, men gir meningsfullt ekstra privatliv for de som er bekymret for målrettet overvåking fra aktører på statlig nivå.

Merket av en privat VPN-tjeneste er personvern etter design, og Secure Core viser at det er lagt mye tanke på å utforme ProtonVPN.

Tor over VPN

ProtonVPN lar deg transparent koble til Tor (løk) -servere gjennom VPN. I denne konfigurasjonen kobler du først til en VPN-server og deretter til Tor-nettverket før du får tilgang til Internett.

Dette gjør tilkoblingen til Tor-nettverket veldig enkelt og betyr at du ikke trenger å installere Tor Browser. Det forhindrer Internett-leverandøren din fra å vite at du bruker Tor, skjuler den virkelige IP-adressen din fra Tor-inngangsnoden, og lar deg få tilgang til Tor Hidden-tjenester (.onion mørke nettsteder).

Det skal imidlertid bemerkes at en lignende effekt kan oppnås ved å bruke Tor Browser når du er koblet til en hvilken som helst VPN-tjeneste. Faktisk er denne konfigurasjonen sikrere enn Tor over VPN-oppsettet som tilbys av ProtonVPN.

Hastighet og ytelse

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

IPv4 lekkasje oppdaget?
Datagrenser
Båndbreddegrenser
IPv6 lekkasje oppdaget?
ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt) N / A 70.28 82,77
WebRTC lekkasje oppdaget?
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) N / A 227,03 284,91

I skrivende stund har vi bare noen få dager med hurtighetstestresultater tilgjengelig, så vi må oppdatere denne delen når vi har samlet inn flere data.

Hva vi har viser gjennomsnittshastigheter på 15,2 Mbits / s, og maks hastigheter på 73,9 Mbits / s. Som er helt akseptabelt, men ikke i nærheten så bra som de raskeste tjenestene der ute. Når det er sagt, som de mer uformelle testene nedenfor viser, er ytelsen i den virkelige verden sterk.

En gjennomsnittlig DNS-oppslagstid på 0,94 sekunder er noe på den langsomme siden, mens en tilkoblingstid på 4,1 sekunder er omtrent gjennomsnittlig.

Det er ikke så vitenskapelig som fullhastighetstestene våre, det være seg at vi også ønsket å få en grov ide om hvordan bruk av gratis service og Secure Core påvirker internettytelsen. Tester ble utført fra Storbritannia.

Gjennomgang av ProtonVPN-hastigheter

Som vi kan se, er forskjellen mellom å bruke en gratis og ikke-gratis server i Nederland ubetydelig. Med tanke på at dataene våre ble sendt til Belgia via Island, er vi også veldig imponert over hvor rask Secure Core er.

Vi oppdaget ingen IP-lekkasjer av noe slag i Windows og macOS, inkludert WebRTC og IPv6 lekkasjer. Vi kan for øyeblikket ikke teste IPv6 på mobile enheter, men oppdaget ingen IPv4 WebRTC-lekkasjer i iOS eller Android VPN-apper.

Brukervennlighet

Tilpassede VPN-apper er tilgjengelige for Windows, macOS, Android og iOS. Et kommandolinje Linux-skript er også tilgjengelig for automatisk konfigurering og kontroll av OpenVPN (som må installeres separat, sammen med forskjellige andre pakker). En manuell IKEv2 konfigurasjonsveiledning er også tilgjengelig for Linux.

ProtonVPN Windows-klienten

Windows VPN-klienten er smart og gir massevis av nyttig informasjon. Det stilige serverkartet er hovedsakelig for visning, men når appen er tilkoblet, viser appen nyttig trafikkstatistikk. Windows-appen bruker OpenVPN-protokollen (UDP eller TCP).

ProtonVPN App for windows

Hvis du velger et land, kobles du automatisk til en server i det landet - du kan spesifisere med hastighet eller tilfeldig. Alternativt kan du velge individuelle servere. Disse er alle tydelig merket om de er tilgjengelige for gratis brukere, kan brukes eller P2P, eller støtter Tor over VPN. De viser også serverbelastning for å hjelpe deg med å velge en rask server.

ProtonVPN for Windows-innstillinger

Kill-bryteren er brannmurbasert, men bruker ikke Windows-systembrannmuren. Dette betyr at hvis OpenVPN-demonen lider av et brak, vil din virkelige IP bli utsatt. Killebryteren fungerer ellers bra. DNS-lekkasjebeskyttelse er som standard aktivert, og som vi har sett, fungerer det bra.

Unik for Windows-appen er delt tunneling. Dette lar deg bestemme hvilke apper som bruker eller ikke bruker VPN, og å ekskludere eller inkludere spesifiserte IP-er. Det er verdt å merke seg at sølt tunneling ikke fungerer med nettsteder eller tjenester som løser seg til flere domener, som inkluderer Netflix, Amazon, BBC iPlayer og mange andre populære strømmetjenester. Men dette er synd, men er en iboende begrensning av teknologien. Denne VPN vil også gjøre det mulig å fjerne blokkering av Youtube-videoer som er begrenset i regionen din,

Andre plattformer

MacOS-, iOS- og Android-appene bruker IKEv2 VPN-protokollen. MacOS VPN-appen deres har nå en drepebryter. Mobilappene har ikke det, men har “Alltid på VPN,” som gjenoppretter en droppet VPN-forbindelse raskt og automatisk.

En lekkasje er fremdeles mulig mens dette skjer, selv om Android 7.0+ brukere også kan aktivere blokkering av tilkoblinger uten VPN manuelt i systeminnstillingene sine for å opprette en skikkelig kill switch.

Kundeservice

Bortsett fra en FAQ-stil støtteside, som ikke er omfattende, men som virker nyttig, er support bare tilgjengelig via e-post og det kan ta en dag eller to å svare (omtrent en dag etter vår erfaring). Vi ble likevel imponert over kvaliteten på svarene da de kom.

Personvern og sikkerhet

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Tilsløring (stealth)
Egenvert / Proxied DNS Ja Ja Ja
IPv4 lekkasjebeskyttelse
IPv6 lekkasjebeskyttelse
WebRTC lekkasjebeskyttelse
Kill Switch

Innloggingspolicy

ProtonVPN logger en tidsstempel for det siste vellykkede påloggingsforsøket. Dette lagres på ubestemt tid, men overskrives hver gang du logger deg på. Som standard logges ikke IP-er. Dette loggoppsettet oppfyller VPN-loggkriteriene våre, og det utgjør en minimal trussel for brukernes personvern.

Jurisdiksjon

Sveits blir generelt sett på som et godt sted å basere et personvernselskap takket være de strenge personvernlovene, det faktum at det ikke er underlagt EU-lovgivning, og ikke er medlem av Five Eyes (eller til og med Fourteen Eyes) USA-ledede spioneringer. allianse.

På den annen side har Sveits vedtatt noen alarmerende nye overvåkingslover. Disse krever Internett-leverandører (ISP) og telekomoperatører for å lagre detaljerte metadatatilkoblingslogger i 12 måneder. Det som ikke er klart (fordi ordlyden i lovene i seg selv ikke er klar) er om disse loggkravene gjelder for e-post og VPN-tjenester.

Proton sier at den har mottatt forsikringer fra både den sveitsiske regjeringen og sine egne advokater om at de nye lovene ikke gjelder VPN- eller e-posttjenester med base i landet, men på begge teller har den ikke vært i stand til å gi harde bevis på dette.

Protokoller og kryptering

Windows-klienten og Linux-skriptet bruker OpenVPN, mens macOS-, Android- og iOS VPN-appene bruker IKEv2. OpenVPN er kjent for å være svært sikker hvis den er riktig konfigurert, mens IKEv2 teoretisk sett er veldig sikker og vanligvis er raskere enn OpenVPN. ProtonVPN bruker følgende OpenVPN-innstillinger:

Datakanal: en AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA-512 hash-godkjenning.

Kontrollkanal: ProtonVPN støtter en rekke chiffer-suiter, hvor den svakeste er en AES-256-kode med RSA-2048-håndtrykkskryptering og HMAC SHA-1-hash-godkjenning. Perfekt hemmelighold fremover gis av en Diffie Hellman nøkkelutveksling (ukjent nøkkellengde).

Selv med de svakeste innstillingene, er dette oppsettet sikkert. IKEv2 bruker en AES-256-chiffer med RSA-2048 håndtrykkskryptering, som igjen er sikker.

Andre ting

Som allerede nevnt bruker ProtonVPN bare bare metall-servere, og ingen av programvaren vi testet fikk IP-lekkasjer av noe slag. Det er også mulig å betale for tjenesten i Bitcoin og til og med kontanter.

Tilsløringsteknologi for å unngå VPN-blokker er begrenset til å bruke OpenVPN TCP (antagelig port 443) for å skjule VPN-trafikk som vanlig HTTPS-trafikk. Dette kan være ganske effektivt, men blir beseiret ved hjelp av til og med ganske grunnleggende Deep Packet Inspection-teknikker.

Nettstedet bruker en rekke trackere, inkludert Google Analytics (GA). Proton har imidlertid fortalt oss at GA ikke brukes på sensitive sider.

ProtonVPN publiserer en gjennomsiktighetsrapport og driver en garantikanariat. En åpenhetsrapport er fin, men krever fortsatt tillit til Proton for å rapportere alle hendelser. I følge ProtonMails lignende gjennomsiktighetsrapport har Proton etterkommet et par forespørsler om data som ikke ble sikkerhetskopiert med en gyldig domstol. I begge tilfeller ser det ut til at omstendighetene rettferdiggjør en slik beslutning. Det ser ut til at ProtonMail var i stand til å gi veldig lite informasjon, uansett.

Vi er litt tvilsomme om den reelle verdien av ordningskanarier, men mange synes de er betryggende.

Siste tanker

Det er veldig vanskelig å finne noen reell feil med ProtonVPN. Det er en rask og sikker VPN-tjeneste med mange servere, noen innovative ideer og flott programvare. Det viser også et sterkt engasjement for personvern, det passer det fryktelige omdømmet ProtonMail har bygget i denne forbindelse.

Den eneste virkelige kritikken vår er at vi ønsker å se skikkelige drepebrytere i macOS og iOS, selv om dette problemet til en viss grad blir dempet av funksjonen “Always-on VPN” i begge appene..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me