Review Badger Review

Personvern-grevling

Privacy Badger er et personvernverktøy utviklet av Electronic Frontier Foundation. Det er en svært nyttig utvidelse som er tilgjengelig på Firefox, Chrome og Opera. Ved å installere og benytte seg av Privacy Badger, kan forbrukerne drastisk redusere mengden av sporing de lider av nettsteder..

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

Det fine med Privacy Badger er at i tillegg til å stoppe store mengder sporing, øker den også lastetidene for siden i prosessen ved å minimere mengden data som hver side trenger å laste.

Privacy Badger er helt gratis, noe som betyr at hvem som helst kan bruke den til å begynne å sperre trackere med en gang. Den populære utvidelsen fungerer ved å blokkere tredjeparts nettstedsporere automatisk. Og bruk av Privacy Badger er ikke en vanskelig affære, som tilfellet er med flere tekniske skriptblokkere som uMatrix.

Privacy Badger-logoen på skrivebordet

Hvordan Privacy Badger fungerer

Privacy Badger er tilgjengelig som en utvidelse for Chrome, Firefox, Opera og til og med for Firefox på Android. For å få utvidelsen, søk ganske enkelt etter nettleseren eller direkte via Google. Når den er installert, fungerer Privacy Badger ved automatisk å lære å blokkere trackere. Det gjør dette ved å se etter tredjeparts skript og bilder som ser ut til å etterlate informasjonskapsler eller fingeravtrykk nettleseren din.

Privacy Badger-utvidelser finner du på Google Chrome, Firefox og Opera på skrivebordet, samt Firefox på Android

Privacy Badger utnytter også DNT-overskriften som ikke er tilgjengelig i nettleseren din. Hvis en tjeneste ignorerer DNT-forespørselen (de fleste trackere ignorerer DNT fullstendig fordi det ikke er et lovkrav) vil Privacy Badger overvåke andre nettsteder for den samme trackeren. Hvis det skriptet blir oppdaget som sporer deg på tre forskjellige nettsteder, vil Privacy Badger begynne å sperre denne trackeren hver gang den blir møtt.

Privacy Badger blokkerer også utgående klikksporing på Facebook, Google og Twitter. Koblingssporing er designet for å la online virksomheter følge deg når du klikker på en lenke og forlater nettstedet. Dette gjør at firmaer for eksempel kan forstå hva annonser interesserer deg. Imidlertid hindrer Privacy Badger Google i å spore eventuelle koblinger du følger fra Drive-dokumenter eller Hangout-samtaler!

Dessuten gir Privacy Badger beskyttelse mot "ping" -sporing og WebRTC-lekkasjer - noe som betyr at hvis du bruker en VPN som lider av WebRTC-lekkasjer, vil Privacy Badger beskytte deg.

Hvordan bruke Privacy Badger

Å bruke Privacy Badger kan være så enkelt som å installere den og la den gjøre sine ting. Det er imidlertid verdt å forstå utvidelsen for å få mest mulig ut av det. Det er også verdt å merke seg at for å få vanntett beskyttelse mot sporing, anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den i forbindelse med uBlock Origin. Dette fordi de to som jobber sammen vil gi en mye mer omfattende opplevelse.

Hvorfor? Privacy Badger blokkerer bare tredjeparts trackere som aktivt sporer deg, ikke domener (til og med reklame) som ikke ser ut til å være. Paring av Privacy Badger med uBlock Origin (og kanskje også Ghostery også) kan bidra til å skape en mer uttømmende dragnet for både tredjeparts og førsteparts trackere. Når det er sagt, er du klar til å begynne å bruke Privacy Badger.

Start med å installere Privacy Badger-utvidelsen i nettleseren din. Fra det tidspunktet vil tredjeparts trackere som er innebygd på websidene du besøker, bli blokkert. betydelig forbedre ditt digitale personvern i prosessen.

I forbindelse med denne guiden installerte vi Privacy Badger i en ren versjon av Firefox, som generelt aksepteres som en bedre nettleser for personvern enn Chrome.

hjemmesiden for personvern grevling

Deretter besøkte vi Forbes, et nettsted som er kjent for å inneholde mange trackere. Som du kan se fra skjermdumpen nedenfor oppdaget PB 20 trackere.

Privacy Badger kromutvidelse

Hvis du klikker på PB-ikonet i utvidelsesverktøylinjen, kan du se en oversikt over sporerne som er blokkert. Dette gir deg kraften til å endre hva Privacy Badger gjør med potensielle sporer som blir oppdaget fra tredjepartsdomener. Tredjeparts domeneskripter som er oppdaget av PB er delt inn i tre grupper:

  1. Sporere som vises som røde blir fullstendig blokkert.
  2. Gule trackere - med glidebryteren i midten - er tredjeparts trackere som får lov, fordi de ser ut til å være nødvendige for at nettstedet skal fungere ordentlig. Gule sporere har lov til å laste inn innhold fra sine respektive domener - men blir aktivt vist av PB for å luke ut tredjeparts informasjonskapsler og henvisninger fra dem..
  3. Grønne sporer - med glidebryteren til høyre - er skript fra tredjepartsdomener som PB ikke har oppdaget som sporer deg på flere nettsteder (ennå). Inntil PB legger merke til et domene som sporer deg på tre forskjellige nettsteder, vil det ikke begynne å blokkere dem.

Vi anbefaler generelt at du lar Privacy Badger blokkere alt den vil. Imidlertid er det tidspunkter hvor det er mulig at funksjonaliteten til noen nettsteder blir ødelagt når du bruker PB. Hvis dette skjer, har du to alternativer:

  1. Flytt glidebryteren for nettstedstjenesten du tror er nødvendig til midten eller høyre for å se om dette løser hvordan nettstedet lastes inn og fungerer. Hvis du ikke er sikker på hvilken tjeneste som er nødvendig, kan du teste dem én etter én til du finner den du trenger.
  2. Deaktiver PB helt på det nettstedet for å få tilgang til funksjonaliteten du trenger. Privacy Badger lar deg også sende informasjon tilbake til EFF som informerer om at et nettsted ble ødelagt av appen. Dette lar EFF gjennomgå nettstedet for å ta en avgjørelse om det er trygt å begynne å tillate den tjenesten gjennom dragnet.

Som du kan se på skjermdumpen nedenfor, er to av trackerne som er angitt som gult på Forbes Google og Facebook. Dette betyr at PB mener at disse trackerne er nødvendige for at siden skal fungere. Til tross for dette er det vår preferanse å ikke spores av Google eller Facebook, og av denne grunn valgte vi å flytte disse til venstre.

personverngrevling som viser sporing

Etter å ha flyttet glidebryterne til venstre, lastet vi inn siden ved å oppdatere for å sikre at siden fremdeles fungerer. Som mistenkt fungerte siden bra, noe som betyr at vi hadde fått litt ekstra privatliv ved å blokkere disse skriptene manuelt.

Privacy Badger som viser skript for blokkering av personvern

Ta dataene dine med deg!

Det er også verdt å merke seg at Privacy Badger har et import / eksportverktøy. Dette lar deg eksportere all informasjon din forekomst av PB har lært i en nettleser for å ta den til en annen. Som et resultat trenger du ikke å lære bort Privacy Badger fra bunnen av hver gang du installerer den.

For å gjøre bruk av denne funksjonen treffer du tannhjulet øverst til høyre på utvidelseskjermen og velger Administrer data.

eksporter brukerdata fra personverngrevlingen

Klikk deretter Last ned eller Importer. Dataene blir eksportert som en Json-fil som er lagret på datamaskinen din og kan importeres enten fra harddisken din eller fra en USB-dongle hvis du vil ta den med deg for å importere på en arbeidsdatamaskin eller andre steder.

Viktige innstillinger

Hvis du klikker på den store kuggen øverst til høyre i utvidelsen, åpnes et nettleservindu med innstillingene for utvidelsen. Her kan du velge å slå på WebRTC-blokkering og tracker-blokkering i Incognito (Chrome) eller privat nettlesingsmodus (Firefox).

blokkere webrtc-blokkering på inkognito

Om du vil ha disse funksjonene avhenger av dine personlige preferanser. Imidlertid anbefaler vi generelt at du slår på WebRTC lekkasjebeskyttelse, fordi det er en nyttig funksjon.

Den andre viktige innstillingen å følge med på er Deaktiverte nettsteder fane. Dette lar deg sjekke hvilke nettsteder du har deaktivert Privacy Badger på. Ved hjelp av denne kategorien kan du sjekke hvor PB er deaktivert, og du kan ombestemme deg ved å fjerne et nettsted fra hvitelisten.

Konklusjon

Det er veldig enkelt å bruke Privacy Badger for å blokkere skripter fra tredjeparter, og for de fleste er det bare å installere det og la det gå i bakgrunnen. Ikke desto mindre har alle som er interessert i å blokkere så mange uønskede trackere som mulig, muligheten til å tulle ved å stille flere trackere til venstre.

I tillegg er det mulig å stille bestemte trackere til gul eller grønn eller å deaktivere Privacy Badger helt, hvis det har en negativ effekt på et nettsted du ønsker å bruke. Vær imidlertid oppmerksom på at å deaktivere PB når du besøker nettsteder som det går i stykker (for eksempel strømming av nettsteder som nekter å spille av videoer med mindre du deaktiverer alle annonseblokkere) kan åpne deg for risikable popup-vinduer og sporing.

Vi anbefaler også på det sterkeste at du bruker PB sammen med uBlock Origin for å sikre at så mange uønskede skript som mulig blokkeres. Hvis du gjør det, vil du stramme personvernbeltet enda mer - samtidig som du får bedre sideinnlastingstid på alle nettsteder du besøker!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me