RoboForm gjennomgang

RoboForm

 • Priser

  Fra $ 1.79
  /måned

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

RoboForm er en veldig polert og omfattende passordbehandling som til tross for at den er lukket kildekode (men ende-til-ende kryptert), klarer å imponere.

Hurtigstatistikk

 • Land
  OSS

Priser

Det primære personlige RoboForm-produktet er RoboForm Everywhere, deres billigste plan koster $ 1,99 per måned, som faktureres årlig. Denne planen gir en person full tilgang til alle RoboForms kjernefunksjoner. En familieplan utvider Everywhere-planen til å dekke opptil fem personer.

3-årige

$ 1.79
/måned

12-måneders

$ 1.99
/måned

RoboForm tilbyr også en gratis plan. Dette mangler sikkerhetskopiering på nettet, delingspålogginger og noen støttefunksjoner. Hovedbegrensningen er imidlertid at den ikke støtter synkronisering på tvers av enheter.

Dette er en ganske stor begrensning, men det faktum at RoboForm ikke setter noen tidsbegrensning eller begrensning i antall passord som kan lagres, gjør det til en perfekt funksjonell gratis passordbehandling for de som hovedsakelig bare bruker en enkelt enhet.

Det som ikke er nevnt på nettstedet, er at hvis du registrerer deg på RoboForm Free, vil du bli oppgradert til RoboForm Everywhere gratis i 30 dager. Betaling skjer med kort (inkludert Amex), PayPal eller USD-sjekk eller postanvisning.

I tillegg til de personlige planene tilbyr RoboForm forretningsplaner. I hjertet av disse er en sentralisert administrasjonskonsoll for distribusjon av passord blant teammedlemmer, administrering av tillatelser og lignende. Denne gjennomgangen fokuserer imidlertid på den personlige plan overalt.

Funksjoner (RoboForm Everywhere)

 • Klientsiden (e2ee) kryptering
 • Cross-platform synkronisering
 • Nettleserintegrasjon
 • Fyll passord i applikasjoner
 • Online sikkerhetskopiering
 • Del pålogginger sikkert
 • bokmerker
 • Safenotes
 • Kontakt
 • Identiteter / skjemautfylling
 • 2FA-støtte

Cross-platform synkronisering

RoboForm er tilgjengelig med full funksjonalitet for Windows, macOS, Android og iOS / iPadOS. Det er til og med en Apple Watch-app, selv om vi ikke har prøvd den.

Linux- og ChromeOS-brukere kan bruke spesielle versjoner av nettlesertillegg, men har ikke tilgang til Security Center. Selvfølgelig har eiere av nyere Chromebook-maskiner også muligheten til å bruke Android-appen.

I tillegg til alt dette, kan du få tilgang til passord, notater, kontakter og alt annet lagret i din RoboForm-konto via en nettkonsoll på hvilken som helst plattform som støtter en nettleser..

Nettleserintegrasjon

I Windows integreres RoboForm med nettleserne Firefox, Chrome og Edge, og gir en verktøylinje for tilgang til alle RoboForms funksjoner.

broswer-integrasjon

I Windowed-modus sitter denne verktøylinjen praktisk utenfor veien under nettleservinduet, men i fullskjermmodus tar den litt plass nederst i nettleseren.

Det er et spørsmål om personlig preferanse, men vi synes dette er litt påtrengende. Heldigvis kan du deaktivere verktøylinjen, og de vanlige nettlesertilleggene gir all funksjonaliteten til verktøylinjen mens du holder deg beskjedent ute av veien når den ikke er i bruk.

I macOS bruker RoboForm bare vanlige nettlesertillegg for Firefox og Chrome. Det tilbyr også et tillegg for Safari, som sitter diskret i macOS-menylinjen.

arbeider i nettleseren

De fleste av RoboForms kjernefunksjoner er tilgjengelige fra verktøylinjen og nettlesertillegg. Dette inkluderer en sikker passordgenerator som kan skreddersys for å lage passord for nettsteder med strenge krav.

Passordgenerator

Vi diskuterer mobil nettleserintegrasjon senere i denne anmeldelsen.

Online sikkerhetskopiering

Gratis kunder kan ta sikkerhetskopi av databasene sine lokalt, men overalt får brukere også automatisk online sikkerhetskopi.

online sikkerhetskopiering

Det er imidlertid ingenting for å hindre at gratis brukere automatisk tar sikkerhetskopi av RoboForm-containerne til Dropbox-mappen...

Del og send pålogginger sikkert

En mye publisert funksjon er muligheten til å enkelt og sikkert dele pålogginger med andre RoboForm-brukere. Hvis mottakeren ikke er en RoboForm-bruker, vil de motta en e-post som inviterer dem til å bli med (en gratis konto er bra for å motta e-post).

Hvis du synkroniserer en pålogging, blir den synkronisert til mottakere hvis du endrer den, og tilgangen kan når som helst tilbakekalles. Alternativt kan du velge å sende en pålogging, hvoretter den ikke lenger er under din kontroll.

Bokmerker, Safenotes og kontakter

I tillegg til pålogginger, kan RoboForm lagre og synkronisere bokmerker, frittstående “Safenotes” og kontakter på tvers av plattformer og nettlesere. Notater kan også knyttes til pålogginger og de fleste andre typer oppføringer.

identiteter

Identities er en autofyllfunksjon på nettformen med alle slags nyttige maler, for eksempel personopplysninger, adresse, bankinformasjon og bildetaljer. Som navnet antyder, kan du konfigurere så mange "identiteter" eller personligheter du vil for dette for å fylle ut skjemaer på forskjellige måter.

identitetswebform

Personvern og sikkerhet

Jurisdiksjon

RoboForm er utviklet av det amerikanske selskapet Siber Systems. Takket være de sjokkerende nivåene gjennomgripende masseovervåkning som er utført på kunder hos amerikanske teknologiselskaper (både amerikanske og ikke-amerikanske statsborgere, slik de er utsatt av eks-NSA-varsleren Edward Snowden), anbefaler vi generelt å bruke amerikanske selskaper hvis personvern er bekymret.

men...

Ende-til-ende-kryptering (e2ee)

I teorien skal jurisdiksjonen ikke spille for mye fordi alle passord og andre data bare er kryptert og dekryptert klientside. Med andre ord, det lar aldri enhetene dine være ukryptert. Så uten passordet ditt er det ubrukelig, selv om NSA skulle få sine votter på det!

Lukket kilde

RoboForm-programvaren bruker proprietær lukket kildekode.

Den eneste flua i salven er at all RoboForm-programvare bruker proprietær lukket kildekode. Dette betyr at vi bare må stole på Siber Systems at programvaren er sikker og at alt er på nivå.

Det er ingen spesiell grunn til ikke å stole på det, bortsett fra at en generell mistillit til amerikanske (eller noen, for den saks skyld) teknologiselskaper er sunt.

Tømmerstokker

Som allerede nevnt, er passordene og andre data som er lagret i RoboForm-containere sikkert ende-til-ende kryptert slik at bare du (og de du valgte å dele dem med) kan få tilgang til dem. De kan lagres på Siber Systems-servere, men Siber Systems har ikke tilgang til dem.

Den holder imidlertid forskjellige logger knyttet til frivillige kundedata og betalingsdetaljer. I tillegg til dette blir følgende holdt:

"Unik ID (GUID), Computer ID (generert via enveisfunksjon fra noen av datamaskinens attributter), Disk ID (generert via enveisfunksjon fra Disk ID på en systemdisk) for lisensaktivering og periodisk lisenskontroll."

Så Siber Systems vet definitivt ganske mye om kundene. Hvis du er ute etter anonym passordbehandling, er RoboForm ikke noe for deg. Men gitt at de faktisk ikke kan se passordene dine, tror vi ikke dataene som Siber Systems logger er veldig mye av et privatlivsproblem for folk flest

Teknisk sikkerhet

På samme måte som KeePass .kbdx-filer, holder RoboForm alle dataene dine i en selvstendig beholder. Dette betyr at uansett hvor containeren er plassert, forblir den sikkert kryptert.

Hver beholder er kryptert ved bruk av AES-256. Nøkler er kryptert ved hjelp av PBKDF2 iterert 4000 ganger, med en SHA-256 hasjfunksjon og langt tilfeldig salt (32-byte). Overføringer til RoboForm Server er sikret ved hjelp av HTTPS.

Data deles ved hjelp av offentlig nøkkelkryptografi, der brukernes offentlige nøkler lagres og synkroniseres på RoboForm Server, slik at andre brukere kan sende dem innlogginger eller mapper ved å bruke sine egne private nøkler.

En hvitbok som forklarer høye RoboForms kryptografipraksis er tilgjengelig her.

To-faktor autentisering (2FA)

Hvis du ønsker å sikre dataene dine med mer enn bare et hovedpassord, støtter RoboForm tofaktorautentisering via et engangspassord (OTP). Dette kan sendes via e-post, SMS eller Google Authenticator (det desidert mest sikre alternativet, selv om autentiseringsalternativer som open source ogOTP også skal fungere).

Kundeservice

RoboForm nettstedet gir en enorm mengde profesjonelt presentert informasjon. I hjertet av dette er en uttømmende online manual som beskriver alle RoboForms funksjoner, og er skreddersydd til alle støttede plattformer.

I tillegg til dette er det et omfattende brukerstøtte som inneholder et veldig stort antall artikler som dekker stort sett alle fag vi kunne tenke på.

Hvis du fortsatt trenger hjelp, er skjemabasert e-poststøtte tilgjengelig for alle brukere 24/7365. Overalt får kunder prioritert online support og Live Chat-støtte i løpet av EST-kontortiden.

Brukervennlighet

Du kan importere passord fra Chrome, Firefox, iCloud nøkkelring og fra de fleste passordbehandlere via eksportert CSV-fil. Bare bokmerker kan importeres fra Safari. Passord kan eksporteres som en CSV-fil.

Windows & Mac os

Som vi allerede har sett, kan du få tilgang til de fleste RoboForm-funksjoner fra nettleserens verktøylinje og / eller nettlesertillegg. Det bankende hjertet til RoboForm på skrivebordet er imidlertid (med unntak av Linux-maskiner) Security Center.

windows app

Herfra har du full tilgang til alle funksjoner og funksjoner i RoboForm.

Android og iOS / iPadOS

Android- og iPhone-appene er i utgangspunktet identiske med hverandre, med iPad-appen som bare har mindre endringer for å imøtekomme dens større formfaktor. Appene kan sikres med en PIN-kode og / eller låse opp fingeravtrykk, synkronisere med alle andre enheter koblet til kontoen din og gi full tilgang til alle RoboForms funksjoner.

Hvis du velger innlogging fra appen, åpnes den i den innebygde nettleseren (se nedenfor).

ios app

En interessant mobilspesifikk funksjon er muligheten til å feste favorittartikler (for eksempel pålogginger) til startsiden.

festede elementer i appen

Mobil nettleser og OS-integrasjon

RoboForm integreres med Android 8+ Autofill Framework Service og iOS 12+ Authentication Services-rammeverket for sømløs autofyll på nyere enheter i de fleste nettlesere og mange apper.

Alternativt, og spesielt nyttig for brukere av eldre enheter, kommer en dedikert nettleser i RoboForm-appen med innebygd autofyllfunksjonalitet.

innloggingsskjema

Siste tanker

RoboForm er et omfattende, stilig og høyt polert produkt som bringer alt (inkludert kjøkkenvasken) til passordbehandlerbordet.

Den bruker også sterk ende-til-ende-kryptering og synkroniseres sømløst på alle enhetene dine, og krever ingen tilleggsinngang annet enn å installere programvaren i utgangspunktet.

Det er ikke gratis, men prisene er veldig rimelige. Vår eneste virkelige bekymring er at det er et kommersielt produkt med lukket kildekode, så hvis aktører på statlig nivå er en del av din trusselmodell, kan det være lurt å se på åpen kildekode KeePass eller Bitwarden i stedet.

Men hvis det å være lukket kilde ikke bekymre deg, er RoboForm sterkt anbefalt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me