Runbox gjennomgang

Runbox

Runbox er en e-postleverandør fra Norge, som først ble lansert i år 2000. Runbox-tjenesten eies av Runbox Solutions AS, som er kjent for også å tilby webhotell-tjenester. Runbox Solutions AS eies for tiden av ansatte og annet nøkkelpersonell.

ProPrivacy.com Score
8 av 10

Sammendrag

Runbox v.7 (for tiden i beta), har en åpen front-end (appen som lastes ned og kjøres i nettleseren din). App-kodebasen er tilgjengelig på GitHub. Imidlertid er backend ikke åpen kildekode ennå, og eldre versjoner av Runbox er også fremdeles helt lukket.

Firmaets base i Norge anses generelt for å være god med tanke på personvern (nasjonen har ikke obligatorisk lov om lagring av data som gjelder e-postleverandører). Det er imidlertid verdt å merke seg at nasjonen er en del av den større Nine Eyes-avtalen, noe som betyr at regjerings etterretningsorganer sannsynligvis vil utføre en viss overvåking og kommunisere med slike som NSA og GCHQ. I 2011 ble firmaet fullstendig kjøpt ut av ansatte og resten av styret.

Hvor mye koster Runbox?

Et abonnement på Runbox kan kjøpes i Micro, Mini, Medium eller Max. De fire abonnementsplanene varierer i pris, men er alle årlige abonnementsplaner.

Micro-planen gir brukerne tilgang til 1 GB e-postlagring med ekstra 100 Mb fillagringsplass. Mikrobrukere får ikke tilgang til noen tilpassede domenenavn - disse må kjøpes som tillegg på. I tillegg tillater ikke mikrokontoen brukere å knytte eksisterende tilpassede domener de har (tidligere registrerte domener fra andre tjenester) til kontoen sin. En mikroplan koster $ 19,95 per år.

Mini-planen gir abonnenter 5 GB lagring og 500 Mb fillagring. Minibrukere har lov til å bruke fem tilpassede domener de tidligere har registrert hos en annen leverandør. Imidlertid, hvis de vil registrere et nytt tilpasset domene, må de kjøpe det som et tillegg. Miniplanen koster $ 34,95 per år.

Medium-planen gir brukerne tilgang til 10 GB e-postlagring og 1 GB fillagring. Brukere kan bruke kontoen med opptil 10 tidligere registrerte tilpassede domener. Imidlertid, hvis de vil registrere et nytt tilpasset domene, må de kjøpe det som et tillegg. Den mellomstore planen koster $ 49,95 per år.

Max-planen gir brukerne tilgang til 25 GB e-postlagring og 2 GB fillagring. Brukere kan bruke kontoen med opptil 25 tidligere registrerte tilpassede domener. Som med de andre planene, må de betale for å registrere et nytt tilpasset domene. Max-planen koster $ 79,95 per år.

Alle som ønsker å kjøpe ekstra e-postaliaser (i pakker med fem), egendefinerte domener eller ekstra lagringsplass, kan gjøre det til forskjellige prisklasser. Denne prisstrukturen er ganske komplisert sammenlignet med andre e-posttjenester. Det gir imidlertid brukerne mye tilpassbarhet - så lenge de er villige til å betale.

Brukere kan velge å betale for Runbox via kreditt- eller debetkort, PayPal eller Bitcoin for ekstra personvern.

Runbox-funksjoner

  • Basert i Norge. Som generelt antas å være et bra sted når det gjelder personvern sammenlignet med mange EU-lokasjoner, Storbritannia og USA
  • 100 aliaser inkludert i hver konto (for en enkelt brukers innboks)
  • Spamdeteksjon
  • POP og IMAP og SMTPS støttet for sending og mottak av e-post på tvers av forskjellige klienter.
  • Datalagring inkludert
  • Synkroniser med Apple Mail, Mozilla Thunderbird og Microsoft Outlook.
  • Dra og slipp vedlegg
  • Tilpasset domenestøtte
  • En + poengsum for sikkerhet med Qualys SSL Labs

Personvern

Brukervilkårene for Runbox krever at brukerne registrerer seg ved å bruke det virkelige navnet. Dermed bør denne e-postleverandøren betraktes som privat, men ikke anonym.

Til tross for dette, kan brukerne teoretisk bruke en brenner-e-postadresse for å abonnere. Fra det øyeblikket er det mulig å komme med støtteforespørsler fra Runbox-kontoen, noe som betyr at du ikke nødvendigvis trenger å holde på den brennervenneadressen, heller.

Vi sjekket personvernreglene for Runbox for å se hva slags data firmaet samler inn om brukerne. Den gode nyheten er at politikken er GDPR-kompatibel. I tillegg oppgir ikke Runbox at den samler bruker-IP-adresser, og hevder at ingen av dataene som er samlet inn mens du bruker tjenesten, er definert som sensitive.

Informasjonen som gis av abonnenter ved innmelding til tjenesten, beholdes i den perioden det er nødvendig å tilby tjenesten. Imidlertid bør alle som betaler for et abonnement være klar over at dataene deres også oppbevares i fem år etter avsluttet abonnement for å overholde norske bokføringslover.

Tjenesteinnhold for e-post (data tilknyttet webmail, kontakter og filer i tjenesten) lagres under varigheten av en konto som blir holdt, og i opptil 3 måneder etter stenging av en prøvekonto eller opptil 6 måneder etter stenging av et betalt abonnement.

Totalt sett virker personvernpolitikken sterk, og det er ingen grunn til at vi kunne se til å stille spørsmål ved deres dedikasjon til forbrukernes personvern.

Sikkerhet

All kommunikasjon med Runbox-servere håndteres med TLS / SSL-kryptering. Dette sikrer at data alltid er sikre under transport mellom avsender og Runbox-servere og mellom Runboks servere og mottaker. Tjenesten får en score på A + med Qualys SSL Labs, noe som betyr at tilkoblinger til serverne faktisk er sikre. (SHA256 med RSA 4096 biter.)

Dessverre er det ingen innebygd ende-til-ende-kryptering i Runbox-webmail-grensesnittet. Av denne grunn må du installere en tredjepartsutvidelse som Mailvelope for å kryptere e-poster med PGP. Dette er litt vanskeligere enn hos noen andre leverandører, men vil få jobben gjort.

Brukere har også muligheten til å kryptere e-poster ved å bruke S / MIME så lenge de bruker Runbox-kontoen sin med en tredjeparts frittstående e-postklient som Mozilla Thunderbird, Apple Mail eller Microsoft Outlook.

Den gode nyheten er at Runbox planlegger å introdusere naturlig PGP-kryptering til Runbox 7-klienten (for tiden i Beta). Så se på denne plassen.

Alle som bruker webmail-grensesnittet i stedet for en frittstående klient, må være klar over at fordi kryptering skjer i nettleseren deres (bruker Mailvelope) - er det noen sikkerhetsproblemer du må huske på (som gjelder alle JavaScript-e-postklienter og ikke bare Mailfence ).

Javascript har sårbarheter som kan tillate et mann-i-midten-angrep å tvinge kompromitterte krypteringsnøkler til både avsenderens og mottakerens nettlesere. Alle som ønsker å unngå disse JavaScript-sikkerhetsproblemene, må bruke en e-postleverandør med en dedikert e-postklient.

En ting som er verdt å huske på er at Runbox for øyeblikket ikke implementerer kryptering for e-postmeldinger som ligger i ro på serverne, dette kan berøre enhver bruker som ikke implementerer sterk E2EE ved å bruke S / MIME eller PGP.

Til slutt implementerer Runbox IP-stripping fra alle sendte meldinger. Dette betyr at IP-adressen din aldri er knyttet til en utgående e-post.

Brukervennlighet

Det er enkelt å registrere deg for en gratis prøveversjon av Runbox, men krever at du oppgir en alternativ e-postadresse du allerede eier. Dette er litt frustrerende for de menneskene som verdsetter personvern og ikke ønsker å koble sin nye konto til en tidligere. Mens firmaet foretrekker at kunder overleverer et telefonnummer, er dette heldigvis valgfritt - noe som er en reddende nåde.

Prøve på Runbox gratis

Når du abonnerer, vil du motta en valideringsmail i innboksen du oppga. Klikk på lenken i den e-postmeldingen for å komme i gang. Koblingen tar deg, helt innlogget, til webklienten der du er klar til å begynne å dra nytte av den sikre e-posttjenesten.

Det er fint og enkelt å sette opp mapper takket være skjemaet som vises rett under katalogen med innbokser. Jeg gikk foran og satte opp en mappe bare for å se hvordan den fungerer. Du kan se resultatene nedenfor.

opprette mapper i runbox klient

For å importere kontakter fra Google eller en hvilken som helst annen e-postleverandør, klikker du bare på Kontakter øverst til venstre på web-postklienten og deretter klikker du på import. Funksjonen lar deg importere kontakter via CSV, noe som betyr at du kan importere dem fra Google Mail eller omtrent hvilken som helst annen e-postleverandør. Vi fant at funksjonen fungerte uten problemer.

importere en fil til runbox

Når importen er kontaktet, er du klar til å begynne å sende e-post. Ved å klikke på komponere åpnes et eget vindu, og vi ble sjokkerte over å finne at det ikke var noen alternativer for OpenPGP-kryptering. Faktisk kunne vi ved første øyekast ikke se noen alternativer for å kryptere e-post i det hele tatt; dette forvirret oss fordi vi var under inntrykk av at dette var en sikker e-postleverandør.

Vi kontaktet support for å få klar bekreftelse om dette punktet og ble informert om at Runbox lagrer alle e-postmeldinger på sikre servere, men ikke gir noen PGP-funksjonalitet eller passordskrypterte e-postalternativer.

Dessuten er funksjonsmessig Runbox veldig tynn på bakken: den gir lagring av e-post og fillagring (for å laste opp dokumenter til det tilsvarer Google Drive) - men ingen ekstrautstyr som regneark, webchat - og alle de andre godbitene du finner med så mange andre krypterte e-postleverandører. Det er imidlertid verdt å merke seg at firmaet ser ut til å utvide funksjonssettet (det har allerede lagt en kalender til Runbox 7 beta, for eksempel).

Alt i alt var vi litt skuffet over hva som tilbys med tanke på kostnadene for enda en mikrokonto (det finnes andre e-postleverandører som bare er 1 Euro i måneden - og gir flere funksjoner bakt inn).

For å være rettferdig er Runbox imidlertid ekstremt enkel å bruke. Hvis du ikke ønsker å sende krypterte e-postmeldinger - og bare leter etter sikker e-postlagring (som ikke skannes av Google for annonseringsformål, og som lagres trygt for å beskytte den mot hacking) - kan denne e-postleverandøren kanskje være et alternativ for deg.

Kundeservice

Når det gjelder kundestøtte er Runbox litt av en slog. Brukere må starte prosessen ved å sende en e-post fra kontoen sin. Når det er gjort, vil et automatisk svar komme. For å faktisk åpne en supportbillett, er det imidlertid nødvendig å svare på den første auto-responsen for å hevde at du ikke har klart å finne løsningen i hjelpeavdelingen på nettstedet. Med det gjort kommer en annen automatisert respons og følger den faktiske hjelpen.

Totalt sett fungerer systemet - og vi fikk svar innen en time - noe som ikke er forferdelig. Imidlertid mistenker jeg at en live chat-funksjon vil bli ønsket velkommen for folk som er ute etter en Max-konto, og vurderer hva de belaster; sannsynligvis burde være en tilgjengelig ressurs.

Når det er sagt, er både hjelpen og bloggseksjonene på nettstedet nyttige og vil gi brukerne svar på mange vanlige spørsmål. Vi fant brukerstøtten enkel å bruke, og vi likte spesielt måten den øverste nav-linjen er delt inn i faner: Søk, veiledning, vanlige spørsmål, dokumentasjon og support.

Dette lar deg raskt finpusse på det du leter etter - enten det er informasjon om tjenesten, eller spesifikke installasjonsveiledninger for IMAP, POP eller konfigurering av aliaser, for eksempel.

Konklusjon av Runbox-e-post

Runbox er en e-postleverandør som det er ekstremt enkelt å bli vant til. Imidlertid, hvis du vil ha noe som følger med PGP-kryptering rett ut av boksen - kan det være bedre å lete andre steder.

For de som foretrekker å bruke e-postkontoen sin med Outlook, Thunderbird, Apple Mail eller en annen tredjepartsklient; tilgjengeligheten av både PGP-kryptering og S / MIME betyr at du vil kunne bruke denne e-postleverandøren til å sende sikker E2EE på e-postene dine.

En ting som er verdt å huske på er at webmail-klienten ikke er åpen kildekode slik den står. Dette kan føre til at diehard talsmenn for personvern og sikkerhet stikker av tjenesten. Imidlertid vil Runbox 7 som for øyeblikket er i Beta, ha PGP bakt og det hevdes at det vil være åpen kildekode.

En brukervennlig leverandør med nyttig nettleserbasert webmail - så lenge du ikke har noe imot å følge guider for å få PGP-kryptering opp og kjøres med Mailvelope eller en separat frittstående klient.

Med alt det som er sagt, er Runbox dyrere enn noen av konkurrentene, og mange av disse leverandørene har mange flere funksjoner bakt i. Så avhengig av dine behov, kan det hende du er bedre på å lete etter noe annet..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me