Shellfire Box Review

Shellfire Box

 • Prissättning

  Från $ 6.25
  / månad

ProPrivacy.com Göra
6 av 10

Sammanfattning

Liksom med andra liknande enheter är den minskande Shellfire Box VPN-routern mycket kraftfull för vardagsbruk. Som vi ser i denna översikt av Shellfire Box fungerar det annars ganska bra. Med tanke på att det bara kostar bråkdelar mer än Shellfires PremiumPlus VPN-plan är köpet en icke-brainer för Shellfire-användare. Dess potential som en reseruter som är anpassad för krävande uppgifter kan också räcka för att locka andra VPN-användare till tjänsten.

Prissättning och planer

Shellfire Box kostar € 69,95 (cirka 75,00 $), med ett års prenumeration på Shellfires PremiumPlus VPN-plan. Detta fungerar till en mycket rimlig $ 6,25 per månad.

Det är värt att notera att detta pris endast är lite mindre än 5,60 $ per månad (om det betalas årligen) Shellfire tar normalt ut sina PremiumPlus VPN-plan. Så om du kommer att prenumerera på Shellfire, skulle det vara ganska dumt att inte få routern också.

Det är också möjligt att köpa Box med en tvåårig PremiumPlus VPN-plan. Detta fungerar till cirka 5,30 dollar per månad.

Shellfire Box Granskning

Betalning sker via PayPal, kredit- / betalkort, banköverföring, Paysafecard eller HiPay. Det är möjligt att betala i bitcoins, men eftersom routern måste levereras till en fysisk adress är det svårt att se vilken integritetsfördel detta medför.

VPN-funktioner

Se min Shellfire VPN-granskning för en fullständig titt på leverantörens VPN-tjänst. PremiumPlus-planen ger obegränsad bandbredd, men den är endast tillgänglig på utvalda servrar.

PremiumPlus-användare har åtkomstservrar i 31 länder, men endast 24 av dessa var tillgängliga via Shellfire Box-gränssnittet. Och igen, inte alla dessa erbjuder obegränsad bandbredd.

Shellfire-användare är vanligtvis begränsade till bara en enda samtidiga anslutning. Men som alla VPN-routrar kan du ansluta ett obegränsat antal enheter till Shellfire Box på en gång.

Om du köper Shellfire Box kan du också använda den vanliga Shellfire VPN-tjänsten. Men tack vare den enda samtidiga anslutningen kan du inte använda Box och en programvaruförbindelse samtidigt.

Routers hårdspecifikationer

Den lilla Shellfire Box ser mycket ut som Anonabox (förutom att den är vit). Den mäter bara 6,5 ​​x 4,5 x 2,8 cm och är fjäderlätt och väger in under 30 gram.

Är det möjligt att montera hårdvara som är tillräckligt kraftfull för att hantera de stränga krav på bearbetning av kryptering och dekryptering av OpenVPN i en sådan minuscule-ruta? Vi får se.

Den fullständiga hårdvarespecifikationen är:

 • On-chip: MediaTek MT7620n
 • CPU-hastighet: 580 MHz
 • RAM-minne: 64 MB DDR
 • Trådbundet nätverk: 2 x Ethernet 100 Mbps (omkopplad)
 • Ethernet-chip: MediaTek MT7530 (SoC)
 • Ethernet-switch: MediaTek MT7530 (integrerad)
 • Trådlöst nätverk: 2,4 GHz 802.11b / g / n MiMo 2x2: 2
 • Trådlöst chip: MediaTek RT5390 (SoC)

Detta är ganska mycket i nivå med liknande hårdvara som Anonabox, PandaPow och Betterspot, som alla presterade eländigt i våra hastighetstester.

Shellfire Box använder den trådlösa standarden 300 Mbps 802.11n (max). Detta är cirka tre gånger långsammare än den nuvarande 802.11ac-standarden.

Det är också värt att notera att 100 Mbps Ethernet-portarna inte bara är mycket långsammare än den nuvarande Gigabit (1 GigE) standarden, utan också är långsammare än de 300 Mbps Ethernet-portarna som används av de flesta andra enheter i sin egen klass.

Shellfire Box drivs via en mikro-USB-port (inget batteri).

Fysisk design

Shellfire Box 2

Det är en liten vit plastlåda med två Ethernet-portar och en mikro-USB-port på ena sidan. Enheten har också en USB-port i full storlek, även om syftet med detta är oklart. En blå LED lyser när den är ansluten till en strömkälla

Shellfire Box 1

I paketet ingår också en 30 cm Ethernet-kabel, en 1 m USB-kabel (utan nätkontakt) och en utklappbar snabbinstallationsguide (på engelska och tyska).

Integritet

Shellfire säger att "Vi loggar inte in några anslutningsdata." Men än en gång säger det också att "Du surfar helt säkert och anonymt!" Jag önskar verkligen att VPN-leverantörer skulle sluta säga detta.

Shellfire vet exakt vem du är via din IP-adress och kan hålla loggar när du väljer det, så du är inte på något sätt anonym när du använder tjänsten.

När man tittar närmare på sin integritetspolicy säger Shellfire det,

”Anslutnings- och användningsdata (t.ex. filöverföringar, anslutningstider) samlas bara in om de krävs som redovisningsmedel. Detta är inte fallet för schablonbelopp. "

Med tanke på att alla sina VPN-planer (inklusive den här routern) använder schablonpriser, verkar det som om Shellfire är en äkta service utan loggar. Jippie!

Shellfire är baserat i Tyskland, som har bland de starkaste sekretesslagarna i världen. Nya övervaknings- och obligatoriska lagar om lagring av uppgifter är emellertid avskaffade vid detta. Många fruktar att situationen kommer att bli värre. Se här för mer information.

Men när jag förstår saker, gäller de nya obligatoriska lagarna för datalagring för närvarande inte för VPN-leverantörer.

Förutom ovanstående fråga övervakar den tyska underrättelsetjänsten (BND) aktivt tyska medborgare och samarbetar nära med GCHQ och NSA.

Tyskland anses därför vanligtvis inte vara en idealisk plats att basera en sekretessfokuserad VPN-tjänst. Men det är en viss debatt om frågan tack vare anseende för dess integritetslagar.

P2P är tillåtet, men endast på Finlands server.

säkerhet

Shellfire använder delade IP-adresser.

”Vi använder OpenVPN med AES-256-CBC som vår chiffer ... Vi använder 2048 bitars RSA-nycklar och certifikat. DHE används för framtida sekretess. ”

Handskakningen är förmodligen HMAC SHA-1, vilket är bra. Dessa krypteringsinställningar är inget att bli väldigt glada över, men matchar vår minsta rekommendation för en "säker" VPN-anslutning, som borde vara motståndskraftig mot någon känd form av attack under överskådlig framtid.

För mer information om detta ämne, se här.

Hemsidan

Jag har sett vackrare webbplatsteman, men Shellfire's får jobbet gjort. Det finns dock inte mycket information på webbplatsen. Den engelskspråkiga versionen (webbplatsen finns också på tyska och franska) är uppenbarligen inte skriven av en modersmål, men är ändå lätt nog att förstå.

Stöd

Förutom den snabba installationsguiden som medföljer dess förpackning, finns en demonstrationsvideo tillgänglig som leder dig genom installationsprocessen. Alla sådana instruktioner är endast Windows. Men för att vara ärlig är installationen så enkel att det inte borde betyda något.

Utöver detta är stödet att det går att skicka e-post till Shellfire. Detta kan göras via webbformulär, e-post, Facebook eller Twitter. Det finns ett forum där du kan ställa frågor, men för närvarande är nästan allt innehåll på tyska.

Shellfire svarade på mina frågor ganska snabbt (inom några timmar), och dess svar var kunniga och hjälpsamma.

Processen

Registrerar dig

För att beställa Shellfire Box krävs fullständig kontaktinformation. Som redan nämnts kräver leverans en fysisk adress, så det är liten mening att undvika här i alla fall.

Leveransen till Tyskland tar två till tre dagar (förvänta sig längre om det är utanför Tyskland, och särskilt om det är utanför EU).

Ansluter till Shellfire Box

Routern är förkonfigurerad för Shellfire PremiumPlus-tjänsten. För att använda, helt enkelt ansluta det till ditt modem via en Ethernet-kabel (medföljer) och slå på den med en USB-kontakt eller strömförsörjning. Du kan sedan ansluta enheter till Box via sin Ethernet-port eller WiFi, enligt anslutning till en normal router.

Det kunde verkligen inte vara enklare (men kom ihåg att ansluta WAN-porten till ditt modem, inte LAN-nätverket som jag gjorde först!).

Router-gränssnittet

Som med de flesta VPN-routrar hanteras Shellfire Box via ett webbgränssnitt. Logga bara in på den angivna webbsidan i din webbläsare och använd det medföljande lösenordet.

Shellfire-gränssnitt 1

OpenWRT-gränssnittet är verkligen så enkelt som möjligt. Serverlistan kan sorteras efter plats och typ (hastighet).

Du kan välja mellan OpenVPN över UDP eller TCP. “Dold TCP-anslutning” betyder nästan säkert att använda TCP-port 443. Se hur man byter VPN-block för information om detta.

WiFi-prestanda

Shellfire Box använder 2,4 GHz-bandet med två MIMO-rumsliga strömmar. Detta ger en teoretisk högsta hastighet på 300 Mbps. Jag testade WiFi-prestanda för lokalt nätverk med WiFi Speed ​​Test-appen för Android, med telefonen placerad bredvid routrarna. Räckvidden var cirka fem meter.

WiFi hastighetstest

Shellfire Box VPN-prestanda (hastighet, DNS, WebRTC och IPv6-test)

Alla tester utfördes med min UK 50 Mbps / 3 Mbps fiberanslutning ansluten till Shellfire Box. Jag använde UDP-läget. För en jämförelse med de resultat jag uppnådde med den mjukvarubaserade Shellfire VPN-tjänsten, se min Shellfire VPN-granskning.

Shellfire Box ner

Shellfire Box upp

Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Du kan förvänta dig att se cirka 85-90% nedladdningshastighetsförlust när du använder Shellfire Box. Detta är helt i linje med andra enheter i samma klass och visar tydligt att hårdvaran i dessa små lådor helt enkelt inte är tillräckligt kraftfull för att bearbeta en VPN-signal med vilken hastighet som helst.

Observera att Shellfire-programvaran VPN-resultat jag uppnådde var otroligt ändå, men jag anser fast att underpowered hårdvara är det största problemet med Box.

Shellfire Box läcker

Jag upptäckte inga IPv4 DNS-läckor eller WebRTC-läckor när jag använde Shellfire Box, vilket är bra! Observera att min ISP (Virgin Media UK) inte stöder IPv6, så jag kan inte testa för IPv6-läckor. Förhoppningsvis kommer denna situation att förändras inom en snar framtid.

Observera att WebRTC upptäckte min interna nätverksadress (som också visar att routern använder en NAT-gateway, därav [RFC1918]-privata adress). Detta kan dock inte användas för att identifiera mig, så det utgör inte en IP-läcka.

Jag kunde komma åt både BBC iPlayer och US Netflix med routern.

Andra plattformar

Som redan nämnts kan alla internet-kompatibla enheter dra fördel av VPN, helt enkelt genom att ansluta till routern.

Shellfire Box Review: Slutsats

Jag gillade:

 • Liten och lätt (även om detta har viktiga konsekvenser)
 • Bara några dollar per år mer än att betala för programvaran
 • Inga loggar (alls)
 • Inga IP-läckor
 • BBC iPlayer och USA: s Netflix fungerar
 • Bra kryptering med perfekt sekretess framåt

Jag var inte så säker på:

 • Tyskland är förmodligen inte en idealisk plats

Jag hatade:

 • Mycket sloooowww
 • Begränsat antal PremiumPlus-servrar (full hastighet)

Huvudproblemet med Shellfire Box är samma problem som plågar alla liknande enheter. Du kan helt enkelt inte anpassa hårdvaran som behövs för att bearbeta en VPN-anslutning snabbt i en så liten och billig kostnad. Resultatet är en nedladdningshastighet på 85-90%.

För daglig användning är detta oacceptabelt för de flesta användare. Som sagt, om du planerar att köpa Shellfire VPN PremiumPlus-planen ändå, är Shellfire Box en no-brainer. När allt kommer omkring kostar det mindre än $ 6 mer än att köpa PremiumPlus-planen på egen hand!

Utöver hastighetsproblem fungerar Shellfire Box bra. Det är löjligt enkelt att installera och läcker inte din IP-adress. Det kan därför vara användbart som reseruter, vilket kan hålla dig säker när du utför krävande uppgifter på internet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me