Spotflux gjennomgang

Spotflux


 • Priser

  Fra $ 3.17
  / måned

ProPrivacy.com Score
1 av 10

Sammendrag

Oppdatering: Spotflux er ikke lenger i drift.

Spotflux er en VPN som virker lovende fra begynnelsen. Tjenesten ble lansert i 2012 og ble startet av to fortrolighetsadvokater som kom fra en sterk tiårig bakgrunn i infosec. Før full lansering for fire år siden kjørte Spotflux en betatest, og på mindre enn ett år hadde den tiltrukket 100 000 brukere fra 121 land. Det er ganske bra, og absolutt fikk ørene til å stikke opp da jeg kom inn på min nær og personlige inspeksjon av VPN-tjenesten. Spotflux hevder også å være den 'mest avanserte VPN i verden', så la oss ta en titt på tjenesten.

Totalt sett er Spotflux en gratis eller lav VPN-tjeneste som er tilgjengelig for Mac, Windows, iOS og Android. Det er en adekvat service med noen ganske kule funksjoner. Til tross for hva det har gått for det, sammenligner ikke Spotflux ikke med high-end VPN-tjenester. Så lenge du forventer å få det du betaler for, gir Spotflux en rimelig service som kan passe til noen mennesker.

Funksjoner

P2P nedlasting

Peer to peer er dessverre ikke tillatt på Spotflux gratis, mobile eller premium versjoner av tjenesten. Fra nettstedet:

Vi kan dessverre ikke støtte bruken av Bittorrent (eller lignende P2P-fildelingsprotokoller) på nettverket vårt på grunn av dets utbredte misbruk i brudd på opphavsrettsloven. Spotflux er en tjeneste som er utviklet for å øke personvernet og sikkerheten din på nettet, men ikke en tjeneste for sikker havn online aktivitet fra ubehagelige eller ulovlige handlinger. '

I tillegg, i gratisversjonen, vil bare nettleserdataene dine bli kryptert - andre applikasjoner vil også fortsette å bruke din vanlige tilkobling.

Malware og annonseblokkering

En av funksjonene som Spotflux skryter av er innebygd programvare som søker etter skadelig programvare og virus (inkludert ondsinnede annonser). Denne programvaren, blir brukerne fortalt, oppdager trusler og eliminerer dem:

Spotflux oppdaterer også regelmessig serverne sine for å søke etter utbredt skadelig programvare som DNSChanger. Dette er en rimelig funksjon som ikke alle VPN-er tilbyr, og kan derfor sees på som noe av en bonus på tjenesten.

Tester for å se om det faktisk blokkerte annonser, viste at det fungerte som en annonse-blokkerer.

Båndbreddebesparende komprimeringsteknologi

Selv om Spotflux gjør en god del om denne funksjonen, er dette nesten helt sikkert LZO-komprimering - som er standardpris for alle de store navnene i VPN-virksomheten. Til tross for at det er et rimelig trekk, er det ikke noe spesielt i det minste.

Hvordan tjener Spotflux på tjenesten?

Mens du på de betalte mobil- og premiumversjonene av Spotflux ikke vil bli utsatt for tredjepartsannonser, er det dessverre ikke tilfelle ved bruk av gratisversjonen.

For å tjene penger på gratisversjonen, innrømmer Spotflux følgende i sin personvernpolicy:

Som du kan se, kan gratisversjonen virkelig åpne brukerne for teknologier som informasjonskapsler, JavaScript og nettlesere. Disse brukes til å målrette annonser mot brukere og overlater IP-adressen din (som du søker å beskytte) til disse tredjepartene. Dette er langt fra ideelt.

Hastighet og ytelse

Tester ble utført ved bruk av TestMy.net på en UK-forbindelse på 50 mbps / 3 mbps. Resultatene var ganske rimelige, med ikke et stort tap i ytelse totalt sett. Noen servere presterte bedre enn andre, som du kan se, men generelt var jeg imponert over tilkoblingshastighetene til denne billige tjenesten.

Den gode nyheten er at ingen IPv4 DNS-lekkasjer ble oppdaget i Android. Dessverre ble de imidlertid oppdaget i Windows, og WebRTC-lekkasjer ble funnet å forekomme hos begge klienter. Som sådan, hvis du velger å bruke Spotflux, anbefales du å løse problemet selv. Dessverre klarte jeg ikke å teste for IPv6-lekkasjer, da forbindelsen ikke er tilgjengelig med Internett-leverandøren min.

Pris

1 måned

$ 3.17
per måned

Spotflux er en enkel VPN-tjeneste uten frills for iOS, Mac, Android og Windows. Det som er flott er at gratis brukere ikke er begrenset av hvor mye data de kan bruke. Som sådan er Spotflux en fin måte å kryptere netttrafikken som beveger seg inn og ut av systemet ditt hvis det er det du trenger det for.

Gratis brukere kan bare koble seg til noen få servere som ligger i Australia, Storbritannia, Frankfurt, og øst- og vestkysten av USA. Selv om det er ganske begrenset, åpner det for en gratis tjeneste for mange alternativer for streaming, og garanterer tilgang til nettsteder som Facebook og Twitter i regioner der de er blokkert.

I tillegg til den gratis VPN-krypteringstjenesten, tilbys brukere muligheten for en oppgradering til Premium. Dette koster $ 37.99 per år for 5 samtidige enheter eller $ 29.99 for den mobile versjonen.

Alternativet bare for mobil er en ganske praktisk inkludering for de menneskene som bare trenger en VPN på én enhet, for eksempel en telefon eller nettbrett. Hvis du bare trenger Spotflux på en mobil enhet, fungerer det til gjennomsnittlig to og en halv dollar i måneden, noe som absolutt er et veldig billig VPN-alternativ. Selv til 37,99 dollar, er ikke prisen for Spotflux nøyaktig jordskodd. Faktisk kan noen si at det er nesten ingenting.

Månedsplan

Spotflux tilbyr også en månedlig plan for folk som ikke vil forplikte seg i et helt år. Det koster $ 4,99 per måned og gir deg full tilgang til premium-tjenesten hver måned. Å betale for et år av gangen vil tydeligvis trene betydelig billigere, med en besparelse på $ 21,89 totalt.

Premium og mobile pakker

Betalte abonnenter får fordelen av følgende funksjoner:

 • Tilgang til alle Spotflux-serverplasseringene i Frankrike - Paris, Tyskland - Frankfurt, Japan - Tokyo, Nederland - Amsterdam, Singapore, Storbritannia - London, USA - New York, USA - Miami og USA - Silicon Valley.
 • Mobil datakomprimering for å spare på båndbredde.
 • Ingen annonser.
 • Fem samtidige tilkoblinger (på premiumkonto, ikke billigere mobiltjeneste der du får en).
 • Forbedret personvern, inkludert muligheten til å blokkere sporing av informasjonskapsler og annen internett-spionprogramvare.
 • Premium support (i motsetning til praktisk talt ingen).

Brukervennlighet

Spotflux Windows VPN-klient

Windows VPN-klienten er ganske grunnleggende. Bortsett fra premiumfunksjonene som du kan se på skjermdumpen nedenfor, har den ingen funksjoner som en kill switch eller port forwarding etc. Den dårlige nyheten er at DNS-lekkasjebeskyttelse ikke ser ut til å være innebygd på Windows-klienten. WebRTC-lekkasjer ble også oppdaget. Virkelig dårlig på begge kontoene.

Som du kan se, ligger serveralternativene i rullegardinmenyen øverst til venstre.

Andre plattformer

Android-versjonen av Spotflux er snill på øynene. Som Windows-versjonen har den ingen ekstra funksjoner å snakke om. Gratisversjonen krypterer nettlesertrafikk alene, mens de betalte versjonene gjør at alle appene dine kan sikres med VPN på Android-enheten din (selv om du må huske at du ikke kan forvente noe anonymitetsnivå når du bruker mobilapper med noen VPN).

Da jeg testet for DNS-lekkasjer på Android VPN-klienten deres, ble ingen oppdaget. Dette er i det minste bedre enn på Windows-klienten. Dessverre ble WebRTC-lekkasjer - nok en gang - oppdaget i Android-klienten.

Kundeservice

Dessverre mangler støtte for Spotflux. Jeg registrerte meg med e-postadressen min for å kunne kontakte supportteamet, men fikk dessverre bare følgende svar (min vekt ble lagt til),

Til tross for at jeg sjekket på støtteforumet (kunnskapsbasen) og brukte søkefunksjonen, klarte jeg ikke å få informasjonen jeg ønsket. Dette førte til at jeg raskt ba meg kontakte supportteamet, som har vært en fruktløs anstrengelse så langt.

Live chat er imidlertid tilgjengelig for premium brukere som får mye bedre behandling enn gratis brukere (forståelig nok). Alt i alt, til tross for at vi påsto å være tilgjengelig via Facebook, Twitter og billettsupportsystemet, fant vi at dette var noe av en løgn hvis du er en gratis bruker - selv om du gir dem din e-post adresse.

Personvern og sikkerhet

USA-basert firma

Spotflux er registrert i USA, som er hjemstedet for NSA. Når du bruker en VPN som er registrert i USA, blir personvern et problem. Et pluss er at med den gratis Spotflux-tjenesten er det mulig å bruke VPN uten å registrere deg med et navn eller e-post. Dette faller imidlertid helt fra hverandre hvis du trenger hjelp - for selv å sende en supportforespørsel må du registrere en e-post

Personvern

Personvern og brukslogger

Når du laster ned Spotflux, kobler firmaet en unik identifikator til maskinen din. I følge firmaet brukes dette til å diagnostisere systemproblemer og svare på støtteforespørsler. Imidlertid, som nevnt over, var min erfaring ganske annerledes, siden jeg ikke kunne begynne en supportforespørsel uten å først knytte en e-postkonto til tjenesten.

I tillegg til dette innrømmer Spotflux at den vil opprette en fil som er knyttet til kontoen din, som den holder e-postene dine i,

'Hvis en bruker sender oss personlig korrespondanse, for eksempel e-post eller brev, kan vi samle slik informasjon inn i en fil som er spesifikk for denne brukeren med det formål å hjelpe eller kommunisere med den brukeren.'

Spotflux beskriver videre bruken av den unike identifikatoren som følger:

'Den unike identifikatoren brukes ikke til å spore aktiviteter på Internett. Når du logger deg på spotflux får du en ny og unik IP-adresse i vårt interne nettverk. Denne interne IP-adressen er ikke unik for deg og brukes ikke til å spore Internett-surfeaktivitetene dine. '

Tilkoblingslogger

Avslutningsvis er dette en VPN-tjeneste som inneholder noen brukerdata på posten, inkludert korrespondansemails. Videre føres noen tilkoblingslogger av selskapet for intern bruk. Heldigvis oppbevares ingen brukslogger av selskapet - så detaljene om hva du har gjort online holdes private.

Beskytt deg selv!

Ett alternativ vil være at brukere kan starte en engangs, anonym, e-postkonto for kontakt med Spotflux. Det vil gjøre det mulig for deg å holde kontakten med teamet deres uten å måtte avsløre den virkelige e-postkontoen din - og identitet med den.

Sikkerhet

Når det gjelder sikkerhet, gir Spotflux ganske god kryptering, selv på gratisversjonen. Med gratisversjonen får du SSL128-bit-kryptering for å sikre at alle surfeaktivitetene dine er sikre. Imidlertid er det en grunn til ikke å begynne å feire ennå. Til tross for krypteringsnivåene i kvalitet, gratisversjonen av Spotflux krypterer bare webdataene fra nettleseren din. Resultatet er at apper fra tredjeparter du bruker ikke er sikret med Spotflux.

Den gode nyheten er at på den betalte Mobile- og Premium-versjonen er ikke dette tilfelle. Disse versjonene av tjenesten krypterer all internettaktiviteten din, selv om internettkommunikasjon skjer via en egen app.

Krypteringsalternativer

Ytterligere gode nyheter er at selv på gratisversjonen av tjenesten tilbys brukere følgende alternativer: PPTP, OpenVPN og L2TP / IPSec.

Det er sannsynlig at IPSec brukes for iPhone VPN-appen. Dessverre er det noe jeg ikke har kunnet bekrefte på grunn av at Spotflux ikke har svart på støttespørsmålene mine annet enn å fortelle meg om å se på "kunnskapsbasen" -delen på nettstedet deres.

I tillegg, fordi de ikke har vært i kontakt, kan jeg ikke informere deg om detaljer om krypteringen som ble brukt for OpenVPN-tilkoblinger. Disse inkluderer chifferstørrelse, håndtrykknøkkelkrypteringsstørrelse, autentiseringsmetode, eller hvis det er perfekt fremoverhemmelighet på plass.

Siste tanker

jeg likte

 • Gratis tjeneste har ingen datagrenser
 • Premium service er billig
 • Ingen DNS-lekkasjer på Android (men WebRTC lekkasjer)
 • Beskyttelse mot annonser og malware (betalte tjenester)
 • Båndbreddebesparende komprimeringsalgoritme (betalte tjenester)
 • Ikke dårlig på hastigheter (med tanke på kostnad)
 • 5 samtidige tilkoblinger (bare Premium)
 • Ingen brukslogger, men ...

Jeg var ikke så sikker på

 • Tilkoblingslogger
 • Tilkoblingshastighetene var ganske uinspirerende (selv om vi har sett gratis tjenester som er tregere)
 • Gratis versjon krypterer bare nettrafikk i nettleseren din (ikke tredjepartsapper)
 • Amerikanske Netflix og BBC iPlayer blokkerte

Jeg hatet

 • Kundesupport eksisterer ikke for gratis brukere
 • Kryptering mangler nesten helt sikkert (til tross for mange alternativer)
 • USA er forferdelig for privatliv (hjemme hos NSA) og blander seg ikke godt med et VPN-firma som fører logger
 • DNS lekker i Windows-klienten

Avslutningsvis er Spotflux greit hvis du vil geo-spoof plasseringen din, omgå enkle brannmurer eller få tilgang til nettsteder som er blokkert. I tillegg vil det holde deg sikker på offentlige WiFi-hotspots. Imidlertid, hvis ekte sikkerhet er det du er ute etter, ville du ha det bedre å reise et annet sted (til en høy slutt, mer kostbar VPN-tjeneste). Som alltid er tilfelle med VPN-er, får du virkelig det du betaler for.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me