Supernet gjennomgang

Supernet

ProPrivacy.com Score
5 av 10

Sammendrag

Oppdatering: Denne VPN-tjenesten er ikke lenger i drift.

Freeware har alltid en tendens til å gi et øyeblikk av glede til hodet, spesielt når det gjelder VPN-er - Supernet er ikke noe unntak. Du kan tenke deg at det mest økonomiske alternativet kanskje også er det beste. Vel, det er sant til et poeng, men VPN-tjenester pleier å tilnærmet korrelere kvalitet med pris, til en viss grad. Les videre for å finne ut om det forholdet mellom pris og ytelse og mer om Supernet.

Funksjoner

Når du surfer på Supernet-nettstedet, ser det ut som om tjenesten er under et morselskap som heter Vpnster, som tilbød et lignende produkt som Supernet. Her blir ting litt uklar. Vpnster er under enda et morselskap, Roibax LLC, som også drev en tredje VPN-tjeneste (Hideninja). Ikke bekymre deg hvis dette avsnittet skapte en viss usikkerhet - uten å spekulere raskt - det ser ut som om denne lagdelte forvirringen om hvem som nøyaktig driver hva og er ansvarlig for problemer kan være forsettlig fra den eller de ansvarlige. Det kan godt hende det ikke er, men forvirringen forblir uforminsket.

De eneste serverne som er tilgjengelige for øyeblikket, er basert i EU og Russland, og forlater dessverre store deler av kloden i ganske langt geografisk nærhet til en gitt persons individuelle optimale server, ytelsesmessig. Den lyse siden er at det ikke ser ut til å være noen begrensning på samtidige tilkoblinger, eller at i det minste to enheter kan kobles til samtidig. Jeg brukte Android-telefonen og Google Chrome på den bærbare datamaskinen min samtidig uten problemer, sannsynligvis på grunn av den ikke-eksisterende registreringsprosessen.

Hastighet og ytelse

Gode ​​nyheter, Supernet opptrådte beundringsverdig under testing, både på den britiske og den amerikanske serveren. For førstnevnte er en gjennomsnittlig nedstrømshastighet på 15 Mbps, med nesten 5 Mbps oppstrøms mer enn tilstrekkelig, og ikke et dårlig frafall fra vår test-ISPs 30 Mbps-forbindelse.

Amerikanske hastigheter var - som forventet tregere - men fortsatt anstendige nok for de fleste nettlesings- og streamingbehov, med en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 9 Mbps og opplastingshastighet på 4 Mbps (med bare en grov en til to Mbps lysbilde fra en amerikansk servertest uten VPN ). Som en helhet er Supernet i midten til øvre nivå med VPN-hastighet, med bare to servere for å dele belastningen, noe som fortjener litt ros.

Tilkobling og frakobling i Chrome-nettleseren eller Android var nesten øyeblikkelig, og tilkoblinger viste seg stabile gjennom streaming av en times times episode av HBOs vestlige klassiker, Deadwood.

1 måned

$ 0.00
per måned

Pris

Supernet er en helt gratis VPN-tjeneste, uten skjulte gebyrer i appen eller abonnement på nivånivå. Du kan finne og laste ned programvaren i Google Play-butikken, eller gjennom Supernet-nettstedet. Her er grunnen til at tjenesten er gratis: annonser. Imidlertid dukket ingen annonser opp under denne gjennomgangen, noe som var en forfriskende overraskelse i det overmettede markedsføringsmiljøet i 2016.

Mange konkurrenter tilbyr gratis planer, men bare som midlertidige prøvetilbud som deretter krever kjøp av en fullversjon. Dessuten har disse "gratis" planene ofte datakapsler, hastighetskapsler eller færre servere.

Sjelden kommer du over en VPN-leverandør som tilbyr en app uten blokkering uten helt. Derfor kan det være verdt å ta ting med et saltkorn, eller vurdere hvordan et annet selskap ønsker eller trenger å tjene penger på VPN-tjenester - for å være over bord og gi høye nivåer av personvern og sikkerhet - mens Supernet klarer å tilby disse tjenestene gratis.

Fortsett å lese for å finne ut hvorfor, eller ta en titt på oppdateringen av noen av de beste billige VPN-ene (under $ 7 per måned).

Brukervennlighet

Supernet-nettstedet var ekstremt enkelt å navigere, og informasjon var generelt godt lagt opp på en sammenhengende side. En nitpicky ting ville være overbelastningen av grafikk på hjemmesiden. Sammenlign det med at destinasjonssiden blar ned en stund, kan gjøre det vanskelig å laste med lavere tilkoblingshastigheter, eller når du bruker en mobil enhet.

Supernet kjøres på minimum ukentlige oppdaterte sider på: Facebook, Google+, Twitter og VK (fra midten av februar 2016 har de siden lagt ut igjen 3/9/2016). Når du bla gjennom gamle innlegg, viser du fokus på generell sikkerhet og nettnyheter, i tillegg til internt serviceavbrudd eller oppdaterer PSAer.

Kundeservice

Dessverre er LiveChat-støtte ikke eksisterende på dette tidspunktet. Dessuten er det litt vanskelig å navigere til et kontaktområde for støtte fra hovedsiden. Du må først gå inn i Google Play Store, og deretter finne linken for å hjelpe deg på Zendesk. Koblingen i seg selv var aktiv da jeg først begynte å skrive dette stykket, men er nede for øyeblikket. En e-postmelding jeg tidligere har sendt gjennom hjelpelinken, ble bekreftet, men har ikke fått noe svar.

Det vil være nødvendig for Supernet å fokusere sterkt på å forbedre deres støtte, være som hvordan det for øyeblikket ser ut til å være ingen (eller det er nede av en eller annen grunn).

Personvern og sikkerhet

Supernet er basert i Russland, og teoretisk sett kan det bli utsatt for russiske statlige inntrenger eller annen overvåking (de fleste VPN-leverandører er imidlertid også begrenset av de samme mulighetene.

Supernet tilbyr bare fem servere for øyeblikket, med en hver i USA, Storbritannia, Luxembourg, Russland og Nederland. Geografisk slanke valg for store deler av Asia, Australia, Sør-Amerika, Afrika, selv om oppdateringer er planlagt!

Når du ser på Hola-fiaskoen (fra et personvern- og gjennomsiktighetsperspektiv), er det viktig å være oppmerksom på at selskaper noen ganger handler uten at brukerne i beste velgående har det. I det spesielle tilfellet ble brukere av båndbredde solgt uten deres viten, og potensielt etterlatt dem ansvarlige for forbrytelser som ble begått ved å bruke deres IP-adresse, til tross for at brukerne installerte Hola i god tro og opptrådte som sådan mens de brukte tjenesten. Dette er ikke ment å skremme deg bort fra Supernet, eller likestille dem med Hola på en eller annen måte (fingrene krysset), bare påminnelse om aktsomhet.

La oss diskutere kryptering i henhold til hvilke konklusjoner som kan trekkes fra Supernets krypteringsprotokoller, som hvordan de ikke blir avslørt og svarene har blitt ubesvart. Å være et programvare med lukket kilde (og på grunn av manglende respons), er det uklart nøyaktig hvilke former for kryptering som brukes i Supernet-utvidelsene og mobilklienter. Nedlasting av APK-filen viste seg å være fruktløs som å skanne nettstedet og laste ned butikker i denne forbindelse.

På den lappen bør brukere som er opptatt av personvern, men som fortsatt ønsker en gratis VPN, se etter leverandører som bruker OpenVPN, helst med SHA-2-godkjenning og AES-256 bit, selv om standard BF-chiffer og SHA-1-datagodkjenning er bedre enn bruker ikke en VPN til å begynne med.

Det var overraskende flott å se ingen enkle DNS-lekkasjer. Imidlertid har ikke IPv6 og WebRTC blitt regnskapsført korrekt av Supernet-utviklingsteamet. Disse lekkasjene ville være noe å ta umiddelbart i betraktning hvis de virkelig er opptatt av anonymitet og sikkerhet - mer på høye nivåer av hvert lovet. Gå til test-ipv6.com for å sjekke førstnevnte, mens ipleak.net vil vise WebRTC-lekkasje eller annen DNS-lekkasje.

De som nylig har oppdatert til Windows 10, bør spesielt se etter DNS-lekkasjer som følge av fabrikkinnstillingene.

Siste tanker

Brukere som leter etter høyt personvern og sikkerhet, i motsetning til å fjerne blokkering og underveis behov, bør ta en grundig titt på andre tjenester ettersom den nåværende skumle juridiske og selskapsituasjonen etterlater flere viktige VPN-leverandørproblemer dinglende angående Supernet. Alternativt, hvis du leter etter en VPN-løsning som er intuitiv og enkel å installere (ikke glem gratis!), Kan Supernet være riktig for deg. Trykk på lenken nedenfor for å prøve dem ut selv, eller ta gjerne gjennom vårt samlede utvalg av de gratis gratis VPN-ene for ytterligere alternativer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me