SuperVPN gjennomgang

SuperVPN


 • Priser

  Fra $ 8.00
  / måned

ProPrivacy.com Score
1 av 10

Sammendrag

SuperVPN er en online personverntjeneste basert i Wilmington, Delaware. Til tross for de ødelagte engelske løftene på tjenestens nettsted, har dette virtuelle private nettverket (VPN) noen få problemer. Det tilfredsstiller ikke helt de høye standardene i toppnivået til VPN-leverandører. Bedre tjenester, som CyberGhost, NordVPN, VPNArea eller ibVPN, tilbyr mye mer funksjoner enn SuperVPN til mye lavere priser. Hvis du fremdeles er interessert i å finne ut mer om denne VPN, kan du lese videre for å oppdage dens styrker og svakheter.

Hurtigstatistikk

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt)
  16 Mbps
 • Jurisdiksjon
  OSS
 • Samtidige tilkoblinger
  3
 • land
  48

SuperVPN-nettstedet lover en gratis versjon. Å undersøke dette alternativet vil imidlertid avsløre en av feilene i kodingen av denne tjenestens nettsted. Den knappen laster bare på hjemmesiden. Vi undersøkte de gjenværende alternativene til SuperVPN og vurderte om tjenesten er verdt å betale for.

Fordeler med SuperVPN

 • Omfang av planer
 • Valg av punkt-til-punkt-tunnelprotokoll (PPTP) eller OpenVPN
 • Valg av en, tre eller fem samtidige tilkoblinger
 • Tredjeparts OpenVPN-app for Windows, Mac OS X, macOS, Linux, iOS og Android
 • Spesifikk konto for peer-to-peer (P2P)

ULEMPER

 • Veldig dyrt
 • Manuell betalingsbehandling
 • Kan inneholde skadelig programvare
 • Ingen drepebryter
 • Ingen WiFi-beskyttelse
 • Ukjent krypteringsmetode
 • Gjenta fakturering
 • Kundestøtte argumenterende og treg til å svare
 • Trenger å kjempe for refusjon

Besøk SuperVPN »

Priser og planer

Prisene på de forskjellige planene er høye sammenlignet med konkurrentenes priser. Hver plan tilbyr et annet sett med tjenester med en gradvis større prislapp. Topppakken er utrolig dyr. Det er 250% høyere enn den månedlige prisen som tilbys av ExpressVPN, som er bransjens ledende. Videre tilbyr de fleste VPN-selskaper, inkludert ExpressVPN, lengre tids abonnementsperioder som gir kundene en lavere pris per måned.

Selskapet tilbyr 15-dagers pengene-tilbake-garanti. Imidlertid forklarer det deretter på flere sider på nettstedet at det sannsynligvis ikke vil gi deg refusjon. På FAQ-siden er den oppgitte refusjonsperioden syv dager. FAQ-siden sier at du har krav på pengene tilbake hvis tjenesten ikke fungerer eller hvis du ikke er fornøyd. Den viser imidlertid også mistanke om alle som kan be om refusjon: "Det er mange kunder som prøver å bruke tjenestene våre et par dager og deretter prøve å tilbakebetale penger og gjøre det samme med neste VPN-leverandør."

Dette er et annet advarseltegn på at denne VPN ikke er interessert i å følge med standardene som tilbys av konkurrentene - spesielt ettersom remonstrasjonen er dårlig skrevet.

Betalings prosessering

Et tredjepartsfirma, kalt SWREG, behandler betalingene. SWREG eies av Digital River og opererer gjennom nettstedet plimus.com. Betalingstyper akseptert for et abonnement er Visa, Mastercard, bankoverføring, sjekk og PayPal. Du kan imidlertid bare betale direkte på nettstedet med et kredittkort. Hvis du vil betale med PayPal, må du kontakte kundestøtten, som vil sende deg en lenke for en PayPal-faktura på e-post.

Det er en overraskelse mer på slutten av betalingsprosessen. Hvis du har en bankkonto eller en PayPal-konto i et EU-land, blir momssatsen for det landet lagt til prisene du ser på nettstedet.

Vær oppmerksom på at betalingsprosessoren vil sette opp en gjentagende betalingsordre på kontoen din. Husk å kansellere det hvis du vil avslutte abonnementet. Betalingsbehandling utføres manuelt, så app-programvaren er ikke umiddelbart tilgjengelig etter betaling.

Funksjoner

Pakkene som SuperVPN tilbyr, har forskjellige servicenivåer og forskjellige typer kryptering.

Funksjonene i hovedpakken inkluderer:

 • Mulig 15-dagers pengene-tilbake-garanti (under strenge betingelser)
 • Ubegrenset datatilførsel, bortsett fra på topppakken
 • Havnespedisjon
 • Tredjeparts-app for SSL-tilkoblinger (Secure Sockets Layer)
 • Manuell oppsett for PPTP

SuperVPN driver servere i seks byer i USA. Den billigste planen tilbyr PPTP-beskyttelse gjennom servere i 22 land. Den billigste planen som inkluderer OpenVPN-beskyttelse fungerer gjennom servere i 26 land. Den dyrere OpenVPN-planen gir tilgang til servere i 28 land og tillater tre samtidige tilkoblinger. Den dyreste planen gir tilgang til servere i 36 land, selv om hjemmesiden til nettstedet hevder at den driver servere i 48 land.

Besøk SuperVPN »

Sikkerhet

Den billigste SuperVPN-planen bruker punkt-til-punkt-tunnelprotokoll. Dette er det eldste kommersielle VPN-systemet rundt. Det anses ikke som veldig sikkert. Det er ingen forklaring på nettstedet om hvilken krypteringsmetode denne VPN-tjenesten bruker. Kundesupportoperatøren kunne bare fortelle meg at den bruker 128-bit Generic Routing Encapsulation (GRE). Imidlertid inkluderer ikke GRE-protokolldefinisjonen noen krypteringsmetodikk, så det kan ikke være riktig.

PPTP benytter vanligvis en krypteringsmetode kalt Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE). Microsoft fant opp MPPE for denne protokollen (som også er en Microsoft-oppfinnelse). Du kan imidlertid bruke GRE-protokollen uten kryptering. Ettersom ingen på SuperVPN kunne fortelle meg hvilken krypteringskryptering som brukes til PPTP-implementeringen, er det en mulighet for at det ikke er noen kryptering involvert i det hele tatt.

OpenVPN

Alle gjenværende planer bruker OpenVPN, som SuperVPN-nettstedet refererer til som SSL. Dette er fordi OpenVPN har et bibliotek med sikkerhetsfunksjoner kalt OpenSSL. Dette implementerer faktisk Transport Layer Security (TLS), etterfølgeren til SSL.

TLS bruker et asymmetrisk krypteringssystem kalt RSA for øktetablering og nøkkelfordeling. Under TLS henviser klienten først til et sertifikat som er på en tredjepartsserver for å sjekke serverens identitet. Dette sertifikatet inneholder krypteringsnøkkelen til serveren. Klienten krypterer en melding til serveren med RSA ved å bruke den offentlige nøkkelen til serveren som ble angitt på sikkerhetssertifikatet. Serveren skal kunne dekryptere denne meldingen og bevise at den faktisk er datamaskinen det vises til på sikkerhetssertifikatet. Serveren sjekker også sertifikatet for klienten og sender en kryptert melding tilbake. Klienten beviser identiteten sin ved å kunne dekryptere den meldingen.

En forklaring på denne tilkoblingsfasen er viktig fordi den er sentral for TLS-sikkerhet. Det forhindrer hackere i å posere som den tiltenkte serveren. Tilkoblingslogger viser at SuperVPNs tilkoblinger ikke sjekker sertifikatet til serveren, så det er vanskelig å finne ut hvordan de to sidene i tilkoblingen kan bytte nøkler.

Kundesupportteamet anser ikke denne sikkerhetssvikten som tilstrekkelig grunn for refusjon.

kryptering

Nettstedets prisside forklarer at VPN bruker 4096-biters kryptering. Planattributtabellen forklarer ikke hvilket krypteringssystem dette brukes til. Imidlertid er størrelsen på 4096 biter typisk for RSA-kryptering. Til tross for dette sier FAQ-siden på nettstedet ett sted at krypteringsnøkkelen er 1024 bits lang. Andre steder på samme side heter det at nøkkellengden er 2048 biter.

Da jeg spurte teknisk supportoperatør hvilken lengde nøkkel systemet bruker, fortalte han meg 2048 biter. Senere fortalte han meg 1024 biter. Da jeg påpekte at Priser-siden sier at nøkkelen var 4096 biter i lengde, sa han at det var riktig. Han hevdet at brukeren kan velge lengde på tasten. Imidlertid er det ikke noe alternativ i innstillingene til OpenVPN GUI-programmet som brukes som appen for denne VPN-tjenesten, som gjør det mulig for brukeren å definere lengden på nøkkelen som brukes til å etablere økter.

Det er ingen omtale på nettstedet til krypteringen som brukes til å kryptere data som sendes gjennom VPN-tunnelen. Kundesupportoperatøren insisterte på at RSA-systemet ble brukt til denne krypteringen. Da jeg forklarte ham at det ikke var mulig og sendte ham en lenke til en definisjon av OpenSSL-systemet, som listet opp alternativene for datakryptering, lukket han nettopp.

OpenVPN GUI

Mange VPN-tjenester bruker OpenVPN GUI-grensesnittet. Som sådan har jeg blitt vant til å lese gjennom konfigurasjonsfilene og loggfilene for dette systemet. Krypteringen som skal brukes til å kryptere data i VPN, fremgår av en linje i konfigurasjonsfilen. Loggfilen viser vanligvis også hvilken krypteringskryptering som er i bruk under tilkoblingen. Disse linjene vises ikke i konfigurasjonsfilene til SuperVPN. Det er heller ikke rapportert om en kode som er rapportert i loggfiløktene som kjøres av VPN.

Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization i Australia publiserte forskning om VPN-er som er tilgjengelige på Google Play. Rapporten kom overskrifter tidlig i 2017. SuperVPN får en distinksjonsposisjon i denne studien. Forskere oppdaget at dette var den tredje verste VPN-en tilgjengelig for Android når det gjelder virus. Studien satte hver av de 283 VPN-ene til vurdering gjennom en online-kontroller, kalt VirusTotal. Dette samler malware-deteksjonssystemer for mer enn 100 antivirusverktøy.

13 av VirusTotal-antivirusmedlemmene oppdaget skadelig programvare i SuperVPN. Bare OKVPN og Easy VPN presterte dårligere enn SuperVPN. Begge disse er siden trukket ut av markedet.

Appen har ingen kill-switch, nettverksblokk, brannmur eller automatisk WiFi-beskyttelse.

Personvern

Selskapet oppgir at det ikke sporer brukernes aktiviteter, men det holder tilkoblingslogger. Den lagrer disse postene i fem dager etter at du har lukket forbindelsen. Dette er et problem, fordi advokater om opphavsrett kan bruke informasjonen på din sanne IP-adresse og tilkoblings-tidspunkter for å spore nedlastningsaktivitetene dine gjennom dette VPN-selskapet og din ISP. Dette kan føre til at de skaffer seg navn og adresse. Dette utsetter deg for påtale for nedlasting av opphavsrettsbeskyttet materiale.

At SuperVPN er registrert i USA er også en bekymring. Det er landet der opphavsrettsinnehavere er de mest aktive i jakten på nedlastere. Selskapet opplyser at det ikke ville overlevere tilkoblingslogger uten rettskjennelse. Imidlertid er dette ikke et reelt mål for beskyttelse fordi enhver advokat for opphavsrett lett kan få en rettskjennelse om denne informasjonen.

Brukerstøtte

Din beste sjanse til å få et raskt svar på spørsmålene dine er å kontakte supportteamet gjennom live chat. Du får tilgang til chat-systemet via en knapp øverst til høyre på nettstedet.

Chat-knappen har en kommentar til den med timene som systemet er bemannet. Imidlertid kom jeg ikke til et støtteapparat til tross for at jeg prøvde i løpet av de oppgitte timene. I stedet videresendte den meg til en webmail-side.

Etter å ha sendt skjemaet, mottok jeg en feilvarsel i Yahoo Mail-innboksen. Angivelig blokkerer SuperVPN e-postsystem Yahoo e-postadresser. Jeg sendte skjemaet på nytt ved hjelp av en Hotmail-adresse.

SuperVPN "Om oss" side sier:

"Vårt tekniske supportteam er blant de beste innen webhotell, IT og VPN-bransjen. Vi er blant få selskaper som løser nesten alle viktige tekniske problemer på mindre enn 15 minutter. Super VPN velger sine ansatte blant de dyktigste data- og IT-spesialistene."

Dessverre fikk jeg ikke svar innen 15 minutter.

Jeg fanget støttetekniker på en annen dag.

Du må først velge om du vil snakke med noen fra kundeserviceavdelingen eller teknisk supportavdeling. Uansett hvilken avdeling du velger, så får du den samme fyren: Ian.

Ian var ikke i stand til å gi meg noen meningsfull informasjon om krypteringen som SuperVPN bruker. Jeg ba ham sjekke den informasjonen og sende meg fakta på e-post. Dessverre, alt han kunne fortelle meg i e-posten var at PPTP-implementeringen bruker 128-bit GRE-kryptering. Dette er ikke sannsynlig fordi GRE ikke er en krypteringskode. Han så ikke ut til å vite mye om hvordan tjenesten fungerer eller noe om VPN-er generelt.

Prosessen

Registrere seg

Selskapet tilbyr ikke en gratis prøveperiode. Den viser til og med det faktum på prissiden:

Dermed lurer du kanskje på hvorfor det er en gratis VPN-knapp på hjemmesiden. Forfatteren av FAQ-siden klarte ikke helt å ordne det heller, så dekket alle baser med følgende to svar:

Den lenken til den gratis prøveversjonen tar deg bare tilbake til hjemmesiden, så hvis du virkelig vil prøve SuperVPN, må du betale.

Du kan ikke betale på nettstedet for tjenesten hvis du vil betale med PayPal. Hvis du har tenkt å betale med et kredittkort, er du også bedre med å ikke betale på nettstedet. Det er fordi du får en lavere pris hvis du går på ruten som tilbys PayPal-brukere.

Du må fortelle kundesupportoperatøren (Ian) hvilken plan du vil registrere deg på. Han vil sende deg en lenke til en faktura. Du kan velge å betale fakturaen med et kredittkort, så PayPal er ikke det eneste valget ditt. Jeg ba om Deluxe SSL-planen, som er priset til $ 15 på nettstedet. Imidlertid var den oppført til $ 14 på fakturaen. Dermed sparte jeg en dollar ved å få den manuelle fakturaen i stedet for å betale via nettstedet. Lenger nede i dette skjermbildet er det felt som lar deg betale med et kredittkort i stedet.

Uønskede ekstrautstyr

En ekstra, uoppdaget vare blir lagt til regningen din. Dette er en utvidet nedlastingstjeneste, som sier at den vil bevare programvaren du skal laste ned i Cloud i to år hvis du betaler $ 3,95. Du kan lese mer om dette tilbudet ved å klikke på "Hva er dette?" link.

Du kan bli kvitt denne artikkelen ved å klikke på søppelboksikonet. Du trenger ikke å betale $ 14 prisen fordi når du klikker på PayPal-knappen for å betale, tror nettstedet at du forlater siden uten å kjøpe og gir deg et rabatt tilbud.

Klikk på knappen i popup-vinduet for å beregne regningen på nytt.

Klikk på PayPal Checkout-knappen for å fortsette. Du må logge deg på PayPal, hvor faktureringssystemet vil hente ut hjemmeadressen din. Momsen for landet der du har PayPal-kontoen din vil bli lagt til fakturaen.

Etter at du har trykket på "Kjøp nå" -knappen, vil du bli vist en kvittering som bevis på kjøpet.

Se i innboksen din for en "velkomst" e-post fra Superb VPN (se navnendringen). Denne inneholder lenker til en installasjonsveiledning og nedlastinger for OpenVPN GUI-programvaren.

SuperVPN Windows VPN-klienten

Hvis du har prøvd andre VPN-tjenester, har du kanskje allerede OpenVPN GUI-systemet på datamaskinen din. I så fall kan du bare flytte SuperVPN-konfigurasjonsfilene til konfigurasjonskatalogen for OpenVPN for å koble til.

Når du starter grensesnittet, vil du ikke se en app vises på skjermen. Se i stedet til skrivebordets systemskuff. Appen vises som et ikon som viser en dataskjerm med en hengelås på.

Høyreklikk på ikonet for å få tilgang til VPN-menyen, som viser alle tilgjengelige servere. Hold markøren over et serverplasseringsnavn for å få tilgang til en undermeny for kommandoer.

Når du klikker på Connect, åpnes et vindu med innloggingsoverlegg. Heldigvis genereres ikke brukernavnet og passordet for denne VPN, men er minneverdige vilkår. Du må oppgi brukernavn og passord hver gang du logger deg på en server.

Når VPN er tilkoblet, blir OpenVPN-ikonet i systemstatusfeltet grønt.

Ytelse (hastighet, DNS, WebRTC og IPv6 tester)

Jeg testet SuperVPNs tilkoblinger ved hjelp av testmy.net. Jeg utførte tester på tilkoblinger til testmy.net Miami- og London-serverne. Miami-testene kjørte først uten at noen VPN var engasjert. Dette etablerte en baseline for resultatvurderinger. IPLocation.net rapporterte plasseringen av SuperVPN US-serveren som Wilmington, Delaware. Det ble funnet at den kanadiske serveren var i Montreal, og den britiske serveren i London.

Min lokale internettjeneste er ikke bra. Dette er hva slags forhold du kan møte når du reiser til utlandet på ferie og trenger en VPN for å koble til hjemme-TV-tjenester. Selv om SuperVPN-tjenesten bremset opp forbindelsene i Nord-Amerika, var ytelsen i Storbritannia sammenlignbar med hastighetene på den ubeskyttede linjen. I alle tilfeller var SuperVPNs nedlastningsytelse god nok for HD-videostreaming.

Jeg testet for IP-lekkasjer med ipleak.net mens jeg var koblet til SuperVPN US server. Dette nettstedet oppdaget at jeg var i USA, men kunne ikke finne ut den nøyaktige plasseringen. Alle DNS-anrop (Domain Name System) ble foretatt til servere i California og Iowa. Det var ingen indikasjoner på min sanne beliggenhet, som var i Den dominikanske republikk. WebRTC-rapporten (Web RealTC) rapporterte ikke om den virkelige plasseringen min.

doileak.net kom med lignende resultater. Det plasserte meg i USA, men kunne ikke finne en by. Det var ingen DNS-lekkasjer, og WebRTC-rapporten indikerte ikke hvor jeg virkelig var.

Internettleverandøren min bruker ikke Internet Protocol versjon 6 (IPv6) adressering, så jeg kunne ikke teste for IPv6 lekkasjer.

Streamingtjenester

Jeg koblet til SuperVPN US-serveren og testet VPNs egnethet når jeg kom inn i en rekke USA-baserte videostreaming-servere. Netflix oppdaget VPN og forhindret meg i å se videoer. ABC.com blokkerte også tilgang. Jeg kunne se en video på NBC.com.

Mens jeg var koblet til SuperVPN UK-serveren, testet jeg britiske TV-kanals nettsteder og prøvde også Netflix igjen. Netflix UK ville ikke la meg se på videoer, og heller ikke BBC iPlayer. ITV Hub og Channel 4 lar meg begge se på innholdet.

Andre plattformer

Du kan installere OpenVPN GUI for bruk med SuperVPN på Windows, Android, Mac OS X, macOS og iOS-enheter. Du kan også installere SuperVPN OpenVPN-implementeringen på Linux Ubuntu.

Få refusjon

SuperVPN-nettstedet gjør det ganske tydelig at du kommer til å ha en kamp på hendene hvis du ønsker refusjon.

Gitt at VPN ikke ser ut til å inkludere noen kryptering, bør du ikke registrere deg for tjenesten i utgangspunktet. Imidlertid, hvis du gjør den feilen, er dette hva du kan forvente når du ber om refusjon.

Jeg ba om tilbakebetaling via kontaktskjemaet på nettstedet SuperVPN, men det fikk meg bare svar på at kontoen fungerte bra, noe som ikke var det jeg hadde bedt om.

Jeg betalte for tjenesten via PayPal, og jeg anbefaler deg å gjøre det samme. Abonnementsprosessen setter opp en gjenta faktureringsavtale på kontoen din, så det første du trenger å gjøre er å stoppe det.

Trinn 1

Logg inn på PayPal og klikk på Profil øverst til høyre på skjermen. Plukke ut Profil og innstillinger fra rullegardinmenyen Profil-menyen. Dette kommer deg til siden Min profil.

Steg 2

Klikk på Mine penger i menyen til venstre og deretter på Oppdater i "Mine forhåndsgodkjente betalinger" seksjon. Du vil få en liste over gjentatte faktureringsavtaler.

Trinn 3

Klikk på navnet MyCommerce Inc - dette er faktureringsavtalen du har for SuperVPN.

Trinn 4

I skjermbildet Faktureringsdetaljer klikker du på Avbryt i statuslinjen.

Når du har kansellert avtalen, vil SuperVPN vite at du mener forretninger. Nettstedet erklærer at selskapet bare må gi deg refusjon hvis tjenesten ikke fungerer. Denne uttalelsen håndheves av informasjonen som "ingen refusjon" policy avtales av betalingsprosessoren, SWREG. Som sådan kan du gi opp å prøve å få pengene dine ut av SuperVPN og gå for SWREG.

e-post [Email protected], ved å gi din kundeordre-ID fra PDF-kvitteringen som selskapet har sendt deg. Bare oppgi: "Jeg ønsker å kansellere kontoen min og få tilbakebetaling fordi tjenesten ikke er som annonsert."

SWREG vil sende en e-post til SuperVPN og kopiere deg inn. Emnelinjen i denne meldingen vil være SWREG 1ST Refusjonsforespørsel. SuperVPN vil sende deg et par e-postmeldinger som prøver å få deg til å installere programvaren igjen. Ignorer dem. La det være noen dager, og send deretter en annen e-post til SWREG, og sier "Jeg ba om refusjon, hvor er den?" Du bør få full refusjon innen omtrent fire timer.

SuperVPN-gjennomgang: Konklusjon

SuperVPN har mange mistenkelige aspekter ved det som gjorde meg ukomfortabel. VPN-tjenesten har adresse og telefonnummer i Wilmington, Delaware, men kundestøtteansatte jobber på Central European Time. På sine fakturaer plasserer selskapet seg i Irland.

Tjenesten kalles SuperVPN over hele nettstedet, men i støttemailene refererer signaturlinjen til Superb VPN. Denne skiftende identiteten virker litt dodgy.

At ingen i selskapet har noen anelse om hvilke krypteringsmetoder VPN bruker, er definitivt rart. Konfigurasjonsfilene for OpenVPN GUI-grensesnittet mangler i kodelinjene som standard OpenVPN-implementeringer inkluderer. I tillegg viser ikke loggfilene for tilkoblinger noen registrering av noen kryptering.

Programvaren for klientforbindelsen verifiserer ikke sertifikatene til serverne den kobles til, og legger dermed alle tilkoblinger åpne for angrep mellom mennesker. Dette er et stort tilsyn for et selskap som driver en internett-sikkerhet og personvern.

Selskapet er åpent om å føre tilkoblingslogger i fem dager. Denne faktoren gjør denne VPN til et dårlig valg for de som ønsker identitetsbeskyttelse når de lastes ned med torrenter. Tjenestens manglende evne til å komme inn i mange videostreaming-tjenester betyr at mye billigere VPN-er, som NordVPN eller VPNArea, vil tilby en mye bedre avtale.

Jeg likte:

 • Flerspråklig app
 • Generisk OpenVPN-grensesnitt
 • Pakket konfigurasjonsfiler
 • Avhengig av plan er det tillatt opptil fem samtidige forbindelser
 • Gode ​​hastigheter

Jeg var ikke så sikker på:

 • Ansatte uten kunnskap om VPN-protokoller

Jeg hatet:

 • Oppbevaring av tilkoblingslogg
 • Rapportert skadelig innhold
 • Tvilsom kryptering
 • Mangel på validering av serversertifikat
 • Forvirret bedriftsidentitet
 • Ingen drepebryter
 • Ingen automatisk WiFi-beskyttelse

Dette er omtrent den dyreste VPN i virksomheten. Du ønsker imidlertid ikke å bruke den til P2P-nedlasting, videostreaming, identitetsbeskyttelse, hackerforebygging eller WiFi-beskyttelse. Det er sannsynlig at kundene som denne VPN vinner ikke vet bedre. Det er vanskelig å forestille seg at noen som hadde vært på et nettsted som ProPrivacy.com, og klikket seg gjennom til de anbefalte VPN-ene, ville valgt å tegne et SuperVPN-abonnement.

Se på ExpressVPN og se deretter på SuperVPN. Hvilket ville du valgt?

Besøk SuperVPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me