SurfEasy Review

SurfEasy

 • Prissättning

  Från $ 6.49
  / månad

ProPrivacy.com Göra
7,6 av 10

Sammanfattning

SurfEasy är ett virtuellt privat nätverk (VPN) som har funnits i ett antal år. Det är en välprenumererad VPN som erbjuder några intressanta och unika tjänster, till exempel en USB-dongel som kommer laddad med en säker webbläsare. VPN tillhandahåller OpenVPN som standard, vilket är utmärkt. Dessutom är krypteringsimplementeringen stark på grund av en robust kontrollkanal. Slutligen tillhandahåller denna VPN ganska snabba anslutningshastigheter, vilket borde göra den lämplig för de flesta människors behov.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  25 Mbps
 • Jurisdiktion
  kanada
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  28

Funktioner

Serverplatser

Förra året hade SurfEasy servrar i bara 14 länder. Nu har tjänsten utvidgats till att erbjuda cirka 500 servrar i 28 länder. Detta är en enorm förbättring, och eftersom VPN redan hade fantastisk täckning i alla de viktigaste länderna runt om i världen (för att blockera ändamål), gör de extra servrarna verkligen SurfEasy till en utmärkt VPN.

Peer-to-peer (P2P)

Fildelning och torrenting är tillåtet, men bara på Ultra-planen, så vänligen registrera dig till den här planen om P2P är ett problem.

Annonsblockerare

SurfEasy kommer med en annonsblockeringsalgoritm som "fångar upp cookies som annonsörer använder för att följa dig online."

Samtida enheter

VPN kan installeras på fem enheter samtidigt, vilket innebär att den är perfekt för att ge säkerhet på alla dina enheter (eller kanske för användning av en familj). Men på mobilplanen är det bara en anslutning som är tillåten.

Domain Name System (DNS) Läckskydd

Tjänsten tillhandahåller DNS-läckskydd, som uppstår på servernivå och inte kan slås på och av. DNS-förfrågningar hanteras av GoogleDNS, men förfrågningarna är proxierade.

Besök SurfEasy »

Hastighet och prestanda

Hastighetstester genomfördes på en 50 Mbps fiberanslutning. Hastighetstester utfördes med testmy.net och servrar testades från en brittisk testserver (Storbritannien och Nederländerna VPN) och en New York-server för de amerikanska testerna. Som ni kan se tog hastigheterna lite av USA: s och Nederländernas servrar - mer än jag hade hoppats se. Men det var inte de värsta hastigheterna vi någonsin har stött på. Dessutom försökte jag streaming i HD och kunde. Jag skulle dock inte rekommendera denna VPN till personer som vill göra riktigt intensiva online-aktiviteter som spel; det finns snabbare VPN: er för det ändamålet. Sammantaget dock ganska bra hastigheter.

Ladda ner SurfeasyLadda upp Surfeasy

Jag testade för DNS-läckor med ipleak.net och fann att det inte fanns några IP-läckor, inga DNS-läckor och inga Web Real-Time-kommunikation (WebRTC). Tyvärr (på grund av att min Internetleverantör inte tillåter mig det) kunde jag inte testa för Internet Protocol version 6 (IPv6). Utöver det var jag dock mycket nöjd med resultaten. Ja, det är sant att VPN använder GoogleDNS, men eftersom det är föremål för förfrågningarna är det inte ett problem.

Företaget berättade för mig att DNS-läckskydd sker på servernivå. En DNS-läcka inträffar emellertid när en DNS-begäran sker utanför datatunneln, vilket innebär att den faktiskt inte kan skyddas på servernivå. Det betyder att eftersom det inte finns något DNS-läckskydd i appen, måste vi anta att det inte finns något DNS-läckskydd alls. Men som tidigare nämnts upptäckte jag faktiskt inga DNS-läckor.

1 månad

$ 6.49
per månad

Pris

SurfEasy VPN har tre olika planer (månad, kvartal och år). Dessa planer ser så här ut:

 • Mobile har servrar i 16 länder och en enhetsgräns. Det kostar $ 2,99 varje månad eller $ 29,99 per år.
 • Total har servrar i 16 länder och en enhetsgräns för fem. Det kostar $ 4,99 varje månad eller $ 47,88 per år.
 • Ultra har servrar i 25 länder, tillåter strömning och har en enhetsgräns för fem. Det kostar $ 11,99 varje månad eller $ 77,88 per år.

Dessutom tillhandahåller SurfEasy en startplan som gör det möjligt för användare att uppleva 16 länder (fem enhetsgräns) med en användningsgräns på 500 MB (per månad). Användare kan tjäna belöningar för att få lite mer användning. Starttjänsten är gratis och är fantastisk eftersom den gör det möjligt för människor att prova innan de köper. Dessutom är det ett utmärkt alternativ för människor som behöver kringgå regeringscensur som i Förenade Arabemiraten eller Kina.

Liksom de allra flesta VPN: er är optionerna ett prenumeration på ett år, sex månader eller en månad. Rabatter ges till längre abonnenter. Dessutom har företaget en återbetalningsgaranti på sju dagar, vilket innebär att vem som helst kan prova SurfEasy riskfritt.

Serveralternativ

Servrar finns i antingen 16 eller 28 länder, beroende på vilken plan du väljer. Ultra-planen ger abonnenterna tillgång till alla 28, medan Mobile- och Total-planerna endast inkluderar användning av 16 servrar. Servrar är spridda över ett utmärkt utbud av platser, även på de enklare planerna. Platser inkluderar USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Norge, Nederländerna, Spanien, Brasilien, Japan, Australien och Singapore.

De två 16-serverplanerna är tillräckliga för de flesta människors behov, och de med specifika krav kan gå till Ultra-prenumerationen. Observera att de allra flesta av dessa planer endast är tillgängliga för personer som laddar ner klienten och tittar på konton > instrumentbräda del av webbplatsen. Således, om du har tittat på webbplatsen och inte kan se de planer jag har nämnt, ladda ner programvaran för att använda den gratis startplanen så kommer alla att bli uppenbara.

Prenumeranter kan betala med ett kreditkort eller med PayPal. Tyvärr är det inte möjligt att betala med bitcoins för extra anonymitet med SurfEasy VPN - ett mindre bakslag, men värt att tänka på. SurfEasy är inte särskilt billigt på månadsabonnemanget, men det blir mycket rimligare om du prenumererar årligen och inte verkar för dyrt totalt sett (jämfört med liknande tjänster).

Dessutom säljer SurfEasy också en privat stationär webbläsare som kommer laddad på ett USB-minne. Eftersom detta är en utmärkt lösning för att hålla dig trygg när du är på språng (den är perfekt för resenärer och människor som ofta använder allmän WiFi) kommer vi att titta närmare på programvaran i avsnittet "Andra tjänster" i denna översyn..

Enkel användning

Registrerar dig

Att registrera sig till SurfEasy VPN kan egentligen inte vara enklare. Men jag skulle föredra det om de hade alla planer på webbplatsen istället för att stas bort på klientens instrumentbräda. Detta är emellertid ett mindre klagomål, särskilt med tanke på att klienten är gratis tillgänglig på startplanen, vilket gör att folk kan prova SurfEasy gratis. Ja, gratis!

För att prenumerera, registrera dig helt enkelt till SurfEasy med ett e-postmeddelande och lösenord. Därefter använder du antingen startplanen eller välj en plan och betala med kreditkort eller PayPal. Det görs, prenumeranter får ett inledande e-postmeddelande med länkar till de olika klienterna och andra nedladdningar (som .ovpn-filerna). Processen är självförklarande, och det finns guider för att ställa in VPN om du är en total nube (eller vill få OpenVPN till att fungera på tredje parts klient, till exempel).

Andra plattformar

SurfEasy är tillgängligt för de flesta av de populära plattformarna. Den enda som inte har anpassad VPN-mjukvara tillgänglig för det är Linux. Av den anledningen innebär att du ansluter till SurfEasy på Linux att använda OpenVPN-programvara från tredje part. Detta är dock lätt att ladda ner och installera. Dessutom har SurfEasy illustrerade och informativa installationsguider för de flesta plattformar (med undantag för Linux, som ännu en gång inte täcks).

Precis som i Windows kommer Mac- och Android-klienterna med OpenVPN som standard. iOS, å andra sidan, kommer med IPsec som standard. Klienterna liknar alla Windows-motsvarigheten, enkla att navigera och enkla att använda. Det finns en liknande brist på en kill-switch på alla plattformar.

Andra / gratis tjänster

En utmärkt service som kan köpas från SurfEasy (på en gång) är dess förladdade mikro-USB, som levereras med en säker webbläsare. För personer som vill förbli privata och säkra är detta en anpassad SSL-kodad version av Firefox. Det fungerar genom att helt enkelt ansluta den till en USB-port.

Den privata webbläsaren SurfEasy är verkligen användbar för människor som vill vara säkra på allmän WiFi. Den levereras i en plånbokshållare med kreditkortsstorlek, så att den lätt kan bäras hela tiden. Den privata webbläsaren kan köpas för $ 69,99 (inte inklusive frakt), vilket är en engångsavgift för livstidens användning av webbläsaren. Även om det kan verka lite dyrt, är det faktiskt stort värde för pengarna med tanke på att det räcker för att hålla dina data säkra på alla offentliga WiFi-hotspot. Av denna anledning rekommenderas den här produkten till personer som letar efter en säkerhetslösning när de är ute och går.

Sekretess och säkerhet

SurfEasy är en kanadensisk VPN som är baserad i Toronto, Ontario. Det är tillgängligt för Windows, OS X, iOS och Android. Företaget har också tillägg för Opera- och Chrome-webbläsare. Att ha sitt säte i Kanada innebär att företaget är föremål för ett antal sekretessinträngande lagar som har antagits i landet under de senaste åren. Dessutom är det under paraplyen av 5 Eyes - ett övervakningsavtal som gör det möjligt för engelsktalande länder att dela övervakningsdata mellan sina underrättelsebyråer.

Tack och lov, för att fortsätta med en ökning av drakoniska och överreagerande kanadensiska lagar, har SurfEasy förstärkt sin integritetspolicy. VPN-tjänsten har bara hållit bandbreddsloggar (aggregerade och inte användarspecifika) i över ett år nu. Det betyder att prenumeranter är fri att göra vad de vill.

Nära loggar med noll betyder att även om regeringen tjänar den med en garanti har SurfEasy inget användbart att överlämna. Av den anledningen annonserar SurfEasy öppet att P2P, BitTorrenting och fildelning är tillåtna på tjänsten. Detta är den typ av sekretesspolicy du kan räkna med, och vi berömmer SurfEasy för den.

De enda fallen där SurfEasy sannolikt kommer att anta sin makt att säga upp ett prenumeration är vad de beskriver som "överanvända" (till exempel personer som kör servrar via sin tjänst). Ett SurfEasy-konto är för personligt bruk och fem samtidiga anslutningar är mer än rimliga. Som sådan verkar det inte vara en orimlig del av sekretesspolicyn.

kryptering

När det gäller kryptering klarar SurfEasy inte med PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol). Istället kommer Windows-, Mac- och Android-klienterna med OpenVPN (256 bit) som standard. IOS-appen använder Internet Protocol Security (IPsec - 128 bit), som fortfarande är mycket säkrare än PPTP. Men om du vill ansluta till OpenVPN på iOS måste du ansluta med hjälp av programvaran OpenVPN Connect från tredje part (mycket lätt att konfigurera om det behövs). Sammantaget en bra sekretesspolicy och stark kryptering.

SurfEasy använder GoogleDNS. Detta är inte lika effektivt som VPN: n som hanterar DNS-förfrågningar med sina egna servrar, vilket är lite synd. Den goda nyheten är emellertid att företaget proxy ger dessa begäran: så i verkligheten är det inte en fråga. Inga poäng dras.

Kundservice

Support hanteras via ett livechatsystem mellan klockan 08:00 och 20:00 (EST) måndag till fredag ​​och fram till 17:00 EST på helgen. Företaget har också en telefonhotell (det är gratis att ringa från Storbritannien, USA och Kanada). För alla andra finns ett biljettsystem tillgängligt som besvaras via e-post. Jag tyckte att supportpersonalen var mycket hjälpsam.

Dessutom verkar kundtjänstmöjligheterna ha stor förmåga att kommunicera med andra medlemmar i SurfEasy-teamet. Detta gör att företaget kan hantera problem effektivt och snabbt. Jag fick aldrig vänta mer än ungefär en halv dag för att få svar, vilket var glädjande. Ett utmärkt kundsupportteam som är en kredit till leverantören.

Jag gillade verkligen kunskapsdatabasen, installationsguiderna och vanliga frågor (FAQ) på webbplatsen, som alla var detaljerade och väl presenterade med grafik vid behov. Vissa VPN: er har ett mycket avsnitt om barebonesupport - SurfEasy har å andra sidan en välplanerad och logisk resurspool. Det är en oerhört användbar del av webbplatsen, som gör att människor kan hitta en lösning på problem utan att behöva chatta med kundservice om de inte vill.

Slutgiltiga tankar

Jag gillade:

 • OpenVPN som standard på Mac, Windows och Android
 • Över genomsnittliga anslutningshastigheter
 • Servrar i 16-25 länder
 • USB-privat webbläsaralternativ
 • Avblockerar BBC iPlayer
 • Endast några aggregerade anslutningsloggar behålls
 • Stark kryptering

Jag var inte så säker på:

 • Frigör inte Netflix US

Jag hatade:

 • Ingen dödsbrytare
 • Inget DNS-läckskydd i appen

SurfEasy VPN är en kanadensisk VPN-tjänst som har förbättrats under åren. Servrar finns på extremt användbara platser runt om i världen, och om det inte var för svag tröghet skulle VPN-enheten vara lämplig för alla ändamål. Kryptering är stark på kontrollkanalen, vilket innebär att den är robust. Det kommer också med OpenVPN som standard. En nackdel är bristen på en dödsbrytare och DNS-läckskydd - man kan bara hoppas att SurfEasy kommer att göra bra på sitt löfte om att dödsomkopplaren kommer snart (kontrollera med SurfEasy om detta är en funktion du behöver).

Sammantaget är SurfEasy en säker VPN med en stark integritetspolicy. Även om (väldigt få) anslutningsloggar bevaras, ska du vara medveten om att det här är aggregerade loggar, som inte ger bort något om någon abonnent. Det här är de typer av anslutningsloggar som inte kan användas för att installera en trafikkorrelationsattack, varför det här är typen av anslutningsloggar som anses vara säkra.

Om du inte gör extremt datakrävande uppgifter, är detta VPN verkligen anständigt. Det är verkligen ett bra alternativ för frekventa resenärer som vill hålla sig säkra på allmän WiFi. På grund av den kostnadsfria startplanen och sjudagars pengar-tillbaka-garanti har du verkligen ingenting att förlora genom att prova SurfEasy själv. Så varför inte prova tjänsten?

Besök SurfEasy »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me