TunnelBear Review

TunnelBear

 • Prissättning

  Från $ 4.17
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • iOS

ProPrivacy.com Göra
8,5 av 10

Sammanfattning

TunnelBear är ett Virtual Private Network (VPN) från Kanada som har funnits sedan 2011. Det är ett funktionspaket VPN med mjukvara för alla plattformar som bara håller minimala, icke-invasiva anslutningsloggar om sina användare. VPN-programvaran är idealisk för nybörjare eftersom den är superenkel att använda. Dessutom har denna VPN-leverantör en välskriven sekretesspolicy som är uppdaterad och transparent. Kostnaden för detta VPN är billigt (särskilt om du förbinder dig till ett år), och den gratis abonnemangsplanen låter vem som helst testa tjänsten med full kapacitet. Men den 500 MB månatliga datagränsen gör den kostnadsfria planen mindre genomförbar för att testa tjänsten och företaget har tyvärr tappat sin 30-dagars återbetalningsgaranti. Sammantaget fann vi i denna TunnelBear-granskning en tjänst som även om den är bra, inte konkurrerar med de allra bästa premiumtjänsterna vad gäller valuta för pengarna.

Snabbstatistik

 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Jurisdiktion
  kanada
 • Länder
  22
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  73,64 Mbps

Funktioner

torrenta
Totalt servrar 1000
Samtidiga anslutningar 5
Router Support
Hamnspedition
Val av hamn
Bare metal eller virtuella servrar Ren metall
Routrar stöds -
Länder 22

TunnelBear-servrar

TunnelBear VPN ger åtkomst till servrar i 22 länder. Detta gör det möjligt för prenumeranter att låtsas vara på någon av dessa platser för att kringgå geoblock och lokalt genomförd censur. Betalda planer ger abonnenterna tillgång till alla servrar. Det bör dock noteras att det är omöjligt att ansluta till den australiska servern med hjälp av gratisplanen.

Prenumeranter kan använda TunnelBear för att ansluta till sina servrar med en stationär dator, bärbar dator, smartphone, surfplatta eller till och med på en VPN-vänlig router. Och eftersom varje premiumkonto tillåter fem samtidiga anslutningar kan du ansluta med de flesta av dina enheter samtidigt.

VigilantBear (Kill switch)

En dödsbrytare hindrar dig från att läcka okrypterad data till din ISP om VPN-anslutningen av misstag tappar. För att skydda din integritet tillhandahåller TunnelBear VPN en kill switch som heter VigilantBear. För mer information kan du läsa avsnittet om sekretess och säkerhet senare i denna recension.

Peer-to-peer (P2P)

TunnelBear är baserat i Kanada, vilket brukade betyda att tjänsten inte ansågs vara lämplig för Torrenting. Tack och lov har TunnelBear ändrat sin officiella inställning och säger nu att tjänsten kan användas både för att ladda ner P2P och för att komma åt Tor.

Den här förändringen av hjärtat kommer med den efterfrågade försäkran om att TunnelBear inte längre håller anslutningsloggar, vilket gör tidskorrelationsattacker till en saga historia. Det betyder också att företaget inte har några uppgifter att överlämna till de kanadensiska myndigheterna, om de kommer att banka.

GhostBear

GhostBear är TunnelBears VPN-dämpningsteknik (ibland även kallad 'stealth mode'). Förmörkelse döljer OpenVPN-trafik från din ISP och hjälper människor att ta sig runt VPN-brandväggar på platser som Iran och Kina. Det gör detta genom att implementera ett val av TCP över port 443 eller genom att använda obfsproxy (användare har möjlighet att antingen). Detta gör VPN-kryptering mindre upptäckt av regeringar, internetleverantörer och företag genom att göra det verkar som normal HTTPS-trafik.

Att lämna GhostBear-inaktiverat gör dig inte riktigt mindre säker, men det är en utmärkt extrafunktion för personer som behöver dölja sin VPN-användning från sin Internet-leverantör eller för användare som behöver undvika ISP-strypning på platser där VPN-användning är begränsad eller blockerad av regeringen (Kina, Iran osv.). Det är värt att notera att GhostBear potentiellt kommer att bromsa din internetanslutning lite mer än att använda VPN utan den.

Tar TunnelBear bort blockering av Netflix?

Nej, tyvärr blockerar inte TunnealBear Netflix USA, Netflix UK eller till och med BBC iPlayer. VPN: s hastighet är mer än tillräckligt för att strömma innehåll från dina lokala leverantörer, men företaget har uttryckligen sagt att det inte tillåter åtkomst till geoblockerat innehåll. Detta är ganska nedslående med tanke på kostnaden för VPN och lämnar oss till stor del att vi rekommenderar att du letar någon annanstans om du behöver en VPN som har åtkomst till Netflix US.

Prissättning och planer

12 månader

Spara 58% med en årsplan

58% rabatt

$ 4.17
per månad

1 månad

$ 9.99
per månad

TunnelBear VPN tillhandahåller tre olika prenumerationsalternativ: 1 månad, 1 år och en exklusiv tvåårsplan för ProPrivacy-läsare. Gratisplanen tillåter abonnenter att ladda ner 500 MB gratis data varje månad. Gratis användare får tillgång till alla servrar förutom Australien (så totalt 21 platser).

De betalade planerna kan köpas antingen för månadsvis eller årlig användning. Månadsplanen sätter tillbaka $ 9,99 per månad och det är återkommande så du måste avbryta den manuellt om du vill sluta betala för att använda den. Om du är villig att betala på förhand sparar du en betydande summa pengar med 1-årsplanen, vilket motsvarar $ 4,99 per månad ($ 59,88 för året) och den exklusiva tvåårsplanen till 4,17 $ per månad ($ 99,99 för båda) år).

Tyvärr har TunnelBear tappat sin 30-dagars återbetalningsgaranti och istället valt för icke-återbetalningsbara köp. Under utvalda omständigheter kan företaget bevilja återbetalning, men vi föreslår att du testar tjänsten med dess kostnadsfria nivå innan du åtar sig att köpa.

Betalning kan göras via kreditkort eller bankkort, och Tunnelbear är mycket specifikt om hur den hanterar betalningsinformation i sin sekretesspolicy (som endast fungerar med PCI-kompatibla betalningsprocessorer). Tyvärr accepteras inte PayPal av TunnelBear VPN (ja vi vet att andra VPN-jämförelser webbplatser säger att det är men de är fel). På plussidan kan användare dock välja att betala med Bitcoin om de vill.

Hastighet och prestanda

Vi testar TunnelBears anslutningshastigheter med vårt vetenskapliga serverbaserade VPN-hastighetstestningssystem. För mer information om hur våra hastighetstester fungerar kan du läsa hela artikeln här. Vårt hastighetstestsystem uppdateras automatiskt 3 gånger om dagen, vilket innebär att vi alltid har tillgång till uppdaterade hastighetsdata i realtid.

Under våra tester hittade vi Tunnelbear för att ge snabba anslutningshastigheter, som är lämpliga för strömning i HD och andra datakrävande uppgifter.

TunnelBear hastighetstest

Enligt våra test har TunnelBear under de senaste sex månaderna medeltal nedladdningshastigheter på 40,8 Mbit / s och Max Speed ​​/ Burst-resultat på 411 Mbit / s. Dessa hastigheter sätter TunnelBear i bland de allra bästa VPN: erna på marknaden, och även om det inte är den snabbaste VPN på marknaden är det en extremt bra prestanda.

Läcktest

IPv4-läcka upptäckt?
WebRTC-läcka upptäckt?
Datagränser
Bandbreddgränser
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 189,99
ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 73,64

Vi testade för IP-läckor och DNS-läckor med ipleak.net. Den goda nyheten är att vi inte upptäckte några IP- eller Domain Name System (DNS) läckor när vi använde TunnelBear. Vi upptäckte inga IP-läckor på IPv4 eller IPv6.

Men när vi använde IPv6 upptäckte vi WebRTC-läckor på både Windows och Mac, vilket innebär att du måste inaktivera WebRTC i din webbläsare (eller använda ett WebRTC-blockeringsförlängning) om du vill använda denna VPN säkert. Alternativt kan du inaktivera IPv6-anslutningar på din enhet.

Tunnelbear påstår sig ha en fix för WebRTC-läckor under utveckling, emellertid vid skrivandet fortsätter problemet.

Enkel användning

Windows
Mac OS
Android
Linux
iOS
Windows-telefon

Registrerar dig

Att registrera sig till TunnelBear VPN är en enkel process hela tiden. För att få tillgång till gratisversionen måste användare ange en e-postadress och lösenord. Efter det omdirigerar webbplatsen användare automatiskt till nedladdningssidan. Vid denna tidpunkt kan användare välja programvara för den plattform de behöver. Prenumerera på en betald plan kräver ytterligare betalning via kreditkort eller Bitcoin (PayPal stöds inte längre).

En gång på nedladdningssidan, ladda ner TunnelBear-klienten för den plattform du behöver. Programvaran laddas ner snabbt och en installationsguide leder dig igenom installationen utan problem. När du har installerat kan du logga in med din e-postadress och lösenord.

Efter inloggning ger TunnelBear ett snabbt genomgång för att förklara VPN: s funktioner. Slutligen ber den prenumeranter om att kontrollera deras inkorg efter ett e-postbekräftelsemail. Så länge kontot har verifierats kan användare börja använda VPN-programvaran (gratis eller betald).

TunnelBear Windows VPN-klient

TunnelBear Windows VPN har designats med stor omsorg. Klienten ser bra ut och är kul att använda: det här är ganska sällsynt. I överensstämmelse med dess image är mjukvaran fylld med björnfogar och rolig björngrafik. Som standard ansluter TunnelBear till en slumpmässig server som ligger nära dig. Om du behöver en specifik plats måste du välja den i listan över serverplatser och klicka på Anslut.

I det övre vänstra hörnet kan användare komma åt en rullgardinsmeny där de kan ändra VPN: s inställningar. I "Allmän", prenumeranter kan välja att ställa in TunnelBear att köra när de startar sin dator. Dessutom kan de be klienten skicka meddelanden om olika saker (avstängningar, störningar i tjänsten och information om nätverksstatus).

På fliken Säkerhet kan användare aktivera funktionen VigilantBear (dödsbrytaren) och GhostBear (stealth-läge) för att kringgå brandväggar. Att använda kill-omkopplaren rekommenderas alltid för att stoppa data från att läcka till din internetleverantör: detta garanterar din integritet. GhostBear är endast nödvändigt för personer som bor på platser där VPN-obfuskning är nödvändig (för att komma runt Firewall eller kringgå ISP-strypning). GhostBear är faktiskt TunnelBears implementering av Obfsproxy.

Under Trusted Networks kan användare lägga till kända nätverk och göra det möjligt för TunnelBear att ansluta till en VPN-server varje gång de ansluter till ett okänt nätverk (perfekt för personer som använder slumpmässiga offentliga WiFi-hotspots regelbundet).

Slutligen kan Kontofliken användas för att hantera ditt prenumeration, begära support med hjälp av biljettsystemet eller för att logga ut från TunnelBear VPN.

Andra plattformar

Förutom Windows erbjuder TunnelBear en iOS VPN-app. IOS-klienten tillhandahåller L2TP / IPsec-kryptering istället för OpenVPN-kryptering, så om du behöver OpenVPN kommer du också att behöva använda OpenVPN connect-program från tredje part (TunnelBear kan hjälpa dig att få den här installationen).

TunnelBear tillhandahåller också en Android VPN-app som använder OpenVPN och liknar designen som iPhone-versionen. Tunnelbear kommer att fungera som Linux VPN, men det är viktigt att notera att Linux-användare kommer att kräva tredje part OpenVPN-klienten.

Sammantaget är apparna mycket lika på alla plattformar, är lätta att använda och ger liknande anslutningshastigheter över hela linjen.

TunnelBear har också en webbläsartillägg som är gratis att ladda ner och kan användas med antingen Chrome eller Opera (men inte Firefox). Webbläsarförlängningen är ett trevligt tillägg, men kom ihåg att det är en proxytjänst i motsats till en full VPN-tjänst (den skapar endast information i webbläsaren). Webbläsarförlängningen är multiplattform (fungerar med Linux, Chrome OS, OS X och Windows).

Kundservice

Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Gratis prov Ja - 7 dagar
Pengar tillbaka garantilängd 30

TunnelBear har en dedicerad hjälpsida som finns i den lilla menyn längst ner på vilken sida som helst. Denna resurs består av information angående "Statusuppdateringar", "Komma igång", "konton & betalningar", "Hjälp för webbläsarextension", "Windows App Hjälp", "Mac OS X-apphjälp", "iOS-apphjälp", och "Hjälp för Android-appen". Dessa artiklar kan enkelt hittas med sidans sökknapp.

För alla som inte kan hitta ett svar på TunnelBears hjälp sida är det möjligt att kontakta TunnelBear direkt. Tyvärr har företaget inte en livechattfunktion, så du måste använda kontaktformuläret online. Prenumeranter och icke-prenumeranter kan använda den här funktionen för att ställa frågor om tjänsten.

För att testa TunnelBears kundsupport skickade jag deras representanter en fråga om kryptering på plattformen för att se om något hade ändrats eller förbättrats sedan förra gången jag granskade dem förra året. Som var fallet förra gången jag fick ett e-postmeddelande som berättade för mig att förvänta mig ett svar inom 24 timmar.

Mitt svar kom inom 24 timmar, men jag var tvungen att be om förtydligande på en punkt som inte besvarades tydligt. Trots detta svaga problem, tyckte jag att de var mycket vänliga och ivriga att hjälpa. Dessutom fick jag de detaljer jag ville ha i det andra svaret. Inte världens bästa kundsupport, men heller inte dåligt.

Sekretess och säkerhet

Fördömnad (stealth)
IPv4 läckeskydd
IPv6 läckageskydd
WebRTC läcksskydd
Kill Switch
Själv värd / Proxied DNS Ja

TunnelBear lagrar några minimala loggar under en månad. Så säger TunnelBear om att behöva följa myndigheterna i Kanada:

"Om TunnelBear är skyldig att följa brottsbekämpning där stämningar, teckningsoptioner eller andra rättsliga handlingar har tillhandahållits, giltiga under kanadensisk jurisdiktion, är omfattningen av utlämnande begränsad till den personliga information som du lämnade vid registreringen samt det totala antalet anslutningar, övergripande MB: er som använts den månaden. ”

Det är en fantastisk sekretesspolicy som innebär att ingen information om VPN-användning eller en IP-adress för användare är länkad till ett konto och kan användas för att skapa en tidskorrelationsattack:

Tunnelbear Sekretess1

Tunnelbear Operational Data

Den mycket minimala karaktären av det som hålls av TunnelBear innebär att abonnenterna verkligen aldrig behöver oroa sig för vad de använder VPN för. Även om myndigheterna tecknat en teckningsoption skulle TunnelBear VPN ha mycket lite att överlämna något verkligt värde.

TunnelBear Användarvillkor

Det är värt att notera att TunnelBear är baserat i Kanada, ett land som är en del av det ökända Femögonfördraget. Kanada har visat sig snubbla på medborgarna flera gånger under de senaste åren, men detta hindrar inte TunnelBear från att skydda dina data.

TunnelBear har ingen anslutningsloggar eller identifierbara loggar av något slag, även om de är skyldiga att lämna ut data om de kontaktas av myndigheter. Som sådan är det mest som myndigheterna ska kunna få från företaget ditt namn, e-postadress och betalningsinformation. Det är också en av de enda leverantörerna som utför regelbundna fullständiga system-, kod- och infrastrukturrevisioner av betrodda tredjepartsföretag och publicerar resultaten.

Det är emellertid värt att tänka på att TunnelBear tvättar sina händer med allt ansvar för ett antal saker i sina användarvillkor:

Tunnelbear Tos

Som ni ser TunnelBear befriar sig från ansvar för nästan allt. Dessutom säger TunnelBear tydligt att användare inte kan:

Piratkopiering inte tillåtet

Den ber också användare att alltid följa lagarna i sitt eget land och i det land som de tunnelar in i. Alla punkter som definitivt är värda att ha i åtanke (särskilt för att de är baserade i Kanada).

Krypteringsprotokoll

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Andra protokoll -

När det gäller kryptering ger TunnelBear åtkomst till två olika VPN-protokoll. Windows-, Android- och Mac OS X-klienterna implementerar alla OpenVPN. iOS-användare kan välja antingen L2TP / IPsec) eller IKEv2. Därför måste den som vill ansluta via OpenVPN på iOS göra det med hjälp av programvaran OpenVPN Connect från tredje part (som är gratis).

Stark 256-bitars Advanced Encryption Standard (AES) -kryptering med SHA256-autentisering används över plattformarna, bortsett från iOS 8 och tidigare (som är krypterad med 128-bitars AES-kryptering och använder SHA-1 för dataverifiering).

All denna information finns tillgänglig på TunnelBears blogg, vilket är en fantastisk nivå av öppenhet. Även positivt: TunnelBear tillhandahåller inte PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) - en föråldrad form av VPN-kryptering som nu anses vara osäker och vi rekommenderar alltid mot.

Förutom stark kryptering och en stark sekretesspolicy investerade TunnelBear förra året i en tredjepartsrevision av sina appar (men inte servernätverk). Den professionella säkerhetsrevisionen tillåter TunnelBear att med säkerhet marknadsföra sekretess och säkerhet som dess programvara tillhandahåller.

Det är också värt att notera att TunnelBear nu har släppt uppdaterad programvara som skyddar mot IPv6-läckor, och vi tyckte att detta fungerade framgångsrikt (förra gången vi granskade tjänsten var dessa i Beta).

Vaksam björn

Slutgiltiga tankar

I denna TunnelBear-granskning upptäckte vi en vacker och enkel att använda VPN-tjänst som är perfekt för nybörjare. Den kostnadsfria planen gör det möjligt för användare att få en smak av tjänsten, även om 500 Mb per månad verkligen inte räcker för att använda tjänsten för något betydande (som strömmande filmer med integritet). Gratisversionen är användbar för människor som bor i konfliktområden eller platser där tung censur finns på plats. Det ger dem möjlighet att komma åt nyhetswebbplatser och utföra andra icke-datakrävande uppgifter i tider med behov.

TunnelBear VPN har en bra sekretesspolicy och de triviala anslutningsloggarna som företaget håller för är för internt bruk och kan inte användas för att störa abonnenternas integritet. Bortsett från att vara i Kanada, är det enda som berör mig TunnelBears användarvillkor, som nekar ansvaret för nästan allt och allt. Sammantaget är de betalda planerna solida och ger långt över genomsnittet anslutningshastigheter. Detta VPN ger emellertid inte tillgång till geoblockerat innehåll från viktiga strömningstjänster, och av detta skäl är det möjligt att få ett bättre VPN till samma pris (och ännu mindre).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me