Tunnelr gjennomgang

Tunnelr

 • Priser

  Fra $ 5.00
  / måned

Oppdatering: Denne VPN-tjenesten er ikke lenger i drift.

ProPrivacy.com Score
6.8 av 10

Sammendrag

Oppdatering: Denne VPN-tjenesten er ikke lenger i drift.

Tunnelr er en USA-basert VPN-tjeneste som drives av Cloudsy.com. Selskapet holder identiteten privat og det er veldig vanskelig å finne ut informasjon om det. Identiteten til eierne av tjenesten er bare ett av aspektene ved tjenesten som en tilfeldig besøkende på nettstedet ikke kan avdekke - prisene holdes hemmelig også.

I denne gjennomgangen graver vi dypt for å avdekke alle viktige data om Tunnelr, for å hjelpe deg med å avgjøre om du vil bruke VPN-tjenesten..

PROS

 • Refusjon mulig
 • Kommer inn i Netflix USA
 • OpenVPN, L2TP, SSH Tunnel og PPTP
 • Tillatelse av fem samtidige tilkoblinger
 • To og en halv times gratis prøveperiode

ULEMPER

 • Servere i bare fem land
 • Ingen drepebryter

Tunnelprising og planer

Tunnelr har en pakke, men tilbyr den i tre abonnementsperioder. Prisen for tjenesten fungerer billigere per måned hvis du registrerer deg for en lengre periode. Du må imidlertid betale for hele abonnementsperioden foran.

Selskapet tilbyr en gratis prøveperiode, som er uunngåelig. Du kan ikke betale for tjenesten før du har meldt deg på den gratis prøveperioden, som bare varer i to og en halv time.

Betaling håndteres av et tredjepartsfirma, kalt stripe.com. Dette betyr at Tunnelr ikke trenger å oppbevare noen personlige opplysninger om kunder på sine datamaskiner. Systemet aksepterer betaling via kredittkort og PayPal. Kampanjedetaljene om VPN erklærer at du kan betale med Bitcoin. Dette alternativet vises imidlertid ikke når du faktisk abonnerer.

Du får en avgift på fem samtidige forbindelser. Kontodeling er imidlertid ikke tillatt.

Tunnelr-funksjoner

Funksjonene i selskapets pakke er:

 • To og en halv times gratis prøveperiode
 • Tillatelse av fem samtidige tilkoblinger
 • OpenVPN, L2TP, SSH Tunnel og PPTP protokoller
 • Ingen logger
 • Godtar PayPal så vel som kredittkort
 • Ingen datagjennomstrømningsgrenser
 • P2P tillatt
 • Fungerer på Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android og Linux
 • Kan installere på rutere og set-top-bokser

Serverplasseringene til tjenesten inkluderer bare en tilstedeværelse i fem land. Det er seks serverplasser i USA: Atlanta, Dallas, Newark, New York (som faktisk er i New Jersey), Seattle og San Francisco. Det er to steder i Storbritannia.

Fraværet av noen store nasjoner på denne listen, som Canada, Frankrike og Japan, er overraskende.

Tunnelr Security

Tunnelr hevder tittelen å være verdens "fremste leverandør av OpenSSH." SSH-protokollen er imidlertid ikke like sikker som SSL. Metoden for å implementere systemet gjennom Tunnelr er dessuten komplisert og gir ikke et brukervennlig grensesnitt. Så det er bedre å bruke OpenVPN med denne leverandøren. OpenVPN bruker OpenSSL for sine sikkerhetsoperasjoner. SSL opererer på et lavere nivå enn SSH, noe som betyr at det er vanskeligere å lure - det er færre servicenivåer på datamaskinen som kan kapres mellom nettverkskortet og sikkerhetsapplikasjonen. L2TP-implementeringen av Tunnelr er faktisk sikrere enn OpenVPN-tjenesten.

Tunnelr-kryptering

På ProPrivacy.com foretrekker vi OpenVPN-systemet. OpenVPN er imidlertid et bibliotek med prosedyrer, og det gir mange forskjellige krypteringsalternativer. Den foretrukne krypteringskrypteringen for OpenVPN er AES, som ble bestilt av den amerikanske regjeringen og er den mest brukte koderen i VPN-bransjen. Tunnelr bruker AES-kryptering for sine L2TP VPN-tilkoblinger og bruker den med en 256-bits nøkkel. Dette tilbyr et veldig godt sikkerhetsnivå og er krypteringssystemet valgt av de beste VPN-tjenestene for deres OpenVPN-implementering.

Tunnelr bruker ikke AES i sitt OpenVPN. I stedet bruker den Blowfish. Noen mennesker er mistenkelige overfor AES fordi den ble opprettet for den amerikanske regjeringen. De bekymrer seg for at AES kan ha en hemmelig bakdør som gjør det mulig for hemmelige tjenester å komme inn på alle krypterte meldinger. Blowfish er et godt alternativ chiffer for de som heller vil unngå AES.

Blowfish er bra. Det er imidlertid ikke like greit som AES. Den viktigste sikkerhetsfunksjonen til hvilken som helst krypteringskryptering ligger i lengden på krypteringsnøkkelen. Jo lengre tasten er, desto vanskeligere er det å sprekke gjennom å kjøre et program som prøver alle mulige tastekombinasjoner. Noen hevder at en 128-bits nøkkel er lang nok og ville ta for lang tid å sprekke på flua. Nominelt bruker Tunnelr en 128-bits nøkkel for Blowfish i sitt OpenVPN-system. Imidlertid reiser det seg tvil ved tilkoblingsloggfilene til tjenesten. Disse gir advarselsmeldinger som oppstår under tilkoblingsprosedyren. Disse advarslene sier at en nøkkel på mindre enn 128 biter er usikker. De antyder at Tunnelr bruker en nøkkel på 64 biter. Dette er veldig usikkert og langt under sikkerhetsnivået som omtrent alle andre VPN-tjenester i verden tilbyr.

Vil du vite mer om VPN-kryptering, hvorfor ikke sjekke ut VPN-krypteringsguide.

Både Blowfish og AES bruker den samme tasten for å kryptere og dekryptere meldinger. Dette betyr at både avsender og mottaker må ha samme nøkkel. Koordinering av krypteringsnøkler er en potensiell sikkerhetssvakhet fordi meldingene som leverer nøklene ikke kan krypteres av chifferen. Av denne grunn bruker OpenVPN et system som heter Transport Layer Security for å beskytte distribusjonen av datakrypteringstaster. TLS hjelper deg også med å etablere forbindelser og autentiserer identiteten til hver datamaskin i tilkoblingen.

TLS opererer med et offentlig nøkkelkrypteringssystem, kalt RSA. Med RSA er nøkkelen som dekrypterer data forskjellig fra den som krypterer den. Du kan ikke utlede dekrypteringsnøkkelen bare ved å kjenne krypteringsnøkkelen. Krypteringsnøkkelen kan offentliggjøres fordi alle tredjeparter noen gang vil kunne gjøre med den, er å kryptere en melding som bare innehaveren av den private nøkkelen noensinne kunne dekryptere.

Nok en gang ligger styrken til RSA-koderen i lengden på tastene. RSA trenger mye lengre nøkler enn AES og Blowfish. Vanligvis bruker VPN-er RSA-nøkler på 1024, 2048 eller 4096 bit. 1048-bits RSA-nøkkelen gir ikke tilstrekkelig beskyttelse. De fleste VPN-er bruker en 2048-bits nøkkel for sin RSA-kryptering. Tunnelr er i denne kategorien. De beste VPN-ene i verden bruker 4098-biters RSA-kryptering.

Tunnelr tilbyr ikke sin egen app. Dette betyr at den går glipp av muligheten til å tilby de ekstra sikkerhetstiltakene som de beste VPN-ene inkluderer. De viktigste av disse manglende funksjonene er automatisk WiFi-beskyttelse og en kill switch.

Automatisk WiFi-beskyttelse forhindrer enheten din i å koble seg til WiFi-hotspots uten din viten. Enhver VPN vil beskytte deg mot snoopere og falske WiFi-hotspots når du slår på VPN. Imidlertid setter hackere opp åpne hotspots som ikke krever passord, og enheten din kan koble seg til disse automatisk uten din viten. Ettersom en VPN trenger en konstant tilkobling for å være effektiv, vil det å passere gjennom signalfotavtrykket til flere hotspots når du går rundt i byen, føre til at VPN-forbindelsen blir brutt når du forlater hjemmet ditt.

En kill switch vil også fungere som automatisk WiFi-beskyttelse fordi den blokkerer internettilgang på enheten din når VPN ikke er aktiv. Denne funksjonen er også nyttig for scenarier der internettforbindelsen din faller kort. Apper vil fortsette å prøve å få svar på meldingene deres, så hvis bruddet i forbindelsen ikke holder ut, vil de til slutt få meldingene gjennom. Hvis Internett synker lenge nok, mister du VPN-tilkoblingen din, så appene som fortsetter internettkommunikasjonen deres vil sende ut meldinger med den virkelige IP-adressen din, og dermed sprenge dekningen. Så en kill switch ville være en veldig nyttig funksjon, og en som vil gjøre Tunnelr sikrere.

Tunnelr-personvern

Tunnelr ser ut til å ha veldig gode personvernstiltak. Nettstedet er imidlertid ikke helt tydelig på nøyaktig hvilken informasjon som er lagret. En ting som er godt kommunisert er at Tunnelr ikke oppbevarer betalingsdetaljer. Alle betalinger behandles av et annet selskap, og all informasjon som er på bankkontoen din, for eksempel adressen din, kommer ikke til Tunnelr. Dette slår av en kanal som påtalemyndighetene kan bruke for å spore deg til døren din.

Nettstedet oppgir ikke eksplisitt at tjenesten ikke registrerer IP-adressen din og lagrer den som en identifikator i loggene. Hvis tjenesten fører slike logger, vil en stevning for deres poster levere en rute for påtalemyndigheter å spore deg. Dette er fordi din IP-adresse virkelig hører til din ISP, og at selskapet vil gi fra seg postene om hvem som brukte hvilken IP-adresse på hvilket tidspunkt, sammen med kundens navn og adresse.

Styrken til en personvernpolicy håndheves sterkt av VPNs servicevilkår. Dette er et lovlig løfte, slik at selskaper vanligvis sørger for å konsultere en advokat når de skriver det. Tunnelr kommer med noen uttalelser på FAQ-siden sin som vedrører vilkårene for bruk. Selve dokumentet er bare tilgjengelig via en liten utskriftslenke nederst på registreringsskjemaet. Personvernreglene i denne erklæringen er kort og vag.

Vil du vite mer om VPN-kryptering, hvorfor ikke sjekke ut Ultimate Privacy Guide.

Det er ikke nevnt noe sted på nettstedet om P2P-nedlasting er tillatt. FAQ-erklæringen om personvern erklærer imidlertid at selskapet ikke utfører noen dyp pakkeinspeksjon. Det ville være behov for DPI for at selskapet skulle finne ut om kundene bruker BitTorrent-protokollen. Så hvis tjenesten ikke har noen metode for å oppdage fildelingsaktiviteter, har den ingen mulighet til å forby den.

Dataene dine er sårbare for anfall uansett hvor de er lagret. Tunnelr oppgir at ingen tilkoblingslogger eller brukerinformasjon er lagret på VPN-serverne. Imidlertid tilfører selskapet informasjon til hovedkvarteret for å sikre kvaliteten på tjenesten. En juridisk kontrakt må inneholde navnene på de involverte parter. Uttalelsene på et nettsted kan tolkes som juridisk bindende løfter. Det er imidlertid ingen spor etter en adresse eller et firmanavn på nettstedet, så det er ingen som står bak disse løftene. Servicevilkårene sier at jurisdiksjonen for kontrakten er den Tunnelr-eierne er bosatt i. Imidlertid står det ikke hvem disse menneskene er eller hvor de er.

Opphavsrettsvarslingen nederst på Tunnelr-siden sier at nettstedet eies av Cloudsy.com. Cloudsy-adressen er vert for en nettside som bare sier "Vi (ofte) bygger ting." En sjekk av domenenavnsregistreringen for begge nettstedene viser at de er eid av Kayla Selans fra Apopka, Florida. Nettstedene er registrert på en boligadresse. Dette innebærer at tjenesten kan bli kjørt ut av et ekstra rom, noe som betyr at leverandøren sannsynligvis ikke har sin egen juridiske avdeling.

USA er et dårlig sted for en personverntjeneste, spesielt med tanke på fildeling. Nedlasting av opphavsrettsbeskyttet materiale uten tillatelse er ulovlig i USA og kan rettsforfølges som et straffbart forhold. En enkelt handelsmannsoperasjon vil neppe motstå press fra advokatbyråer eller advokater for opphavsrett, hvis presset skulle brukes. Så vi hadde bedre bare å håpe at selskapet ikke registrerer IP-adresser i postene.

Tunnelr-støtte

Du trenger ikke å være abonnent for å komme til FAQ-siden på nettstedet.

FAQ-systemet har mye informasjon i seg, men det går glipp av noen av de viktige fakta, for eksempel om P2P-nedlasting er tillatt eller lengden på krypteringsnøkkelen for Blowfish.

Opplæringssiden indekseres av operativsystem. At det ikke er noen kategori for Windows 10, viser imidlertid at nettstedet ikke blir oppdatert veldig ofte.

Installasjonsveiledningene dekker ikke hele konfigurasjonsprosessen. For eksempel er det ingen informasjon om hvordan du får tak i alle OVPN-filene for OpenVPN-systemet i riktig mappe på datamaskinen. Jeg ga opp å prøve å installere Viscosity fordi det ikke var noen instruksjoner om hvordan du skulle få konfigurasjonsfilene inn i systemet.

Du trenger ikke å være abonnent for å sende en melding til kundesupportteamet. Det er en lenke til billettskjermen i bunnteksten på nettstedet. Når du har satt opp en konto, kan du få tilgang til kontaktskjemaet fra dashbordet.

Når du har sendt inn forespørselen din, vil du motta en e-post som bekrefter innleveringen. Du kan sjekke statusen til billetten din ved å klikke på en lenke i e-posten. Tilgangen til posten er imidlertid litt innviklet. Du må oppgi e-postadressen din og billettnummeret og deretter be om at en tilgangskobling blir sendt til deg.

Du får da en e-post med lenke til billetten.

Jeg har aldri fått svar på spørsmålet ovenfor. Faktisk har jeg aldri fått svar på noen av supportbillettene mine, til tross for at jeg ventet i tre uker før jeg gjennomførte denne anmeldelsen.

Prosessen

Registrere seg

Selv om du har bestemt deg for å registrere deg for et betalt abonnement, må du ta gratis prøveperioden. Klikk på en av gratis prøveknapper på nettstedet for å sette opp en konto.

Når du har fullført dette skjemaet, blir du ført til kontodashboardet. Brukernavnet og passordet du opprettet i påmeldingsskjemaet, er din pålogging for Dashboard og VPN-appen. Første gang du kommer til dashbordet, får du beskjed når den gratis prøveperioden skal utløpe - den varer i to og en halv time.

Når du er klar til å kjøpe, må du gå til "Gjennomføre en betaling" , som du får tilgang til via en lenke i "Billing & betalinger" Meny.

Velg en abonnementsperiode og trykk på Neste-knappen. Du oppgir deretter betalingsinformasjonen. Du kan betale med et kredittkort eller via PayPal.

Når betalingen er behandlet, mottar du en bekreftelsesmail og den betalte fakturaen blir synlig i "Vis betalte fakturaer" delen av dashbordet. Hvis du gikk med på en gjentakende betalingsavtale, er dette synlig i "Administrer abonnement" delen av dashbordet.

Tunnelr Windows VPN-klient

Du får et utvalg av apper, som er OpenVPN GUI og Viscosity. Viskositeten er gratis i 30 dager, men da må du kjøpe den for $ 9. Selv om Viscosity har et bedre utseende og følelse enn OpenVPN GUI-programmet, er det ikke så lett å sette opp. OpenVPN GUI er heller ikke så lett å sette opp.

Du følger en lenke i dashbordet til en FAQ-side som forklarer installasjonsprosessen. Denne har flere lenker for å laste ned OpenVPN GUI-programmet. Det beste alternativet er å klikke på den første av disse lenkene.

Denne lenken tar deg til en side på OpenVPN-organisasjonens nettsted. Klikk på .exe-filen i tabellen vist i nedre del av denne siden. Dette laster ned en installasjonsfil.

Klikk på den nedlastede filen for å få programmet installert. Klikk gjennom installasjonsveiviseren for å fullføre.

Gå tilbake til dashbordet og klikk på "Last ned pakken." Dette starter en nedlasting. Klikk på den nedlastede filen for å åpne zip-mappen som inneholder innstillingene for OpenVPN-tilkoblingen. Pakk ut de fire filene som begynner med "tunnelr" i mappen C: \ Program Files \ OpenVPN \ config.

Installasjonsprogrammet skal opprette en OpenVPN-snarvei på skrivebordet.

Klikk på dette for å kjøre appen. Du vil ikke se appen åpne i et vindu på skrivebordet ditt. I stedet kjører appen i minimalt modus. Du ser i systemstatusfeltet etter klokkeslett og dato, et ikon som ser ut som en dataskjerm med en hengelås på. Hvis du ikke ser det, klikker du på pil opp i systemstatusfeltet for å avsløre skjulte ikoner.

Høyreklikk på ikonet for å få appmenyen.

Du vil ikke se en liste over serverplasseringer, fordi du på dette tidspunktet bare har lastet ned konfigurasjonsfilen for en server. Denne første konfigurasjonsfilen kobler deg til Tunnelr-serveren i New York, som er standard.

Klikk på Connect for å starte VPN. Et vindu vises der du trenger å oppgi brukernavn og passord som du spesifiserte da du opprettet kontoen.

Hvis du vil ha valget mellom å koble til en annen server, er Tunnelr-nettstedets råd å redigere OVPN-filen som du kopierte til OpenVPN \ config-katalogen når du trekker den ut fra den nedlastede zip-filen. Guiden anbefaler at du ser på serverstatussiden for å få servernavnet og IP-adressen, og erstatte disse detaljene i OVPN-filen. Du kommer til filen ved å velge "Rediger Config" fra appens meny.

De to informasjonsdelene som leder serveren å koble seg til, er uthevet ovenfor. Du trenger faktisk bare å endre servernavnet, som er nyc.tunnelr.com på bildet over.

Du får det nye servernavnet fra Serverstatus-siden i klientområdet på Tunnelr-nettstedet.

Dette er ikke en veldig praktisk løsning og kan være en tidkrevende prosess som bremser prosessen med å bytte server.

Det er to bedre metoder for å lage separate filer, slik at du kan ha alle serverne oppført i OpenVPN GUI-menyen.

Den første av disse er å gå til zip-fil og trekke ut OVPN-filen til en ny mappe. Gi nytt navn til den originale filen til tunnelr-nyc.ovpn. Høyreklikk på filen og velg "åpne med" fra hurtigmenyen og nominer Notisblokk. Bytt ut servernavnet og IP-adressen i filen for de som vises på Serverstatus-siden for en annen server. Klikk på Meny og deretter "Lagre som," å gi et nytt navn som erstatter "nyc" med en identifikator for den nye serverplassen. Forsikre deg om at du angir filtypen til "Alle filer." Gjenta denne prosessen til du har en OVPN-fil for hver server. Du må deretter flytte disse 11 filene til OpenVPN \ config-mappen i Program Files-katalogen.

Alternativt kan du få Tunnelr-nettstedet til å omskrive alle disse OVPN-filene for deg. Gå til dashbordet og velg en serverplassering fra feltet over nedlastingsdelen.

Velg en server og trykk på "Last ned pakken" knapp. Klikk på den nedlastede zip-filen, og trek ut OVPN-filen til en midlertidig mappe. Gi denne filen nytt navn, slik at den har navnet på serverens plassering. Gjenta denne prosessen for alle steder. Du vil ende opp med mange zip-filer i nedlastingsmappen. Du kan imidlertid slette dem når du har trukket ut OVPN-filen fra hver. Kopier alle OVPN-filene til OpenVPN \ config-katalogen.

Denne prosessen er en alvorlig forringelse for tjenesten. Andre VPN-selskaper som er avhengige av OpenVPN GUI som grensesnitt, inkluderer separate OVPN-filer for hver av deres servere. Disse kan enkelt opprettes av Tunnelr og inkluderes sammen i konfigurasjonsbunten som de gjør tilgjengelig på Dashboard-siden til nettstedet deres.

Når du har flere OVPN-filer, ser OpenVPN-menyen annerledes ut. Den har menyoppføringer for alle serverplasseringene med VPN-kontrollene som er tilgjengelige på undermenyer.

Tunnelrhastighet (DNS, WebRTC og IPv6 tester)

Jeg gjennomførte hastighetstester av Tunnelr VPN ved hjelp av OpenVPN. Jeg brukte IPLocation.net for å oppdage den fysiske plasseringen til serverne som var tilgjengelig for testen. IPLocation rapporterte at New York VPN-server var i Nord-Bergen, nord for Union City i New Jersey, over Hudson fra New York. Atlanta-serveren ble bekreftet å være i Atlanta. Alle nordamerikanske tester ble målt på en forbindelse fra Den Dominikanske republikk til en testserver i Miami. Testkjøring til Miami uten en VPN-aktiv gitt en grunnlinje for VPN-ytelse.

For en test av transatlantisk ytelse koblet jeg til en testserver i London. Etter å ha kjørt tester for å finne gjennomsnittshastigheten på en forbindelse uten VPN, testet jeg hastighetene på forbindelsen som kjører gjennom London-serveren til Tunnelr, som IPLocation rapporterte å være i London.

I begge tilfeller ble fem testkjøringer utført med testmy.net.

Grafer viser høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighet for hver server og plassering.

Tunnelr presterte veldig bra. I de nordamerikanske testene ble hastighetene redusert med omtrent ti prosent. På den transatlantiske testen til London var den VPN-beskyttede forbindelsen mindre enn fem prosent tregere enn den ubeskyttede forbindelsen.

Testnettstedene ipleak.net og doileak.com er gode verktøy for å sjekke om en VPN har endret brukerens IP-adresse. De viser også DNS-serverne som datamaskinen din ser ut til å bruke. Dette er viktig fordi den informasjonen også skal endres når du slår på VPN.

IPLeak rapporterte at IP-adressen min hadde endret seg da jeg koblet til London-serveren til VPN-tjenesten. Dessverre viste det at datamaskinen min fremdeles fikk tilgang til den samme DNS-serveren. Tilkoblingen til New York-serveren fra Storbritannia endret IP-adressen min til en fra det stedet. Imidlertid oppdaget IPLeak fortsatt tilgang til min vanlige DNS-server i Storbritannia og ingen samtaler til noen DNS-server i USA. DoILeak bekreftet alle disse resultatene og la også merke til at tidssonen til datamaskinen min var uforenlig med tidssonen til det rapporterte stedet mitt.

Internett-leverandøren min bruker ikke IPv6-adresser, så jeg kunne ikke teste for IPv6-lekkasjer.

Streamingtjenester

Mens jeg var koblet til London-serveren til Tunnelr, sjekket jeg om geo-begrensede videostreaming-tjenester ville la meg se på innhold. BBC iPlayer ville ikke la meg se noen videoer. Da jeg byttet fra nettleseren til Kodi, kunne jeg imidlertid se BBC iPlayer gjennom Live Hub-tillegget. ITV og Channel 4 lot meg begge se på videoer, men jeg hadde ikke hell med Netflix UK.

Etter at jeg byttet til VPN-serveren i New York, prøvde jeg å få tilgang til videoer på amerikanske nettsteder. Jeg kunne se videoer på Netflix USA, men ikke på ABC. NBC og CBS lar meg begge se underholdning på nettstedene deres.

Andre plattformer

En stor fordel med å ikke ha noen egen app er at Tunnelr kan installeres på omtrent hvilket som helst operativsystem. PPTP støttes ikke i macOS eller på iOS-versjoner etter utgivelse 10. Du kan imidlertid konfigurere en PPTP-tilkobling manuelt på Mac OS X, Windows, iOS før versjon 10, Android, Linux, set-top-bokser og blinkede rutere. L2TP kan settes opp manuelt på Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android og Linux.

Du kan bruke OpenVPN gjennom OpenVPN GUI og Viscosity-appene på Windows. Du kan også bruke Viscosity på Mac-maskiner, eller velge Tunnelblick. Linux-eiere kan installere OpenVPN GUI. OpenVPN Connect fungerer på iOS-enheter, og du kan også få en versjon av OpenVPN-appen fra Google Play for Android-enheter. Du kan bruke OpenSSH på Windows-datamaskiner og Mac-maskiner.

Tunnelr Review Konklusjon

Selv om det ikke er noe "Om oss" siden på Tunnelr-nettstedet, Kayla Selans, eieren av tjenesten, har en side på about.me. Der forklarer hun at hun ga opp dataarbeidet sitt i 2010 for å konsentrere seg om karrieren som fotograf og hadde enda mindre tid til IT etter fødselen av et barn i 2012. Siden VPN godt kan bli kjørt ut av huset hennes, der er sannsynligvis ikke mange ansatte. Dette kan forklare hvorfor bloggen, Twitter-feeden og Facebook-siden svært sjelden blir oppdatert. Dette vil også forklare hvorfor hjelpesidene på nettstedet ikke er oppdatert for å gjøre rede for Windows 10, og hvorfor supportbilletter aldri blir besvart.

jeg likte

 • Tillatelse av fem samtidige tilkoblinger
 • Kort gratis prøveperiode
 • Godtar PayPal
 • Kontoanonymitet
 • Ingen logger
 • Kommer inn i Netflix USA

Jeg var ikke så sikker på

 • Plassering i USA

Jeg hatet

 • Ingen drepebryter
 • Vanskelig å installere
 • Ufullstendige instruksjoner
 • Ingen svar fra helpdesk

Tunnelr har en fornuftig pris, men det vil ikke være egnet for de i land som Frankrike, Spania, Canada eller Australia hvis de ønsker å komme seg inn i TV-en hjemme i utlandet. Gitt plasseringen av VPNs operasjonsbase og det tilsynelatende lite mannskapet som driver den, ville det ikke være mye beskyttelse for de som vil laste ned med torrenter.

Et større servernettverk, en tilpasset app og en innehaver på stedet ville gjøre denne VPN-tjenesten mye mer attraktiv.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me