TurboVPN gjennomgang

TurboVPN

TurboVPN er en gratis VPN-tjeneste som har 4,7 av 5 stjerner i Google Play-butikken. Det er ekstremt høyt med tanke på at VPN har blitt gjennomgått nesten to millioner ganger. I denne TurboVPN-gjennomgangen vil vi se på om TurboVPN gir vanntett digitalt personvern. I tillegg vil vi sjekke ytelsen for å se om de kan konkurrere med de aller beste gratis VPN-ene på markedet.

ProPrivacy.com Score
4 av 10

Sammendrag

TurboVPN er en mobil-VPN basert i Singapore og Kina som er lastet ned omtrent 50 millioner ganger. Som alltid er tilfelle med gratis VPN-tjenester, er det viktig å huske at VPN-er koster mye penger for å holde deg i gang. Av denne grunn er det viktig å se nøye på hvordan VPN skaper en inntektsstrøm. Under gjennomgangen oppdaget vi et VPN som serverer annonser og deler data med annonsører for å kunne tilby gratis VPN-tjeneste.

Pris

Selv om de først og fremst brukes som en gratis VPN, får forbrukerne muligheten til å oppgradere til en VIP-versjon av tjenesten. En 7-dagers gratis prøveversjon av VIP-tjenesten er også tilgjengelig. Forbrukerne kan betale $ 11,99 per måned eller få et årlig abonnement for tilsvarende $ 2,99 per måned. Av grunner til at jeg vil diskutere senere i denne gjennomgangen, vil jeg imidlertid generelt anbefale å betale for denne VPN.

Gratis service

TurboVPN tilbyr en gratis VPN-tjeneste som kan brukes uten begrensninger. Det er en mobil-VPN som ikke kan brukes på stasjonære maskiner. Den gratis kostnaden for VPN er virkelig suveren. Det betyr at folk på steder der det er vanlige nettstedsblokker, kan fjerne blokkeringen av internett for å få tilgang til nyheter eller online tjenester de trenger.

Selv om det er sant at gratis VPN-tjenester har en tendens til å være dodgy når det gjelder personvern (mer om dette senere) - kan en gratis VPN være ekstremt nyttig for mennesker som bor i flyktige politiske miljøer som trenger tilgang til blokkerte nyheter, apper eller sosiale medietjenester.

Fjern blokkering av Netflix?

Som tilfellet er med de fleste gratis VPN-tjenester, opphever TurboVPN ikke Netflix US eller BBC iPlayer.

For alle som er villige til å betale for denne tjenesten, blokkerer premiumversjonen Netflix US med sine VIP amerikanske servere. I tillegg har den en britisk server som kan fjerne blokkering av BBC iPlayer i utlandet.

Funksjoner

  • Servere i 9 land (gratis) eller 16 land (VIP)

  • Mobilapper for Android og iOS (ikke verifiserbar sikkerhet av disse protokollene)

  • OpenVPN-, IPSec- eller IKEv2-kryptering

  • Gratis VPN-bruk

  • Fjern blokkering av Netflix (bare VIP)

Hastighet og ytelse

Denne VPN-en er kun for mobiler, noe som betyr at vi måtte teste denne VPN-en ved hjelp av det elektroniske hastighetstestverktøyet (i motsetning til vårt vitenskapelige serverbaserte hastighetstestsystem).

Vi testet grundig hastighetsytelsen til denne gratis VPN-en og fant ut at den ville redusere tilkoblingene mine omtrent halvparten. Jeg testet ved å bruke en 50 Mbps Virgin Media-forbindelse i Storbritannia, og fant ut at VPN bremset forbindelsen min med rundt 26 Mbps.

Det er virkelig imponerende og betyr at forbrukere kan bruke denne VPN-en til å streame innhold online og fjerne blokkering av YouTube-videoer som er begrenset i ditt land eller andre strømmer fra hele verden. Det betyr også at denne VPN-en trolig vil fungere fint for å gjøre VoIP-anrop.

IP-lekkasjer

Vi testet for lekkasjer på en Virgin Media IPv4-forbindelse og fant VPN ikke ha noen IP-lekkasjer eller WebRTC-lekkasjer. Dette er flott.

Dessverre oppdaget testnettstedet (ipleak.net) 61 DNS-servere i Belgia - som alle var Google DNS. Det er mulig at VPN fullbyrder disse forespørslene, noe som betyr at Google aldri vet hvem som legger inn disse forespørslene.

På den annen side er det også mulig at Turbo VPN ikke nærmer disse forespørslene i det hele tatt. Hvis det er tilfelle, vil Google vite nøyaktig hvilke nettsteder du besøker. En god VPN håndterer DNS-forespørsler med sine egne servere, eller i det minste fullfører DNS-forespørsler før du sender dem til en tredjepart-resolver som Google.

Vi forsøkte å kontakte firmaet via tilbakemeldings-e-posten (det har ingen støtte) for å finne ut om det nærmer seg DNS-forespørslene, men vi klarte ikke å få noe svar fra VPN. For å være trygg i stedet for å beklager, må vi anta at Google håndterer disse DNS-forespørslene.

Personvern

Denne kinesiske VPN-en er registrert i Singapore, noe som generelt anses som bra for personvernet. Imidlertid gir personvernreglene den tillatelse til å sende alle dataene den samler tilbake til servere med base i Kina. Dette er noe urovekkende fordi den kinesiske regjeringen er en av de mest invasive jurisdiksjonene i verden. I tillegg må kinesiske VPN-selskaper ha en lisens hos regjeringen, som lar regjeringen få tilgang til dataene på disse serverne. Dette vekker alvorlige bekymringer, spesielt for kinesiske borgere.

Det er mulig at TotalVPN ved å være en Singapore-basert VPN ikke trenger å hente ut data tilbake til Kina. At retningslinjene sier at data faktisk kan sendes tilbake til kinesiske servere, er imidlertid absolutt et grått område.

Personvern

Turbo VPN hevder å slette alle brukslogger på slutten av hver økt. Dette er bra fordi det betyr at denne VPN-en sannsynligvis kommer til å gi tilstrekkelig sikkerhet for de fleste menneskers behov.

Resten av personvernreglene løfter imidlertid noen alarmklokker, og det er sant at du må stole på at VPN faktisk sletter loggene, den sier at den ikke holder.

Personvernreglene sier at ingen personopplysninger (for eksempel IP-adresser) deles direkte med annonsører. VPN innrømmer imidlertid at annonsører kan samle inn data om brukere, og at de også kan injisere informasjonskapsler i nettleseren din. Det betyr at annonsører realistisk kunne spore hva du gjør på nettet og få tilgang til IP-adressen din utenfor VPN selv. Av denne grunn må vi anta at et visst nivå av bedriftsovervåking skjer når du bruker TurboVPN.

Nedenfor kan du se et skjermdump av typen data denne VPN logger. Som du kan se, lagres tidsstemplene ved siden av IP-adresser. Dette betyr at det er mulig å starte et tidskorrelasjonsangrep på brukerne av TurboVPN. I tillegg gir VPN seg selv tillatelse til å samle inn enorme mengder invasive data om folks enheter, lokalt nettverk, ISP, reklameidentifikatorer, enhetsidentifikasjonsnummer og mye mer.

turbovpn personvernregler

Det er en enorm mengde datalagring, som absolutt gir TurboVPN tilgang til mye mer data enn du skulle håpe. Som et resultat synes vi det er ekstremt vanskelig å anbefale TurboVPN til betalende kunder. Det er mange VPN-er på markedet som lagrer enten ikke-invasive tilkoblingslogger; eller ingen logger i det hele tatt. Med det i bakhodet virker det meningsløst å betale for denne tjenesten.

På den annen side, hvis du er noen som ikke har råd til et premium VPN-abonnement, og du foretrekker TurboVPN, vil annonsører (og kanskje til og med den kinesiske regjeringen) vite hva du gjør på nettet - i stedet for din egen ISP og myndigheter - denne gratis VPN-enheten kan være i stand til å gi deg noen ekte fordeler.

Det er imidlertid mulig at denne VPN heller ikke gir det personvernet.

kryptering

TurboVPN hevder å tilby OpenVPN på både Android og iOS. Dette virker ekstremt usannsynlig fordi de aller fleste iOS VPN-apper ikke gir OpenVPN-kryptering. Ifølge nettstedet implementerer det AES-256-kryptering. Fordi den ikke har .ovpn-filer og ikke har kundestøtte - har vi imidlertid ikke klart å bekrefte dette.

Vi har ikke klart å finne ut noe informasjon angående chiffer, håndtrykk, autorisasjon eller om Perfect Forward Secrecy er implementert. Under omstendighetene kan jeg ikke trygt si at den implementerer OpenVPN-kryptering. Hvis du bruker denne VPN, vil du være helt i mørket om hvilken sikkerhet du får.

Dette betyr at det er mulig at VPN ikke krypterer dataene i det hele tatt, noe som betyr at denne VPN kan gi deg en falsk trygghet - når ISP-en din fremdeles er i stand til å spore alt du gjør online.

Kundeservice

VPNs nettsted har ingen ressurser, det gir ingen nyttig informasjon, det har ingen live chat support, og det gir ingen måte å kontakte VPN direkte. Nettstedet fungerer i utgangspunktet som en annonse, og det som er frustrerende er at nettstedet helt klart innebærer at kundestøtte er tilgjengelig; det er ikke.

Denne VPN gir ingen feilsøkingsveiledninger for å få VPN til å fungere, og den har ingen informasjon om hvordan forbrukere kan fjerne blokkering av innhold. Et billettsystem for å stille spørsmål som blir besvart via e-post ville være greit, men dessverre gir VPN ingenting av det.

Igjen, gratis, er ikke dette for mye av problemet - fordi du ikke betaler for tjenesten. Imidlertid er dette nok en grunn til ikke å oppgradere til den betalte versjonen av denne VPN, som vi virkelig ikke vil anbefale under noen omstendigheter. Vi prøvde selv å kontakte e-postadressen for tilbakemelding i personvernreglene - men fikk ingen svar.

Brukererfaring

Vi testet både iOS- og Android-versjonen av appen, og fant at de fungerer bra for å forfalske plasseringen min. Det er enkelt å laste ned dem, og du trenger ikke utlevere en e-postadresse eller andre data.

Android

I Android-appen kan brukere velge mellom OpenVPN-kryptering og IPSec. Brukere kan også velge å koble seg til automatisk så snart VPN-en er lansert.

Vi testet VPN-hastigheter koblet via IPsec for å se om dette ville øke hastighet på tilkoblingene mine. De forble identiske, noe som er noe overraskende. Vi hadde forventet en endring i tilkoblingshastigheter med en annen krypteringsprotokoll, dette får meg til å lure på om det virkelig endrer krypteringsinnstillingene.

På Android kan brukere velge mellom de 9 serverne som ligger i Storbritannia, USA (New York eller San Francisco), Canada, India, Singapore, Nederland, Frankrike og Tyskland.

iOS

IOS VPN-appen deres kan lastes ned via iTunes app store. Turbo VPN laster ned raskt og enkelt. Brukere kan velge mellom IKEv2-protokollen (standard), OpenVPN UDP eller TCP. For å bruke appen må brukerne godta personvernreglene, men når dette er gjort er opplevelsen ganske bra. Det serverer annonser, men jeg hadde ingen erfaring med å bli servert noen annonser jeg ville mistenkt ble servert på grunn av mine nettlesvaner.

Dessverre får ikke iOS-brukere noen serveralternativer. Brukere må koble seg til serveren som den tilordner dem automatisk. For meg var det en server i Tyskland noe av tiden, og en server i Nederland de fleste ganger. Dette gir ikke folk muligheten til å fjerne blokkering av spesifikt innhold. Imidlertid vil det tillate forbrukere å slippe unna all lokal sensur de opplever.

Annonser blir servert nesten hver gang du gjør noe i menyen, og disse annonsene har en tendens til å tvinge deg til å se i rundt 5 sekunder. Vi testet hastigheter mens vi var på iOS-appen ved å bruke IKEv2, og begge OpenVPN-innstillingene; som på Android vi fant at å endre innstillingen ikke gjorde noe med hastighetene mine.

Vi synes dette er veldig mistenkelig, og det får oss til å lure på om innstillingene på appen bare er der for visning. Hvis dette er tilfelle, er det mulig at denne VPN leverer PPTP-kryptering på hver eneste en av innstillingene. Det faktum at så få iOS-apper på markedet (også av ledende VPN-leverandører) implementerer OpenVPN-kryptering, forårsaker enorme mengder mistanke.

Selvfølgelig kan vi håpe at det gir IKEv2, noe som vil være utmerket. Imidlertid må vi under omstendighetene si at det bare ikke er noen måte å si med sikkerhet på at iOS- eller Android VPN-appene kan stole på av hensyn til personvern.

Siste tanker

Som en gratis VPN som blokkerer innhold, er dette VPN absolutt nyttig. Annonsene som den serveres ser ikke ut til å være målrettet ved å bruke folks surfevaner. Imidlertid gjør personvernreglene det klart at annonsører kan sette inn informasjonskapsler i nettleseren din for å samle inn data og utføre bedriftssporing.

Til tross for dette, fant vi TurboVPN som nyttig for å fjerne blokkering av innhold som jeg vanligvis ikke ville ha tilgang til, men dessverre sitter vi igjen og lurer på hva slags personvern denne VPN gir, og må innrømme at det i det hele tatt kan være noe.

En rekke ting om VPN virket for godt til å være sant, og det gjorde oss absolutt mistenksomme. Av denne grunn vil vi anbefale denne gratis VPN-en bare for å fjerne blokkering av innhold i stedet for for personvern. På Android var hastighetene litt saktere enn på iOS. Imidlertid kan ikke iOS-brukere velge hvor de kobler seg til; en funksjon som absolutt gjør Android VPN mer tiltalende.

På grunn av sitt dårlige personvern, ikke-eksisterende kundestøtte, ukontrollerbare prosedyrer for DNS-forespørsel og mistenkelige krypteringsalternativer, kan vi ikke under noen omstendigheter anbefale den betalte versjonen av denne VPN. I tillegg vil vi ikke anbefale å bruke denne gratis VPN-en hvis du ønsker personvern fra Internett-leverandøren din. Hvis du imidlertid vil fjerne blokkeringen av noe innhold gratis; denne VPN vil gjøre susen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me