VPNBook gjennomgang

VPNBook


VPNBook er en gratis VPN som er fullpakket med noen store overraskelser. Selv om tjenesten ikke har sin egen app og mangler et stort antall serverplasser, er den veldig god til å komme inn på videostreamingtjenester. Så hvis du bare vil at en VPN skal komme inn i Netflix USA, kan dette veldig bra være deg!

ProPrivacy.com Score
6 av 10

Sammendrag

Selskapet er basert i Sveits, med sin kundesupportavdeling lokalisert i Zürich. Sveits er et bra sted for en VPN fordi det er lovlig å laste ned opphavsrettsbeskyttet materiale der uten å betale så lenge det bare er for personlig visning. Når det er sagt, har tjenesten begrensninger for nedlasting av P2P.

PROS

 • Gratis (reklamestøttet) tjeneste
 • Tredjeparts OpenVPN-app for Windows, OS X, iOS, Android og Linux
 • Alternativ for å bruke UPD eller TCP
 • Forbedret personvern
 • Gode ​​hastigheter

ULEMPER

 • Lite servernettverk
 • Tilkoblingslogger oppbevares i en uke

Funksjoner

Funksjonene i selskapets pakke er:

 • Servere i fire land
 • Helt gratis
 • Ingen aktivitetslogger
 • P2P tillatt på to servere
 • Ingen datagjennomstrømningsgrenser
 • Flerspråklig grensesnitt

Et stort problem for briter i utlandet er at VPN ikke har noen servere i Storbritannia. Serverne som er tilgjengelige er lokalisert i Manassas i Virginia, Montreal i Canada, Frankfurt i Tyskland og Bucuresti i Romania.

Selskapet bruker ikke sin egen app, men er avhengig av at brukere laster ned OpenVPN GUI. Dette er et gratis stykke programvare levert av organisasjonen som administrerer OpenVPN-standarden. Et problem med dette grensesnittet er at det krever at du oppgir et brukernavn og passord hver gang du kobler til en server.

Sikkerhet

VPNBook tilbyr PPTP for manuell konfigurering og OpenVPN via OpenVPN GUI-grensesnittet. OpenVPN-implementeringen bruker AES-kryptering med en 128-bits nøkkel. De fleste VPN-er bruker en 256-bits nøkkel for AES-krypteringen. De som tar til orde for 128-bits nøkler forklarer at krypteringen aldri har blitt sprukket med en 128-bits nøkkel. Som sådan er det lite poeng å skape mye ekstra arbeid når denne krypteringen gir tilstrekkelig beskyttelse.

AES er et symmetrisk nøkkelsystem. Dette betyr at den samme nøkkelen brukes til å kryptere og dekryptere meldinger. Det betyr at begge sider av forbindelsen trenger å ha samme nøkkel. I OpenVPN-implementeringer er det standard å bruke RSA-kryptering for å beskytte distribusjonen av disse nøklene.

De fleste VPN-er bruker en 2048-bits nøkkel for sin RSA-kryptering, og de øverste VPN-selskapene i verden har begynt å bruke en 4096-bits nøkkel. Så VPNBook er litt bak pakken i så måte.

Selv om det ikke er spesielt ille at VPNBook er avhengig av gratis OpenVPN GUI-programmet for grensesnittet, betyr mangelen på en tilpasset app at selskapet ikke klarte å bygge inn ekstra sikkerhetstiltak som er vanlige blant VPN-tjenester. Den viktigste sikkerhetsfunksjonen som skal legges til grensesnittet, er en kill switch for å forhindre at apper får tilgang til Internett uten at VPN er aktiv på linjen. Et annet nyttig sikkerhetstiltak som andre VPN-er inkluderer er automatisk WiFi-beskyttelse, som VPNBook ikke har.

Oppbevarer VPNBook logger?

Selskapet opplyser at det ikke holder aktivitetslogger. Dessverre holder den tilkoblingslogger, som inkluderer en IP-adresse og tidsstempler. Denne informasjonen er alt som opphavsrettsadvokater vil trenge for å spore aktiviteten din til døren. Selskapet holder tilknytningsloggene i en uke, og til tross for deres ærefulle intensjoner, ville de måtte utlevere disse postene hvis de fikk forelagt en rettskjennelse.

Anonyme har anklaget VPNBook for å være en honeypot, opprettet av amerikanske myndigheter for å felle overtredere. Dette er fordi registreringer av tilkoblinger via VPNBook dukket opp i rettsaken til et antall av organisasjonens medlemmer. Imidlertid kan det bare være uflaks at myndighetene klarte å komme i en rettskjennelse om poster i løpet av uken som VPNBook beholder sine tilkoblingslogger.

Hastighet

Hastighetstestene til VPNBook-tjenesten ble utført mens du brukte selskapets OpenVPN-implementering, ved å bruke UDP over port 53. I begge tilfeller ble det testet fem testkjøringer med testmy.net fra et sted i Karibia. Forbindelser til USA ble gjort til en server i Miami, og Tyskland-testene gikk til en server i Frankfurt.

Jeg brukte IPLocation.net for å teste den faktiske plasseringen av VPNBook-serverne som jeg fikk tilgang til. US1-serveren var ikke tilgjengelig, og tester på tilkoblinger til USA kjørte uten VPN og deretter gjennom tilkoblinger til VPNBook US2 og Canada-serverne. Transatlantiske tester kjørte gjennom VPNBook-serveren i Frankfurt-am-Main.

Grafer viser høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighet for hver server og plassering. Se forklaringen på full hastighetstest for mer detalj.

Når du bruker en VPN for å komme inn i utenlandske videostreaming-tjenester, må du være sikker på at VPN ikke bremser forbindelsen så mye at det er for tregt å se streaming-video komfortabelt. Du trenger omtrent 2 Mbps for å se på SD-video og 3 Mbps for HD-video.

Som du ser av resultatene, saktet den amerikanske serveren forbindelsen til under de nødvendige hastighetene for streaming av video. Imidlertid kunne jeg se videoer fra amerikanske nettsteder - de tok bare lang tid å laste. De lokale internetthastighetene var ikke veldig raske, og hvis du er på et sted med litt bedre underliggende internett, ville svekkelsen av VPNBook ikke gjøre det umulig å se streaming video fra USA.

Nedlastingshastighetene gjennom den kanadiske serveren var mye bedre og ville gjøre det mulig å se SD-video over internett. Opplastningshastighetene på den samme forbindelsen var imidlertid uforklarlig treg. Jeg koblet fra og koblet på igjen flere ganger og testet hastigheten på den ubeskyttede linjen igjen hver gang for å sikre at denne ytelsen ikke skyldtes feil med den underliggende internettjenesten. Imidlertid skjedde disse trege opplastningshastighetene hver gang jeg ble koblet til VPNBook Canadian server og ikke på den ubeskyttede linjen.

Flere tester ble utført med ipleak.net mens jeg var koblet til VPNBook-serveren US2, for å sjekke DNS-lekkasjer og WebRTC-feilen. Dette nettstedet rapporterte min beliggenhet som Manassas, Virginia og alle DNS-serverne som teststedet registrerte var i USA. Så VPNBook skjulte identiteten min.

Mens jeg fremdeles var koblet til US2-serveren, fikk jeg tilgang til testnettstedet doileak.net, som også oppdaget stedet mitt som i USA. Dette teststedet fant ingen WebRTC-uoverensstemmelser eller DNS-lekkasjer.

Internett-leverandøren min bruker ikke IPv6-adresser, og derfor kunne jeg ikke teste for IPv6-lekkasjer.

Konklusjon

VPNBook er ikke perfekt, men muligheten til å komme inn i Netflix USA er en bemerkelsesverdig prestasjon som setter denne tjenesten foran mange veldig dyre VPN-er.

Det ville være fint om selskapet kunne designe sin egen app og inkludere en kill switch og automatisk WiFi-beskyttelse. Det ville også være fint om de kunne gjøre en britisk server tilgjengelig. Sterkere kryptering for både RSA og AES ville være en god ide hvis selskapet ønsker å tiltrekke brukere fra Kina og Midt-Østen.

Selskapet er veldig åpen om oppbevaring av tilkoblingslogger i en uke. Det ville være bra hvis de kunne finne en måte å overvåke systemene sine på uten å beholde disse loggene. Det er også bra at selskapet gjør det klart på nettstedet hvilke servere som kan brukes til P2P-nedlasting og hvilke ikke.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me