VPNGate gjennomgang

VPNGate

ProPrivacy.com Score
6 av 10

Sammendrag

VPNGate er et frivillighetsdrevet VPN-nettverk. Det ble designet for å undersøke "et godt distribuert VPN-system", og er et sideprosjekt av SoftEther VPN. Dette er gratis og åpen kildekode programvare for multi-protokoll, utviklet av University of Tsukuba i Japan. VPN Gate-brukere kan koble seg sammen med SoftEther VPN-protokollen, eller ved å bruke mer konvensjonelle VPN-protokoller.

Funksjoner

Brukere kan fritt koble seg til en av tusenvis av servere som drives av frivillige over hele verden. Når jeg skriver dette, er det 9111 registrerte offentlige VPN-stafett-servere, hvorav 96 er online. Dette antallet vil variere noe fra dag til dag, men det vil alltid være mange av dem å velge mellom.

server liste

Servere ligger stort sett overalt! En fullstendig og oppdatert serverliste er alltid tilgjengelig.

SoftEther-serverprogramvaren som brukes av VPN Gate VPN-relé-servere, kan godta tilkoblinger ved hjelp av SoftEther VPN-protokollen (se nedenfor), OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP og mer.

I praksis er SoftEther og OpenVPN de best støttede VPN-protokollene.

SoftEther

SoftEther er en gratis og åpen kildekode-alternativ VPN-plattform. SoftEther VPN-protokollen blir også referert til som SSL-VPN. Dette er fordi det er basert på HTTPS og derfor bruker SSL / TLS-kryptering og TCP-port 443.

Dette gjør SoftEther VPN-trafikk alt uten å skille fra vanlig sikker HTTPS-trafikk. Dermed er det veldig vanskelig for brannmurer å blokkere. SoftEther SSL-VPN-protokollen er derfor bra for å overvinne forskjellige former for VPN-blokker.

SoftEther

I tillegg til å bruke sin egen VPN-protokoll, kan SoftEther VPN Server-programvare kobles til ved å bruke en rekke andre VPN-protokoller.

SoftEther VPN er tilgjengelig for Windows, Linux, Mac, FreeBSD og Solaris. Andre enheter kan koble seg til SoftEther VPN-servere ved å bruke en annen støttet protokoll. Dette inkluderer Android, iOS og andre enheter.

Dens utviklere hevder at SoftEther er raskere enn OpenVPN.

Hastighet og ytelse

Hver VPN Gate-server drives privat av en frivillig, noe som betyr at du ikke kan forvente noen konsistens i ytelsen mellom serverne. Og dette er til og med før du tar faktorer som geografisk avstand fra deg i betraktning.

Disse resultatene bør derfor ses på rent som en grov indikasjon på hva slags hastigheter du kan forvente når du bruker VPN Gate. Servere ble valgt mer eller mindre tilfeldig, basert på beliggenhet og annonserte resultatmålinger.

Merk at jeg ikke klarte å koble meg til omtrent halvparten av alle serverne jeg prøvde å koble til. Serverne jeg testet var:

  • Japan (Linjehastighet 207,7 Mbps, Ping 21,21)
  • USA (Linjehastighet 32,7, Mbps Ping 11,11)
  • Storbritannia (Linjehastighet 16,1, Mbps Ping -, -)

Last ned hastigheterLast opp hastigheter

Grafene viser de høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighetene for hver server og plassering. Se forklaringen på full hastighetstest for mer detalj.

Disse resultatene vil sannsynligvis ikke holde noen kommersielle VPN-leverandører våkne om natten! I mine tester var faktisk alle VPN Gate-servere betydelig tregere enn å bruke Tor Network. Nedlastingshastigheter var ofte nede på bare noen få Kbps!

Det skal imidlertid bemerkes at de raskeste serverne er lokalisert i Øst-Asia. Så hvis du er geografisk nærmere steder som Japan og Sør-Korea, kan ytelsen være mye bedre.

IP-lekkasjetester

Jeg oppdaget ingen IPv4 DNS-lekkasjer eller WebRTC-lekkasjer mens jeg brukte SoftEther VPN. Merk at Internett-leverandøren min (Virgin Media UK) ikke støtter IPv6, så jeg kan ikke teste for IPv6-lekkasjer.

Hvis du kobler til via OpenVPN, kan du velge å laste ned .ovpn-filer som spesifiserer en passende DNS-server for å forhindre DNS-lekkasjer.

Amerikanske Netflix blokkerte meg ikke når jeg brukte den amerikanske serveren jeg testet, selv om tilkoblingshastigheten var så dårlig at videoavspilling var umulig i praksis. Hvis du kan finne en amerikansk server som er rask nok til å streame videoinnhold, vil du sannsynligvis kunne gjøre det ved hjelp av VPN Gate.

Pris

1 måned

$ 0.00
per måned

"VPN Gate vil ALDRI være en betalingstjeneste i fremtiden."

I likhet med Tor Network drives alle VPN Gate-servere av frivillige. Dette betyr at VPN Gate er helt gratis å bruke.

"Den japanske telekommunikasjonsloven krever dessuten at enhver 'betalende nettverkstjeneste' skal registreres hos regjeringen og overholde ordren fra innenriks- og kommunikasjonsministeren. Så hvis VPN Gate blir en betalingstjeneste, vil vi bli forstyrret av den japanske regjeringen. For å unngå det, ønsker vi ikke å være en betalingstjeneste. Faktoren som VPN Gate består av mange frivillige rundt om i verden, bør gjøre situasjonen vanskeligere å bli en betalende tjeneste. ”

Så “gratis” betyr egentlig gratis! Dette er alles favorittpris. Jippi!

Brukervennlighet

Registrere seg

Ingen påmelding eller personlige opplysninger er påkrevd. Tilgjengelige servere er oppført på VPN-serverlistesiden. Hver server inneholder en guide og alle relevante konfigurasjonsfiler som er nødvendige for å koble til den via noen av protokollene den støtter.

Serverstatistikk

Serverlisten viser et sammendrag av statistikk, for eksempel gjennomgangsserver-pingtid, for å hjelpe deg med å velge en server som passer for deg.

Windows SoftEther VPN-klient

Den enkleste måten å bruke VPN Gate på er å nedlasting og installer en spesiell versjon av SoftEther VPN Client. Dette har "VPN Gate Client Plug-in" pre-konfigurert. Dette lar deg koble til VPN Gate-servere ved å bruke SoftEther VPN-protokollen.

Kundeansvarlig

Når du er installert, velger du bare “VPN Gate Public VPN Relay Servers”…

Offentlige VPN-stafett-servere

Og du blir presentert med en liste over servere! Ulike statistikker er tilgjengelige, og servere kan sorteres avhengig av prioriteringer.

Tilkoblingsstatus

Når du har bestemt deg, dobbeltklikker du bare på en serveroppføring for å koble deg til den

Nyere servere

Når du kjører, kan du få tilgang til mange av SoftEther VPNs nøkkelfunksjoner ved å høyreklikke på varslingsikonet

Et problem jeg la merke til, var at da jeg koblet fra en VPN-server, fikk ikke DNS-innstillingene tilbake de tidligere standardverdiene. Jeg trengte derfor å tilbakestill dem manuelt hver gang for å få tilgang til internett.

Nettsiden

VPN Gate er et sideprosjekt SoftEther VPN, utviklet av University of Tsukuba i Japan. Det er derfor ikke overraskende at nettstedet (og beslektet SoftEther VPN-nettsted) er fylt full av nyttig teknisk informasjon. Tross alt er gutta ved Tsukuba University veldig opptatt av å vise frem teknologien sin!

Informasjonen er godt organisert, og sentrale begreper blir godt forklart. Infografikk og skjermbilder er generøst brukt for å illustrere poeng som er gjort.

Selv om engelskmennene av og til vakler litt, hadde jeg aldri noe problem med å forstå hva som ble sagt.

Brukerstøtte

VPN Gate er ikke en kommersiell tjeneste. Så det er ikke noe supportteam som kan hjelpe deg hvis du får problemer. Det er imidlertid et VPN Gate-brukerforum der du kan legge inn spørsmål.

Dette er ganske aktivt, og mest fornuftige (ikke-spam) spørsmål ser ut til å få svar. Husk imidlertid at all hjelp er frivillig fra forummedlemmene.

Personvern og sikkerhet

Personvern

Det viktigste å forstå om VPN Gate er at den drives av frivillige. Dette betyr at hvem som helst kan melde seg frivillig til å betjene en VPN Gate-server. Og enhver frivillig kan derfor spionere på internettaktiviteten din (med mindre den er skjult av HTTPS).

På VPN-serverlistesiden sier hver oppføring tydelig at serverens loggpolicy.

Logg politikk

I praksis er dette vanligvis i to uker. Det er imidlertid ingen måte å garantere at denne loggføringspolitikken følges, og det er fullt mulig at noen servere fungerer som honningpunkter.

I tillegg til dette, som en del av politikken mot overgrep, fører University of Tsukuba tilkoblingslogger (ikke brukslogger) i "tre eller flere måneder." Disse loggene inkluderer:

  • Dato og tid
  • ID, IP-adresse og vertsnavn for VPN-serveren
  • Type handling (koble til eller koble fra)
  • Rå IP-adresse og vertsnavn for kilden VPN-klientdatamaskin
  • Type VPN-protokoller (SSL-VPN, L2TP, OpenVPN eller SSTP)
  • VPN-klientens programvarenavn, versjon og ID (hvis tilgjengelig)
  • Antall pakker og byte under en VPN-tilkobling og feilsøking av kommunikasjonsfeil

Denne informasjonen overføres automatisk til universitetets loggingsserver av hver VPN Gate-server.

“Det er nyttig å analysere VPN-tilkoblingsloggen for å undersøke den globale IP-adressen til ham. Vi vil avsløre VPN-tilkoblingsloggene til en politimann, en aktor, en advokat eller en domstol som er autorisert etter gjeldende lover. "

VPN Gate er derfor ikke egnet for de som ønsker personvern (enn si “anonymitet!). Hvis du vil ha personvern, kan du bruke en god kommersiell VPN-tjeneste uten logger eller Tor i stedet. For å få total privatliv anbefaler vi at du bruker en Tor VPN-tjeneste. I rettferdighet er ikke personvern det VPN Gate er til for. Det skal i stedet sees på som et antisensur og et anti-offentlig WiFi-hackingverktøy.

Teknisk sikkerhet

SoftEtherVPN godtar en rekke krypteringsalternativer.

Krypteringsmetoder

Hver VPN Gate-serveroperatør kan velge hvilke krypteringsalternativer som skal brukes på serveren deres.

Krypteringsvelger

Opp til en 256-biters AES-koding med RSA 4096-bits nøkkelkryptering støttes SHA-1 HMAC-hash-autentisering med Perfect Forward Secrecy (forskjellige Diffie Hellman-grupper).

Det er imidlertid vanskelig å si hvilken kryptering hver server bruker i praksis. For hva det er verdt, lastet jeg ned og inspiserte et antall OpenVPN-konfigurasjonsfiler fra tilfeldige VPN Gate-servere. I alle tilfeller ble AES-128 med SHA-1 HMAC hash-godkjenning brukt.

I teorien kan VPN Gate-servere da bruke veldig sterk kryptering. I praksis er det imidlertid tryggest å anta at de ikke gjør det. Med tanke på at VPN Gate egentlig ikke handler om personvern, er det likevel lite sannsynlig at dette vil være et stort problem for de fleste brukere.

speilene

En av de beste bruksområdene av VPN Gate er som et antisensurverktøy. Fordi noen regjeringers brannmurer (som for eksempel i Kina, Nord-Korea, Iran og Syria) blokkerer tilgang til VPN Gate-nettstedet, har et antall speil nettsteder er tilgjengelige (se også her).

Spesielt Kina blokkerer IP-adressene til kjente VPN Gate-servere regelmessig. Tilsynelatende enhver server som har vært pålogget i mer enn noen få timer, vil sannsynligvis bli blokkert. Brukere i Kina anbefales derfor å gjøre det melde deg på for daglige e-postvarsler som inneholder speil-URL-listen (bruker en internasjonal e-posttjeneste).

Speil-servere

torren

Hvorvidt nedlasting av P2P-torrent er tillatt virker noe av et grått område (bedømme ut fra nettstedets fora). Systemet tillater det, men teknisk kunnskapsrike nodeoperatører kan blokkere det ved å bruke tredjepartsprogramvare.

Å begeistre med å bruke servere der P2P-nedlasting er ulovlig, kan få operatørene i problemer, og virker derfor veldig frekt. Og operatørene vil sannsynligvis videreføre krenkende IP-adresser til opphavsrettshåndhevende organer hvis de får servert DMCA eller lignende merknader. Det kan imidlertid være bra å laste ned ved å bruke servere i land der det er lovlig å gjøre det.

Siste tanker

Som et gratis, frivillighetsdrevet, antisensurverktøy er VPN Gate vanskelig å banke. Så respekt til VPN Gate-utviklerne ved University of Tsukuba, og alle frivillige fra VPN Gate-serveren. Dessverre fant jeg i praksis VPN Gate altfor treg til at jeg noen gang var verdt å bruke.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me