VPNTunnel gjennomgang

VPNTunnel

 • Priser

  Fra $ 2.99
  / måned

ProPrivacy.com Score
4 av 10

Sammendrag

VPNTunnel er en raskt ekspanderende, svenskeid Virtual Private Network (VPN) -tjeneste basert på Seychellene. Selskapet har en særlig sterk tilstedeværelse i Europa. Serverlisten inkluderer imidlertid steder i Latin-Amerika. Dette gjør det til en av de beste tjenestene for regionen, som ofte overses av VPN-bransjen.

Denne VPN-tjenesten gir deg en rekke tilgangsalternativer. Disse inkluderer valg av en tilpasset app for Windows-, Android- og iOS-enheter, eller en standard OpenVPN-klient for en lengre liste over operativsystemer. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du får tilgang til denne VPN gratis, kan du lese vår anmeldelse.

Hurtigstatistikk

 • Jurisdiksjon
  Seychellene (basert i Sverige)
 • Samtidige tilkoblinger
  5
 • land
  32

PROS of VPNTunnel

 • Syv dager pengene tilbake-garanti
 • Hemmelig tredagers gratis prøveperiode
 • Tilpasset app for Windows, Android og iOS
 • Tredjeparts OpenVPN-app for Windows, Mac OS X, macOS og Linux
 • Tillatelse av fem samtidige tilkoblinger
 • Ingen logger

CONS of VPNTunnel

 • Egendefinert app er ikke tilgjengelig for Mac-maskiner
 • Ingen drepebryter
 • Fildeling er ikke tillatt

Besøk VPNTunnel »

Priser og planer

VPNTunnel er en av de billigste VPN-ene i bransjen. Den ett års rabatterte rente er spesielt billig når den beregnes på månedlig basis. En tre måneders abonnementsperiode er også tilgjengelig, men ikke så sterkt nedsatte som ettårsplanen.

Hver abonnementsperiode kvalifiserer for en syv-dagers pengene-tilbake-garanti. Et abonnement gir deg rett til å koble til opptil fem enheter samtidig. Kontodeling er imidlertid forbudt.

Selskapet aksepterer et stort utvalg av betalingsmetoder, inkludert kredittkort, PayPal, Bitcoin og bankoverføring.

VPNTunnel-nettstedet vil ikke fortelle deg det, men ProPrivacy.com vil: du kan få en tre-dagers gratis prøveversjon av VPNTunnel hvis du skriver til supportteamet via Kontakt oss-siden på nettstedet.

Funksjoner

Funksjonene i selskapets pakke er:

 • Mer enn 800 servere i 31 land
 • Eiendoms-app for Windows, Android og iOS
 • Flerspråklig app for OpenVPN
 • Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) og Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) tilgjengelig for manuell konfigurering
 • Ingen aktivitetslogger
 • Tillatelse av fem samtidige tilkoblinger
 • Ingen datagjennomstrømningsgrenser
 • Flerspråklig nettsted

Servernettverket har en sterk tilstedeværelse i Europa. Det har også noen flotte steder i Latin-Amerika, inkludert Brasil, Argentina og Panama.

Besøk VPNTunnel »

Sikkerhet

VPNTunnel tilbyr PPTP, SSTP og L2TP / Internet Protocol Security (IPSec) for manuell konfigurering. Eiere av macOS-datamaskiner bør merke seg at PPTP ikke støttes av operativsystemet. VPNTunnel-nettstedet oppgir at OpenVPN ikke er tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. I stedet gir den manuelle VPN-installasjonsinstruksjoner for disse operativsystemene. Imidlertid er det et OpenVPN GUI-grensesnitt tilgjengelig gratis for disse operativsystemene. Dermed bør du i det minste prøve å installere den versjonen på en smarttelefon eller nettbrett.

Merkelig nok, når jeg abonnerte på tjenesten, oppdaget jeg at det faktisk er en tilpasset app tilgjengelig for Windows, Android og iOS. Det ser ut til at uttalelsene på nettstedets FAQ-side er sterkt utdaterte.

OpenVPN-implementeringen bruker Blowfish-kryptering med en 128-bits nøkkel. De fleste VPN-er bruker en 256-bits nøkkel med Advanced Encryption Standard (AES) -kryptering. AES ble oppfunnet for den amerikanske regjeringen. Det er det sikreste krypteringssystemet i verden. Noe mistro det imidlertid på grunn av den amerikanske regjeringens involvering i opprettelsen. Blowfish er et respektabelt alternativ. Ingen har noen gang knekt det.

En lengre krypteringsnøkkel gjør det vanskeligere å sprekke kryptering. Et dataprogram kan bare jobbe gjennom alle mulige tastekombinasjoner i et forsøk på å oppdage nøkkelen. Jo lengre nøkkel, desto lengre tid vil det ta å få nøkkelen med denne metoden. Derfor vil det ta mye lengre tid å knekke en 256-bits nøkkel enn en 128-bits nøkkel. Støttespillere av 128-bits nøkler påpeker at Blowfish med en 128-bits nøkkel aldri har blitt sprukket. Å bruke en 256-bits nøkkel skaper mye ekstra behandling, bruker opp CPU-kapasitet og skaper lange forsinkelser i kommunikasjonsprosessen. Dette er et unødvendig stykke over-engineering, når målet er å forbedre på et system som allerede er uknekelig.

OpenVPN-kryptering

 • Chiffer: Blowfish-128
 • Data Auth: HMAC SHA1
 • Håndtrykk: RSA-2048
 • Kontroll autent: HMAC SHA1
 • Fremoverhemmelighet: DHE-2048

Tømmerstokker & Lovlig

 • Connection: Ingen
 • Trafikk: Ingen
 • Land: Ok

Disse Blowfish-krypteringsnøklene må distribueres fordi den samme nøkkelen krypterer og dekrypterer en melding, så begge sider i forbindelsen må ha den samme nøkkelen. Distribusjonsoppgaven for datakryptering er potensielt et svakt punkt i ethvert sikkerhetssystem. OpenVPN bruker et offentlig nøkkelsystem for denne fasen. I dette scenariet dekrypterer en annen nøkkel en melding, og det er umulig å gjette dekrypteringsnøkkelen hvis du har krypteringsnøkkelen. Dette betyr at eieren av nøkkelen kan gjøre krypteringsnøkkelen offentlig. Denne offentlige nøkkelen er skrevet på et sikkerhetssertifikat, som også fungerer som autentiseringsmetode.

Sikkerhetssertifikatet holdes på en egen server. Det første klienten vil gjøre når han kobler til en server er å kryptere en melding ved å bruke den offentlige nøkkelen som er skrevet på sertifikatet. Hvis serveren kan dekryptere denne meldingen og svare på den, har den bevist sin identitet. En hacker som avskjærer meldingen, vil ikke kunne dekryptere meldingen.

RSA-chifferen som brukes av VPNTunnel har en 2048-bits nøkkel. Dette er standard for VPN-bransjen. Toppen av selskaper har imidlertid bestemt seg for å gå opp til en 4096-bits nøkkel, bare for å være trygg.

Et stort problem med bruken av det standard gratis OpenVPN GUI-grensesnittet er at VPNTunnel ikke klarer å inkludere ekstra sikkerhetsfunksjoner. VPN-leverandører med egne apper skriver vanligvis disse til sin tilpassede programvare. Det viktigste sikkerhetstiltaket, som virkelig forbedrer en standard OpenVPN-implementering, er en kill switch (for å sperre av Internett hvis tilkoblingen til VPN blir ødelagt). En annen hyggelig å ha sikkerhetsfunksjon er automatisk WiFi-beskyttelse. Dette er spesielt viktig for mobile enheter.

Personvern

VPNTunnels personvernregler er en av de beste i bransjen. Det holder ikke med noen logger. Omtrent alle VPN-er sier det, men da gir det fine utskriften det faktum at de faktisk fører logger. Ikke bare opprettholder ikke VPNTunnel aktivitetslogger, men den beholder heller ikke tilkoblingslogger. Problemet med tilkoblingsloggen er et aspekt som mange VPN-selskaper mislykkes.

VPNTunnels fine print snakker med tillit til serverne i Sverige. Selskapet startet i Sverige. Eierne og operatørene har tydeligvis fortsatt en stor interesse i det landet, selv om tjenestens operative base nå er på Seychellene.

Politistyrker kan enkelt få rettspålegg om å tvinge VPN-selskaper til å overlate postene sine. Tilstedeværelsen av tilkoblingslogger, som inneholder din IP-adresse og tidsstempler som viser når du var aktiv, er nok til at aktorene kan spore deg. Dermed er fraværet av tilkoblingslogger på VPNTunnel veldig, veldig bra.

Dessverre fortsetter selskapet da at denne utmerkede policyen bare gjelder serverne i Sverige. Erklæringen om personvern på VPNTunnel-nettstedets FAQ-side henviser leseren til selskapets vilkår for bruk og personvernregler for loggprosedyrer som håndheves på servere i andre land. Ingen av disse sidene beskriver imidlertid hva loggføringspolitikken er i andre land enn Sverige. Personvernerklæringen erklærer at selskapet ikke samler inn personlig informasjon om sine kunder. Imidlertid er det ingen spesifikk omtale av behandlingen av IP-adressene til VPNTunnels brukere.

Dessverre forbyr tjenestevilkårene eksplisitt nedlasting av opphavsrettsbeskyttede filer. Derfor bør du ikke abonnere på denne tjenesten hvis du trenger beskyttelse for torrenting.

Brukerstøtte

Kundesupportteamet kan nås via en live chat-tjeneste på nettstedet. Tjenesten er ikke alltid bemannet. Nederst til høyre på nettstedet vises et varsel om det er noen som deltar på live-chatten.

Hvis det ikke er noen på helpdesk, kan du legge igjen en melding enten ved å klikke på varselet, eller ved å gå til nettstedets kontaktside.

Du kan også kontakte supportteamet via e-post.

FAQ-siden er en annen støttekanal. Imidlertid er informasjonen der mer rettet mot potensielle kunder, i stedet for å være et feilsøkingshjelpemiddel.

Prosessen

Registrere seg

Når du er klar til å abonnere, klikk på Rekkefølge i nettstedets øverste menylinje. Klikk på abonnementsperioden du vil kjøpe, og skriv inn e-postadressen din. Ikke skriv inn en falsk e-postadresse. Du trenger tilgang til e-postkontoen du oppgir i dette feltet, fordi en bekreftelses-e-post blir sendt til den. Du kan ikke bruke tjenesten før du har bekreftet e-postadressen din. Hvis du er sint på at dette kravet går på bekostning av din anonymitet, oppretter du bare en brenner-web-postkonto for kommunikasjon med VPNTunnel.

Du har mange betalingsalternativer. Betalingsdelen på skjermen tilpasser seg etter hvilken betalingstype du velger. Jeg gikk for PayPal.

Forsikre deg om at du fjerner merket for "Aktiver abonnement" alternativ. Ellers ender du opp med en gjenta faktureringsavtale.

Som PayPal-bruker ble jeg bedt om å logge inn på kontoen min og godkjenne kjøpet. Denne kostnaden er verdsatt i amerikanske dollar. Jeg har dollar på PayPal-kontoen min, så denne transaksjonen var grei. Hvis du ikke har dollar, vil pengene bli tatt ut av hvilken valuta du har på PayPal-kontoen din og konvertert automatisk til dollar. Hvis du sier opp abonnementet, ser PayPal på tilbakebetaling som sletting av transaksjonen. Derfor, hvis du betalte ut en konto som er i en annen valuta, vil du motta nøyaktig samme beløp. Dette gjelder selv om dollarkursen endret seg mellom du betalte for tjenesten og får refusjon.

Etter at betalingsprosessen var fullført, fikk jeg en takk-side.

Meldingen på denne siden bekymret meg fordi den fortalte meg at jeg kunne kansellere gjenta faktureringsavtalen. Imidlertid hadde jeg fjernet merket av "Aktiver abonnement" boksen, så det burde ikke ha blitt lagt en gjentakelsesgebyr på kontoen min. Jeg sjekket på PayPal-kontoen min. Det var ingen tilbakevendende betalingsoppføring for Online Sales Solution, som er faktureringsnavnet som brukes av VPNTunnel.

Klikk på knappen i takkeskjermen for å sette opp en konto og laste ned VPN-programvaren. Når du oppretter brukernavnet og passordet ditt, får du tilgang til nettstedets klientområde. Det er her du kan laste ned appen.

Irriterende krever appinstallasjonsprosessen at du starter datamaskinen på nytt.

Du vil motta tre e-poster om abonnementet ditt. Den første angår kontoen din og har en valideringsknapp i den. Du må bekrefte e-postadressen din før tjenesten fungerer. Den andre e-posten er bare en takk. Den tredje er en kvittering fra din betalingsbehandler.

VPNTunnelen Windows VPN Client

Installasjonsprosessen skal opprette en snarvei på skrivebordet ditt. Klikk på den for å åpne VPNTunnel-appen.

Brukernavnet og passordet ditt for appen er legitimasjonene du opprettet rett etter at du betalte for tjenesten. Du trenger bare å angi dem første gang du får tilgang til appen. Etter det vil systemet logge deg på automatisk.

Appen er godt lagt opp, og du trenger ikke å være en ekspert for å bruke den. Øverst på skjermen viser din nåværende plassering. Du har da en rullegardinliste som gir deg VPN-protokollalternativer. Dette er en flott funksjon, men det beste alternativet er å la denne innstillingen ligge på standard, som er OpenVPN over User Datagram Protocol (UDP). Den eneste andre oppgaven din er å velge et sted og trykke på Koble til.

Appens innstillingsalternativer er begrenset. Det ville være veldig hyggelig å se en drepe bryter og automatisk WiFi-beskyttelse. Imidlertid ved å aktivere "Start programmet med Windows" og "Koble til igjen automatisk hvis tilkoblingen er brutt," Du kan komme ganske nær de to kravene.

Du kan også endre språkinnstillingene til appen. Det er alternativer for engelsk, fransk, tysk, russisk, spansk og svensk.

Lenger nede på skjermen er alternativer for å spesifisere porten som forbindelsene dine går til. Imidlertid bør du sannsynligvis la dem være i fred, med mindre du er spesialist i nettverk.

Ytelse (hastighet, DNS, WebRTC og IPv6 tester)

Jeg gjennomførte hastighetstester på VPNTunnel-tjenesten ved å bruke OpenVPN over UDP.

I begge tilfeller utførte jeg fem testkjøringer med testmy.net fra et sted i Karibia. Forbindelser til USA ble gjort til en server i Miami. Storbritannias tester gikk til en server i London.

Jeg brukte IPLocation.net for å teste den faktiske plasseringen av VPNTunnel-serverne som jeg fikk tilgang til. Jeg valgte først VPN-serveren i New York. Appen rapporterte min nye plassering som Parsippany, New Jersey. Dette er ikke akkurat New York, men det er nær nok. IPLocation samler resultater fra fem geografiske systemer. To av disse rapporterte at mitt sanne sted var i Parsippany, New Jersey, en bestemte meg for at jeg var i Newark, New Jersey, en annen sa at jeg var i Garwood, New Jersey, og den siste trodde jeg var i New York City.

Jeg koblet fra serveren og koblet på nytt. Denne gangen fortalte appen meg at jeg var i New York City. IPLocation rapporterte min beliggenhet som New York Garden City (to stemmer), Westbury i New York, Lingwood, Texas og London City i Storbritannia.

For en annen nordamerikansk VPN-server ønsket jeg å prøve et sted i Canada. Dermed fikk jeg tilgang til VPNTunnel-serveren i Toronto. Imidlertid mislyktes forbindelsen. Jeg prøvde stedet VPNTunnel i Montreal. Bare ett medlem av IPLocation-panelet rapporterte dette stedet som Montreal. Tre trodde at jeg var i Saint Quentin, New Brunswick, og en erklærte at jeg var i Carvel, Alberta.

Hastighetene som ble rapportert for mitt sted i Montreal var så treg at de virket urealistiske, så jeg koblet ut og prøvde igjen. IPLocation kom med nøyaktig de samme resultatene. Hastighetene var fremdeles umulige treg. Jeg tok alle mulige skritt for å gi VPNTunnel en rimelig sjanse og utelukke muligheten for at resultatene ble urettferdig svekket av andre faktorer. Den kanadiske serverens hastighetstester var imidlertid forferdelig hver gang.

VPNTunnel har tre servere i Storbritannia. En av disse er innstilt på BBC iPlayer. Da jeg ønsket å teste tjenestens evner til å komme inn på videostreamingstjenester fra utlandet, valgte jeg det alternativet. IPLocation-resultatene da jeg ble koblet til denne serveren, var bokstavelig talt over hele kartet. En av de fem underliggende deteksjonstjenestene trodde at jeg var i Johannesburg, Sør-Afrika. En deteksjonstjeneste fortalte at jeg var i Maidenhead og en annen sa at jeg var i Bromley - to steder i Kent, Storbritannia. De to andre tjenestene så at jeg var i Storbritannia, men kunne ikke navngi min nøyaktige beliggenhet.

Dessverre var hastighetene som serveren tilbyr, altfor lave til å streame video.

Jeg klarte ikke å opprette en forbindelse med VPNTunnel-serveren i London, så jeg koblet til Coventry-serveren. De fem IPLocation-tjenestene plasserte denne serveren i Coventry eller Rugby, som ligger rett ved siden av.

VPNTunnel nedlastingshastigheter

VPNTunnel-opplastningshastigheter

Grafene viser de høyeste, laveste og gjennomsnittlige hastighetene for hver server og plassering.

Serverne i New York og Coventry ga en respektabel hastighetsytelse både for nedlasting og for opplasting.

Jeg utførte flere tester med ipleak.net mens jeg var koblet til VPNTunnel-serveren i New York, for å sjekke DNS-lekkasjer (Domain Name System) og Web Real-Time Communication (WebRTC) -feilen. Dette nettstedet rapporterte min beliggenhet som Parsippany, New Jersey, og møtte samtaler til bare to DNS-servere. En av disse var i Arizona og den andre i Sverige. Dette er uvanlig. Imidlertid ga ingen av mine sanne beliggenhet i Den Dominikanske Republikk.

Mens jeg fremdeles var tilkoblet New York-serveren, fikk jeg tilgang til testnettstedet doileak.net. Dette oppdaget også stedet mitt som i USA. Dette teststedet fant ingen WebRTC-uoverensstemmelser eller DNS-lekkasjer.

Internett-leverandøren min bruker ikke Internet Protocol versjon 6 (IPv6) -adresser, så jeg kunne ikke teste for IPv6-lekkasjer.

Streamingtjenester

Jeg testet tilgang til en rekke videostreamingtjenester for å sjekke om VPNTunnel kunne omgå deres utenlandske tilgangsblokker. Mens jeg var koblet til New York-serveren, kunne jeg ikke laste inn Netflix-nettstedet. Feilen som returneres av nettleseren min uttalte at nettstedet tok for lang tid å svare. Men på samme tid kunne jeg få tilgang til Yahoo og Facebook uten problemer. ABC oppdaget VPN og nektet å levere en video. Jeg kunne heller ikke se en video på NBC, som er dårlig fordi det nettstedets VPN-deteksjonssystem har en veldig lav stolpe.

Jeg koblet til VPNTunnel-serveren som er utpekt for tilgang til BBC iPlayer. Imidlertid oppdaget BBC VPN og ville ikke la meg se en video. Netflix UK nektet også å levere meg en video. Kanal 4 lot meg se på. Overføringshastighetene var imidlertid for lave, og avspillingen gikk til pause i lange perioder.

Coventry-serveren hadde mye bedre hastigheter, så jeg kunne se en video fra Channel 4-nettstedet komfortabelt. Imidlertid vil Netflix UK og BBC iPlayer fremdeles ikke la meg se på.

Andre plattformer

Den tilpassede VPNTunnel-appen er tilgjengelig for Windows-, Android- og iOS-enheter.

VPNTunnel kan brukes med OpenVPN GUI-grensesnittet på Windows, Mac OS X, macOS og Linux. Selskapet opplyser at OpenVPN-systemet ikke er tilgjengelig for brukere av mobile enheter. Imidlertid er det OpenVPN-grensesnitt tilgjengelig for iOS og Android-operativsystemer. Disse OpenVPN-grensesnittene er avhengige av OVPN-filer for å konfigurere tilkoblinger til servere. OVPN-filene som leveres av VPNTunnel skal være kompatible med alle open source, ikke-proprietære OpenVPN-grensesnitt.

VPNTunnel kjører PPTP-, SSTP- og L2TP-servere som kundene kan koble seg til ved å sette opp en VPN manuelt på operativsystemene sine. PPTP støttes ikke i macOS, men den kan brukes på Windows, Mac OS X, iOS, Android og Linux. SSTP og L2TP kan brukes på alle disse operativsystemene og også på macOS.

VPNTunnel Review: Konklusjon

VPNTunnel trenger dårlig å oppdatere nettstedet sitt fordi det ikke nevner den tilpassede appen noe sted på salgssidene. Tilstedeværelsen av denne appen blir bare tydelig når du har registrert deg. Eiere av mobile enheter vil ikke bry seg om å abonnere på denne tjenesten fordi nettstedet forteller dem at det bare er PPTP og L2TP tilgjengelig for dem, og at de må konfigurere VPN manuelt, noe som ikke er sant.

Du bør unngå VPNTunnel hvis du vil laste ned filer med torrenter fordi vilkårene for tjenester forbyr bruk av nettverket for denne aktiviteten. VPN er heller ikke noe bruk for å prøve å komme inn på streamingtjenester fra utlandet.

Jeg likte:

 • Syv dager pengene tilbake-garanti
 • Flerspråklig side og app
 • Godtar PayPal og Bitcoin
 • Ubegrenset data
 • Nettprat for støtte

Jeg var ikke så sikker på:

 • Nettprat bemannet sjelden

Jeg hatet:

 • Forbud mot nedlasting av peer-to-peer (P2P)
 • Noen servere er ikke tilgjengelige
 • Noen servere er veldig treg
 • Kan ikke komme inn på mange videostreamingtjenester

Det er mystifiserende at VPNTunnel tilbyr en tre-dagers gratis prøveperiode, men bare gjør den informasjonen tilgjengelig for kundene etter at de har betalt. Kanskje ønsker ikke selskapet at den dårlige ytelsen til mange av sine servere skal avsløres for potensielle kunder.

Besøk VPNTunnel »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me