Yojimbo gjennomgang

Yojimbo


Yojimbo 4 fakturerer seg selv som en personlig informasjonssjef, i stedet for som en lite passordbehandler. Den fungerer som passordbehandling, men den er designet for å lagre og administrere all slags annen informasjon også.

ProPrivacy.com Score
5 av 10

Sammendrag

Yojimbo er et produkt som er rettet mot Apple-fans. Den er designet fra grunnen til å være en macOS-app, selv om en ledsager-iPad (men ikke iPhone) -app også er tilgjengelig. Brukere av andre plattformer trenger ikke søke. I denne Yojimbo-gjennomgangen tar vi en grundig titt på forskjellige aspekter ved denne passordbehandleren.

Priser

Lisensprosessen for Yojimbo 4 er vist nedenfor.

prissetting av yojimbo

Oppgraderingskostnaden er for eiere av den forrige versjonen av Yojimbo å oppgradere til Yojimbo 4. Prisen er den samme for individuelle, familie- eller utdanningslisenser (som ikke lenger er tilgjengelige).

En 30-dagers gratis demo er tilgjengelig som ikke krever personlige opplysninger i det hele tatt. Dette er fullt utstyrt og fullt funksjonelt, bortsett fra at synkronisering av data på flere Mac-maskiner ikke støttes.

IPad-appen koster 2,99 dollar i App Store. Synkronisering mellom Mac-maskiner krever et abonnementsgebyr på 2,99 dollar / måned, med den første måneden gratis.

Betaling skjer via kort, PayPal eller Amazon Pay.

Funksjoner

  • Dra og slipp nesten hva som helst for å lagre en organisering
  • Kraftige taggingsfunksjoner for enkelt søk og organisering
  • Kryptering på klientsiden
  • Synkroniser over Mac-maskiner (krever abonnement)
  • iPad-app (tilleggskjøp)
  • Applescript støtte

Applescript støtte

Mange av Yojimbos begrensninger, som beskrevet i denne gjennomgangen, kan overvinnes gjennom støtten til Applescripts, hvorav det er mange brukergenererte eksempler på internett. Skript eksisterer for eksempel for å sende alle e-postmeldinger fra Mail til Yojimbo, og for å synkronisere Yojimbo ved hjelp av Dropbox.

Personvern og sikkerhet

Jurisdiksjon

Yojimbo er utviklet av Bare Bones, et USA-basert selskap. Etter Ed Snowdens massespionerende avsløringer kan ikke USA betraktes som en god jurisdiksjon for et teknisk selskap å være basert på når det gjelder personvern

Dette bør ikke ha noe å si, ettersom Yojimbo er frittstående programvare, ikke en tjeneste. Bare Bones skal ikke ha tilgang til dataene dine. Den eneste oppmerksomheten er at Yojimbo er programvare med lukket kildekode, så det er ingen måte å vite med sikkerhet hva den gjør.

Mer om dette er Wasabi World Wide Heavy Industries. Yojimbo bruker tredjeparts Wasabi Sync-tjeneste for å synkronisere data mellom Mac-maskiner, og som vi diskuterer nedenfor, er det teknisk mulig for Wasabi å avskjære Yojimbo-brukernes ukrypterte data.

Vi har dessverre ikke klart å finne noe informasjon om Wasabi World Wide Heavy Industries.

Teknisk sikkerhet

Som standard forlater data som er lagret i Yojimbo aldri Mac-en. Filer er ikke kryptert som standard, men annet enn et bokmerke eller serienummer med et enkelt klikk ved hjelp av AES-256-kryptering. Noe som er veldig sikkert. Passordet er kryptert som standard.

Data synkronisert til andre Mac-maskiner ved hjelp av Wasabi Sync er sikret ved hjelp av HTTPS. Dette skal beskytte den mot innblanding utenfra, men ikke beskytte den mot Wasabi World Wide Heavy Industries. Data som er kryptert i appen ved bruk av AES-256, vil imidlertid forbli sikkert kryptert gjennom hele synkroniseringsprosessen.

Data blir synkronisert til iPads lokalt via WiFi, så det er ingen tredjeparts tjenester å bekymre deg for. Bare et veldig lokalt angrep kan målrette mot en slik overføring, som er beskyttet av ruteren din sikkerhetsprotokoll (sannsynligvis WPA2). Og selvfølgelig forblir krypterte data kryptert under synkroniseringsprosessen.

Kundeservice

Støtte er ganske bare-bone (ordspill ment!). En grunnleggende vanlige spørsmål og utgivelsesnotater er tilgjengelig på nettstedet, eller du kan kontakte Bare Bones om de fleste problemer via e-post eller kontaktskjema. Et amerikansk telefonnummer er også tilgjengelig for kjøp og kontosupport.

Men Yojimbo er veldig enkel å bruke og inkluderer gode hjelpefiler, så det er lite sannsynlig at du vil trenge ytterligere støtte.

Brukervennlighet

Yojimbo er en macOS-applikasjon med en ledsager iPad-app (som krever at macOS-applikasjonen skal fungere). Det kan hende at en iPhone-app ikke vises på et tidspunkt.

Nettstedet gjør det veldig tydelig at ingen annen plattform noen gang vil bli støttet. Det er imidlertid mulig å eksportere data i websideformat (HTML), som kan leses i hvilken som helst nettleser ved å bruke Yojimbos sidekick-funksjon.

Yojimbo macOS-appen

Når du først kjører Yojimbo, gjør en introduksjonsvideo en god jobb med å vise deg hva appen gjør og hvordan du bruker den. En tekstfil i biblioteket oppsummerer også nyttig hva du kan gjøre med Yojimbo.

yojimbo innboks

Yojimbo godtar mange vanlige filformater, inkludert PDF-er og de fleste bildeformater. Men ikke ePub-filer eller de fleste Microsoft Office-filformatene, selv om Word-filer kan importeres som forenklet Rich Text (.rtf) -dokumenter. Hvis en filtype ikke støttes, kan du ikke legge den til Yojimbo.

Du kan også lagre bokmerker, permanente kopier av hele websider og serienumre (for eksempel programvarelisensnumre). I mange tilfeller kan elementer legges til Yojimbo bare ved å dra dem til den spesielle Yojimbo Drop Dock som glir ut fra kanten av skjermen.

yojimbo desktop app

Lagrede elementer kan flagges, merkes og fargekodes for enkel gjenkjennelse og søk ved hjelp av den innebygde Tag Explorer-funksjonen. Du kan opprette "tag-samlinger" for tilgang fra sidefeltet i hovedvinduet, eller du kan la Yojimbo opprette "smarte samlinger" basert på kodene du tilordner elementer..

alternativ for smarte samlinger for yojimbo

Ved å klikke på en fil vises den i forhåndsvisningspanelet mens du dobbeltklikker på den åpner et forhåndsvisningsvindu.

bibliotek

Du kan kryptere nesten ethvert element bare ved å trykke på Krypter-knappen. For å dekryptere det må du oppgi Yojimbo-passordet.

skriv inn ditt yojimbo passord

Du kan opprette nye passord og legge til koder til dem. Passord krypteres automatisk, men det er ingen importpassordfunksjon og ingen nettfyllfunksjon.

Du kan eksportere innhold fra Yojimbo som HTML-sider, som kan vises på alle enheter med en nettleser. Du må selv synkronisere HTML-innholdet til enhetene dine (for eksempel med USB-kabel eller skysynkroniseringstjeneste). Det er her brukergenererte Applescripts skinner.

Passordbibliotek

Yojimbo for iPad

Ledsager-iPad-appen pares med Yojimbo for macOS over WiFi, og synkroniser alle elementene til iPad-en din der du kan søke og vise dem. Du kan imidlertid ikke redigere eller opprette elementer på iPad-appen.

Yojimbo for iPad koster en kostbar $ 2,99 dollar fra App Store, noe som irriterende oversetter til £ 2,99 for oss briter.

For å synkronisere innhold, Yojimbo men kjører på din Mac, og både Mac og iPad må være på det samme WiFi-nettverket. Prosessen er ellers veldig rask og enkel.

Når du har synkronisert kan du se mesteparten av dataene dine, selv om det ikke er mye du kan gjøre med det annet enn å dele bilder med iPad Photos-biblioteket.

Yojimbo bibliotekliste

Vanlige krypterte filer kan dekrypteres med passordet ditt, men vi ble overrasket over at til tross for App Store-beskrivelsen som Yojimbo for iPad holder “alle passord og kvitteringer på hånden”, er det ingen måte å dekryptere de lagrede passordene dine. Noe som ikke er ideelt.

Siste tanker

Yojimbo er en nyttig innfødt macOS-app for å samle og organisere ditt digitale liv. På Mac-en din. Du kan synkronisere med andre Mac-maskiner over Internett lett nok (for en pris), men mangelen på noe annet enn den mest grunnleggende (offisielle) cross-platform-støtten vil være en stor hindring for mange brukere.

Som passordbehandling (som i rettferdighet ikke fakturerer seg selv som), faller Yojimbo godt bak eventuelle dedikerte passordbehandlingsløsninger vi kjenner til. Det vil lagre passordene våre sikkert på din Mac, men det er alt. Det er ingen automatisk utfyllingsfunksjonalitet, og selvfølgelig ingen synkronisering på tvers av plattformer på tvers av enheter. Enda verre er det at du ikke får tilgang til passordene dine via iPad-appen!

Dette bringer oss til det faktum at iPad-appen ikke er veldig bra. Den lar deg få tilgang til Yojimbo-innhold fra Mac-en din (unntatt passord), men ikke mye annet. At det bare synkroniseres lokalt via WiFi, er også vondt. Vi er ikke overrasket over at det bare scorer 2.3 / 5 i App Store.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me