ZenMate VPN gjennomgang

ZenMate VPN


 • Priser

  Fra $ 1.64
  / måned

ProPrivacy.com Score
7 av 10

Sammendrag

ZenMate er et selskap kjent for sine gratis VPN-apper, men fokuserer nå på å tilby en premium VPN-tjeneste. Selv om det ikke er like fullt utstyrt som noen VPN-tjenester der ute, gir det alt det de fleste VPN-brukere sannsynligvis vil ha til en bunnpris.

Hurtigstatistikk

 • Jurisdiksjon
  Tyskland
 • Samtidige tilkoblinger
  5
 • land
  30
 • ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt)
  67,7 Mbps

Priser

Som det stadig oftere blir i disse dager, tilbyr ZenMate en enkel en-størrelse-passer-alle-plan med en ganske høy månedlig pris hvis den betales månedlig, noe som faller dramatisk hvis du kjøper et ett- eller to-års abonnement.

Og det må sies at langsiktige planer er blant de billigste på markedet.

3 år

$ 1.64
per måned

1 år

$ 4.49
per måned

1 måned

$ 9.99
per måned

Alle abonnement har 30 dager pengene tilbake-garanti. Du kan også dra nytte av en 7-dagers gratis prøveperiode, som bare en gyldig e-postadresse kreves. Et års abonnement på McAfee Total Security kastes også inn gratis.

Betaling aksepteres med PayPal eller kredittkort, med kortbetalinger behandlet av Cleverbridge.

Støttede betalingsplattformer

Funksjoner

Samtidige tilkoblinger 5
land 30
 • Ingen logger
 • Opptil 5 samtidige enheter
 • 35+ serverplasseringer
 • Støtte for flere plattformer
 • Nettleserutvidelser
 • Kill switch (Windows og macOS)

De fleste av serverne ligger i Europa, men ZenMate driver også servere på øst- og vestkysten av USA, Canada, Brasil, Israel, Sør-Afrika, forskjellige steder i Øst-Asia og Australia.

ZenMate markedsfører seg selv som en brukervennlig VPN-tjeneste rettet mot lekmann. Dette er greit nok, men det betyr at funksjonssettet er litt grunnleggende.

Hastighet og ytelse

Hastighet

Våre vektede nedlastningshastighetstestresultater for ZenMate er svært gjennomsnittet. Resultatene for maksimal burst-hastighet er også en litt midtveis, men er allikevel raske nok til at du ikke merker noen avmatning når du kobler til en server i samme geografiske område som deg.

IP lekkasjetester

ProPrivacy.com SpeedTest (gjennomsnitt) 67.7

I Windows oppdaget vi den merkelige IPv6 WebRTC-lekkasjen, så Windows-brukere bør deaktivere WebRTC i nettleserne eller deaktivere IPv6 på systemnivå. Alternativt tilbyr ZenMate sin egen WebRTC Protect nettlesertillegg for Chrome.

Vi oppdaget ingen lekkasjer i macOS, selv om vi i både macOS og Windows ble litt overrasket over å se noen DNS-spørsmål ble løst på et sted som ligger veldig i nærheten av vår sanne fysiske beliggenhet. DNS-oversettelsen ble imidlertid håndtert av ZenMates servere, og utgjør ikke en DNS-lekkasje.

Vi kan ikke teste mobile enheter som bruker en IPv6-tilkobling på dette tidspunktet, men på en IPv4-forbindelse oppdaget ingen IP-lekkasjer av noe slag

Avblokkerer ZenMate Netflix?

ZenMate tilbyr spesielle streaming-servere, optimalisert for å fjerne blokkeringen av et utvalg av populære strømmetjenester i forskjellige land rundt om i verden.

Zenmare Netfli

Vi testet disse serverne ved å bruke våre benchmark Netflix amerikanske og BBC iPlayer-tjenester, og sikker nok på at de vellykket blokkerte begge plattformene. ZenMate kjører spesielle Netflix-servere basert i USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Brukervennlighet

Som allerede nevnt, er det bare en e-postadresse som trengs for å registrere deg for den gratis prøveperioden, og å betale for full service krever bare at du gir nødvendig betalingsinformasjon. Dedikerte apper er tilgjengelige for Windows, macOS, iOS, Android og Android TV.

Manuelle oppsettveiledninger for OpenVPN er også tilgjengelig for alle større plattformer, inkludert Linux og Chrome OS. Vi kunne dessverre ikke finne de nødvendige konfigurasjonsfilene noe sted på nettstedet, da alle koblingene ble omdirigert til sider som ikke var nyttige.

Windows-klienten

ZenMates Windows VPN-programvare ser bra ut og er enkel å bruke.

ZenMate Server-liste på windows

I tråd med ZenMates mantra så enkelt er den beste filosofien, kan du velge serverplasseringer, men du kan ikke velge individuelle servere. Du kan imidlertid sortere servere for de som fjerner blokkeringen av valgte strømmetjenester og tillater torrenting.

ZenMate windows klientinnstillinger

Du kan velge mellom OpenVPN-, IKEv2- og L2TP / IPsec VPN-protokollene, med OpenVPN som standard. Du kan også velge mellom OpenVPN UDP og TCP, som er nyttig for å beseire moderate nivåer av VPN-sensur. Tilsvarende kan funksjonen for tilfeldig portvalg være effektiv til å beseire enkle VPN-blokker.

En drepsbryter er inkludert. Å tvinge til å lukke selve appen for å simulere et programvarekrasj avsluttet ikke VPN-tilkoblingen. Å tvinge til å stenge OpenVPN-demonen gjorde det, men vi klarte da ikke lenger å koble til Internett. Dette betyr at drepebryteren bruker brannmurregler på systemnivå for å forhindre tilkoblinger utenfor VPN-tunnelen, noe som er bra.

Erfarne VPN-brukere som opplever nære likheter med CyberGhost-klienten tar ikke feil. De eies nå begge av Kape Technologies og ser ut til å dele et felles servernettverk.

MacOS-klienten

Fra mindre OS-grensesnittforskjeller, ser ZenMates macOS VPN-klient identisk med Windows. Mac-appen bruker imidlertid bare OpenVPN, og har ikke tilfeldig portvalg eller muligheten til å bytte fra UDP til TCP. Den har imidlertid en drepebryter.

Mobilapper

Ikke overraskende er OpenVPN Android-appen en enkel affære. Det fungerer imidlertid bra, og tilbyr tilfeldig portvalg og muligheten til å bytte fra UDP til TCP. Det er ingen kill switch, selv om Android 7.0+ har en innebygd kill switch som fungerer med alle VPN-apper.

IOS VPN-appen ser nesten identisk ut med Android VPN-appen, men bruker IKEv2-protokollen og tilbyr ikke tilfeldig portskanning.

Kundeservice

Selv om nettstedet har en widget for live chat-stil, er svarene kun via e-post. Vi stilte noen spørsmål som riktignok var ganske tekniske, men som aldri fikk svar. La oss bare si at dette ikke gjorde inntrykk på oss!

Det er også installasjonsveiledninger og noen få tekniske guider med feilsøkertype på nettstedet.

Personvern og sikkerhet

Jurisdiksjon

ZenMate selv er basert i Tyskland. Dette er et land kjent for sine sterke personvernlover for data, og var i 2018 det første landet som helt tilpasset sin databeskyttelseslovgivning med GDPR.

I motsetning til dette, har den også vedtatt EUs datalagringsdirektiv som nå er ugyldig-på-menneskerettighetsgrunner i lokal lov. Dette trådte i kraft i 2016 og krever at alle leverandører av telekommunikasjoner og internettjenester beholder brukermetadata i opptil 10 uker. Dessverre inkluderer definisjonen av "metadata" brukt av loven en liste over alle besøkte nettsteder.

Foreløpig kan vi ikke bestemme om datalagringsloven gjelder for VPN-tjenester med base i Tyskland.

Tyskland er en nær alliert USA og NSA baserer sitt europeiske hovedkvarter i landet. Loven for kommunikasjonsinnsamling 2016 ga autorisasjon for Tysklands føderale etterretningstjeneste (BND) omfattende makt til å overvåke all internetttrafikk som kommer inn og ut av landet.

I 2018 ble ZenMate kjøpt opp av Kape Technologies, et selskap som nå ser ut til å være basert i Storbritannia. Dette er langt fra ideelt siden Storbritannia nå håndhever noen av de mest omfattende masseovervåkingslovene som noen gang er vedtatt hvor som helst, og som et grunnleggende medlem av Five Eyes spionerende allianse, jobber GCHQ-sikkerhetsbyrået sitt i nært samarbeid med NSA.

Tømmerstokker

ZenMate-nettstedet samler inn mye personlig informasjon når du besøker den, inkludert din unike internett-adresse (IP). Den lange personvernregelen beskriver hva den gjør og ikke gjør med informasjonen som er samlet inn fra nettstedet, eller som du gir den når du registrerer deg for tjenesten.

Bare for å stresse, gjelder dette bare nettstedet. Selv om det er ganske kort, sier personvernpolitikken tydelig (om ganske kort; ZenMate forteller oss at dette snart vil endres) at det ikke føres noen logger når du bruker VPN-tjenesten selv:

"Ovennevnte personopplysninger er ikke på noe tidspunkt assosiert med noen form for aktivitet utført av brukeren i ZenMate VPN-tunnelen, som IKKE er registrert, logget eller lagret i det hele tatt."

Vi ønsker imidlertid at det var tydeligere om tyske VPN-tjenester er inkludert i loven om oppbevaring av data, og derfor er lovpålagt å føre logger i 10 uker.

Teknisk sikkerhet

Windows-appen bruker OpenVPN-krypteringsprotokollen som standard, selv om du kan bytte til IKEv2 eller IPsec. Android- og macOS-appene bruker OpenVPN, mens iOS-appen bruker IKEv2.

Når du bruker OpenVPN, er datakanalen sikret ved hjelp av en AES-256-CBC-chiffer med SHA-256 hash-godkjenning.

Informasjon er ikke tilgjengelig om innstillinger som brukes for kontrollkanalen, selv om de sannsynligvis er de samme som brukes av CyberGhost: en AES-256-CBC-kode med SHA256-hash-godkjenning. Kontrollkanal: en AES-256-chiffer, RSA-4096 nøkkelkryptering og SHA384-hash-godkjenning. Perfekt taushetsplikt fremover gis av en ECDH-4096 nøkkelutveksling.

Noe som er et veldig sterkt oppsett.

ZenMate bruker også 100% bare metall-servere, noe som er gode nyheter for personvernet. Som allerede nevnt oppdaget vi WebRTC-lekkasjer i Windows, men appene er ellers sikre.

Siste tanker

ZenMate er en enkel å bruke billig VPN-tjeneste som gjør som det står på tinn. Som sådan tror vi det gir god valuta for pengene for den mer tilfeldige VPN-brukeren.

Partitur på dørene

8/10

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me