Cake Web Browser Review

Cake Web Browser

Cake Web Browser är ett mobilt webbläsaralternativ till Chrome, Firefox eller Safari som påstår sig ha utformats från grunden med integritet i åtanke. Det lanserades först 2016 av devs baserade i USA.

ProPrivacy.com Göra
7,5 av 10

Sammanfattning

Till skillnad från sekretessbaserade sökmotorer som körs i din befintliga webbläsare - Cake ger ett fristående gränssnitt som är specifikt utformat för att ge användarna extra funktionalitet och helt integrerad integritet.

Cake-webbläsare är ett intressant förslag eftersom experter tidigare har väckt oro över möjligheten för Chrome att skicka telemetri tillbaka till Google - även när användare styr bort från Googles sökmotor.

Med det i åtanke bestämde vi oss för att titta närmare på den här webbläsaren för att se om dess funktioner verkligen är värda att gräva andra vanliga webbläsare för.

Cake Browser

Cake browser - Översikt

Din webbläsare är din utgångspunkt för internet. Av den anledningen kan hur din webbläsare beter sig och behandlar data ha en enorm effekt på din totala integritet.

Genom design tenderar webbläsare att lagra din webbläsarhistorik så att du enkelt kan komma tillbaka till en sida du tidigare har besökt. De tillåter också företag att lämna cookies bakom sig så att de kan spåra dig om du återvänder till deras webbplats.

Cake Web Browser riktar sig till det mobila utrymmet genom att föra samman befintliga och nya funktioner

Dessa typer av webbläsarfunktioner ger extra funktionalitet och användarvänlighet. De har emellertid också allvarliga nackdelar med sekretess - det är därför många konsumenter vänder sig till tillägg som Privacy Badger, Ghoster och Adblock Plus för att förhindra oönskade skript, blockera spårning och kakor och förhindra att annonser visas.

Fördelen med denna typ av blockering är inte bara bättre integritet, utan en smidigare upplevelse. När allt kommer omkring kan blockering av massor av innehåll som du inte är intresserad av minska sidbelastningstiderna och rensa skärmen.

Tidigare var Firefox den mest populära webbläsaren för att få bättre integritet online. Nu riktar emellertid Cake Web Browser det mobila utrymmet genom att föra samman befintliga och nya funktioner, försöka ge användare mer kontroll över sina data och en bättre surfupplevelse.

Cake Browser mobilapp

Funktioner

 • Appar för iOS och Android
 • Anonym surfning
 • HTTPS överallt
 • Inbyggd antispårning och annonsblockering
 • Funktionen 'Spåra inte' informerar webbplatser som du inte vill spåra
 • Lösenordskydd - aktivera lösenordsskydd för din webbläsare
 • Privat tidsbomb - stäng privata flikar automatiskt efter en viss tidsperiod, eller när du stänger webbläsaren
 • Gruppsökning - svep automatiskt igenom resultat från flera söktjänster online
 • Prenumerera på och följ webbplatser från Cake-webbläsaren
 • Dra igenom sökresultaten för att besöka varje sida och utvärdera sökresultaten direkt
 • Mörkt tema, ljust tema eller auto som växlar mellan dem beroende på tid på dagen
 • Välj bland olika sökmotorer inklusive DuckDuckGo

Uppstart

Ladda ner och installera Cake är en bris. Det kräver drygt 10 MB utrymme, vilket innebär att det inte kommer att lämna ett massivt avtryck på din enhet. När den har installerats ger appen dig ett kort genomgång som gör att du får en känsla av vad som erbjuds.

Välkommen till Cake Browser

Efter introduktionerna hälsas användarna av hemskärmen. Till skillnad från andra webbläsare som helt enkelt laddar din önskade hemsida, får du vad som bäst kan beskrivas som en skiva kaka.

Cake webbläsare hemma

Du får en anpassningsbar bild högst upp på skärmen som kan ändras genom att klicka på inställningsikonen längst upp till höger. Här kan du också ställa in alla viktiga sekretess- och säkerhetsfunktioner, till exempel lösenordsskydd. Som ni ser är hemsidan livlig, och estetiken påminner oss om en mashup mellan Safari och Chrome.

För Android-användare finns det något med Cake som ger en känsla av sofistikering, och detta kan vädja till önskningar för en iOS-liknande upplevelse.

Därefter träffade vi inställningskuggen i det övre högra hörnet för att ställa in de primära sekretessfunktionerna.

Cake browser-inställningar

Först sätter vi Cake endast på HTTPS. När detta är aktiverat vägrar webbläsaren att öppna alla webbplatser som inte är HTTPS-skyddade. Det här är bra, speciellt för människor som gör en massa slumpmässig webbsökning och shopping - vilket kan få dig att snubbla över dumgy webbplatser.

Därefter ställer vi in ​​ett lösenord. För att göra detta, helt enkelt ange en stift två gånger. Från den punkten behöver du lösenordet för att öppna appen. Detta hindrar någon från att kunna komma åt din historik, sparade konton och lösenord. Detta är en användbar och unik säkerhetsfunktion som vi rekommenderar att använda - i fall din enhet någonsin faller i fel händer.

Pop-up-blockering och annonsblockering är som standard aktiverade, och vi rekommenderar att du lämnar dessa på för att få den bästa upplevelsen. Detsamma gäller för funktionen Spår inte.

Genom att klicka på “VPN” visas en annons för VPN-leverantören TunnelBear, som fick en respektabel 8,5 av 10 i vår recension. Ändå är detta inte det bästa av någon fantasi, och det är värt att notera att Cake kommer att fungera med alla VPN. TunnelBear får helt enkelt rampljuset tack vare ett marknadsföringsavtal med utvecklarna.

Genom att klicka på Sökmotor kan du välja din favorit sökmotor. Bland alternativen är Google, Yahoo (DDC) och Bing. Eftersom vi är angelägna om sekretess - valde vi DuckDuckGo.

Alternativ för sökmotorer

För de människor som vill spara data i en mobiltelefonplan är alternativet att hindra Cake från att ladda in webbplatser i bakgrunden. Detta är ett utmärkt sätt att se till att du bara laddar ner de data du faktiskt behöver. Visst kommer detta att bromsa upplevelsen lite, vilket innebär att personer med dataproblem kan finna sig bättre att hålla sig till en traditionell webbläsare.

Å andra sidan kommer den integrerade annonsblockeringen att minska onödiga data - så det finns ett argument både för och emot. Vi beslutade att ställa in Dataanvändning inställning på ”endast på WiFi” för att säkerställa att vi får den mest datavänliga upplevelsen som möjligt.

Enkel användning

Cake-webbläsaren revolutionerar hur du gör sökningar genom att låta dig svepa igenom resultaten från webbsökningar direkt utan att behöva tråla igenom sökresultaten. Huruvida detta tilltalar dig är personligt - och beror till stor del på om du gillar den traditionella metoden att skanna sökresultat och välja en sida själv, vilket är ett alternativ.

En sak som är värd att tänka på är att det här är en webbläsare som bara är mobil och upplevelsen är specifikt inriktad på mobilanvändare.

Vi testade Cake på Android och iOS och det ändrar verkligen din surfupplevelse. Cake presenterar sökresultat i ett fulladdat kortformat så att du direkt kan komma åt relevanta resultat. Dessutom laddas de nästa två resultaten permanent i bakgrunden så att du snabbt kan svepa igenom dem. Det här är bra för människor som gillar att bläddra igenom resultat för att se om sidor är relevanta. Men det kanske inte är det bästa för integriteten (mer om detta senare).

Det är också värt att tänka på att Cake är utformad för att föredra sidor med snabbare laddningstid. Som ett resultat skakar Cake något sökresultat från Googles sökrobotar. Detta kan potentiellt påverka kvaliteten på sidor som laddas först, vilket kanske inte tilltalar alla.

Sammantaget tyckte vi att upplevelsen var bra, och Cake verkar vara väl lämpad för webbläsning under shopping - eller för underhållningsändamål. Men för alla som gör mer seriös forskning kan en traditionell webbläsare förbli gynnsam.

Innehåll curation

Där kaka utmärker sig är hur den sammanställer innehållet och låter dig anpassa resultat. Cake är utformad för att tillgodose dina personliga behov, men också för att ge dig tips om vad du kanske vill se.

Till exempel när du startar appen ger den dig en lista över dagens trenderande fem bästa sökningar. Huruvida detta tilltalar dig beror på om du gillar att övervaka trender.

Följ webbplatsens innehåll

Funktionen Följ webbplatsen låter dig lägga till sidor till din hemsida, och detta lägger säkert till ett lager av anpassningsbarhet som borde vädja till alla. Den enda potentiella nackdelen är att du kan fastna i en nisch som skapats av din egen vilja och kan hitta dig mindre trolig att snubla på nya saker. Det är visserligen här som den trenderande funktionen kan komma till nytta.

Under sökningar är det möjligt att anpassa de webbplatser du får först. Om du till exempel föredrar att få visade sökresultat från eBay snarare än Amazon först - kan du ändra detta i nedrullningsresultaten efter sökning och detta kommer att hålla fast från och med sedan.

grupper

Gruppens sökfunktion är som flikarna du får i Google-sökning, så att du kan gruppera sökningar så att du får resultat som videor, bilder eller shopping. Denna gruppering i kombination med svepfunktionen ger en avslappnad känsla av kontroll. Som ett resultat kanske alla som lägger ner mycket tid på att söka efter specifika typer av innehåll vill prova Cake.

spara innehållsgrupper

Följande

Från det ögonblick du gör en sökning börjar svepupplevelsen. Att svepa åt vänster visar det första sökresultatet. Om det här resultatet inte är det du behöver, behöver du helt enkelt svepa åt vänster.

När du stöter på en webbplats som intresserar dig kan du klicka på följ för att lägga till den på din hemsida. Vi gillar det faktum att webbplatserna som kom före och efter listas högst upp på sidan, eftersom det här gör att du kan hålla reda på webbplatser när du sveper igenom dem.

för att följa en innehållsgrupp

kategorier

Tillbaka på hemsidan, genom att klicka på kategorier kan du söka på webbplatser via grupprubriker. Dessa är indelade i åtta kategorier, bestående av nyheter, teknik, sport, spel, roliga, filmer, TV och musik, mode och stil och resor.

Sök på webbplatser via innehållsgrupp

Vid första anblicken verkar denna funktion vara användbar. Delsektionerna kan emellertid inte sökas individuellt och det som finns där kanske inte tilltalar dig alls - så det är helt fullt.

Å andra sidan, efter att ha använt Cake i ett par dagar, fick vi en känsla av att ju mer du använder webbläsaren och bekanta dig med det, desto mer sannolikt är det att du kommer att dra nytta av den.

Integritet

Vi beslutade att titta närmare på sekretessfunktionerna för att se om vi lätt kunde märka dem i aktion. Vi besökte flera webbplatser som vi känner till för att visa många annonser, och vi fick en annonsfri upplevelse. Forbes-artiklar, som vanligtvis är fyllda med annonser, hade inga.

Därefter gick vi på en populär streamingwebbplats, och Cake blockerade alla popup-fönster som vanligtvis serveras. Trots denna bekvämlighet kommer vissa strömmar inte att laddas eftersom de inte fungerar med annonsblockerare aktiverade. Detta är en liten nackdel som du kommer att uppleva om du surfar på nätet med alla Kakas sekretessfunktioner aktiverade.

Samma sak gäller alla webbplatser som inte har ett SSL-certifikat; Tvinga HTTPS kommer att hindra att sidorna laddas. Om du litar på en webbplats som inte är HTTPS, kan du alltid inaktivera den en stund. Vi rekommenderar dock att du lämnar den på eftersom den kommer att hindra dina data från att bli offer för Man-in-the-Middle-attacker, och det kommer att hindra dig från att snubla över potentiellt skadliga eller komprometterade webbplatser.

För alla som vill surfa privat är motsvarigheten till Google Incognito tillgängligt. För att öppna ett privat surffönster, klicka på flikar längst ner till höger på hemsidan. Detta säkerställer att alla sidor du besöker inte läggs till i din historik. Dessutom kan du ställa in en "tidsbomb" på den privata fliken så att den stängs automatiskt om du lämnar appen inaktiv i tre minuter.

Sekretessläge

Funktionen Do Not Track (DNT) är allt bra och bra i teorin, men det är värt att notera att medan vissa stora webbplatser (Reddit, Twitter, Pinterest, till exempel) har åtagit sig att respektera DNT-förfrågningar, ignorerar de flesta annonsörer helt. Detta är en massiv begränsning av DNT som innebär att den inte fungerar lika effektivt som antispårningsförlängningar, till exempel Privacy Badger (som finns tillgängligt i Firefox-webbläsaren för Android).

På många sätt ger DNT dig en falsk känsla av säkerhet eftersom den inte faktiskt hindrar spårningen från att inträffa. Dessutom är den här funktionen inget speciellt. Både Chrome och Firefox har DNT, vilket innebär att det här inte är en funktion som är värd att skryta av.

I fortsättningen kontrollerade vi Privacy Policy för att se vad företaget påstår sig göra med data. Sammantaget verkar policyn bra, även om de går så långt som att varna kunderna att använda ett VPN om de vill separera sina IP-adresser från sökbegärningarna.

Detta är viktigt eftersom förfrågningar kan spåras tillbaka till användarens IP-adress, även när du söker i privat läge. Dessutom, även om din lokala historik inte kommer att lagra några sidor som du besökt i privat läge - din Internetleverantör kan fortfarande spåra alla sidor du besöker.

Faktum är att såvida du inte använder ett VPN kan Cake potentiellt skada din integritet: Vanligtvis när du använder en sökmotor kan din ISP inte se de enskilda sökningarna du gör på grund av HTTPS-krypteringen på sidan. Men eftersom Cake-webbläsaren automatiskt laddar tre sidor åt gången när du gör en sökning, ger detta din ISP mer information än vanligt; som den kan använda för att räkna ut dina sökningar när du gör dem.

Vi märkte också att Cake medger att skräddarsy annonser med söktermer i normalt läge:

"I normalt surfläge kan Cake skicka söktermer till en partner som returnerar relevanta sponsrade resultat (Cake gör inte denna begäran i privat läge)."

Och Cake avslöjar att din IP-adress kan vidarebefordras till de sökmotorer du använder. Så, medan Cake inte spårar dig, är det inte att granska dina sökförfrågningar - vilket innebär att Google fortfarande kan skapa en databas över dina sökningar bredvid din IP-adress:

"Även om vi måste lämna din IP-adress på webbbegäranden för webbplatser du besöker eller de sökmotorer du väljer (en IP-adress är ett väsentligt tekniskt element för webbplatser och sökmotorer), kopplar vi aldrig den IP-adressen till någon sökning eller surfhistorik, och vi associerar den aldrig med ditt namn, e-postadress eller annan personligt identifierande information utan din vetskap och samtycke. "

Som ett resultat måste du hålla dig till att använda en privat sökmotor förutom Cake Browser för att få vattentät integritet.

Slutsats

Även om Cake verkligen ger en annorlunda upplevelse, verkar tanken på att den på något sätt är mer privat än andra webbläsare något av ett fel. De flesta av de sekretessfunktioner som Cake har finns tillgängliga i Firefox. Så om du inte specifikt gillar lösenordsskyddet eller "Time Bomb" -funktionen, finns det inget här att vrida huvudet.

Inbyggd annonsblockering och pop-up-blockering är bra, men dessa funktioner kan enkelt läggas till Firefox eller Chrome med tillägg som ger dig ännu bättre resultat. Visserligen är den helt reklamfria upplevelsen du får med tårta direkt ur rutan bättre än vad du söker på enskilda sökmotorer - och det gör det definitivt värt att ge Cake en chans.

En nackdel är att du för närvarande inte kan lägga till integritetsförlängningar som Privacy Badger, Ghostery eller uBlock Origin till Cake - vilket innebär att du inte kan blockera skript eller blockera spårning helt.

Den här webbläsaren är att föredra för de som inte gillar att hoppa fram och tillbaka hela tiden mellan webbsidor och sökresultat. Och för människor som främst använder sin webbläsare för shopping och underhållning - kommer denna webbläsare att skapa en rolig mobilupplevelse.

Avslutningsvis kommer Cake att bli ett mycket personligt val beroende på vad du letar efter i en webbläsare. Men om vattentät integritet och online-säkerhet är det du letar efter, verkar det bättre att hålla sig till att använda Firefox med ett val av topp-of-the-range tillägg.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me