DeleteMe-gennemgang

Slet mig

Slet mig
er en service, der giver internetbrugere mulighed for at rydde op i deres digitale fodaftryk ved at hjælpe dem med at slette deres oplysninger hos førende datamæglere. Som et resultat af at slette personlige oplysninger fra førende dataindsamlingstjenester som Spokeo, BeenVerified og Intelius, kan brugerne reducere mængden af ​​personlige oplysninger, der vises i Google-søgeresultater. I denne DeleteMe-gennemgang ser vi på prisen, brugervenligheden, sikkerhed og mere.

ProPrivacy.com score
8 ud af 10

Resumé

DeleteMe ejes af Abine, Inc., et techfirma med base i Boston, USA. Ud over sin premium DeleteMe-service tilbyder Abine en velkendt password manager Blur. Begge tjenester fokuserer på at give internetbrugere privatliv. Blur kan dog bruges gratis og koncentrerer sig om sikker adgangskodestyring og adblocking / tracker-blokering.

DeleteMe hævder at have fjernet 20 millioner personlige lister fra datamæglerdatabaser

DeleteMe blev først lanceret tilbage i 2010. For kunder, der betaler for DeleteMe, giver tjenesten ro i sindet ved at sikre, at følsomme personlige oplysninger ikke sidder rundt på servere og venter på at blive hacket.

Selv uden at hacking at bekymre sig om, kan dataggregater være en enorm smerte. Datamæglere tjener ved at sælge dine detaljer til tredjepart. Dette betyder, at selvom de har dine data i deres database, kan dine oplysninger blive spredt uden din viden eller samtykke.

Hvad mere er, som et resultat af, at dine data vises på data, der samler websteder - det er sandsynligt, at nogle af dine personlige oplysninger kan vises i søgeresultater online. Dette kan have en negativ indvirkning på dit privatliv, og din personlige sikkerhed kan blive truet ved at give hackere nogle oplysninger, der er nødvendige for at udføre social engineering angreb (phishing). Under de værste omstændigheder kan dine data endda bruges til at udføre svig eller identitetstyveri.

Prisfastsættelse

Alle, der vil drage fordel af Abines DeleteMe-tjeneste, kan gøre det via tre forskellige abonnementsplaner:

  • En grundlæggende plan giver en internetbruger mulighed for at fjerne deres oplysninger fra datamæglerwebsteder i et år. Denne plan koster svarende til $ 10,75 pr. Måned ($ 129 faktureres årligt).
  • Brugere, der vælger at betale $ 19.08 pr. Måned ($ 229 faktureres årligt), kan slette to menneskers data fra datamæglerens databaser i et år.
  • Endelig kan brugere vælge at betale for to brugere for at få deres data slettet i to år til en pris af $ 14.99 pr. Måned ($ 349 faktureret toårigt).

SletMe-prissætning

Som du kan se, er DeleteMe ganske dyr. Og fordi det at holde dine data væk fra datamæglerwebsteder er en løbende proces (der kræver regelmæssig kontrol for at se, om dine data er blevet tilføjet igen) er DeleteMe ikke tilgængeligt som et engangskøb. I stedet skal alle, der virkelig er bekymrede for, at deres data fjernes fra at blive vist på data, der samler websteder og søgeresultater, betale for tjenesten på ubestemt tid.

Dette er en temmelig stor ulempe ved denne form for service og betyder, at det vil være en løbende udgift at holde dine data væk fra datamæglerwebsteder.

Hvilken type data fjerner de?

Enhver, der beslutter at abonnere på DeleteMe, kan forvente, at oplysninger om sig selv bliver fjernet fra førende datamæglere. Dette inkluderer fjernelse af deres navn, adresse, alder, telefonnummer, e-mail-adresse, fotos - og endda fotos af deres hjem - fra databaser.

Nedenfor er et skærmbillede af, hvad du kan finde ud af om den gennemsnitlige person, hvis du søger efter dem online. Dette er den type post, som DeleteMe er designet til at slippe af med.

Oplysninger om Donald J Trump fra af DeleteMe

Som et resultat af at bruge DeleteMe vises abonnentdata derfor ikke i online-søgeresultater. Det vil sige, medmindre søgeresultaterne viser oplysninger, der er indeholdt på legitime webstedstjenester, hvor disse oplysninger blev leveret af brugeren direkte - eller når personlige oplysninger vises på nyhedswebsteder af en eller anden grund. Ved anmodninger om fjernelse af denne art vil fjernelse af resultater fra søgemaskinerne indebære at påberåbe sig retten til at blive glemt (ikke aktuelt tilgængelig i USA - men er tilgængelig i EU).

Det er således værd at bemærke, at DeleteMe ikke er en tryllestav, der magisk får dig til at forsvinde fra Googles søgeresultater. Men snarere er en tjeneste, der er designet til at fjerne dine data fra datamæglere - som har den sekundære effekt af at få nogle af dine personlige data til at forsvinde online - på steder, hvor internetbrugeren aldrig aftalte, at disse data skulle deles.

For abonnenter, der beslutter at investere i et DeleteMe-abonnement, er de slags tjenester, de kan forvente at få deres data fjernet fra, som følger (DeleteMe fjerner i øjeblikket brugere fra ca. 38 tjenester i alt):

Virksomhed, hvad det bruges til
Bekræftet Baggrundskontrol
PeopleSmart Offentlige poster
Spokeo People Search Engine
PeekYou People Search Engine
Addresses.com Verifikation af virksomheder og identitet
Intelius Offentlige poster & Telefonnumre
PeopleFinders Offentlige poster
Whitepages Offentlige poster
Whitpages Pro Offentlige poster
Avanceret People Search People Search Engine
Nem baggrundskontrol Baggrundskontrol
Gule Sider Forretning & Individuelle lister
ZabaSearch People Search Engine & Omvendt telefonnummeropslag
People Lookup People Search Engine
USA-søgning Baggrundskontrol, omvendt telefonopslag & Ejendomsposter
Anywho People Search Engine & Omvendt nummeropslag
DexKnows People Search Engine
E-mail Finder E-mail-opslag
Privat øje People Search Engine
Public Records.com Offentlige poster & Baggrundstjek
Offentlig post nu Baggrundskontrol af telefonopslag
The Public Records.com Offentlige poster
Phonesbook Publick Records & Telefonnumre
Gratis telefonspor Reverse Phone Lookup
Neighbors.me Offentlige poster
USA People Search People Search Engine & Omvendt telefonnummeropslag

Som du kan se, er de nævnte datamæglere primært USA-baserede. Dette skyldes, at DeleteMe er en USA-baseret tjeneste, og du betaler for, at dine data fjernes fra vestlige dataggregationsservices.

Som et resultat kan alle data om dig, der opbevares af datamæglere i udlandet, ikke nødvendigvis fjernes med succes af denne service. Dette er en svag begrænsning af DeleteMes service, hvilket kan betyde, at den appellerer til amerikanske indbyggere mere.

På den anden side er det vores forståelse, at den, der håndterer din DeleteMe-kampagne, vil engagere sig i forskning for at forsøge at finde dine data online, og hvis en DeleteMe-agent er i stand til at finde dine data på en hvilken som helst service, hvor de kan fjernes - al indsats for at fjerne det vil blive lavet. Det er også værd at bemærke, at amerikanske websteder ofte indeholder data om udenlandske indbyggere, så DeleteMe er stadig nyttigt, selvom du ikke er bosat i USA..

Brugervenlighed

Det er ekstremt let at bruge Abine DeleteMe. Når en bruger har abonneret, skal de starte med at give alle de data om sig selv, som de vil have fjernet fra aggregeringsdatabaser. Virksomheden beder brugerne om detaljer såsom deres navn, adresse, fødselsdato, telefonnumre og eventuelle aliaser, de har, eller navn, de tidligere har været kendt af (pigenavn, almindelige stavefejl osv.)

Brugeroplysninger

Brugere kan tilføje så mange adresser, navne, e-mails og telefonnumre, der vedrører sig selv, som de vil, og hvis de glemmer alle detaljer, kan de starte en ny kampagne, når den første er gjort. Herefter skal brugerne uploade, e-maile eller faxe DeleteMe et billede af deres kørekort, pas - eller et andet statsudstedt ID - for at verificere, at de er den, de siger, de er. DeleteMe har brug for denne redigerede version af dit ID (du kan skjule fotoet og ID-nummeret) for at fjerne dig fra nogle tjenester.

upload identifikationskort

At give dine følsomme personlige data til DeleteMe kan virke noget kontraproduktivt til det endelige mål om at få privatliv. Dette er dog den eneste måde, som firmaet kan slette dine data på, så det ser ud til at være rimeligt at give DeleteMe PI, hvis du faktisk ønsker, at tjenesten skal fungere.

Når tjenesten har dine detaljer, kan den begynde processen med at bede datamæglere om at fjerne dine data fra dens database. Dette opnås ved at sende en "opt-out" -anmodning, der beder om, at dine data fjernes fra disse tjenester. Det er ganske vist noget, du selv kan gøre. Så du betaler for bekvemmelighed, i modsætning til en service, du kun kan få med DeleteMe.

Processen

At videregive dine data til DeleteMe starter din første kampagne. Abonnenter kan slette så meget data om sig selv, som de vil, og de kan tilføje ekstra data, som de følger med. Dette sikrer, at eventuelle tidligere adresser eller flere adresser (hvis de for eksempel ejer mere end et hus) fjernes med succes fra datamæglerdatabaser.

Pågående beskyttelse af personlige oplysninger

En ting, der er værd at huske på, er, at du behøver at vente på, at DeleteMe sender dig en rapport til en løbende anmodning, før du er i stand til at tilføje ekstra data til din kampagne. Virksomheden fortalte os:

”Hvis du glemmer at tilføje oplysninger (alias, tidligere adresser osv.) Til dit DeleteMe-datablad, kan du til enhver tid tilføje dem til dit datablad ved at logge ind på din konto. Hvis du allerede har modtaget din første DeleteMe-rapport (med nogle oplysninger mangler), kan du anmode om en "ad hoc" rapporter fra vores supportteam for at inkludere de nye oplysninger i rapporteringsprocessen. Dine nye oplysninger vil derefter blive inkluderet i alle fremtidige rapporter. ”

Således kan du ikke opdatere din kampagne på første dag, men skal i stedet vente på, at firmaet først skal håndtere den originale anmodning. Af denne grund er det værd at sikre, at du får det rigtigt første gang og giver alle dine adresser, aliaser og andre data, du vil slette, inden du trykker på Enter.

Når dine data er blevet fjernet, kontrollerer firmaet hver tredje måned for at se, om datamæglere igen har indsamlet data om dig. Hvis de har det, gentages processen for at sikre, at dine data igen slettes fra disse databaser.

Alle abonnenter får en detaljeret statusrapport efter hver fjernelsessession, som klart forklarer nøjagtigt, hvilke data der er blevet fjernet og fra hvilke tjenester. Selvom DeleteMe hævder at udføre tjenesten i et år, er det, hvad det rent faktisk gør, at slette dine data fire gange. Én gang når du tilmelder dig, og derefter efter tre måneder, seks måneder og efter at ni måneder er gået. Derefter er der gået et år, og det er tid til, at et nyt abonnement betales.

Det er også værd at bemærke, at abonnenter kan tilføje så mange mennesker til deres konto, som de vil. Mens hver ny person skal betales for én ad gangen til en pris af

Privatliv og sikkerhed

At være baseret i USA betragtes ikke som en god placering, hvor en privatlivets service skal baseres. USA er hjemsted for warrants og gag-ordrer, der tillader regeringen at tvinge virksomheder ikke kun til at bevare og give alles data til regerings efterretningsbureauer - men også at gøre det i absolut hemmelighed.

Amerikanske love betyder, at det potentielt er muligt, at DeleteMe allerede har fået en garanti, der tvinger den til at bevare alle de data, du leverer den. Hvis dette var tilfældet (og der er ingen måde at vide), kunne dine data være i færd med at blive videresendt til den amerikanske regering af DeleteMe.

Med denne privatlivets fred ude af vejen, kan vi henvende os til dets privatlivspolitik for at se, hvad garantier firmaet leverer til dine data. Fortrolighedspolitikken lover ikke at sælge kundedata, og siger, at data kun vil blive brugt af DeleteMe og dets tredjepartsentreprenører til levering af tjenesten. Fra politikken:

”Mange virksomheder drager fordel af deres brugere ved at sælge deres info, men det gør vi aldrig. Vi bruger kun de data, vi indsamler, om den måde folk bruger vores produkter og vores hjemmeside til at opbygge bedre produkter. Vi vil aldrig dele nogen personlige data om din online aktivitet eller bruge dem til at målrette dig individuelt. Hvis du vælger at tilmelde dig vores nyhedsbreve eller modtage e-mail-opdateringer af vores privatlivsblog, sender vi lejlighedsvis e-mails med kuponer, meddelelser og Abine-nyheder. ”

I politikken hedder det også, at:

”Nogle af vores andre tjenester (som DeleteMe) kan muligvis også kræve noget datadeling for at levere tjenesten, såsom at bede om, at tredjepartswebsteder (datamæglere og informationsaggregater) fjerner eller undertrykker dine personlige oplysninger fra deres websteder. For at imødekomme dine opt-out-anmodninger, er vi muligvis nødt til at identificere fortegnelser over dataforhandlere, som nødvendigvis kræver at dele dele af dine data med dem. ”

Denne del af fortrolighedspolitikken forklarer, at firmaet skal dele dine data med datamæglerfirmaer for at få dem til at slette dem. En lille bekymring er, at DeleteMe siger, at datamæglere kan "fjerne eller undertrykke" disse data. Hvad der synes problematisk er, at DeleteMe potentielt kunne videregive nogle data til datamæglere og informationsaggregatorer, som de ikke i øjeblikket har.

Fortrolighedspolitikken ser ud til at antyde, at nogle datamæglere kan "undertrykke" snarere end at slette dine data. Dette betyder, at datamæglere efter en bestemt periode kan begynde at behandle dine data igen (og muligvis have nogle ekstra uddrag af data, du har fået fra DeleteMe). Dette er en begrænsning af tjenesten, fordi selvom DeleteMe kan gøre alt, hvad der er i sin magt, for at bede datamæglere om at slette dine data, kan det faktisk ikke garantere, at disse datamæglere helt sletter alle dine data. Det er muligt, at datamæglere kan vælge at lægge dine oplysninger på is.

Uanset om du beslutter at bruge DeleteMe drejer det sig om et par vigtige overvejelser: Om du har råd til det. Uanset om du har tillid til den amerikanske regering (og du kan overholde muligheden for, at dine data kan blive opfanget af amerikanske myndigheder). Og om du har tillid til datamæglerfirmaer til permanent at slette dine data i stedet for bare at "undertrykke" dem i en bestemt periode.

Kunde service

Det er ikke vanskeligt at bruge DeleteMe, og det ser ud til, at der ikke er nogen grund til, at en bruger er nødt til at kontakte kundesupport for at få tjenesten til at fungere korrekt. For dem, der har problemer eller ikke kan forstå noget, er det imidlertid muligt at kontakte support.

Hjemmesiden har en kontaktformular og et helpcenter, der er fyldt med nyttige ofte stillede spørgsmål, og i USA's åbningstider (mandag til fredag ​​9 til 17:00 Eastern Time) kan brugere stille spørgsmål via live chat på sin hjemmeside også.

kontakt os formular

Vi besluttede at teste kontaktformularen og var glade for at finde ud af, at vi fik svar meget hurtigt. Dette betyder, at du ikke har problemer med at stille spørgsmål om brug af tjenesten, selvom live chat er lukket.

Konklusion

At søge efter et navn og adresse online får normalt enten helt eller delvis resultat til at vises på dataggregatwebsteder. Normalt redigerer disse slags websteder nogle af oplysningerne - mens de stadig gør det indlysende, at den rigtige person er fundet. Websteder som Spokeo beder derefter interesserede parter om at betale for at se hele filen for denne person.

Med et DeleteMe-abonnement bør udførelse af disse slags søgninger ikke resultere i, at der ikke vises nogen data på nogen af ​​disse datamæglerwebsteder, hvilket betyder, at dine data ikke længere er til salg. Så fungerer det?

Efter vores indledende kampagne fandt vi, at vores data faktisk var meget sværere at finde. Alle datamæglerwebsteder, der blev kontaktet, havde faktisk behandlet DeleteMe's anmodning, hvilket betyder, at vores digitale fodaftryk var blevet massivt forbedret ved hjælp af tjenesten, hvilket betyder, at det er fair at sige, at denne service gør alt, hvad det lover.

Der er ganske vist nogle potentielle bekymringer omkring dens US-base. For at DeleteMe skal kunne udføre sin tjeneste, skal du direkte give dine personlige data, hvilket betyder, at firmaet får en masse følsomme oplysninger om dig, som de potentielt kan videregive til den amerikanske regering.

Vi foretrækker, at DeleteMe er baseret i Schweiz eller Holland; lande, der har bedre beskyttelse af privatlivets fred for forbrugerdata, og hvor der ikke er noget potentiale for, at data hemmeligt indsamles af myndighederne, uden at forbrugerne er udtrykkeligt informeret. Dette er dog en mindre uenighed, der kun vil vedrøre mennesker med især forhøjede trusselmodeller.

Det er også sandt, at DeleteMe leverer en service, som det er muligt for forbrugerne at gøre selv. Og efter vores mening er den bedste måde at beskytte dit digitale privatliv altid at minimere, hvem der har dine data. Tor denne grund, at gøre det selv er sandsynligvis den bedre mulighed.

Selvfølgelig kan det faktisk være en lang og omhyggelig proces at gå foran og kontakte datamæglere for at bede dem om at fjerne dine data. Af denne grund er det forståeligt, hvis du foretrækker at betale DeleteMe i stedet.

For nogle internetbrugere giver betaling af $ 10,75 om måneden en fremragende værdi for pengene - især hvis du er bosiddende i USA, hvis data bliver markeret med et stort antal online datamæglere.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me