Fastmail anmeldelse

Fastmail

Fastmail
er en e-mail-udbyder, der blev lanceret for tyve år siden i 1999. Tjenesten annoncerer sig selv som en sikker e-mail-løsning, der beskytter brugernes privatliv. Til dette formål hævder den aldrig at tjene penge på indholdet af bruger-e-mails - som det er tilfældet med e-mail-giganter som Google, Yahoo og Microsoft.

ProPrivacy.com score
8 ud af 10

Resumé

Denne e-mail-udbyder har kontorer i Australien og USA. Det er også værd at huske på, at e-mail-tjenesten blev erhvervet af det norske softwarevirksomhed Opera allerede i 2010.

Det er imidlertid et australsk selskab, og det hævder kun at svare på australske retsafgørelser - ikke amerikanske. Imidlertid er dens servere baseret i USA, hvilket efter vores mening betyder, at det kunne blive serveret en warrant og en gag-ordre.

Desværre er Australien ikke et særlig godt sted at basere en privat e-mail-service (og heller ikke USA). Dette skyldes, at Australien er en del af Five Eyes-overvågningsaftalen og er en nation, der håndhæver invasive obligatoriske love om datalagring. Derudover vedtog Australien for nylig lovgivning, som myndighederne kan bruge til at tvinge tjenester til at levere bagdøre til krypterede meddelelser.

Alt i alt betyder det, at for at bruge denne e-mail-udbyder sikkert, skal du bruge ende-til-ende-kryptering (PGP eller S / MIME) for at sende e-mails mellem dig og din modtager. Desværre er denne slags kryptering ikke tilgængelig i Fastmail - så du bliver nødt til at bruge en tredjepartsudvidelse som Mailvelope eller en tredjeparts e-mail-klient som Thunderbird.

Så er denne e-mail værd at de penge, du skal betale for at bruge den, eller er der bedre muligheder på markedet?

Fastmail logo

Hvor meget koster Fastmail?

Selvom brugere kan få en gratis prøveversion af Fastmail i 30 dage, er det nødvendigt at købe et abonnement for at kunne bruge tjenesten længere. Abonnementer kan købes i en af ​​tre planer: Basic, Standard og Professional.

fastmail-prissætning

Basic koster $ 3 per måned (pr. Bruger) og giver dig mulighed for at gøre brug af dets sikre e-mail-tjenester med 2 GB lagerplads. Grundlæggende abonnementsplaner tillader ikke, at du bruger dit eget domæne.

Standard koster $ 5 pr. Bruger pr. Måned og øger den disponible lagerplads til 25 GB. Standardbrugere kan bruge deres eget brugerdefinerede domæne.

Professionel koster $ 9 per måned, og det øger den disponible lagerplads til 100 GB. Professionelle brugere kan bruge deres eget domæne, og de får også adgang til tre ekstra funktioner: administratorarkiv, "Topicbox" til deling af e-mails med teammedlemmer og administratorkontroller.

Abonnenter kan vælge at betale med et kredit- eller betalingskort eller med PayPal. Kryptokurser er ikke tilgængelige i øjeblikket.

Funktioner Oversigt

 • Apps til alle platforme
 • Webportal for nem e-mail-adgang
 • IMAP, POP3, SMTP support
 • Ingen annoncer
 • Ingen sporing
 • Kontaktlister og grupper
 • Postlistetjeneste (emne)
 • Videresendelse af e-mail (Pobox)
 • Fuldt søgbar
 • Samtalefunktion til trådning af meddelelser
 • Besked fastgjort
 • Kalender
 • Importfunktion
 • Eksporter e-mails til enhver anden udbyder
 • Egen domænesupport (standard og derover)
 • E-mail-deling og arkivering for teams (professionel)
 • Administrator kontrol (professionel)

Brugervenlighed

Tilmelding til en 30-dages prøveversion af Fastmail er let, og det kræver ikke, at du udleverer nogen kortoplysninger. Dette betyder, at du virkelig kan hoppe ind og få en fornemmelse af, hvordan Fastmail fungerer uden at skulle bekymre dig om et automatisk rullende abonnement.

For at begynde at bruge Fastmail skal du bare gå til sit websted og tilmelde dig ved hjælp af dets online formularer. Du bliver nødt til at angive en adgangskode og acceptere Servicevilkårene (som ikke inkluderer udsendelse af bulk eller uopfordret e-mail). Gratis brugere mindes også om ikke at bruge tjenesten til kommercielle formål, til dette er det nødvendigt at købe et abonnement.

fastmail gratis tilmeldingsformular

Hvis du klikker på 30-dages prøveperiode, flyttes du derefter til en anden form, som kræver, at du overleverer et telefonnummer. Dette er en meget skuffende del af tjenesten, fordi vi meget foretrækker muligheden for at verificere en konto via e-mail. Overdragelse af et telefonnummer betragtes altid som meget invasivt, og dette er ikke god form for en service, der hævder at være pro-privacy.

fastmail gratis verificering af dit telefonnummer

Når vi havde verificeret vores telefonnummer, kunne vi begynde at bruge den gratis konto uden problemer. Til at begynde med kontrollerede vi tilgængeligheden af ​​dens importfunktion. Vi var glade for at opdage, at det automatisk er muligt at importere e-mails og kontakter fra en anden e-mail-klient.

Fastmail har en indbygget importfunktion, der giver dig mulighed for at migrere e-mails fra en gammel konto, f.eks. Gmail, Yahoo, Outlook, iCloud eller via IMAP fra enhver tredjepartsklient. Kontakter kan uploades via en adressebogsfil, f.eks. CSV (den mest almindelige metode). Kalenderposter kan også importeres uden problemer.

For at få adgang til importfunktionerne - såvel som installationsguider til at få Fastmail til at arbejde med en tredjeparts e-mail-klient og mobilapps - klik på pil ned øverst til venstre på klienten (ved siden af ​​din e-mail-adresse) og vælg indstillinger.

få fastmail, der arbejder med tredjepartsapps

Vi importerede nogle kontakter ved hjælp af en CSV-fil uden problemer (vCard3 er også tilgængelig). Vi overførte også et par e-mails fra Gmail for at kontrollere, at importfunktionen fungerer. Alt det, du skal gøre, er at sikre, at IMAP er tændt på din Gmail-konto.

På dette tidspunkt har vi også kontrolleret eksportfunktionen, som du skulle bruge, hvis du nogensinde besluttede at forlade Fastmail til en anden service. Vi havde svært ved at lægge øjne på eksportfunktionen og måtte søge hjælp på sit websted.

Vi opdagede, at for at eksportere kontakter, bliver du nødt til at oprette en gruppe og føje dine kontakter til den gruppe. Eventuelle kontakter, der tilføjes mappen "Ingen gruppe", som e-mail-kontoen kommer med som standard, kan ikke eksporteres. Vi lavede en gruppe og tilføjede en kontakt til den for at teste den.

fastmail kontakter

Klik på Eksport giver dig et antal indstillinger, herunder CSV-filer til Outlook eller Yahoo, vCard-filer, .adr-filer til Opera og LDIF-filer til Thunderbird. Dette er en dejlig stor vifte af muligheder, der skal gøre migrering let for nogen.

Notefunktionen er en dejlig tilføjelse, der giver dig mulighed for at holde noter gemt væk i skyen, hvor de ikke kan gå tabt. Husk dog, at disse ikke er beskyttet med ende-til-ende-kryptering, hvilket betyder, at de kunne få adgang til af Fastmail-personale eller af myndighederne, hvis de betjener Fastmail med en garanti.

fastmail-testnoter

Kalenderfunktionen er fantastisk til brugere, der kommer fra tjenester som Google, der er blevet bekendt med en større række funktioner. Det er meget let at opsætte en kalender, og det er muligt at invitere kontakter til et møde via en automatisk e-mail, hvilket er fantastisk.

fastmail-kalender

Muligheden for at uploade og gemme dokumenter er også stor, og vi kan godt lide, at du kan oprette dine egne mapper til at holde alt pænt opbevaret væk. Husk dog igen, at denne service ikke leverer ende-til-ende-kryptering til dine filer.

upload fastmail-filer

Når det kommer til at sende e-mails selv, var vi åbenlyst skuffede over, at du ikke kan bruge PGP indfødt i webklienten. Virksomheden hævder, at det ikke leverer PGP af, hvad det mener er gyldige sikkerhedsmæssige årsager, som du kan finde på dets websted. For de mange mennesker, der allerede bruger PGP (og har brug for det); integration ville være nyttigt.

Der er masser af sikre e-mail-udbydere, der giver dig mulighed for at gøre dette, og vi mener, at PGP er en væsentlig del af enhver e-mail-tjeneste, der hævder at give sikre e-mail-muligheder. Vi havde imidlertid ingen problemer med at konfigurere Mailvelope-udvidelsen til at arbejde med denne webklient. Således er det muligt at begynde at sende sikre e-mails uden for meget ståhej.

Vi nød også virkelig nemme tilgængelighed af guider til opsætning af en konto til at arbejde med en tredjeparts e-mail-klient, hvilket betyder, at du kan bruge denne e-mail-udbyder med enhver e-mail-software, du foretrækker.

Afslutningsvis kan vi attestere brugervenligheden af ​​denne service. Alt fungerer som det skal, og det er aldrig svært at finde noget, du muligvis har brug for. Således kan vi anbefale denne service til begyndere, der ønsker at bevæge sig væk fra invasive tjenester som Google.

På den anden side, hvis du flytter væk fra Google og betaler for en service, vil vi sandsynligvis anbefale at springe til en tjeneste, der giver sikker ende-til-ende-kryptering for e-mails, filer og noter.

Sikkerhed og privatliv

At være baseret i Australien med servere i USA inspirerer ikke meget tillid. Australien og USA er kendt for at arbejde sammen om anliggender, og dette understreges af deres fælles engagement i Five Eyes.

At have servere baseret i USA betyder, at det er muligt, at Fastmails servere kan blive angrebet eller forkyndt en warrant af amerikanske myndigheder. Og fordi USA håndhæver gag-ordrer, ville FastMail-abonnenter aldrig vide, at deres e-mails adgang til den amerikanske (eller australske) regering.

Dette potentiale er meget problematisk, fordi Fastmail ikke er en service, der leverer kryptering fra ende til ende. Virksomheden mener, at forbrugere foretrækker at have mulighed for at gendanne deres konti og søge i deres e-mails, og det bruger disse grunde til at retfærdiggøre kryptering på serversiden.

Som et resultat kontrollerer Fastmail dine krypteringsnøgler på dine vegne - og det er muligt, at dens ansatte kan få adgang til indholdet af dine e-mails. Det betyder også, at Fastmail har muligheden for at udlevere dine krypteringsnøgler til myndighederne for at få adgang til indholdet af dine e-mails, noter og filer, hvis de serveres en garanti. Dette er langt fra ideelt.

På sit websted hævder Fastmail, at data, der opbevares på sine servere, er sikre, fordi det gemmer krypteringsnøglerne til konti separat fra selve dataene. Dog er det faktum, at når adgangskoder og data begge gemmes på firmaets servere, er der en øget risiko for hacking.

For brugere, der er paranoide over at udsætte sig for disse risici, er den eneste mulighed at sende krypterede meddelelser ved hjælp af e-mail-kryptering på klientsiden. Dette er muligt med en Fastmail-konto, men den er ikke tilgængelig i Fastmails webportal eller fristående apps.

Af ukendte grunde implementerer Fastmail ikke offentlig-nøglekryptering som OpenPGP eller S / MIME. Dette betyder, at du bliver nødt til at bruge en tredjepartsudvidelse som Mailvelope - eller en tredjepartsklient som Mozilla's Thunderbird - til at sende krypterede e-mails. Fastmail leverer IMAP, POP3 og SMTP, så du vil være i stand til at indstille din konto til at arbejde med en tredjeparts e-mail-klient, der implementerer PGP, og det er ikke svært. Dette er dog den eneste måde at sikre, at dine e-mails ikke sidder rundt på FastMails amerikanske servere i almindelig tekst.

Ganske vist lover Fastmail ikke at se på indholdet i e-mails til nøgleordsundersøgelser og reklameformål. Hvis det dog serveres en warrance, har det ikke andet valg end at give regeringen adgang til dine e-mails.

Fastmails forpligtelse til open source er lidt af en tosidet mønt. På den ene side er Fastmail baseret på Cyrus - en open-source mailserver, som den bidrager stærkt til. Det kører også JMAP (en åben standardprotokol). Men ud over dette er hele Fastmails software ejendomsret.

At have lukkede kildeklienter betyder, at det er umuligt at revidere platformen. Og som et resultat er det nødvendigt at stole på, at firmaet gør, hvad det siger med dine data. Dette tillidselement fjernes, når en e-mail-udbyder gør hele kildekoden auditerbar (open source).

Afhængigt af din trusselmodel er dette firma brug af proprietær software muligvis ikke et problem, især på grund af firmaets gennemsigtige politik til beskyttelse af personlige oplysninger. For dem, der er paranoide, er kombinationen af ​​implementering af lukket kilde, amerikanske servere, australsk jurisdiktion og kryptering på serversiden (det modsatte af nulkendskab) dog muligvis tilstrækkelig til at afskrække dig.

Endelig kontrollerede vi Fastmails TLS / SSL for at sikre, at den implementerer transit sikkerhed effektivt. Vi testede tjenesten ved hjælp af Qualys SSL Labs og er glade for at rapportere, at firmaet scorede en A +. Dette betyder, at du kan stole på, at firmaets SSL-sikkerhed er implementeret korrekt, og dine data skal være sikre under transit.

For enhver, der beslutter at bruge denne e-mailtjeneste via webportalen, er det også vigtigt at huske, at den implementeres ved hjælp af JavaScript (JS). Som det er tilfældet med alle JS-applikationer, der kører i din browser, gør dette det sårbart over for person-i-midten-angreb forårsaget af den måde, JS kommunikerer med din browser. Som et resultat er det muligt, at en hacker kan tvinge nøgler til Fastmail-brugere, hvilket vil give dem adgang til indholdet af e-mails.

Det er ganske vist ikke unikt for Fastmail; det gælder alle e-mail-klienter, der kører i din browser. Og det er muligt at omgå denne fejl. For at løse denne sårbarhed er det nødvendigt at køre de uafhængige e-mail-klienter, der leveres af Fastmail, eller, endnu bedre, en tredjeparts e-mail-klient, som også tillader dig at kryptere dine e-mails ved hjælp af sikker PGP.

Det er også værd at oplyse, at vi var skuffede over at skulle give et telefonnummer for at abonnere, hvilket er et invasivt krav til et servicebaseret omkring privatliv.

Kunde support

Ud over opsætningsguider til at få tjenesten til at arbejde på tredjepartsklienter har Fastmail en omfattende mængde supportdokumentation og ofte stillede spørgsmål på sit websted. For at få adgang til disse, skal du blot klikke på Support på sin hjemmeside. Vi fandt, at artiklerne, supportvejledningerne og FAQ-svarene var godt skrevet, og de vil give den hjælp, som de fleste mennesker har brug for til at bruge tjenesten.

For alle, der har brug for yderligere hjælp, er muligheden der for at e-mail support. Besøg blot sidefoden på dens websider og klik på kontakt os. Her vil du blive bragt til en kontaktformular, hvor du kan stille spørgsmål, der vil blive besvaret via e-mail.

Vi fandt, at firmaet var opmærksom på vores behov, og de leverede alle de svar, vi havde brug for. Vi var dog nødt til at vente et stykke tid på svar på grund af tidsforskellen. Således er det rimeligt at sige, at support ikke er 24/7, og i modsætning til nogle andre tjenester er der ingen live chat support.

I det store og hele fandt vi ikke noget som en afbryder, og vi var imponeret over de ressourcer, der var tilgængelige på dets websted, og viden fra dets supportpersonale..

Konklusion

Fastmail er en billig e-mail-udbyder, der sælger sig selv som et sikkert alternativ til populære gratis e-mail-udbydere.

gratis vs betalt version af tjenesten

Selvom det er fantastisk, at Fastmail ikke får adgang til indholdet i folks e-mails for at snuppe til reklameformål og skabe en indtægtsstrøm, mangler der masser af sikkerhedsfunktioner i denne e-mail-tjeneste, som vi gerne vil.

Ægte ende-til-ende-kryptering for konti giver brugerne mulighed for at kontrollere sikkerheden på deres e-mails, noter og filer. Og helt åben kildekode ville være at foretrække fra vores synspunkt. Virksomhedens base i Australien satte det pris for en meget invasiv regering, og det faktum, at dets servere er baseret i USA, ringer alarmklokker. Alle disse faktorer skal overvejes, hvis du virkelig interesserer dig for databeskyttelse.

Selve tjenesten er funktionspakke og let at bruge, og vi kan bestemt anbefale den til begyndere. Der er sandsynligvis kun lidt tvivl om, at dette firma er bedre end Google, som det er, men du er stadig nødt til at stole meget på de ting, som det siger.

Fastmail er ikke dyrt, og så længe du bruger den til at sende e-mails med PGP, kan du bruge den til at sende sikre e-mails. Vi kan dog ikke hjælpe med at tro, at hvis du gør en indsats for at efterlade Google, kan du finde noget med endnu bedre sikkerhed.

På den anden side, hvis du ikke kan lide idéen om ikke at kunne gendanne en konto, hvis du mister din adgangskode, vil du ikke have en e-mail-konto med ende-til-ende-kryptering. Og af denne grund er Fastmail en meget god mulighed, der er værd at tage til en testkørsel takket være dens 30-dages gratis prøveversion.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me