Gennemgang af privatlivets grevling

Privatbrevdrev

Privacy Badger er et privatlivsværktøj udviklet af Electronic Frontier Foundation. Det er en meget nyttig udvidelse, der er tilgængelig på Firefox, Chrome og Opera. Ved at installere og gøre brug af Privacy Badger kan forbrugerne drastisk reducere mængden af ​​sporing, de lider af hænderne på websteder.

ProPrivacy.com score
8 ud af 10

Resumé

Det gode ved Privacy Badger er, at det ud over at stoppe store mængder af sporing også fremskynder sideindlæsningstider i processen ved at minimere den mængde data, som hver side har brug for at indlæse.

Privacy Badger er helt gratis, hvilket betyder, at enhver kan bruge det til at begynde at blokere trackere med det samme. Den populære udvidelse fungerer ved at blokere tredjepartswebsporere automatisk. Og det er ikke en vanskelig affære at bruge Privacy Badger, som det er tilfældet med flere tekniske script-blokere som uMatrix.

Privacy Badger-logo på skrivebordet

Sådan fungerer Privacy Badger

Privacy Badger er tilgængelig som en udvidelse til Chrome, Firefox, Opera og endda til Firefox på Android. For at få udvidelsen skal du blot søge efter den enten ved hjælp af din browser eller direkte via Google. Når det er installeret, fungerer Privacy Badger ved automatisk at lære at blokere trackere. Det gør dette ved at lede efter scripts og billeder fra tredjepart, der ser ud til at efterlade cookies eller fingeraftryk din browser.

Udvidelser med beskyttelse af privatlivets fred kan findes på Google Chrome, Firefox og Opera på skrivebordet samt Firefox på Android

Privacy Badger udnytter også DNT-overskriften (Do Not Track), der er tilgængelig i din browser. Hvis en service ignorerer DNT-anmodningen (de fleste trackere ignorerer DNT fuldstændigt, fordi det ikke er et lovkrav) overvåger Privacy Badger andre websteder for den samme tracker. Hvis dette script opdages, der sporer dig på tre forskellige websteder, vil Privacy Badger begynde at blokere denne tracker, hver gang den støder på.

Privacy Badger blokerer også for sporing af udgående link på Facebook, Google og Twitter. Link tracking er designet til at give online virksomheder mulighed for at følge dig, når du klikker på et link og forlader dets websted. Dette giver virksomhederne mulighed for at forstå, hvad reklamer interesserer dig for eksempel. Imidlertid forhindrer Privacy Badger Google også i at spore alle links, du følger fra i Drive-dokumenter eller Hangout-samtaler!

Hvad mere er, Privacy Badger giver beskyttelse mod "ping" -sporing og WebRTC-lækager - hvilket betyder, at hvis du bruger en VPN, der lider af WebRTC-lækager, vil Privacy Badger beskytte dig.

Sådan bruges Privacy Badger

Brug af Privacy Badger kan være så simpelt som at installere det og lade det gøre sine ting. Det er dog værd at forstå udvidelsen for at få mest muligt ud af det. Det er også værd at bemærke, at for at få vandtæt beskyttelse mod sporing, anbefaler vi kraftigt, at du bruger den sammen med uBlock Origin. Dette skyldes, at de to, der samarbejder, vil give en meget mere omfattende oplevelse.

Hvorfor? Privacy Badger blokerer kun for tredjeparts trackere, der aktivt sporer dig, ikke domæner (endda reklame) der ikke synes at være. Parring af Privacy Badger med uBlock Origin (og måske endda Ghostery også) kan hjælpe med at skabe en mere udtømmende dragnet for både tredjeparts og førsteparts trackere. Når det er sagt, er du klar til at begynde at bruge Privacy Badger.

Start med at installere Privacy Badger-udvidelsen i din browser. Fra det tidspunkt vil tredjeparts trackere, der er integreret på de websider, du besøger, blive blokeret; enormt forbedring af dit digitale privatliv i processen.

Med henblik på denne vejledning installerede vi Privacy Badger i en ren version af Firefox, som generelt accepteres som en bedre browser til privatliv end Chrome.

startside for privatlivets grevling

Dernæst besøgte vi Forbes, et websted, der er kendt for at indeholde mange trackere. Som du kan se fra skærmbilledet nedenfor, registrerede PB 20 trackere.

Forlængelse af fortroligt grevlingskrom

Ved at klikke på PB-ikonet i din udvidelsesværktøjslinje kan du se en oversigt over de trackere, der er blokeret. Dette giver dig magten til at ændre, hvad Privacy Badger gør med potentielle trackere, der er registreret fra tredjepartsdomæner. Tredjepartsdomænskripts, der er registreret af PB, er opdelt i tre grupper:

  1. Trackere, der vises som røde, blokeres fuldstændigt.
  2. Gule trackere - med skyderen i midten - er tredjeparts trackere, der får tilladelse, fordi de ser ud til at være nødvendige for, at webstedet fungerer korrekt. Gule trackere har tilladelse til at indlæse indhold fra deres respektive domæner - men screenes aktivt af PB for at udslette cookies fra tredjepart og henvisninger fra dem..
  3. Grønne trackere - med skyderen til højre - er manuskripter fra tredjepartsdomæner, som PB ikke har fundet, som sporer dig på tværs af flere websteder (endnu). Indtil PB bemærker et domæne, der sporer dig på tværs af tre forskellige sider, begynder det ikke at blokere dem.

Vi anbefaler generelt, at du lader Privacy Badger blokere alt, hvad den vil. Der er dog tidspunkter, hvor det er muligt, at nogle websteds funktionalitet bliver brudt, når du bruger PB. Hvis dette sker, har du to muligheder:

  1. Flyt skyderen for den webstedservice, som du mener er nødvendig i midten eller højre for at se, om dette løser, hvordan webstedet indlæses og fungerer. Hvis du ikke er sikker på, hvilken service der er brug for, kan du teste dem en efter en, indtil du finder den, du har brug for.
  2. Deaktiver PB helt på det websted for at få adgang til den funktionalitet, du har brug for. Privacy Badger giver dig også mulighed for at sende oplysninger tilbage til EFF, der informerer om, at et websted blev brudt af appen. Dette gør det muligt for EFF at gennemgå webstedet for at tage en beslutning om, hvorvidt det er sikkert at begynde at tillade denne service gennem dragnet.

Som du kan se på skærmbilledet nedenfor, er to af de trackere, der er indstillet som gule på Forbes, Google og Facebook. Dette betyder, at PB mener, at disse trackere er nødvendige for, at siden fungerer. På trods af dette er det vores præference at ikke spores af Google eller Facebook, og af denne grund valgte vi at flytte disse til venstre.

privatlivets grevling, der viser sporing

Efter at have flyttet disse skydere til venstre, indlæste vi siden ved at opdatere for at sikre, at siden stadig fungerer. Som mistænkt fungerede siden fint, hvilket betyder, at vi havde fået lidt ekstra privatliv ved at blokere disse manuskripter manuelt.

Privacy Badger viser scripts til privatlivets fred

Tag dine data med dig!

Det er også værd at bemærke, at Privacy Badger har et import / eksportværktøj. Dette giver dig mulighed for at eksportere alle oplysninger, som din forekomst af PB har lært i en browser for at tage dem til en anden. Som et resultat behøver du ikke at begynde at undervise i Privacy Badger fra bunden, hver gang du installerer det.

For at gøre brug af denne funktion skal du trykke på tandhjulet øverst til højre på skærmbilledet til udvidelsen og vælge Administrer data.

eksporter brugerdata fra privatlivets grevling

Klik derefter på enten Download eller Importer. Dataene eksporteres som en Json-fil, der er gemt på din computer og kan importeres enten fra din harddisk eller fra en USB-dongle, hvis du vil have den med dig til at importere på en arbejdscomputer eller andetsteds.

Vigtige indstillinger

Klik på den store kugle øverst til højre i udvidelsen åbner et browservindue med indstillingerne for udvidelsen. Her kan du vælge at aktivere WebRTC-blokering og tracker-blokering i Incognito (Chrome) eller Privat browsing-tilstand (Firefox).

blokerer webrtc-blokering på inkognito

Hvorvidt du vil have disse funktioner afhænger af dine personlige præferencer. Dog anbefaler vi generelt, at du tænder for WebRTC-lækagebeskyttelse, fordi det er en nyttig funktion.

Den anden vigtige indstilling for at holde øje med er Deaktiverede websteder fane. Dette giver dig mulighed for at kontrollere, hvilke websteder du har deaktiveret Privacy Badger på. Ved hjælp af denne fane kan du kontrollere, hvor PB er deaktiveret, og du kan ombestemme dig ved at fjerne et websted fra hvidlisten.

Konklusion

Det er meget let at bruge Privacy Badger til at blokere scripts fra tredjepart, og for de fleste mennesker er det bare nok at installere det og lade det køre i baggrunden. Ikke desto mindre har enhver, der er interesseret i at blokere så mange uønskede trackere som muligt, muligheden for at tænke ved at indstille flere trackere til venstre.

Derudover er det muligt at indstille bestemte trackere til gult eller grønt eller at deaktivere Privacy Badger helt, hvis det har en negativ effekt på et websted, du ønsker at bruge. Vær dog opmærksom på, at deaktivering af PB, når du besøger sider, som det bryder (f.eks. Streaming-websteder, der nægter at afspille videoer, medmindre du deaktiverer alle annonceblokkere) kan åbne dig for risikable pop-ups og sporing.

Vi anbefaler også stærkt, at du bruger PB sammen med uBlock Origin for at sikre, at så mange uønskede scripts som muligt blokeres. Hvis du gør det, vil du stramme dit personlige bælte yderligere - samtidig med at du får bedre sideindlæsningstider på alle de websteder, du besøger!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me