Google Drev-gennemgang

Google Drev

Google Drev
er en af ​​de største skybaserede lagertjenester i verden og kan prale af hundreder af millioner brugere. I stedet for blot at huse filer, giver tjenesten brugere mulighed for at oprette og redigere deres dokumenter takket være sin pakke med kontorapplikationer, herunder Google Dokumenter, Tegninger, Ark og Slides.

ProPrivacy.com score
6.3 ud af 10

Resumé

I håb om at gøre tingene endnu lettere blev Google Drive erstattet af Google One i 2018, hvilket gav mere lagerplads og ekstra fordele til en billigere pris. Tjenesten, der er navngivet, belønner dem, der omfavner Googles økosystem med bekvemmelighed, og sikkerhedskopierer automatisk filer og fotos fra Gmail og Android automatisk.

I vores Google Drive-gennemgang tager vi et dybtgående kig på funktionerne, anvendeligheden og hvor privat og sikker det er.

Kan lide

 • De første 15 GB lagerplads er gratis
 • Månedlige & årlige priser
 • Offlinevisning & redigering med Googles Office Suite
 • Brugervenlig
 • Cross-platform support
 • 2-faktor godkendelse
 • Filversionering

Kan ikke lide

 • Mangel på nul-viden politik
 • Ikke open source
 • Baseret i USA

Priser og tilgængelighed

Google glemmer en prøveperiode til fordel for 15 GB gratis lagerplads for alle medlemmer. Desværre giver dette nogle premium-fordele eksklusivt til betalte abonnementer, herunder adgang til Google-eksperter til support 24/7 og muligheden for at tilføje op til fem forskellige familiemedlemmer med individuel adgang til personlig opbevaring.

De første tre niveauer kan betales for månedligt eller årligt og starter ved $ 1,99 pr. Måned for 100 GB, $ 2,99 pr. Måned for 200 GB og $ 9,99 for en svimlende 2 TB. Opbevaring tager et markant spring efter dette, men det gør også prisen. 10 TB vil sætte brugerne tilbage $ 99,99 pr. Måned, 20 TB koster $ 199,99 per måned og 30 TB koster $ 299,99 pr. Måned. Selvom lagringskravene klatrer med 4K + -opløsningsvideoer, giver optionen 2 TB bestemt den bedste værdi for pengene.

Drive Enterprise tilbydes for erhvervsbrugere, idet Google antyder, at teamwork og produktivitet styrkes gennem dets proprietære kunstige intelligens (AI) og muligheden for at bruge virksomhedens række software som Docs, Sheets og Slides. En af de mest lokkende dele af denne aftale er, at du kun betaler for det, du bruger, og der er ingen øvre lagergrænser. Det koster $ 8 pr. Aktiv bruger hver måned plus et tillægsgebyr på $ 0,04 pr. GB, der blev brugt i denne periode.

Google tilbyder sin service over hele verden, selvom der kan være begrænsninger. I øjeblikket kan 145 lande bruge Google Drive i fuldt omfang via Google Play-distribution, mens resten ikke kan downloade betalte applikationer. Du kan finde den fulde liste her. Betalingsmetoder inkluderer debitering & kreditkort, PayPal, Google Pay, PaySafe og gavekoder.

Funktioner

 • Offlinevisning & redigering
 • Tilgængelighed
 • Filversionering
 • Support til fildeling
 • Cross-platform synkronisering
 • Operativsystemintegration
 • Valg af kvalitet versus komprimering
 • 2-faktor godkendelse

Offlinevisning & Redigering

Google giver mulighed for at se og redigere filer ved hjælp af sine Docs, Sheets og Slides-tjenester, mens de er offline. Dette understøttes på alle enheder, men kræver, at du er tilsluttet internettet, mens du konfigurerer offline-tilstande.

Funktionen er eksklusiv til Google Chrome på desktops, hvilket kræver, at du aktiverer Synkronisering af Google Dokumenter, Ark, Slides & Tegner filer til denne computer, så du kan redigere offline fra indstillingerne. Hver fil skal gøres tilgængelig offline manuelt ved at højreklikke og vælge indstillingen Tilgængelig offline. Heldigvis kan dette gøres i bulk takket være Shift + Ctrl og Shift + ⌘ genveje på henholdsvis Windows og Mac.

Processen strømline på mobile enheder og kræver simpelthen Android- og iOS-brugere at åbne et hvilket som helst af Google Drive-, Docs-, Sheets- eller Slides-applikationerne, navigere til symbolet med tre punkter i hjørnet af hver fil og trykke på gøre tilgængelig offline. Filer gemt offline kan derefter findes i menuen.

Det er værd at huske at forlade tilstrækkelig plads i din sky, hvis du vil synkronisere tingene, når du går tilbage online.

Tilgængelighed

Google Drev har en række tilgængelighedsindstillinger til at hjælpe handicappede med at interagere bedre med uploadet indhold, såsom skærmlæserkompatibilitet og muligheden for at tilføje billedspor til videofiler.

For skærmlæsere på skrivebordet anbefaler Google Mozilla Firefox med NVDA i fokustilstand eller JAWS i formtilstand for den bedste oplevelse. Alternativt kan Google Chrome og Safari-brugere gøre brug af VoiceOver, og Chrome OS-brugere kan henvende sig til ChromeVox. Google Drive er kompatibelt med TalkBack, BrailleBack, Switch Access og tastaturgenveje på Android, mens iOS-brugere på lignende måde kan henvende sig til VoiceOver. Navigeringsinstruktioner og tastaturgenveje kan findes her.

Tilføjelse af billedspor til videoer kan kun udføres på skrivebordet, men det kan forbedre oplevelsen for en Google Drev-brugers publikum. Virksomheden anbefaler at bruge billedtekstfiler, men transkriptfiler accepteres også på engelsk og japansk sprog.

Filversionering

Google Drev logger historien for hver uploadet fil, hvilket hjælper med at forhindre malware-infektion og vende tilbage til uønskede ændringer. Sidstnævnte er især praktisk i betragtning af Googles delte tilgang til filredigering, da brugere vil være i stand til at se ændringerne let og fortryde dem, når det er nødvendigt.

Højreklik på en fil og valg af administrationsversioner viser alle iterationer, som Google Drev har kendt, så brugerne kan uploade en ny version oven på den gamle, hvis den er redigeret offline. Dette kan ikke gøres med mapper, hvilket gør det umagen værd at holde øje med tingene pr. Fil, når de uploades.

Support til fildeling

En anden højreklik-mulighed er muligheden for at dele dine filer med andre. Dette kan gøres ved at indtaste e-mail-adressen manuelt eller producere et delbart link. Gmail bages ind i denne funktion og viser automatisk e-mail-adresser fra din kontaktliste. Facebook og Twitter er også integreret til hurtig og nem udstationering af delbare links.

Ejere af det delte indhold kan begrænse folk til at se, kommentere eller give dem fuldstændige redigeringstilladelser direkte fra selve invitationen. Hvis ejere ønsker at være utroligt beskyttende overfor deres materiale, kan de også deaktivere muligheden for at ændre adgang og tilføje nye mennesker, samt slippe af med mulighederne for at downloade, udskrive og kopiere filer til kommentatorer og seere.

På tværs af platforme

Google Drive er tilgængeligt på de fleste platforme via Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer 11 og Safari, så brugerne kan tilføje, downloade eller synkronisere deres indhold.

Programmet Backup and Sync kan downloades på Windows 7 til 10 og alt fra macOS 10.10 og fremefter. iPhone-brugere kan downloade Google Drive fra App Store, mens Android version 4.4 og nyere kan downloade applikationen fra Play Store. Mobilbrugere bliver nødt til at downloade separate applikationer, hvis de vil gøre brug af kontorpakken, med Google Dokumenter, Ark og Slides, der kræver mindst Android 5.0 på deres system.

For tiden vil Android-brugere bemærke, at Google Drev er forinstalleret på deres enhed. Dette kan ændre sig i fremtiden på grund af gentagne konkurrencebegrænsende beskyldninger fra Den Europæiske Union, der ændrer Googles holdning til at tvinge applikationer fra første parti via sin angiveligt open source-software. I dette tilfælde skal det stadig være tilgængeligt at downloade fra Play Store.

OS-integration

Brugere, der holder sig med browserversionen af ​​Google Drive, har ikke luksusen ved integration med operativsystemer, men applikationer tillader Windows og Android-ejere at drage fordel af funktionen.

Mobilejere kan sende filer til deres sky, når de gennemser delingsmenuerne, mens Windows-brugere simpelthen skal højreklikke for at få vist Google Drev-menuen. Hvis du er en smule freak med dit skrivebord, kan for mange overordnede mapper få OS-integrationen til at forsvinde. En mappe i en mappe i en mappe fungerer fint, men hvis du har mere end det, skal du uploade den direkte.

Desværre er Mac- og Linux-brugere ikke i stand til at bruge denne funktion. Der er intet tegn på integration i Backup og Sync-applikationen på macOS, mens Linux ikke har nogen førstepart-applikation tilgængelig. Der er en række tredjepartsløsninger for sidstnævnte, men det at stole på et andet firma med dine data er noget, vi ikke ville anbefale uden korrekt due diligence. Hvis dette udsætter dig for Google Drive, er der flere alternative cloud-backup-tjenester til Mac-brugere.

Andre funktioner

Google Drev giver brugerne mulighed for at uploade filer ved hjælp af deres originale kvalitet for at forhindre tab eller bruge en høj kvalitetskomprimering for at sænke filstørrelsen med minimal formindskelse. 2-faktor godkendelse styrker også sikkerheden på tværs af alle Googles tjenester og anbefales stærkt af ProPrivacy.

Privatliv og sikkerhed

Jurisdiktion

Google Drive er baseret i USA og som de fleste amerikansk-baserede virksomheder, foretager det ofte kontrol for landets uklare holdning til privatlivets fred. I betragtning af at Google først og fremmest er en reklamevirksomhed, indsamler den foruroligende mængder data om sine brugere, der potentielt kan falde i hænderne på påtrængende regeringsorganer.

Nul-viden

Google Drive sikrer ikke en nul-viden-politik, da produktet falder ind under Googles generelle fortrolighedspolitik og servicevilkår. Dette betyder, at Google gemmer en kopi af din adgangskode på sine servere, som muliggør gendannelse af adgangskode, men placerer dine oplysninger i større risiko for at blive lækket, stjålet eller beslaglagt af myndigheder med en garanti.

Håb går ikke tabt for dem, der ønsker at drage fordel af Googles relativt rimelige priser på skylagring, da brugere kan bruge klientsiden krypteringstjenester for bedre at beskytte deres information.

Teknisk sikkerhed

Som forventet beskytter Google Drive oplysninger ved hjælp af amerikansk regeringsstandard-kryptering, der deler data i bunker ved hjælp af AES-256 ved upload. Ved hjælp af en TLS-standard dekrypteres data kort, når de når Googles servere, før de igen krypteres med AES-128 til beskyttelse. Selvom dette gøres inden for millisekunder med minimal chance for lækage, præsenterer det et lille problem, der kan gøre nogle ubehagelige.

For at øge sikkerheden indpakkes krypteringsnøgler også i deres egen kryptering for at forhindre angreb, som kun afkodes, når der oprettes en forbindelse fra brugerens konto til Google Drev. Dette betyder, at du aldrig har kontrol over dine egne krypteringsnøgler.

Dette kan ændres ved brug af klientsiden krypteringstjenester, hvis det er et problem, men betyder ekstra benarbejde for kunden. Du kan også styrke din beskyttelse ved at aktivere 2-faktor-godkendelse, som derefter aktiveres for alle Google-tjenester, du bruger med den samme e-mail-adresse.

Problemer

Browserkryptografi

Browsere er ikke så sikre eller private som deres applikationsalternativer. Det er ikke sikkert, hvilken kryptografi Google bruger, uanset om det er den forældede JavaScript eller marginalt mere acceptabel WebCrypto API; Internettet er imidlertid en mindre end ideel leveringsplatform med langt flere trackere. Det gør det også muligt for moderselskabet at skubbe indtrængende kode uden påvisning.

Lukkede kilde

Ligesom virksomhedens andre produkter er Google Drive en ejendomsretlig tjeneste, der holdes lukket i navnet på copyright. Det betyder, at det er umuligt at fortælle, hvad der foregår under overfladen, hvilket kræver, at du stoler på Googles intentioner implicit. Dette påvirker sikkerhed og privatliv, da eksterne eksperter ikke kan bekræfte platformens integritet, hvilket muligvis giver mulighed for, at udnyttelser går upåagtet hen og ondsindet kode indsprøjtes af udgiveren.

Brugervenlighed

Google Drive tilbyder en meget splittende oplevelse, afhængigt af hvordan du bruger den. De understøttede applikationer er utroligt minimalistiske i forhold til den robuste mobile iteration og fuldt udstyrede browserversion af tjenesten.

Desktop

Programmet Backup and Sync fungerer fra Windows Explorer og Mac's Finder, hvilket giver direkte adgang til synkroniserede mapper og giver dig mulighed for at uploade til skyen.

Desværre striber dette også tilbage funktioner. Filversionering er ikke tilgængelig her, der er ingen måde at opgradere din lagerplan, og du kan ikke få adgang til offentlige filer, der tidligere er blevet delt med dig, medmindre du har føjet den til dit Drev specifikt. Logikken her er sandsynligvis, at alle desktops har adgang til en browser, men dette er ikke en ideel holdning.

Mobil

Drive-applikationen til Android tilbyder meget mere. Ikke kun kan du synkronisere dine fotos, men du kan også oprette automatiske sikkerhedskopier og uploade filer, mens du er på farten.

Google Drive Android

Du kan få adgang til tidligere delte filer uden for dit drev, kontrollere filer, der er gemt på individuelle Windows- og Mac-enheder fra Computer-sektionen og vælge, om filoverførsler til Wi-Fi skal begrænses for at bevare data. Desværre er filversion stadig utilgængelig ved hjælp af denne metode.

Browser

Den endelige version af Google Drev findes på understøttede browsere, komplet med alle funktioner. Layouten er utroligt brugervenlig, med de fleste indstillinger vises enten i den venstre bakke eller ved at højreklikke på et objekt. Aktivitet er en særlig nyttig funktion til delte mapper og kan findes i informationsafsnittet øverst til højre.

Afsluttende tanker

Google Drive er omfattende i sit funktionssæt med temmelig iøjnefaldende priser at lokke hos nye og tilbagevendende kunder. Virksomheden gør sit bedste for at være inkluderende med en række forskellige betalingsmetoder minus cryptocurrency og giver heldigvis folk mulighed for at betale månedligt eller årligt på visse niveauer.

To næsten uovertrufne funktioner er Googles kontorpakke og muligheder for tilgængelighed. Brugere kan ikke kun redigere under farten, men folk med syns- og hørselsnedsættelser kan få mest muligt ud af tjenesten takket være disse indeslutninger. Forskellen mellem platforme er dog fuldstændig mærkbar og tillader ikke rigtig meget valg af, hvordan man bruger cloud-tjenester, især hvis du vil gøre brug af alle funktioner.

Mens Google Drive for det meste er sikkert, er dets sandsynlighed nok, at dens mangel på nul-viden-politik og reklamebaseret forretningsmodel er til at gøre fortalere for privatlivets fred ubehagelige. I stedet appellerer Googles cloud-lagringstjeneste mere til kunder, der søger bekvemmelighed og funktionalitet. Kunder kan forbedre deres oplevelse ved hjælp af krypteringstjenester og adgangskodeadministratorer på klientsiden, men der er flere private indstillinger der muligvis passer bedre til regningen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me